Το φθινόπωρο αποτελεί για πολλούς ανθρώπους μια αφορμή για νέα ξεκινήματα, αποφάσεις, αλλαγές και στόχους. Για παράδειγμα, αρκετοί θέτουν ως στόχο να βελτιώσουν τη διατροφή τους ή να αρχίσουν γυμναστήριο ή να κόψουν τα γλυκά και, ενδεχομένως, τα έτοιμα φαγητά. Ποιος, όμως, μπορεί να αποχωριστεί εντελώς τα γλυκά; (Εγώ, αν με ρωτάς, σε καμία περίπτωση).
Δεν χρειάζεται να τα κόψεις κι όλα μαχαίρι, βέβαια. Μπορείς πού και πού να απολαμβάνεις ορισμένες λιχουδιές. Απλά καλό είναι να προτιμάς εκείνες που είναι λιγότερο επεξεργασμένες, σπιτικές και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη.
Η Γωγώ Ξαγοράρη, λοιπόν, σου έχει τη λύση, καθώς σε καλεί, μέσα από το μαγειρικό της blog (thecookinyou), να δοκιμάσεις μια συνταγή της για μια λαχταριστή και ξεχωριστή αχλαδόπιτα χωρίς καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη.
Μάλιστα, μας δίνει και μερικά μυστικά της για αυτήν την υπέροχη αχλαδόπιτα, τα οποία είναι τα εξής:
- Τη ζύμη μπορείς να τη φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα, και να τη φυλάξεις στο ψυγείο.
- Σε περίπτωση που προτιμάς τα γλυκά λίγο πιο άγλυκα, μπορείς να παραλείψεις τη ζάχαρη καρύδας από τη ζύμη.
- Το νερό που θα ρίξεις στη ζύμη πρέπει να είναι παγωμένο. Πρόσθεσε παγάκια για να το διατηρήσεις.
- Μη ρίξεις όλη την ποσότητα του νερού στο αλεύρι. Ίσως να μη χρειαστεί να το προσθέσεις όλο.
- Αν έχεις επεξεργαστή τροφίμων, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Πρόσθεσε όλα τα υλικά εκτός από το νερό, ανακάτεψε και ρίξε το νερό λίγο λίγο, μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Ζύμωσε ελάχιστα, με αλευρωμένα χέρια. Όταν η ζύμη δεν κολλάει και έχει ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο, είναι έτοιμη.
- Με αυτή τη ζύμη μπορείς να φτιάξεις ό,τι γλυκιά πίτα ή τάρτα θελήσεις.
- Μπορείς να τη φυλάξεις στη συντήρηση για 3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.
- Διάλεξε αχλάδια όχι πολύ ώριμα, αλλά ούτε και πολύ σκληρά.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr