
Φανταστικό κέικ κολοκύθας, όπως το φτιάχνουν στην Αμερική, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η κίτρινη κολοκύθα του δίνει υπέροχη γλυκιά γεύση, χρώμα και μοναδική υφή.
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή να το κάνετε πιο εντυπωσιακό γαρνίροντας το με λευκό γλάσο!
Συνταγή για γλυκό κέικ κολοκύθας
Υλικά
3 αυγά
200 gr ζάχαρη της επιλογής μας
100 gr ηλιέλαιο
50 gr βούτυρο λιωμένο και κρύο
200 gr κολοκύθα ψιλοκομμένη
200 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα)
1 κ.γ. κανέλα
100 gr σταφίδα σουλτανίνα
100 gr σταγόνες σοκολάτας
Λίγη λιωμένη σοκολάτα ή λευκό γλάσο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας με 1 κ.σ. από το συνολικό αλεύρι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, το βούτυρο, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, το ξύσμα και την κανέλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με κρεμώδη υφή.
Το μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης και κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι.
Αναδιπλώνουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ενσωματώνουμε τις αλευρωμένες σταφίδες και τις σταγόνες σοκολάτας αναδιπλώνοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και την τοποθετούμε στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.
Το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε.
Όταν κρυώσει τελείως, το γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα ή λευκό γλάσο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr