Follow us

Τηλεκπαίδευση με... τηλε-διαλείμματα: "Έπεφταν" webex και Σχολικό Δίκτυο - 40.000 τάξεις έκαναν μάθημα, λέει το υπουργείο

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία με προβλήματα σε webex και Σχολικό Δίκτυο. Σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας και δεν έλειψαν τα προβλήματα τόσο στην πλατφόρμα Webex -μέσω της οποίας πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια- όσο και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις

Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις. Αναφέρει ότι τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα. Σπεύδει, ταυτόχρονα, να ξεκαθαρίσει ότι στις περιπτώσεις που παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Νωρίς το πρωί τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης διεξάγονταν κανονικά στα περισσότερα σχολεία της χώρας. Όμως, από τη δεύτερη διδακτική ώρα και μετά, άρχισαν τα πρώτα προβλήματα. Το webex, που χθες "έπεσε", σήμερα -αρχικά- λειτουργούσε κανονικά. Κατέρρευσε, όμως, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το εθνικό δίκτυο και πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας που συνδέει 1.203.424 άτομα, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τηλεκπαίδευση με... τηλε-διαλείμματα: "Έπεφταν" webex και Σχολικό Δίκτυο - 40.000 τάξεις έκαναν μάθημα, λέει το υπουργείο

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αντιμετώπιζε δυσκολία να ανταποκριθεί, καθώς, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, σήμερα εισέρχονταν και μαθητές, με αποτέλεσμα να "πέφτει" συχνά από το πρωί.

Όσοι είχαν κατεβάσει την εφαρμογή και έμπαιναν απευθείας, κατάφερναν να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις τους εύκολα. Όσοι πήγαιναν μέσω browser και ταυτοποιούνταν μέσω του Σχολικού Δικτύου αδυνατούσαν να ανοίξουν τις αίθουσες.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυπταν. Μάλιστα, το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Προβλήματα ξανά και στο webex

Όμως, εκτός από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, λίγο μετά τη δεύτερη ώρα διδασκαλίας άρχισαν να επαναλαμβάνονται τα χθεσινά προβλήματα στο webex. Η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης είχαν δυσκολίες στη σύνδεση με την εκπαιδευτική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από πολλά ευρωπαϊκά σχολεία και πανεπιστήμια, κυρίως στη Γερμανία και στη Βόρεια Ιταλία.

webex τηλεκπαίδευση

Με νέους κωδικούς οι εκπαιδευτικοί

Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε το πρωί ότι ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, στην πράξη και με δεδομένα τα προβλήματα στο ΠΣΔ, η αποστολή του νέου συνδέσμου προς τους μαθητές σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε. Σε ορισμένα σχολεία, οι καθηγητές έμπαιναν στα ψηφιακά "δωμάτια" άλλων συναδέλφων τους που είχαν καταφέρει να παραμείνουν συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

"Αντιλαμβάνομαι το άγχος των παιδιών για την απουσία. Επειδή επρόκειτο για σφάλμα του συστήματος, δεν θα προσμετρηθούν απουσίες" σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", υπογραμμίζοντας ότι εάν ξανά υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία.

Σε ότι αφορά στο "τις πταίει;" για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, υποστήριξε, ότι γι’ αυτό ευθύνεται η εταιρεία που παρέχει την πλατφόρμα.

"Το ζήτημα των απουσιών θα λύνεται οπουδήποτε υπάρχει τεχνικό ζήτημα" επανέλαβε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, λόγω των μαθημάτων που δεν έγιναν είτε κατά την πρώτη καραντίνα είτε τώρα.

"Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Δεν θα χαθεί η ροή της ύλης", τόνισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Αυγ 2022 | 12:56

Σχολεία: Αυτά είναι τα 5.000 ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά που θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Το ολοήμερο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο 50% των σημερινών ολοήμερων, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

25.000 ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 02 Αυγ 2022 | 11:16

Σχολεία: Ανακοινώθηκαν 8.487 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Αναλυτικά οι πίνακες

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29 Ιουλ 2022 | 10:03

Σχολεία: Ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβρίου - Στις 17:30 θα τελειώνουν τα μαθήματα στα μισά Ολοήμερα

Τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29 Ιουλ 2022 | 08:10

Πανελλήνιες 2022: Σε ποιες σχολές οι βάσεις έκαναν "βουτιά" 2.000 μορίων - Εννέα στους 10 πέρασαν εκεί που ήθελαν

Το 93% των επιτυχόντων εισάγεται σε Σχολή, που ήταν μέσα στις πρώτες 10 προτιμήσεις του. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την ανακοίνωση των βάσεων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 28 Ιουλ 2022 | 09:48

Πανελλήνιες 2022: Θέμα ωρών η ανακοίνωση των βάσεων - Πτώση 700 μορίων στη Νομική Αθήνας εκτιμά ο Στρατηγάκης

Πώς θα μάθουν οι υποψήφιοι τις βάσεις και τη σχολή που πέτυχαν. Οι εκτιμήσεις λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 27 Ιουλ 2022 | 08:49

Πανελλήνιες 2022: Μέσα στην εβδομάδα η ανακοίνωση των βάσεων - Οι τελευταίες εκτιμήσεις για όλα τα Πεδία

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις για τις Πανελλήνιες του 2022.

TO «ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΟΞΥΡΡΥΓΧΟΥ» 12 Αυγ 2022 | 23:29

Πανσέληνος Αυγούστου: Εντυπωσιακές εικόνες από την Ακρόπολη και το Σούνιο έως το Ναύπλιο και την Εύβοια

Η πανσέληνος του Αυγούστου ονομάζεται και "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου", έχοντας λάβει το συγκεκριμένο όνομα από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 12 Αυγ 2022 | 23:07

Άρχισε η επιδείνωση του καιρού: Υδροστρόβιλος στη Ζάκυνθο - Ισχυρή καταιγίδα στη Λευκάδα [βίντεο]

Πόσο θα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις ισχυρές καταιγίδες.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ 12 Αυγ 2022 | 22:31

Θεσσαλονίκη: Νεκρός με αυτοσχέδιο όπλο 51χρονος - "Όταν έχασε τη σύντροφό του άρχισαν τα προβλήματα"

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ο 51χρονος, που κατοικούσε στο ίδιο διαμέρισμα με τους γονείς του, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΡΟΜΑ 12 Αυγ 2022 | 21:29

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Νεκρή 8χρονη από θερμοπληξία - Βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

Την 8χρονη εντόπισε στο Χαλάνδρι περαστικός, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι το παιδί δεν αντιδρά και κάλεσε τις Αρχές.

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 12 Αυγ 2022 | 20:48

Έγκλημα στην Άρτα: Άφαντος ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του - Πιθανόν κρύβεται στα βουνά

Ο 29χρονος, που διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα στην Άρτα, φέρεται να γνωρίζει καλά την ορεινή περιοχή στην οποία εκτιμάται ότι έχει βρει καταφύγιο.

12 Αυγ 2022 | 20:34

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες διαγνωστικού ιατροτεχνολογικού προϊόντος

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας Immucor Medizinische Diagnostik GmbH.

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ 12 Αυγ 2022 | 20:22

Μετανιωμένη δηλώνει η ηλικιωμένη που πέταξε μπαστούνι σε σκύλο - "Ήθελα μόνο να το τρομάξω" [βίντεο]

Η ηλικιωμένη στη Θεσσαλονίκη ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν έχει δεχτεί επίθεση από σκύλο και αυτό την έχει κάνει επιφυλακτική.