Follow us

Υπόθεση Άλεξ - Νικολούλη: Έπαθε σοκ με το βίντεο που της έδειξαν - ''Ήμουν εγώ η φαντασιόπληκτη τότε;'' [βίντεο]

Σοκαρισμένη στην εκπομπή ''Φως στο Τούνελ'' η Αγγελική Νικολούλη για την υπόθεση του Άλεξ, ξέσπασε κατά των Αρχών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
νικολουλη αλεξ

Δεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του 11χρονου Άλεξ, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, οδηγούν τις Αρχές σε νέο κύκλο ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί η σορός του άτυχου παιδιού, που έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθητές του στη Βέροια στις 3 Φεβρουαρίου το 2006.

Τότε ο 11χρονος δέχθηκε τα θανάσιμα χτυπήματα των πέντε σκληρών της "άγουρης" συμμορίας. Τον οδήγησαν σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο δημαρχείο της πόλης και πέθανε αβοήθητος. Δύο μέρες μετά τον έβαλαν σ’ ένα καρότσι σούπερ μάρκετ και τον μετέφεραν στην Μπαρμπούτα.

Κάποιοι ενήλικες από το περιβάλλον τους, φρόντισαν να εξαφανίσουν τη σορό του στην κοντινή περιοχή. Αυτή φέρεται πλέον να είναι η παλιά εβραϊκή συνοικία γύρω από τον Τριπόταμο. Εκεί οδηγούν οι νέες μαρτυρίες στη μητέρα του παιδιού, αλλά και στην εκπομπή.

Η εκπομπή Φως στο Τούνελ βρέθηκε πάλι στη Βέροια για επιτόπια έρευνα στην παλιά εβραϊκή συνοικία και μίλησε με υπεύθυνους του Δήμου, με εργολάβους, αλλά και με κατοίκους της περιοχής.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής, έφτασαν μαρτυρίες, με μία από αυτές να σοκάρει την Αγγελική Νικολούλη, καθώς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνεργάτης της, την φώναξε κοντά της για να της δείξει ένα μήνυμα που έφτασε στην εκπομπή, τονίζοντας πως οι ίδιοι δεν το έχουν αναφέρει (άρα αυτός/η που το έστειλε γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα έχουν δημοσιοποιηθεί) και πως προέρχεται από ψεύτικο προφίλ σε κάποιο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σοκαριστικό βίντεο

"Ωχ Παναγιά μου, αμάν" ακούγεται να λέει η Αγγελική Νικολούλη διαβάζοντας κάτι. "Χριστέ μου", λέει παρακάτω, συμπληρώνοντας: "Αυτό είναι σοκαριστικό, χρειάζεται παρέμβαση εισαγγελέα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά" συνέχισε η παρουσιάστρια, ενώ την ίδια έκπληξη έδειξε και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αποκάλυψε πως το μήνυμα αυτό υποδυκνύει συγκεκριμένο τόπο που υποτίθεται ότι είναι θαμμένος ο μικρός και πως τον ίδιο χώρο είχε υποδείξει και ένας άλλος μάρτυρας.

Ξέσπασε κατά των Αρχών η Νικολούλη

Οι νέες εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που έφτασαν στο "Τούνελ", εξόργισαν την Αγγελική Νικολούλη για την ολιγωρία τότε των Αρχών.

"Κάντε τώρα ό,τι δεν κάνατε τόσα χρόνια! Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους, αυτό που δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια, που δεν κινήθηκε κανείς οργανωμένα να κάνει αυτήν την έρευνα και να προχωρήσει, να γίνει τώρα για να πάρουμε τις απαντήσεις αυτές εφόσον πλέον ξεκαθαρίζει η εικόνα και μιλάμε για την περιοχή αυτήν.

Είναι συγκεκριμένη η ακτίνα, μια χαρτογράφηση θέλει για να ξέρουν πού θα κινηθούν ανάλογα και με τη μορφολογία του εδάφους για να προχωρήσουν την έρευνα. Να πω ότι κάτι κάναμε επιτέλους για αυτό το παιδί, ότι κάτι κάναμε σαν κοινωνία, σαν πολίτες, σαν γονείς, σαν Αρχές για αυτό το παιδί. Μετά από 16 χρόνια κάτι κάνουμε. Μπορεί να μη δείξει τίποτα η έρευνα. Και τι έγινε; Ας το κάνουμε και μετά ας πούμε ότι δεν έγινε, ότι δεν βρήκαμε κάτι.

Αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε; Ε; Και αν τα είχαμε κάνει νωρίτερα, θα είχαμε ξεκαθαρίσει τώρα. Θα είχαμε πλήρη εικόνα, αλλά κανείς δε συντονίστηκε. Δεν πίστεψαν τα παιδιά, δεν πίστεψαν ότι έχουν άγριο bullying στη Βέροια, δεν πίστεψαν ότι έχει γίνει αυτό" είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

"Εγώ ήμουν εκείνη η φαντασιόπληκτη που τα έβγαζε τότε. Παιδιά; Πού τα βρήκε έλεγαν, από το μυαλό της τα έβγαλε; Και να τι αποκαλύφθηκε. Αν τα είχαν συγκεντρώσει, αν τα είχαν σε έναν χώρο, αν έμεναν σε εκείνες τις καταθέσεις και μετά τα παιδιά είχαν μοιραστεί σε άλλους χώρους, είχαν φύγει από αυτό το άρρωστο περιβάλλον που ζούσαν, θα είχε ξεκαθαρίσει και η εικόνα. Κάντε λοιπόν τώρα αυτό που δεν κάνατε τότε και ας πάει στράφι, ας μην είναι η έρευνα σωστή.

Μην τα ξαναλέω τώρα γιατί φούντωσα. Ας δούμε όμως ότι κάτι γίνεται. Είχες τον μάρτυρα που σου έλεγε ότι εκεί έριξαν τσιμέντο και δεν τον πήρες να πας να σου δείξει το σημείο. Ψάχνουμε τόσα χρόνια μετά να βρούμε εμείς άκρη. Αναρωτήθηκε κανείς τι στην ευχή λέει; Κανείς δεν πήγε να ψάξει. Κάπως έτσι γίνονται οι έρευνες, γι’ αυτό και μένουν κενές υποθέσεις" συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης

Επιστήμονες με νέες μεθόδους βοηθούν στις έρευνες

Από την έρευνα του "Τούνελ", φαίνεται ότι κάποιοι που εμφανίστηκαν ως εργάτες του Δήμου, όπως ανέφερε η μάρτυρας, φορώντας τα χαρακτηριστικά κίτρινα γιλέκα, έσκαψαν εκείνες τις ημέρες του χιονιά στην περιοχή και εξαφάνισαν τον Άλεξ. Παρόμοια μαρτυρία είχε δοθεί και πριν από χρόνια στην εκπομπή. Ο μάρτυρας είδε να ρίχνουν τσιμέντο στον ίδιο χώρο.

Άνδρες της Ασφάλειας, αλλά και επιστήμονες με νέες μεθόδους, μπαίνουν τώρα στη μάχη των ερευνών. Σημαντικά είναι τα όσα είπε στο "Τούνελ" ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, κύριος Γρηγόρης Τσόκας, που είχε βοηθήσει στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού στη Θεσσαλονίκη, όταν το εργαστήριό του τον βρήκε θαμμένο με το αυτοκίνητό του.

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, έφτασαν σημαντικές μαρτυρίες, τόσο για το σημείο ταφής, όσο και για ένα άτομο που γνωρίζει και μέχρι σήμερα δεν έχει μιλήσει. Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε το πρόσωπο αυτό και μίλησε μαζί της.

Κάτοικος της Μπαρμπούτας μετέφερε στο "Τούνελ" τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι στην περιοχή.

