
Είναι πολύ πιθανό να ξέρεις ήδη ότι μπορείς να φτιάξεις πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο. Τις κόβεις, τις βάζεις σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, ρίχνεις λίγο λάδι και αλάτι και τις ψήνεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, σωστά; Ναι… Και όχι ακριβώς, γιατί εδώ που τα λέμε δεν έχεις ακόμα καταφέρει να τις κάνεις τόσο νόστιμες και τόσο τραγανές όσο είναι οι "αληθινές” τηγανητές πατάτες.
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να γίνουν εξίσου απολαυστικές, αρκεί να ξέρεις τα μικρά μυστικά της συνταγής που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Να λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις:
Πώς θα τις κόψεις
Όπως η σωστή τηγανητή πατάτα έτσι κι αυτή που θα φτιάξεις στο φούρνο πρέπει να είναι μαλακή στο εσωτερικό και τραγανή απέξω. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να είναι κομμένες σωστά, σε στικς πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αν τις κόψεις πιο λεπτές θα καούν πριν ψηθούν σωστά. Αν τις κόψεις πιο χοντρές δεν θα γίνουν όσο τραγανές θέλεις και να μοιάζουν με ψητές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr