Τηλεκπαίδευση με... τηλε-διαλείμματα: "Έπεφταν" webex και Σχολικό Δίκτυο - 40.000 τάξεις έκαναν μάθημα, λέει το υπουργείο

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία με προβλήματα σε webex και Σχολικό Δίκτυο. Σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας και δεν έλειψαν τα προβλήματα τόσο στην πλατφόρμα Webex -μέσω της οποίας πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια- όσο και στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις

Η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις. Αναφέρει ότι τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα. Σπεύδει, ταυτόχρονα, να ξεκαθαρίσει ότι στις περιπτώσεις που παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Νωρίς το πρωί τα μαθήματα μέσω της τηλεκπαίδευσης διεξάγονταν κανονικά στα περισσότερα σχολεία της χώρας. Όμως, από τη δεύτερη διδακτική ώρα και μετά, άρχισαν τα πρώτα προβλήματα. Το webex, που χθες "έπεσε", σήμερα -αρχικά- λειτουργούσε κανονικά. Κατέρρευσε, όμως, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το εθνικό δίκτυο και πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας που συνδέει 1.203.424 άτομα, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Τηλεκπαίδευση με... τηλε-διαλείμματα: "Έπεφταν" webex και Σχολικό Δίκτυο - 40.000 τάξεις έκαναν μάθημα, λέει το υπουργείο

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αντιμετώπιζε δυσκολία να ανταποκριθεί, καθώς, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, σήμερα εισέρχονταν και μαθητές, με αποτέλεσμα να "πέφτει" συχνά από το πρωί.

Όσοι είχαν κατεβάσει την εφαρμογή και έμπαιναν απευθείας, κατάφερναν να ανοίξουν τις ψηφιακές τάξεις τους εύκολα. Όσοι πήγαιναν μέσω browser και ταυτοποιούνταν μέσω του Σχολικού Δικτύου αδυνατούσαν να ανοίξουν τις αίθουσες.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονταν σε συνεχή επαγρύπνηση για την επίλυση των προβλημάτων που προέκυπταν. Μάλιστα, το υπουργείο, στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Προβλήματα ξανά και στο webex

Όμως, εκτός από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, λίγο μετά τη δεύτερη ώρα διδασκαλίας άρχισαν να επαναλαμβάνονται τα χθεσινά προβλήματα στο webex. Η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης είχαν δυσκολίες στη σύνδεση με την εκπαιδευτική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από πολλά ευρωπαϊκά σχολεία και πανεπιστήμια, κυρίως στη Γερμανία και στη Βόρεια Ιταλία.

webex τηλεκπαίδευση

Με νέους κωδικούς οι εκπαιδευτικοί

Το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε το πρωί ότι ένα ποσοστό των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα, αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, στην πράξη και με δεδομένα τα προβλήματα στο ΠΣΔ, η αποστολή του νέου συνδέσμου προς τους μαθητές σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε. Σε ορισμένα σχολεία, οι καθηγητές έμπαιναν στα ψηφιακά "δωμάτια" άλλων συναδέλφων τους που είχαν καταφέρει να παραμείνουν συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

"Αντιλαμβάνομαι το άγχος των παιδιών για την απουσία. Επειδή επρόκειτο για σφάλμα του συστήματος, δεν θα προσμετρηθούν απουσίες" σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", υπογραμμίζοντας ότι εάν ξανά υπάρξουν προβλήματα σύνδεσης, οι μαθητές δεν θα παίρνουν απουσία.

Σε ότι αφορά στο "τις πταίει;" για την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης, υποστήριξε, ότι γι’ αυτό ευθύνεται η εταιρεία που παρέχει την πλατφόρμα.

"Το ζήτημα των απουσιών θα λύνεται οπουδήποτε υπάρχει τεχνικό ζήτημα" επανέλαβε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν, λόγω των μαθημάτων που δεν έγιναν είτε κατά την πρώτη καραντίνα είτε τώρα.

"Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση. Δεν θα χαθεί η ροή της ύλης", τόνισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ OPEN 03 Δεκ 2020 | 19:57

Κορονοϊός: "Στοπ" στο άνοιγμα των σχολείων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων - Mετά τις γιορτές το πράσινο φως

Η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι τα σχολεία να ανοίξουν τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ LOCKDOWN 03 Δεκ 2020 | 11:41

"Κλείδωσε" η παράταση του lockdown ως 14 Δεκεμβρίου: Σχολεία και εστίαση από Ιανουάριο - Ανακοινώσεις Πέτσα

Η εισήγηση των ειδικών για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση - Τι ανακοινώνει ο Σ. Πέτσας.

ΣΗΜΕΡΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Δεκ 2020 | 08:20

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το 6,3% των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Η μέρα για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την υποστήριξη της αξιοπρέπειας και της ευημερίας τους.

#STAYTECH 02 Δεκ 2020 | 13:41

JA Greece: Συγκέντρωσε δωρεές και εξοπλίζει δημόσια σχολεία με πάνω από 2.500 φορητούς υπολογιστές

Το JA Greece διευκολύνει την τηλεκπαίδευση μέσω της συμβολής του στην τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων.

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ 02 Δεκ 2020 | 09:40

Γιατί δεν υποχωρούν τα κρούσματα κορονοϊού - Η εξήγηση Γώγου

Το lockdown ξεκίνησε με μεγάλη διασπορά και τώρα είναι δύσκολο να μαζευτεί, είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ 02 Δεκ 2020 | 09:19

Πέτσας: Απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου για άρση του lockdown - Σύντομα ανοίγουν τα κομμωτήρια

Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για σχολεία, λιανεμπόριο, εστίαση και κομμωτήρια.

02 Δεκ 2020 | 08:13

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη, αλλά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 1 02 Δεκ 2020 | 08:03

Παναγιώτης Γαργαλιάνος : Τι σημαίνει η μείωση Rt για το επόμενο διάστημα και την άρση του lockdown

Ο Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Λοιμωξιολόγων, κ. Γαργαλιάνος πρότεινε ένα νέο τρόπο ανοίγματος που κάνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 01 Δεκ 2020 | 11:27

Μετακομίζει η Task Force για τον κορονοϊό: Γιατί πάει στο υπουργείο Παιδείας

Με νέα τηλέφωνα και email η Task Force που μεταφέρεται στο υπουργείο Παιδείας.

25 ΕΚΑΤ. ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ 01 Δεκ 2020 | 09:38

Πέτσας για άρση lockdown: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες - Θα χρειαστεί χρόνος

Ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω για την άρση του lockdown. Τι είπε για σχολεία και εστίαση.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ 30 Νοε 2020 | 11:37

Ζαχαράκη: Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων", ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 30 Νοε 2020 | 11:27

Άνοιγμα σχολείων: Πριν ή μετά τα Χριστούγεννα; - Οι ειδικοί διαφωνούν - Τι σκέφτεται η κυβέρνηση

Διχασμένοι οι ειδικοί - Άνοιγμα σχολείων μετά τα Χριστούγεννα ζητά ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας - Το ίδιο προτείνει η ΟΛΜΕ - Ζαχαράκη: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 30 Νοε 2020 | 10:38

ΟΛΜΕ: Τα σχολεία να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά από τεστ - Έχουμε 5.000 κρούσματα σε μαθητές

Η ΟΛΜΕ ζητά τα σχολεία να ανοίξουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, τον Ιανουάριο, και να γίνουν τεστ κορονοϊού σε μαθητές.