"Το καλοκαίρι που μας πέρασε είδα δύο άτομα της Ασφάλειας με πολιτικά ρούχα στην πλατεία και έμαθα πως ήρθαν να ερευνήσουν για τον Άλεξ. Τώρα σε ποια σπίτια ρώτησαν κλπ, δεν το γνωρίζω. Κινούνταν για έρευνες προς το ποτάμι, αλλά και από την κάτω πλευρά των παλαιών κτιρίων. Εγώ αυτό που είδα το καλοκαίρι, αυτό και σας μεταφέρω. Δεν ξέρω καν εάν βρήκαν κάτι ή εάν μπόρεσαν να πάνε στην πίσω πλευρά του ποταμού. Αυτό το γνωρίζει μόνο η Ασφάλεια", κατέληξε η μάρτυρας.

"Μπορεί να έσκαβαν παράνομα εδώ…"

O Σάββας Θεοδωρίδης, μηχανικός του Δήμου Βέροιας μιλώντας με τη δημοσιογράφο της εκπομπής, αναφέρθηκε στα παλιά κτίρια της περιοχής.

"Είχε γίνει η ανακαίνιση της εβραϊκής συναγωγής και στον περιβάλλοντα χώρο και τα κλειδιά τα είχε κάποιος υπεύθυνος του Δήμου Βέροιας. Το διπλανό κτίριο, νομίζω ανακαινίστηκε λίγο αργότερα", τόνισε ο κύριος Θεοδωρίδης, ενώ εξέφρασε και την σιγουριά του πως η μάρτυρας που εμποδίστηκε να περάσει από ένα συγκεκριμένο σημείο από "εργάτες" με κίτρινα γιλέκα, δε μιλάει για υπαλλήλους του Δήμου.

"Ήταν ιδιώτες που έκαναν κάποια ιδιωτική δουλειά παράνομη ή μη. Αυτό καταλαβαίνω εγώ", τόνισε.

Στο "Τούνελ" μίλησε και η ξεναγός Εβραϊκής συνοικίας Μπαρμπούτας, Μαρία Ψυχάρη. Ανέφερε πως εκείνη την περίοδο του Άλεξ, η περιοχή είχε μία τελείως διαφορετική εικόνα, ερημική και εγκαταλελειμμένη.

Κάτοικος της περιοχής έκανε λόγο για πολλά σκοτεινά σημεία, καθώς τότε στους εξωτερικούς χώρους δεν υπήρχε ούτε φωτισμός.

Νέες επιστημονικές μέθοδοι του ΑΠΘ στη μάχη της έρευνας

Ο Καθηγητής – Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Τσόκας, μίλησε στην κάμερα του "Τούνελ" για τις νέες επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται και σε παρόμοιες υποθέσεις ερευνών.

"Συνήθως ανιχνεύονται τα λαξεύματα, δηλαδή το σκάψιμο για να γίνει ο τάφος. Πρέπει να είναι συγκεκριμένες οι γεωφυσικές συνθήκες στο υπέδαφος για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την ανίχνευση. Τα δεκαέξι χρόνια που έχουν περάσει σε αυτή την υπόθεση δεν είναι πρόβλημα. Τα οστά δεν ανιχνεύονται με τίποτα. Εάν θα πάμε, θα πάμε να κάνουμε έμμεσο εντοπισμό, μέσω του λαξεύματος. Σίγουρα θα βοηθήσει το γεγονός της ταφής, εάν αυτή έχει γίνει σε μικρό βάθος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής έδειξε στην κάμερα της εκπομπής τη μέθοδο με την οποία εντοπίζουν τάφους μέσω των αλλοιώσεων του υπεδάφους.

"Το εργαστήριό μου έχει αναπτύξει κάποιες μεθόδους και σήμερα έχουμε ένα πρόγραμμα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης για τον εντοπισμό τάφων των πεσόντων στον ελληνοαλβανικό πόλεμο, όπου πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Έχουν γίνει αρκετές ανιχνεύσεις τάφων ηρώων μας", κατέληξε ο καθηγητής.

"Όταν κατέθεσα για τα παιδιά και το καρότσι, δεν με πίστευαν…"

Το "Τούνελ" μίλησε μ’ έναν σημαντικό μάρτυρα, ο οποίος είχε καταθέσει στις Αρχές τα όσα σοκαριστικά είδε να διαδραματίζονται μπροστά του. Η μαρτυρία του έρχεται να "δέσει" με τα όσα είχαν ομολογήσει αρχικά τα παιδιά στην αστυνομία και είχαν αποκαλύψει και στην εκπομπή.

"Τα παιδιά τότε με δυσκολέψανε, γιατί κατέβαινα με ένα φορτηγάκι και ο δρόμος είχε χιόνια. Kαι λέω τι κάνουνε τώρα, θα βγουν μπροστά μου, γιατί τέλειωνε το πεζοδρόμιο σ’ εκείνο το σημείο. Σκέφτηκα "πως θα σταματήσω το φορτηγάκι; Τι κάνουν τα παλιόπαιδα;” Οι τέσσερις κρατούσαν το καρότσι και ο πιο μικρός έτρεχε μπροστά τους. Από αυτό που είδα εγώ, φαινόταν ένα πόδι να εξέχει. "Ωχ” λέω, "ωραίο παιχνίδι διάλεξαν, άμα τους φύγει αυτός στο καρότσι, δεν θα μείνει τίποτα”. Το καρότσι δεν ήταν οικοδομικό όπως λέγανε. Ήταν από εκείνα τα παλιά του σουπερμάρκετ, χαλασμένο και δεμένο στις ρόδες με σανίδια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης

Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι πως στην αρχή η μαρτυρία του πέρασε… στα ψηλά από τις Αρχές.

"Κατεβαίνανε από το σπίτι των βλάχων, όπως λέγεται. Είναι από πάνω από την πλατεία, που είναι ο πλάτανος. Μετά τη στροφή ακριβώς πέτυχα εγώ τα παιδιά. Στο δρόμο για Μπαρμπούτα δηλαδή, εκεί έχει ένα πλακόστρωτο μονοπατάκι, που κατηφορίζει και μπαίνει μέσα στο ποτάμι", πρόσθεσε ο μάρτυρας.

"Οι άνδρες με τα κίτρινα γιλέκα, δεν έσκαβαν τότε για μας…"

O Σάββας Θεοδωρίδης είναι ο παλαιότερος μηχανικός του Δήμου Βέροιας και διατηρεί την ίδια θέση από την εποχή της εξαφάνισης και δολοφονίας του μικρού μαθητή. Μιλώντας στην κάμερα του "Τούνελ", αναφέρθηκε και στα κίτρινα γιλέκα των εργατών και στο πόσο εύκολο ήταν να τα προμηθευτεί κάποιος.

"Οι εργασίες από πλευράς του Δήμου είχαν σταματήσει τότε στην περιοχή. Το κρύο που είχε εκείνη την περίοδο ήταν απαγορευτικό για οποιαδήποτε τεχνική εργασία που συμπεριλαμβάνει τσιμέντα, ασφάλτους κλπ, καθώς επικρατούσε ολικός παγετός, δεν το συζητάμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωρίδης.

Διαβάστε Επίσης

Για τα κίτρινα γιλέκα που φορούσαν κάποιοι την επίμαχη ημέρα, είπε:

"Τα χρησιμοποιούμε τα γιλέκα αυτά όταν κάνουμε εργασίες. Αυτά όμως μπορεί να τα βρει ο καθένας στο εμπόριο με δύο – τρία ευρώ. Εκείνη την εποχή απασχολούσαμε διακόσιους – τριακόσιους εργάτες σε μία σεζόν και τους τα παρείχαμε σαν μέσα ατομικής προστασίας. Μπορούσε να τα πάρει ο καθένας σπίτι του, να τα δώσει σ’ έναν φίλο του…"

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι άνδρες αυτοί που είδε η μάρτυρας, να παρίσταναν τους εργάτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Ιαν 2023 | 21:08

Αγγελική Νικολούλη για υπόθεση Πισπιρίγκου: "Πρόσωπο "κλειδί" στο θρίλερ της Πάτρας σπάει τη σιωπή του"

Η Αγγελική Νικολούλη επισήμανε ότι τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου τον έχει η δικαιοσύνη και μόνο.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ 28 Ιαν 2023 | 21:32

Θεσσαλονίκη: Σκύλος ξαναβρίσκει το αφεντικό του μετά από 5 χρόνια και τρέχει στην αγκαλιά του [βίντεο]

Την ημέρα τον γενεθλίων του, χθες Παρασκευή, ο Λευτέρης δέχθηκε ένα τηλέφωνο από μία κτηνίατρο, η οποία του είπε ότι ο σκύλος του βρέθηκε, μετά από 5 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 28 Ιαν 2023 | 21:20

Καιρός: Το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι - Τι δείχουν τα στοιχεία του Meteo

Περίπου το 12% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνι, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 28 Ιαν 2023 | 19:57

Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις αντιεξουσιαστών και εθνικιστών – Επί ποδός η Αστυνομία [εικόνες, βίντεο]

Μεταξύ των δυο ομάδων έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν πιθανή σύρραξη.

28 Ιαν 2023 | 19:48

"Φοβάμαι για τη ζωή μου" είπε ο Μάξιμος Σαράφης στον ανακριτή - Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του

Ο κατηγορούμενος, που σε δημοσία δήλωση του ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού, φέρεται να είπε επίσης πως φοβάται για την ζωή του.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο 38ΧΡΟΝΟΣ 28 Ιαν 2023 | 19:40

Καλαμάτα: Προφυλακίστηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού

Ο 38χρονος φέρεται να παραδέχθηκε στις αρχές ότι αυτός πυροβόλησε το θύμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει.

ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ 28 Ιαν 2023 | 19:21

Αμαλιάδα: Πέταξε οκτώ κουτάβια και τη μητέρα τους σε δάσος - ''Καμπάνα'' 250.000 ευρώ στον 72χρονο

Ο ασυνείδητος 72χρονος μετέφερε με φορτηγάκι και εγκατέλειψε στο δάσος οκτώ κουτάβια 25-20 ημερών και τη μητέρα τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 28 Ιαν 2023 | 19:08

ΕΛ.ΑΣ. για συγκέντρωση Χρυσής Αυγής: Οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν συνταγματικό δικαίωμα - Επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα

Η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί μια δημόσια συνάθροιση εάν δεν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι.

ΚΟΛΩΝΟΣ 28 Ιαν 2023 | 18:57

Λύτρας: Η μητέρα της 12χρονης θα υποβάλλει νέο αίτημα αποφυλάκισης - Λείπει στα παιδιά της

Οπως είπε ο κ. Λύτρας, η οικογένεια είναι σε τραγική κατάσταση και τα παιδιά τούς λείπει η μητέρα τους.

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 28 Ιαν 2023 | 17:13

Κρήτη: Χτύπησε τη θετή του κόρη και εξαφανίστηκε – Στην παιδοψυχιατρική κλινική η 13χρονη

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ 28 Ιαν 2023 | 16:40

Στην φυλακή οδηγείται ο "Μάξιμος Σαράφης" της Novartis- Για τα δάνεια "μαϊμού" από το Ντουμπάι σε επιχειρηματίες

Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο "Μάξιμος Σαράφης" πρέπει να κρατηθεί προσωρινά. Ελεύθεροι οι δύο συγκατηγορούμενοί του.

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ 22ΧΡΟΝΟ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥ 28 Ιαν 2023 | 16:15

Καλαμάτα: Απολογείται ο 38χρονος για τη δολοφονία του 47χρονου "Αμερικάνου" [εικόνες]

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί επίσης και ο 34χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται, τόσο για υπόθαλψη εγκληματία όσο και για την κακουργηματικού τύπου πράξη της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 28 Ιαν 2023 | 16:05

Συγκέντρωση "Χρυσής Αυγής" στο κέντρο της Αθήνας - Η απόφαση της ΕΛΑΣ, οι αντιδράσεις και η απάντηση του Δήμου

Προκλητική και αδιανόητη χαρακτηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 την απόφαση της ΕΛΑΣ να επιτρέψει συγκέντρωση σε μέλη της Χρυσής Αυγής, στη Ρηγίλλης