Πάνω από 100 οι άστεγοι στη Ρόδο

Ανησυχητικά για το κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου είναι τα στοιχεία της εφημερίδας "Δημοκρατική", που δείχνουν πως υπάρχουν πάνω από 100 άστεγοι.

panw-apo-100-oi-astegoi-sti-rodo
SHARE THIS
0
SHARES

Ανησυχητικά για το κοσμοπολίτικο νησί της Ρόδου είναι τα στοιχεία της εφημερίδας "Δημοκρατική", που δείχνουν πως υπάρχουν πάνω από 100 άστεγοι. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου περισσότεροι από 100 πολίτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δεν έχουν στέγη και είτε μένουν στο δρόμο, είτε διανυκτερεύουν σε ημιτελείς οικοδομές και παραπήγματα, είτε φιλοξενούνται από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα μέχρι να καταφέρουν να στεγαστούν.

Παρ’ ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν στο νησί της Ρόδου περισσότεροι από 100 καταγεγραμμένοι άστεγοι, πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Οι περισσότεροι βρέθηκαν στην κατάσταση αυτή, ως απόρροια των δεινών που επέφερε η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Πίσω από τη βιτρίνα της Ρόδου, κρύβονται ανθρώπινα δράματα με συμπολίτες μας, που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο και αναζητούν τρόπο να ξαναστήσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Από τον Ιανουάριο βρίσκεται στη Ρόδο σε εξέλιξη το πρόγραμμα “Στέγαση και εργασία για τους αστέγους”, σε μια προσπάθεια οι άνθρωποι αυτοί να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, βρίσκοντας στέγη και δουλειά. Στη Ρόδο, το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Άγιος Εφραίμ”, που είναι πάντα πρόθυμος να υποστηρίξει όποιον βρίσκεται σε ανάγκη, είτε πρόκειται για φορέα, είτε για μεμονωμένο πολίτη, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr

Φωτο: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook