Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει την πιο τέλεια συνταγή για το αγαπημένο μας κέικ!
Το συγκεκριμένο κέικ πορτοκάλι γίνεται στο πι και φι και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή ιδανικό κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο.
Πετρεζίκης: Συνταγή για κέικ πορτοκάλι
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 μέτρια πορτοκάλια
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα χειρός τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε πρώτα να απορροφηθεί το πρώτο και έπειτα προσθέτουμε το επόμενο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και τον χυμό από τα πορτοκάλια, και ανακατεύουμε καλα.
Μέσα σε ένα μπολ ριχνουμε το αλάτι, το κάρδαμο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλα.
Προσθέτουμε στο μείγμα των στερεών υλικών, το μείγμα με τα αυγά, και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμαγια κέικ 10x35 εκ., και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Τοποθετούμε τη φόρμα στον φούρνο, και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί τρυπώντας το με μία οδοντογλυφίδα. Εάν αυτή βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr