Για πολλούς είναι το γλυκό που τους θυμίζει τα παιδικά τους καλοκαίρια. Ο λόγος για τους αφράτους λουκουμάδες που έχουν τρύπα στη μέση και είναι πασπαλισμένοι με ζάχαρη. Τους λουκουμάδες δηλαδή που καταναλώνονται συνήθως στις παραλίες, με τον σεφ Πάνο Παπαδάκη να παρουσιάζει με εύκολη συνταγή για τους λάτρεις του είδους.
Υλικά:
Για την ζύμη
340-350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
1 μέτριο αυγό
1 βανιλίνη
Για το τηγάνισμα
ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα
ζάχαρη
Εκτέλεση
-Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το αυγό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
-Προσθέτουμε την βανιλίνη και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
-Μετράμε 50 γρ. το κάθε μπαλάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.
-Παίρνουμε ένα ένα το κάθε κομμάτι, κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλό μας και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο δακτύλιο.
-Ανοίγουμε την φωτιά και ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο.
-Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και μόλις βγάζει μπουρμπουλήθρες ρίχνουμε τον πρώτο λουκουμά και αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά.
-Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
-Μόλις του βγάζουμε από το λάδι αμέσως τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
-Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλους τους λουκουμάδες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr