X

Πετρετζίκης: Συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ βανίλια - Ετοιμο σε δυο βήματα

Αγαπάτε τα κέικ; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο εύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ βανίλια. Με λίγα υλικά.

Γράφει: TheToc team

Αγαπάτε τα κέικ; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει την πιο εύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ βανίλια. Θα χρειαστείτε λίγα υλικά και το γευστικό κέικ βανίλιας θα είναι έτοιμο σε λίγη ώρα με απλά βήματα.

Ακης Πετρετζίκης: Συνταγή για κέικ βανίλια

Υλικά

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά, μέτρια, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ, παίρνουμε με μία μαρίζ ό,τι έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου και ξαναχτυπάμε.
Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αυγό για να προσθέσουμε το επόμενο.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, 50 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στο υπόλοιπο αλεύρι (300 γρ.) προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το αλεύρι στον κάδο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα για κέικ 22x10 εκ. και ισιώνουμε με την κουτάλα την επιφάνειά του.
Ψήνουμε για 1 ώρα. Στην 1 ώρα ελέγχουμε με ένα μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί. Αν δούμε ότι δεν βγαίνει καθαρή τότε ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.
Το αφήνουμε σε σχάρα 30-60 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης