Φυσικοθεραπεία: Πτυχίο στο περιζήτητο επάγγελμα των επιστημών υγείας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ένα δυναμικό πρόγραμμα σπουδών με υψηλή αναγνώριση στην αγορά εργασίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οπως δηλώνει επίσημα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy - WCPT), οι φυσιοθεραπευτές αποτελούν εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι προωθούν τη σωματική δραστηριότητα και άσκηση συμβάλλοντας σημαντικά στην αποκατάσταση, διατήρηση και βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Οι φυσικοθεραπευτές εκπαιδεύονται από αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στην βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση των διαφόρων προβλημάτων υγείας, μέσω των σχολών επιστημών υγείας . Τα προγράμματα αυτά, όπως και το πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες υγείας, μέσω της διεπιστημονικότητας και μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων δεδομένων, ο καθένας από τον ρόλο του, να συμβάλουν στην επικεντρωμένη στον ασθενή θεραπεία.

Το 4-ετες πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου, με 1,500 ώρες κλινικής και πρακτικής άσκησης σε δημόσια και ιδιωτικά φυσιοθεραπευτικά ιδρύματα και κέντρα της Κύπρου, είναι διαμορφωμένο υπό τις κατευθύνσεις της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (WCPT) και αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2008 υπό την αιγίδα ενός αναγνωρισμένου ιδρύματος όπως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανήκοντας στο Τμήμα Επιστημών Υγείας , της Σχολής Θετικών Επιστημών, ακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό μοντέλο βασισμένο στην διεπιστημονικότητα και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα επαγγέλματα υγείας όπως επίσης και με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου

Για την εκπαίδευση των φοιτητών, χρησιμοποιούνται εκτός από επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα, εκπαιδευτικά και ερευνητικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, όπως το σύστημα τρισδιάστατης ανάλυσης κίνησης (3D motion analysis system), δυναμοδάπεδα (Force Plates), Ηλεκτρομυογράφος (EMG), σύστημα βιοανάδρασης (Biofeedback), ισοκινητικό δυναμόμετρο και άλλα.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Ο συνδυασμός της επιστημονικά τεκμηριωμένης θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική, αντανακλάται στο γεγονός ότι απόφοιτοι του πτυχιακού προγράμματος έχουν άμεση εγγραφή στα Μητρώα Φυσικοθεραπευτών της Κύπρου και της Ελλάδας καθώς και επαγγελματική αποκατάσταση σε δημόσια και ιδιωτικά φυσικοθεραπευτήρια, είτε ως συνεργάτες είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε συνέχεια των βασικών τους σπουδών οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν Μεταπτυχιακές (MSc), αλλά και Διδακτορικές σπουδές (PhD), στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου καθώς το τμήμα Επιστημών Υγείας προσφέρει επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία και Διδακτορικό στη Φυσικοθεραπεία συμβάλλοντας ενεργά στην εξέλιξη της τεκμηριωμένης επιστημονικής γνώσης και των μεθόδων αποκατάστασης.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τη στοχευμένη και ουσιαστική υποστήριξη των φοιτητών, δημιουργούν ένα δυνατό και καταλυτικό πυλώνα, έτσι ώστε οι απόφοιτοι του προγράμματος, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους να είναι εφοδιασμένοι με την κατάλληλη θεωρητική, πρακτική, κλινική, αλλά και ερευνητική εκπαίδευση και κατάρτιση ώστε να μπορούν να ασκήσουν αποτελεσματικά και παραγωγικά το επάγγελμά τους.

Περισσότερες πληροφορίες :

  • Στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου στο: http://www.euc.ac.cy.
  • Στο Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών: τηλ. 00357-22713000 ή email: info@euc.ac.cy.

πηγη φωτο euc.ac.cy.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

27 Αυγ 2021 | 14:51

Μαρία Μπακοδήμου - Δημήτρης Αργυρόπουλος: Συγκινημένοι αποχαιρετούν τον γιο τους, Άρη, στο αεροδρόμιο

Το πρώην ζευγάρι εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις παρά τον χωρισμό τους.

ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ 12 Σεπ 2021 | 15:37

Επεισοδιακό το Ράλι Ακρόπολις: Αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στις δύο ρόδες - Το επανέφεραν οι θεατές [βίντεο]

Πλούσιο θέαμα προσφέρει το Ράλι Ακρόπολις στα βουνά της Φθιώτιδας, όπου γίνονται τα περισσότερα χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ 11 Σεπ 2021 | 18:50

Συγκλονίζει η Κατερίνα Ιωαννίδου που έγινε viral στις φωτιές της Βαρυμπόμπης: "Ξέρουμε ότι 90% θα γυρίσουμε στο σπίτι μας με φέρετρο" [βίντεο]

Η Κατερίνα Ιωαννίδου μίλησε για την απόφασή της να έρχεται αντιμέτωπη με τις φλόγες και να βοηθά τους πυροσβέστες με αυταπάρνηση και χωρίς φόβο για τη ζωή της.

ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11 Σεπ 2021 | 15:06
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΡΥΠΕΣ 11 Σεπ 2021 | 11:38

Υπήρχε νερό στον Άρη για χρόνια; - Το Perseverance της NASA βρήκε πετρώματα με άλατα [βίντεο]

Ο επόμενος στόχος του Perseverance στον Άρη είναι να τρυπήσει στην περιοχή "South Seitah", που είναι καλυμμένη με αμμόλοφους και βράχους.

02 Σεπ 2021 | 10:10

"The Bachelor" | Το trailer με τον Αλέξη Παππά κυκλοφόρησε! Η ημερομηνία της μεγάλης πρεμιέρας

O Αλέξης Παππάς είναι ο νέος Bachelor και το ταξίδι του προς την αληθινή αγάπη ξεκινά πολύ σύντομα

ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ 24 Αυγ 2021 | 16:45

Φωτιές: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το πιλοτήριο των Canadair - Οταν οι πιλότοι πολεμούν το πύρινο "θηρίο" [Βίντεο]

Τις συγκλονιστικές εικόνες που αντικρίζουν στις φωτιές οι πιλότοι των Canadair CL-215 της Πολεμικής Αεροπορίας, μοιράστηκε μέλος ενός πληρώματος

ΤΡΟΛΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ 20 Αυγ 2021 | 10:09

Η καμπάνια του Δήμου Ρεθύμνου υπέρ του εμβολιασμού που θα ζήλευαν πολλοί - "Μου είπαν θα εκπέμπω... Πανταζή" [βίντεο]

"Μου είπε να μην κάνω το εμβόλιο γιατί θα εκπέμπω… τον Πανταζή". Το ξεκαρδιστικό βίντεο για τον εμβολιασμό από το Δήμο Ρεθύμνου.

ΣΤΟ FACEBOOK 19 Αυγ 2021 | 19:01

Συγκλονιστικό βίντεο: "Μην αγχώνεσαι… Πέρνα, πέρνα" - Πυροσβεστικό όχημα περνάει μέσα από τις φλόγες στα Βίλια

Ακόμα ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν πυροσβέστες και εθελοντές

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ 19 Αυγ 2021 | 10:25

Επικός Αντετοκούνμπο: Συνάντησε τουρίστα με τη φανέλα του στην Ακρόπολη και του έδωσε το... τρόπαιο του ΝΒΑ [βίντεο]

Την ευκαιρία να δει και να κρατήσει το τρόπαιο του πρωταθλήματος του ΝΒΑ έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε έναν τουρίστα που συνάντησε στην Ακρόπολη και φορούσε φανέλα με το όνομά του.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ 18 Αυγ 2021 | 22:39

Απίστευτες σκηνές βίας στο Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν χτυπούν και μαστιγώνουν πολίτες και περαστικούς στους δρόμους [Βίντεο]

Χάος στο Αφγανιστάν - Ένοπλοι Ταλιμπάν πηγαίνουν πόρτα - πόρτα για να πουν σε φοβισμένους Αφγανούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 18 Αυγ 2021 | 15:03

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα είναι η νέα πλατεία Αριστοτέλους - "Δωμάτια" με φοίνικες, νερό, μανόλιες και πλατεία "καθρέφτης" [Βίντεο]

Μια νέα ταυτότητα που σέβεται το παρελθόν και στρέφεται στο μέλλον προσδίδει στην Αριστοτέλους η πρόταση που κέρδισε το πρώτο βραβείο της κριτικής επιτροπής

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ 9 ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ 16 Σεπ 2021 | 20:43

Βιτριόλι: Συγκλονίζει ο θείος της Ιωάννας -"Φοράει τη μάσκα 23 ώρες το 24ωρο, απαγορεύεται να τη δει ο ήλιος"

Ο θείος της Ιωάννας μίλησε για τα μεγάλα ψυχικά αποθέματα της ανιψιάς του και την επιθυμία της να αντικρύσει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.