
Ανάποδο κέικ με αχλάδια, η απόλυτη συνταγή γλυκού για αυτές τις φθινοπωρινές ημέρες.
Η γλυκιά, αρωματική, ζουμερή και μαλακή σάρκα του αχλαδιού, κάνει αυτό το φρούτο ιδιαίτερα αγαπητό, ενώ τα σημαντικά του διατροφικά οφέλη, το κάνουν σημαντικό "σύμμαχο" της υγείας μας.
Η συνταγή ανήκει στον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Συνταγή για ανάποδο κέικ με αχλάδια
Υλικά
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ Βούτυρο
250 γρ Ζάχαρη
1/2 ποτήρι Γάλα
1 ποτήρι Χυμό Πορτοκαλιού
4 Αχλάδια
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
20 γρ Καστανή Ζάχαρη
3 Φρέσκα αυγά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε φέτες. Τα στρώνουμε σε αντικολλητική ταρτιέρα 28 εκατ περίπου που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με Καστάνη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το πορτοκάλι, το γαλα, το μπέικιν και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι …
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα αχλάδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το γυρίζουμε ανάποδα προσεχτικά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr