Η κινητοποίηση των Ανακριτικών Κλιμακίων Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, για την εξιχνίαση δύο πρόσφατων περιστατικών πρόκλησης φωτιάς στη Σκύρο, φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα.
Η συλλογή καταθέσεων μαρτύρων και η αξιολόγηση των στοιχείων οδήγησαν στην εξιχνίαση της φωτιάς που εκδηλώθηκε στις 29 Αυγούστου 2026, περί ώρα 02:44 τα ξημερώματα, στη θέση Χάρτσα, η οποία έκαψε έκταση 4 στρεμμάτων.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης, προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή ενός άνδρα, ο οποίος προσήχθη ως ύποπτος.
Φωτιά στη Σκύρο τον Δεκαπενταύγουστο: Στάχτη πάνω από 4.000 στρέμματα
Παράλληλα, οι ανακριτικές Αρχές συνδέουν τη δραστηριότητα του προσαχθείς και με τη μεγάλη φωτιά της 15ης Αυγούστου 2026 στη θέση Κλούθρο, η οποία κατέκαψε 4.090 στρέμματα.
Η έρευνα συνεχίζεται, με στόχο την πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών εκδήλωσης των δύο πυρκαγιών και τη διερεύνηση της μεταξύ τους συσχέτισης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη των ανακριτικών Αρχών, ο προσαχθείς φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης αλκοόλ. Συγγενικά του πρόσωπα τον έχουν κατονομάσει ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, ενώ ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει την πράξη.
Οι σχετικές αναφορές αξιολογούνται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας.
Ο προσαχθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να εξεταστεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
