Τα λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας δεν είναι μόνο νόστιμα και εύκολα, αλλά κρύβουν και πολλή θρεπτική αξία! Με πρωταγωνιστές τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και αρώματα της εποχής, προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι για ένα ελαφρύ, χορταστικό και υγιεινό γεύμα το καλοκαίρι. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ορισμένα λαχανικά, όπως το σπανάκι, αποτελούν και εξαιρετικές πηγές φυτικής πρωτεΐνης.
Στην ελληνική γαστρονομία, συνδυάζονται με αγνά υλικά και ελαιόλαδο, προσφέροντας πιάτα πλήρη και ισορροπημένα, ιδανικά για το καθημερινό τραπέζι. Δεν χρειάζονται συνοδευτικό για να σε χορτάσουν, μιας και τα λαχανικό τους έχουν αρκετή πρωτεΐνη. Δες παρακάτω τα πέντε καλύτερα λαδερά για μάξιμουμ πρωτεΐνη αλλά και θρέψη.
5 καλοκαιρινά λαδερά φουλ στην πρωτεΐνη
1. Σπανάκι - Σπανακόρυζο
Το σπανάκι δεν είναι μόνο ένα λαχανικό με χαμηλές θερμίδες αλλά περιέχει και περίπου 5,3 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια, κάνοντάς το μία από τις πιο πλούσιες φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Παράλληλα, προσφέρει άφθονο σίδηρο, βιταμίνες A, C, Κ και φυλλικό οξύ, στοιχεία απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, της όρασης και της υγείας των οστών.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr