Ας το παραδεχτείς: δύσκολα λες "όχι" σε ένα κομμάτι τυρί. Είτε το βάζεις στη σαλάτα, είτε το απολαμβάνεις με λίγο ψωμάκι, είτε το ενσωματώνεις σε κάποια συνταγή, το τυρί έχει αυτή τη μαγεία που απογειώνει τις γεύσεις. Και ειδικά στην Ελλάδα, το τυρί δεν είναι απλώς τρόφιμο - είναι κομμάτι της παράδοσης, της καθημερινότητας, ακόμα και της κουλτούρας σου.
Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα ελληνικά τυριά βρίσκονται σίγουρα η φέτα και το ανθότυρο. Μοιάζουν σε πολλά, όμως διαφέρουν και σε αρκετά -και όχι μόνο στη γεύση.
Η φέτα είναι το πιο χαρακτηριστικό ελληνικό τυρί, προστατευμένη ονομασία προέλευσης, που παράγεται αποκλειστικά από πρόβειο ή μείγμα πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος. Έχει πλούσια, ελαφρώς αλμυρή γεύση και κρεμώδη υφή που σπάει ευχάριστα στο πιρούνι. Τη βρίσκεις παντού - από τη χωριάτικη σαλάτα μέχρι σε πίτες και μαγειρευτά. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής.
Το ανθότυρο, από την άλλη, είναι ένα πιο "ήσυχο” τυρί. Έχει ήπια γεύση, σχεδόν γλυκιά, και απαλή υφή. Παράγεται από το τυρόγαλο (το υγρό που μένει μετά την παρασκευή άλλων τυριών) με προσθήκη μικρής ποσότητας γάλακτος. Υπάρχει σε δύο βασικές μορφές: φρέσκο (μαλακό) και ξηρό (σκληρότερο). Το φρέσκο το χρησιμοποιείς συχνά σε σαλάτες, αλλά και σε γλυκά, ακόμα και σε ελαφριά σνακ.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr