Follow us

Βόλος: Διερμηνέας μετέφραζε λάθος σε υπόθεση ξυλοδαρμού αλλοδαπής - Αποδείχθηκε ότι ήταν φίλος του "νταή"

Σε υπόθεση ξυλοδαρμού στο Πήλιο ο διερμηνέας μετέφραζε επίτηδες λάθος γιατί ήταν φίλος του δράστη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με μώλωπες στα μάτια εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 34χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών. Ο σύζυγός της την ξυλοκόπησε την Κυριακή, στο σπίτι τους στο Νότιο Πήλιο και παραμένει κρατούμενος μέχρι να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν κλήθηκε να καταθέσει η νεαρή γυναίκα, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα ένας φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο, ώστε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά. Η γυναίκα έφερε έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού και όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, δεν έπειθε την έδρα.

"Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω".

Διαβάστε Επίσης

Αυτές τις απαντήσεις μετέφερε στην έδρα του δικαστηρίου ο διερμηνέας, την ώρα που η γυναίκα έδειχνε το πρόσωπό της. "Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη", είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στον διερμηνέα και με παρεμβάσεις του ζητούσε εμμέσως αλλά σαφώς να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος, γιατί η σύζυγος έκανε το λάθος να καταγγείλει χωρίς λόγο τον σύζυγό της, την ώρα που έχουν τρία παιδιά να μεγαλώσουν, γράφει το gegonotanews.gr.

"Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα" ήταν η πρόταση που σχεδόν ταυτόχρονα διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που ξεκάθαρα δήλωσαν πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης. Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη, με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτό είναι το θέατρο του Σωτήρη Τσαφούλια στο Μετς - Ποια παράσταση βλέπεις εκεί

Το ολοκαίνουργιο θέατρο Μετς ανοίγει τις πόρτες του με ένα έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου και η προπώληση ξεκίνησε με early bird προσφορά.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 09:29

Αίγιο: 32χρονη κατήγγειλε για ξυλοδαρμό τον πρώην σύντροφό της - Τη χτύπησε έξω από σούπερ μάρκετ

Ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Αίγιο, έξω από σούπερ μάρκετ, όταν σκηνή έντονης ζηλοτυπίας κατέληξε σε περιστατικό βίας μεταξύ δύο 32χρονων.

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 20:17

Πατέρας Λυγγερίδη: "Δεν σκότωσαν μπάτσο, σκότωσαν τη δημοκρατία" κατέθεσε στη δίκη

Ο πατέρας του αστυνομικού περιέγραψε τον γιο του ως άριστο μαθητή και αθλητικό νέο που επέλεξε συνειδητά να γίνει αστυνομικός

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ 27 Ιαν 2026 | 10:33

Χαλάνδρι: 55χρονος επιτέθηκε στην αδελφή του μέσα στο σπίτι τους και την τραυμάτισε στα μάτια

Η 49χρονη ζει μαζί με τον 55χρονο αδελφό της και την 84χρονη μητέρα τους, η οποία πάσχει από άνοια.

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΚΛΑΜΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 16:51

Συγκλονίζει η μάνα του Λυγγερίδη στην κατάθεσή της: Ανεγκέφαλοι σκότωσαν το παιδί μου "επειδή είναι μπάτσος"

Η μητέρα του αστυνομικού, Ευγενία Στράτου-Λυγγερίδη άνοιξε σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων στην δίκη που διεξάγεται σε δικαστική αίθουσα στις φυλακές Κορυδαλλού

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 26 Ιαν 2026 | 11:13

Σάλος με τον δήμαρχο Πάφου: Καταζητούμενη influencer τον κατηγορεί ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του - Το διαψεύδει η ίδια

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο λόγω καταγγελιών σε βάρος του κ.Φαίδωνος. Η Ιωάννα Φωτίου φέρεται να έχει καταφύγει στη Μόσχα και να έχει εξασφαλίσει πολιτικό άσυλο.

ΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 26 Ιαν 2026 | 08:27

Βορίζια: Στα δικαστήρια οι γονείς του 39χρονου Φανούρη μετά το νέο επεισόδιο ανάμεσα στις δύο οικογένειες

Στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οι γονείς του Φανούρη Καργάκη μετά το νέο "επεισόδιο" που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

ΡΟΔΟΣ 24 Ιαν 2026 | 11:20

Πατέρας κατήγγειλε τον ανήλικο γιο του για απειλές και μηνύματα που του προκάλεσαν φόβο και ανησυχία

Το περιστατικό καταγράφεται ως υπόθεση ενδοοικογενειακής απειλής και βρίσκεται ήδη στο στάδιο των αστυνομικών ενεργειών.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 23 Ιαν 2026 | 22:02

Δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη: Ο εκπρόσωπος της Interstar παραδέχθηκε ότι διαγράφηκαν ορισμένα βίντεο

"Συγκλονιστική ομολογία ότι στα βίντεο που προσκομίστηκαν υπάρχουν χειροκίνητες διαγραφές από την εταιρεία", σημείωσε η δικηγόρος των θυμάτων

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 23 Ιαν 2026 | 17:28

Δίκη Predator: Τι δείχνει η τελευταία κίνηση της κάρτας που αγόρασε τα "μολυσμένα" SMS προς Ανδρουλάκη

Η ημερομηνία της τελευταίας συναλλαγής συμπίπτει με την αφαίρεση των servers μίας από τις ελεγχόμενες εταιρείες από τα γραφεία της καταστατικής έδρας της, στο Χαλάνδρι.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ 23 Ιαν 2026 | 17:09

Αποκαλύψεις φρίκης για το μακελειό των 4 φοιτητών στο Άινταχο - Τι αντίκρισε η αστυνομία όταν μπήκε στο σπίτι

Στο προσκήνιο ξανά η ειδεχθής δολοφονία στις ΗΠΑ - Ντοκουμέντα από τις πράξεις του δολοφόνου-αίνιγμα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Ιαν 2026 | 15:37

Ιωάννα Τούνη: Συνεχίζεται η δίκη, θα προβληθεί το βίντεο - "Νιώθω μεγάλη απογοήτευση για την ανθρωπότητα"

"Θέλω απλά να λάμψει η αλήθεια" δήλωσε η Ιωάννα Τούνη πριν τη δίκη - Καταθέτει σήμερα η φίλη και κουμπάρα της, Στέλλα Πάσσαρη

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 23 Ιαν 2026 | 10:47

Καρυστιανού: Δεν εμπιστεύομαι τη Λάρισα για τη μεγάλη δίκη για τα Τέμπη - Υπάρχει μεγάλος φόβος για το κόμμα μου

Συμφωνώ να μεταφερθεί σε άλλη πόλη η δίκη των Τεμπών, δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού

ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΣ 22 Ιαν 2026 | 20:59

Δίκη Βαλυράκη: "Λύγισε" ο αυτόπτης μάρτυρας - "Καταστράφηκα γιατί κατέθεσα όσα είδα"

Ο αυτόπτης μάρτυρας στη δίκη του Σήφη Βαλυράκη περιέγραψε τον "πόλεμο" που έζησε από τη στιγμή που κατέθεσε τα όσα είδε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας