Το Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η μέρα θα είναι ανοιξιάτικη με λιακάδα και πιο υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.
Μόνο στα νότια νησιωτικά τμήματα ο καιρός θα παραμείνει άστατος και βροχερός. Αυξημένη συννεφιά και βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη, στις νότιες Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη όμως θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, ένα διαφορετικό πρόσωπο ο καιρός, με ηλιοφάνεια και καλές καιρικές συνθήκες.
Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 21-23 στα ηπειρωτικά, τοπικά στα δυτικά 24 βαθμούς. Κοντά στους 17 βαθμούς το θερμόμετρο στα νότια και ειδικότερα στην Κρήτη, όπου ο καιρός θα είναι άστατος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 2-4 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα έως 6 μποφόρ.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-23 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 3-5, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα και αραιές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-22 βαθμούς και οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι 2-4 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε νότιους.
Ο καιρός Κυριακή και Δευτέρα
Η Κυριακή θα είναι μια άκρως ανοιξιάτικη μέρα στις περισσότερες περιοχές, με αρκετό ήλιο. Μόνο στα Δωδεκάνησα αναμένονται το πρωί βροχές, αλλά γρήγορα το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Σε μικρή περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 24-26 βαθμούς, βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 μποφόρ και στα νότια έως 6.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός, με αρκετό ήλιο σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι προβλέπονται παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές σε ορεινές κυρίως περιοχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα και θα φτάσει το μεσημέρι τους 23-26 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2026
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις μετοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικέςνεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικάορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στοΑιγαίο 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει στιςπερισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικάκαι νότια ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τιςμεσημβρινές και απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμαμεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τιςμεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό τηςΗπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τιςμεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τανότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτησποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. ΣταΔωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένεςκαταιγίδες κατά διαστήματα.Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από ανατολικές 3 με 5μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινέςκαι απογευματινές ώρες.Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμαμεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-04-2026
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχέςκαι πιθανώς νωρίς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες και από τομεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός.Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τιςμεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά σταδυτικά και νότια πελάγη 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και θα φτάσειστα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
