Follow us

Πώς θα βρείτε το φθηνότερο "καλάθι" προϊόντων στο σούπερ μάρκετ - Στον "αέρα" το νέο "ψαχτήρι" τιμών

Περισσότεροι από 3.500 κωδικοί στο νέο "ψαχτήρι" - Ο καταναλωτής θα τσεκάρει ποιο σούπερ μάρκετ έχει τη χαμηλότερη τιμή στη συνολική λίστα με τα ψώνια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΗς ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
σουπερ μαρκετ

Άλλο ένα "όπλο" στα χέρια των καταναλωτών αναμένεται να αποτελέσει το ανανεωμένο e-katanalotis το οποίο είναι διαθέσιμο στον διαδικτυακό "αέρα".

Μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε στη διάθεση του κοινού το εργαλείο που παρακολουθεί τις τιμές τουλάχιστον 3.500 δημοφιλών προϊόντων προχωρώντας μάλιστα σε ανανέωση επί καθημερινής βάσεως.

Διαβάστε Επίσης

Τι είναι αυτό το εργαλείο; Ο κάθε καταναλωτής, μπορεί να δημιουργήσει ένα καλάθι με τα προϊόντα της επιλογής του ώστε να πληροφορηθεί σε πραγματικό χρόνο ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή. Μέχρι τώρα, τέτοια δυνατότητα παρείχε το εργαλείο μόνο για μεμονωμένα προϊόντα κάτι που έχει περιορισμένη λειτουργικότητα καθώς κανένας καταναλωτής δεν περνά την πόρτα ενός σούπερ μάρκετ μόνο για να αγοράσει ένα προϊόν. Τώρα, παρέχεται η δυνατότητα να καταγραφεί ολόκληρη η λίστα στην εφαρμογή της ιστοσελίδας https://e-katanalotis.gov.gr/ οπότε o καταναλωτής να πληροφορηθεί για ποια αλυσίδα είναι αυτή που προσφέρει τη χαμηλότερη τιμή όχι σε κάθε προϊόν ξεχωριστά αλλά συνολικά στη λίστα με τα ψώνια που θα δημιουργήσει ο καθένας.

Το βασικό πρόβλημα που διαπιστώνεται πλέον στην αγορά είναι η ελλιπής δυνατότητα που παρέχεται στους καταναλωτές να εντοπίζουν το φθηνότερο προϊόν. Όσο πιο καλά ενημερωμένος είναι ο καταναλωτής, τόσο πιο εύκολα στρέφεται στο προϊόν που διατίθεται σε χαμηλότερη τιμή άρα τόσο περισσότερο ενισχύεται ο ανταγωνισμός. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος της πλατφόρμας που άνοιξε πριν από λίγο. Με μια ματιά, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν για το ίδιο ακριβώς προϊόν διαφορές τιμής οι οποίες μπορεί να είναι και μεγαλύτερες του 30-40%.

Σούπερ μάρκετ

Για παράδειγμα, απορρυπαντικό πλυντηρίου γνωστής πολυεθνικής, πωλείται σήμερα προς 10,89 ευρώ από τέσσερα διαφορετικά σούπερ μάρκετ αλλά σε ένα πωλείται προς 15,26 ευρώ. Ένα κουτί με μπισκότα για σκυλάκια, μπορεί να έχει 2,39 ευρώ αλλά η τιμή του φτάνει μέχρι τα 4,06 ευρώ. Τα κατεψυγμένα φασολάκια γνωστής εταιρείες πωλούνται σε συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ προς 1,9 ευρώ ενώ στα υπόλοιπα διατίθενται προς 3,97 ευρώ.

Το e-katanalotis, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών που επιλέγουν να κάνουν έρευνες αγοράς και να "στοκάρουν" προϊόντα της επιλογής τους κάθε φορά που τα βρίσκουν σε ελκυστικές τιμές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο επιλογής αλυσίδας σούπερ μάρκετ καθώς με τη συμπλήρωση των προϊόντων της επιλογής του καθενός, γίνεται σύγκριση του συνολικού κόστους ανά αλυσίδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 10 Μαϊ 2024 | 12:35

Σκρέκας: Εως 15% η εξοικονόμηση χρημάτων για τα νοικοκυριά μέσω του e-katanalotis

"Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του", τόνισε ο Κώστας Σκρέκας

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Μαϊ 2024 | 15:44

Σκρέκας: Ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί

Ο Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην πλατφόρμα e-katanalotis, που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβούν σε καταγγελίες.

E-KATANALOTIS 30 Απρ 2024 | 12:12

Πώς θα "ξεφουσκώσετε" τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ με το νέο "ψαχτήρι" τιμών - Πέντε πρακτικές λύσεις

Με πέντε "συνταγές", η πλατφόρμα e-katanalotis μπορεί να αξιοποιηθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ 23 Απρ 2024 | 08:42

Σούπερ Μάρκετ: Οι μεταχρονολογημένες επιταγές και ο κίνδυνος να μειωθούν οι κωδικοί στο ράφι

Μείωση κωδικολογίου και αποθεμάτων στις αποθήκες εξετάζουν κάποια από τα μεγάλα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Απρ 2024 | 22:05

Σοκ στην Πάτρα: Ακρωτηριασμό του δαχτύλου υπέστη εργαζόμενη σε σούπερ μάρκετ

Επί τόπου έσπευσαν μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να μεταφέρει την τραυματία εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Ρίου.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 15 Μαϊ 2024 | 12:33

Οι αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος με το μεσημεριανό, το μηνιαίο και το πορτοκαλί - 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

Θα πέσουν ή θα ανέβουν το επόμενο διάστημα οι τιμές του ρεύματος; Πολλές οι αλλαγές που έρχονται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΑΛΛΑΓΕΣ 14 Μαϊ 2024 | 08:59

Τέλος το νυχτερινό τιμολόγιο στο ηλεκτρικό ρεύμα - Έρχεται το "μεσημβρινό" - Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε

Η αλλαγή στις πηγές παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας -περισσότερο ρεύμα από τον ήλιο και λιγότερο από τα ορυκτά καύσιμα- ανοίγει τον δρόμο για την υιοθέτηση του "μεσημβρινού τιμολογίου".

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 12 Μαϊ 2024 | 09:00

Πότε θα πέσει η τιμή του (ακριβού) ελαιολάδου - Οι εκτιμήσεις για τη νέα σοδειά στην Ελλάδα

Στη λιανική αγορά η Ελλάδα έχει -μετά την Ισπανία- το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανατίμησης στο ελαιόλαδο που ξεπερνά το 65%.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 10 Μαϊ 2024 | 14:51

Ποιοι μπορούν να αγοράσουν σπίτι πληρώνοντας 800 ευρώ τον μήνα - Οι προϋποθέσεις

Ενοίκιο ή δάνειο; Οι νέες οδηγίες της Τράπεζας της Ελλάδας για τα στεγαστικά δάνεια και οι δόσεις για ένα ακίνητο 200.000 ευρώ.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 09 Μαϊ 2024 | 10:48

Online "φρένο" σε ανασφάλιστα οχήματα και χωρίς ΚΤΕΟ: Βαριές και άμεσες καμπάνες σε 500.000 παραβάτες

Κλείνει η "πληγή" των τουλάχιστον 500.000 ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους συνιστώντας "απειλή" για εκατομμύρια πολίτες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Μαϊ 2024 | 08:37

Φορολογικές δηλώσεις: Έξι εκατομμύρια Έλληνες με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα - Φέτος δηλώσαμε περισσότερα

Μειώνονται οι "φτωχοί", αυξάνονται οι "πλούσιοι" των φορολογικών δηλώσεων. Οι εύποροι 19.205 με αποδοχές άνω των 100.000 ευρώ

ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ 06 Μαϊ 2024 | 10:01

Ποιοι θα δουν αυξήσεις στο εισόδημά τους το 12μηνο: Το σχέδιο για ιδιωτικό - δημόσιο τομέα - Τα σενάρια για κατώτατο, συντάξεις

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς θα φανεί σε ποιους κλάδους θα υπάρξουν επιχειρησιακές συμβάσεις