Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, για σήμερα Τετάρτη (7/1) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (8/1) στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βορειοανατολικής χώρας. Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.
Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα από ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
Σήμερα Τετάρτη (07-01-26)
α. Στην Ήπειρο
β. Στην Αιτωλοακαρνανία
γ. Στα νησιά του Ιονίου (κυρίως περιοχή Κέρκυρας, Λευκάδας)
δ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (πορτοκαλί προειδοποίηση)
ε. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από τις βραδινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση)
Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 τοπικά 9 μποφόρ.
Την Πέμπτη (8/1) τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα.
Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων.
Ερχεται "βαθύς χειμώνας", λέει ο Μαρουσάκης
Για νέα ψυχρή εισβολή, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Συγκεκριμένα, μετά την κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη απο χθες σε Ήπειρο, δυτική Στερεά, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο, ακολουθεί μία νέα ψυχρή εισβολή και το σκηνικό του καιρού πρόκειται να γίνει πιο κρύο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν χιόνια ακόμα και δίπλα στη θάλασσα.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, η πολική αέρια μάζα, αναμένεται κάνει ένα πέρασμα και από τη χώρα μας, που σημαίνει ότι θα πέσει και άλλο η θερμοκρασία.
Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα έχει τσουχτερό κρύο και θα πέσουν χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο, ενώ υπάρχουν και αυξημένες πιθανότητες να δούμε το χιόνι ακόμα και δίπλα στη θάλασσα.

Μαρουσάκης: Βροχές και μεγάλος όγκος νερού σήμερα
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η χώρα σήμερα θα χωριστεί σε δύο τμήματα.
Από τη μία πλευρά τα ανατολικά και νότια τμήματα δεν φαίνεται μέχρι και αργά το απόγευμα να δέχονται αξιόλογες βροχές. Ωστόσο, την ίδια ώρα στη δυτική - βορειοδυτική χώρα θα εκδηλώνονται μεγάλος όγκος νερού, θα έχουμε έντονες βροχές και καταιγίδες, συνοδεία έντονων ηλεκτρικών εκκενώσεων, πιθανόν και χαλαζοπτώσεων.
Σε ό,τι αφορά τις χαλαζοπτώσεις αυτές αναμένονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στις περιοχές αυτές θα έχουμε και πιο αυξημένες πιθανότητες για πλημμυρικά επεισόδια.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη θα έχουμε ακόμη ένα γεμάτο 24ωρο με έντονα καιρικά φαινόμενα, που σημαίνει οτι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Σε ό,τι αφορά τους ανέμους σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ο νοτιάς θα κυριαρχεί σε στεριά και θάλασσα, κατά περιόδους θα είναι θυελλώδης ενώ κατά περιόδους οι πιο μεγάλες εντάσεις θα είναι προς τα ανατολικά τμήματα και τα τμήματα του Αιγαίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr