Αγαπάτε τα κέικ; Δεν έχετε άδικο! Το κέικ είναι ένα γλυκίσμα που μπορείτε να το συνοδεύσετε με τον καφέ σας το πρωί ή το απόγευμα, με το τσάι ή τα παιδιά με το γάλα τους.
Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει μια τέλεια συνταγή για σοκολατένιο bitter κέικ, σκέτη κόλαση! Δοκιμάστε το, και σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.
Σοκολατένιο κέικ από τον Ακη Πετρετζίκη:
Υλικά
Για το κέικ
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά, μεσαία
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
60 γρ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα 65%
βούτυρο, για τη φόρμα
κακάο, για τη φόρμα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα 65%
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι και τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό μέχρι να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, τη βανιλίνη, το κακάο, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 23 εκ. με τρύπα που έχουμε απλώσει βούτυρο και κακάο.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά σε ψηλή σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή γκανάς σοκολάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr