Μία τέλεια και πολύ εύκολη συνταγή για νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ.
Αρωματικό, νηστίσιμο και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη κέικ πορτοκαλιού, με ελαιόλαδο. Τέλειο σνακ για όσους νηστεύουν αλλά και όσους αγαπούν το πορτοκάλι! Τη συνταγή βρήκαμε από τη Διαιτολόγο Εφη Κολοβέρου.
Συνταγή: Νηστίσιμο και αρωματικό κέικ πορτοκάλι
Υλικά
3 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο (30γρ)
1 μικρό φλιτζ. (125ml) εξ. παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta
10 χουρμάδες (200γρ)
Αλεύρι Ζέας ολικής άλεσης (360γρ)
2 κ. γλ. μπέικιν
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αρχικά, βάζουμε τα πορτοκάλια (ολόκληρα, με τη φλούδα) σε κατσαρολάκια και βράζουμε για 15-20 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Παράλληλα μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε καυτό νερό για 10 λεπτά και ετοιμάζουμε τα "αυγά" από λιναρόσπορο, βάζοντας σε μπολάκι τον αλεσμένο λιναρόσπορο με 9 κ. σούπας νερό
Μόλις τα πορτοκάλια είναι έτοιμα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός. Έπειτα προσθέτουμε τους χουρμάδες και χτυπάμε ξανά.
Μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα αυγά λιναρόσπορου, το εκχύλισμα βανίλιας, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Terra Creta, την κανέλλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 45 λεπτά και απολαμβάνουμε
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr