Follow us

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Με 120 χρόνια εμπειρίας επενδύει στο μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που λειτουργεί τουλάχιστον 120 χρόνια στην Ελλάδα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
agrodimos 2

Για τις νέες επενδύσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής μιλάει ο Επιχειρησιακός Διευθυντής της, Μάνος Αγρόδημος, στο TheTOC στο πλαίσιο του αφιερώματος για τη γαλακτοβιομηχανία.

Το ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με τα ποιοτικά και φημισμένα προϊόντα του αγροκτήματός της, έχει ήδη δρομολογήσει την εγκατάσταση κοπαδιού γαλακτοπαραγωγών αιγών υψηλών αποδόσεων, ενισχύοντας τις ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης για τον αγροτικό τομέα.

Από την ίδρυσή της το 1904, έχει διαμορφώσει ένα δυναμικό μοντέλο αγροτικής εκπαίδευσης, βασισμένο στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οραματιστής της ήταν ο Dr. John Henry House, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος τις ελλείψεις σε τρόφιμα και τη χαμηλή τεχνογνωσία στη γεωργία, δημιούργησε ένα ίδρυμα που θα προσέφερε πρακτική γνώση και επιχειρηματική αντίληψη στους νέους αγρότες. Από τα πρώτα χρόνια, η Σχολή πρωταγωνίστησε στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας, εισάγοντας σύγχρονες μεθόδους εκτροφής και παραγωγής γάλακτος.

Η παστερίωση, η μεταποίηση και η διαχείριση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ελληνικής αγροδιατροφικής βιομηχανίας.

Οι σπουδαστές της εκπαιδεύονται σε αντικείμενα όπως Ζωική Παραγωγή, Τεχνολογία Τροφίμων και Διαχείριση Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, με στόχο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων επιχειρηματικών προκλήσεων.


Τι μαθήματα έχει πάρει η ΑΓΣ από την ιστορία της;

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1904 από τον Αμερικανό ιεραπόστολο Dr. John Henry House, ο οποίος διαπιστώνοντας την ανέχεια, τις ελλείψεις σε τρόφιμα και την άγνοια γεωργικών τεχνικών, οραματίστηκε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που θα αναδεικνύει, διαμορφώνει και εμπνέει τους μελλοντικούς πρωτοπόρους ηγέτες για τη φροντίδα ενός βιώσιμου πλανήτη. Ήδη από τα πρώτα χρόνια του περασμένου αιώνα η εκτροφή αγελάδων και ο ρόλος των γαλακτοκομικών προϊόντων ήταν κομβικός.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Με 120 χρόνια εμπειρίας επενδύει στο μέλλον της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα

Σε έγγραφο της περιόδου 1916-1919 που σώζεται στο ιστορικό αρχείο της Σχολής αναφέρεται: "Αν δεν υπήρχαν τα προϊόντα της φάρμας και του γαλακτοκομείου, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα τα δύσκολα χρόνια της πείνας κατά τη διάρκεια του πολέμου".

Από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Το 1935 αρχίσαμε για πρώτη φορά να παστεριώνουμε το γάλα μας με ένα μικρό σε μέγεθος παστεριωτή, ενώ ήρθαν και τα πρώτα βοοειδή ράτσας Jersey & Guernsey.

Μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στη Σχολή ζώα υψηλών αποδόσεων, εξοπλισμός και αυτοματισμοί. Παράχθηκε γάλα εξαιρετικής ποιότητας, η διάθεση του οποίου συνδέθηκε με την καταναλωτική γνώση και εμπειρία. Έτσι, η Σχολή με τη χρήση τεχνολογικών μέσων και με τη διαχείριση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής ως επιχειρηματικής δραστηριότητας, αναδείχθηκε σε σημαντικό φορέα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση νέων αγροτών.

Η υπερεκατονταετής ιστορία της Σχολής αποτελεί "πιλότο" για τις επιλογές του μέλλοντος. Έχουμε αντλήσει πολύτιμα μαθήματα, που μας επέτρεψαν να διαμορφώσουμε την πορεία του Ιδρύματος και να σχεδιάζουμε τις μελλοντικές κινήσεις με στέρεα και αποφασιστικά βήματα.

αγσ 3

Ποια εκπαίδευση λαμβάνουν οι σπουδαστές σας και πως μπορούν να ξεχωρίσουν στο σύγχρονο περιβάλλον;

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση στον αγροδιατροφικό τομέα καλούνται να καλύψουν ανάγκες για εξειδικευμένο προσωπικό που να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες της ψηφιακής τεχνολογίας, των αυτοματισμών και της χρησιμοποίησης πολύτιμων τεχνολογικών πόρων.

Ας μην ξεχνάμε ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η πηγή των πρώτων υλών για την Ελληνική βιομηχανία τροφίμων, που συνιστά τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της χώρας.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχει συμπεριλάβει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της, μαθήματα και ειδικότητες που σχετίζονται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την προώθηση του γάλακτος στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, στο Επαγγελματικό Λύκειο μας υπάρχουν ειδικότητες Ζωικής Παραγωγής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρώην ΙΕΚ) οι σπουδαστές παρακολουθούν μαθήματα: Διαχείρισης Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Ζωικής Παραγωγής, Τυποποίησης-Μεταποίησης Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Logistics-Marketing.

αγσ 4

Στο Perrotis College, παρακολουθούν μαθήματα σχετικά με την ποιότητα του γάλακτος, τη σύνθεση, τη μικροβιολογία και τις αναλύσεις που απαιτούνται, τη συσκευασία των γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

Το Εκπαιδευτικό Βουστάσιο είναι το κέντρο εκπαίδευσης και επίδειξης της αναπαραγωγής, διατροφής, σταβλισμού, κτηνιατρικής φροντίδας και ορθών πρακτικών αρμέγματος των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής σε πραγματικές συνθήκες. Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται όχι μόνο μαθητές και σπουδαστές μας, αλλά και δεκάδες κτηνοτρόφοι.

Το παραγόμενο νωπό γάλα μεταφέρεται καθημερινά στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων της Σχολής για παστερίωση, εμφιάλωση και περαιτέρω επεξεργασία, όπου οι μαθητές και σπουδαστές μας εκπαιδεύονται στην παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων.

Εκτός από το φρέσκο γάλα, παράγεται ημίσκληρο τυρί και γραβιέρα, βούτυρο, παραδοσιακό και στραγγισμένο γιαούρτι, ενώ το φρέσκο γάλα χρησιμοποιείται και στο εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων στηρίζουν το πρόγραμμα υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Ετοιμάζετε νέες επενδύσεις στη γαλακτοβιομηχανία;

Ενώ το 30% του πληθυσμού των αιγών της Ευρώπης είναι εγκατεστημένο στην Ελλάδα, η κατά κεφαλήν παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος στη χώρα είναι υποπολλαπλάσια της Ισπανίας ή της Γαλλίας.

Είναι προφανές ότι ο Έλληνας αιγοτρόφος δεν κερδίζει τα προς το ζειν, όταν ο Ισπανός και ο Γάλλος συνάδελφός του είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες.

Σήμερα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σχεδιάζει την εγκατάσταση ενός κοπαδιού γαλακτοπαραγωγών αιγών, υψηλών αποδόσεων. Στο πρότυπο και επιδεικτικό ποιμνιοστάσιο που θα αναπτύξουμε, θα προσφέρονται νέες εκπαιδευτικές γνώσεις και εμπειρίες αλλά αυτό που οραματιζόμαστε είναι να αποτελέσει παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης για ένα κλάδο που -εκτός από σύγχρονος και δυναμικός- θα πρέπει να είναι και ελκυστικός.

αγσ 5

Πιστή στην αποστολή της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει να παρέχει ολιστική και βιωματική εκπαίδευση και συνεισφέρει στον περιορισμό πολλών από τους λόγους που απομακρύνουν τους νέους από τον αγροδιατροφικό κλάδο.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτό το ιταλικό εστιατόριο στα νότια προάστια θα το λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

23 Οκτ 2025 | 12:16

Γάλα: Αναμένεται εκτίναξη της τιμής λόγω της ευλογιάς – Δεν υπάρχει επάρκεια στην πρώτη ύλη

Μείωση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος εξαιτίας της ευλογιάς, αναμένουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ταυτόχρονη αύξηση στις τις τιμές παραγωγού, όπως εκτιμούν.

ΕΥΛΟΓΙΑ 17 Σεπ 2025 | 06:28

Ευλογιά στα αιγοπρόβατα: Πότε είναι ασφαλής η κατανάλωση κρέατος και γάλακτος

Παρά τα εκτεταμένα κρούσματα όμως, οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 16 Σεπ 2025 | 15:10

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Είναι ασφαλές να καταναλώνουμε γάλα, φέτα και κρέας;

Η Β-ευλογιά των αιγοπροβάτων πλήττει αποκλειστικά τα αιγοπρόβατα και δεν είναι ζωοανθρωπονόσος

31 Ιουλ 2025 | 14:45

Δεν είναι το αγελαδινό: Ποιο γάλα πρέπει να πίνεις μετά τα 50 για δυνατούς μυς και λιγότερο λίπος;

Ένα low-fat ρόφημα που αλλάζει τα δεδομένα στη διατροφή μετά τα 50 – και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 02 Ιουλ 2025 | 06:08

Να αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά πριν τον ύπνο ή όχι; Ποιους ενοχλούν περισσότερο

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology υποστηρίζει πως όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη είναι προτιμότερο να μην τρώνε γαλακτοκομικά πριν κοιμηθούν

03 Ιουν 2025 | 09:00

ΟΜΗΡΟΣ: Η εταιρεία που εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες και σπάει το φράγμα των 100 εκατ. €

Έτοιμη να σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. € είναι η εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ που εξάγει ελληνικό γάλα σε 30 χώρες

01 Ιουν 2025 | 09:00

Χ. Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ): Η ελληνική φέτα και το γιαούρτι είναι δημοφιλή σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Τι αναφέρει στο TheTOC ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, Χρήστος Αποστολόπουλος

31 Μαϊ 2025 | 09:00

Γάλα: Πρωτοκαθεδρία του φρέσκου στην Ελλάδα σε παραγωγή και αξία αγοράς - Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την παραγωγή γάλακτος και τα μερίδια αγοράς ανά κατηγορία - Ποια είναι τα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

29 Μαϊ 2025 | 12:14

Οι δύο προκλήσεις στην αγορά του γάλακτος - Στα ίδια επίπεδα με το 2024 η παραγωγή του 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το 2024 και ποια η πορεία του Α' Τριμήνου το 2025.

29 Μαϊ 2025 | 09:00

Γαλακτοκομικά: Πτώση τιμών και πωλήσεων για το 2024 με άνοδο της ιδιωτικής ετικέτας - Θετικά τα μηνύματα για το 2025

Τι αναφέρουν τα στοιχεία της Nielsen για την πορεία της αγοράς λευκού γάλακτος για το 2024 και ποια τα μηνύματα από το πρώτο τετράμηνο του 2025.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ 05 Μαϊ 2025 | 07:16

Ντόμινο εξελίξεων στην αγορά των γαλακτοκομικών - Τα μεγάλα deals και οι επενδύσεις

Ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας έχει μπει για τα καλά σε μια νέα περίοδο ανακατατάξεων.

ΔΙΛΗΜΜΑ 08 Απρ 2025 | 04:30

Είναι το πλήρες γάλα καλύτερο από αυτό των χαμηλών λιπαρών;

Οι παράμετροι για το ποιο είναι "καλύτερο" είναι πολλοί: περισσότερα θρεπτικά συστατικά, χαμηλότερες θερμίδες, κορεσμός, καρδιαγγειακή προστασία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

10 Νοε 2025 | 17:54

CAPA: Από το χθες στο αύριο των εταιρικών υποθέσεων ο άνθρωπος παραμένει στο επίκεντρο

H CAPA ανακήρυξε Επίτιμα Μέλη της τις κυρίες Λόλα Νταϊφά και Ρίτα Μαλικούτη για την πολύτιμη συμβολή τους στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων στο πλαίσιο του δεύτερου capacities event

10 Νοε 2025 | 13:36

Ο GOAT και Χρυσός Ολυμπιονίκης Νόβακ Τζόκοβιτς στο νέο κατάστημα LACOSTE στο Μέγαρο Αρσακείου.

η Lacoste υποδέχθηκε εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της μόδας και της τέχνης.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

COMETA ARCHITECTS 06 Νοε 2025 | 15:45

Μια Ελληνίδα συνέβαλε στο σχεδιασμό αυτού του σπιτιού στη Βαρκελώνη

Το Cometa Architects είναι ένα διεθνές αρχιτεκτονικό-σχεδιαστικό γραφείο με έδρα τη Βαρκελώνη, που ιδρύθηκε από τους Víctor González Martí και Φαίδρα Ματζαράκη

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

PIERIS ARCHITECTS 04 Νοε 2025 | 08:00

Από την Κερύνεια της Κύπρου, στην κορυφή της βιώσιμης αρχιτεκτονικής

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris architects, μετά από 50+1 πλέον, χρόνια δημιουργίας, μας παρουσιάζει το καινούργιο τους έργο στο Πόρτο Χέλι.

ΚΚΜΚ 01 Νοε 2025 | 06:15

Μια καινούργια "‘άφιξη" στη Μήλο

Αν και ο "χειμώνας έρχεται", όπως λεγόταν στο Game Of Thrones, θα επιμείνουμε με το νησί της Μήλου και το καινούργιο project του γραφείου ΚΚΜΚ

30 Οκτ 2025 | 13:00

Μια εξοχική κατοικία στο Τολό που σε προσκαλεί να ταξιδέψεις προς τα εκεί (έστω και νοερώς)

Η εξοχική κατοικία έχει πανοραμική θέα στον Αργολικό κόλπο, τις Σπέτσες και τα νησάκια Πλατειά και Ψιλή.

27 Οκτ 2025 | 09:54

Το αισθητικό "σύμπαν" του μεγαλύτερου Ελληνικού συνεδρίου για την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Flux office, διαμόρφωσε φέτος ένα μοναδικό κινηματογραφικό σύμπαν στην έκθεση Hotel Experience 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.

24 Οκτ 2025 | 12:05

Τι ορίζει την αρχιτεκτονική υπεροχή - 2 υπέροχες κατοικίες το αποδεικνύουν

Η αισθητική της ακρίβειας δεν μπορεί να υπάρξει αν δε φέρει την υπογραφή της INOXAL by ETEM.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Πώς αλλάζει η βιομηχανία τροφίμων

Φυτικά υποκατάστατα, εργαστηριακά τρόφιμα και βιώσιμες πρακτικές που μειώνουν το οικολογικό αποτύπωμα.

22 Οκτ 2025 | 12:16

Το vegan δεν είναι πια επιλογή για λίγους

Μια παγκόσμια τάση που καθορίζει το μέλλον της διατροφής.

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

21 Οκτ 2025 | 12:00

Ανακαλύψτε την Απόλυτη Άνεση με Αντλία Θερμότητας: Tips για Εξοικονόμηση Ενέργειας και Αξιοπιστία

Μια αντλία θερμότητας πρέπει πρώτα από όλα να διαθέτει αποδεδειγμένες επιδόσεις και πιστοποιήσεις από ανεξάρτητους φορείς.

20 Οκτ 2025 | 16:30

Μια μελέτη Ελλήνων φοιτητών του ΕΜΠ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης - Για πρώτη φορά στην ιστορία μας

Ανάμεσα στα έργα που διακρίθηκαν, ο "Θαυμαστός Καινούργιος Άξονας" ξεχώρισε ως μια τολμηρή και ποιητική μελέτη πάνω στη σχέση του αστικού ιστού της Αθήνας με τον δημόσιο χώρο

20 Οκτ 2025 | 14:39

Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF: Αποτελεσματική επεξεργασία

​Αποτελεσματική επεξεργασία PDF: Το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου PDF και σωστές πρακτικές

20 Οκτ 2025 | 11:44

Αντλίες Θερμότητας: Το μυστικό για ιδανική θερμοκρασία όλο τον χρόνο!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι αντλίες θερμότητας αποτελούν βασικό κομμάτι της ενεργειακής μετάβασης σε όλη την Ευρώπη.

20 Οκτ 2025 | 11:31

Ο Χρωμόπυργος της Vitex: Σύγχρονη παραγωγή κονιαμάτων με λίγη μαγεία

Η Vitex έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά και παρουσιάζει τον Χρωμόπυργο — τη νεότερη, υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής δομικών κονιαμάτων.

20 Οκτ 2025 | 11:00

Εξοικονόμηση Ενέργειας: Μικρές Αλλαγές, Μεγαλύτερη Άνεση

Πάνω από το 60% της ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά στην Ευρώπη πηγαίνει στον κλιματισμό χώρου.

20 Οκτ 2025 | 10:45

Το σύστημα θερμομόνωσης CLIMAPLUS της THRAKON

Η THRAKON, πρωτοπόρος στον τομέα της θερμομόνωσης, έχει αναπτύξει το ολοκληρωμένο σύστημα CLIMAPLUS

20 Οκτ 2025 | 10:02

Δημήτρης Ξυνομηλάκης (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ): Η ενεργειακή αναβάθμιση εκτός από υποχρέωση είναι και συμφέρουσα λύση

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ) για την ενεργειακή αναβάθμιση και το ρόλο της μόνωσης

20 Οκτ 2025 | 10:01

Ανδρέου (ΠΣΕΜ): Ποια είναι τα είδη θερμομόνωσης και πώς ξεχωρίζουν - Έως και 700 € το χρόνο η εξοικονόμηση από τη μόνωση

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης (ΠΣΕΜ) για τα είδη της θερμομόνωσης - Πόσα χρήματα το χρόνο μπορεί να γλιτώσει από τη θέρμανση ένα νοικοκυριό

20 Οκτ 2025 | 10:00

Στέφανος Παλλαντζάς: Το παθητικό κτίριο είναι η νέα τάση στην εξοικονόμηση ενέργειας για ένα πράσινο και ενεργειακά αποδοτικό ακίνητο

Πώς μπορεί ένα ακίνητο να θωρακίσει την ενέργεια και να γίνει πιο "άνετο" και ενεργειακά αποδοτικό

19 Οκτ 2025 | 09:00

Τρόφιμα που έχουν γίνει πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία μας

Οι νέες διατροφικές επιλογές που κερδίζουν τους καταναλωτές.

18 Οκτ 2025 | 09:00

Λιγότερη ζάχαρη: Η στροφή της βιομηχανίας τροφίμων σε πιο υγιεινές λύσεις

Η αλλαγή αυτή δεν περιορίζεται μόνο στα προϊόντα διαίτης.

17 Οκτ 2025 | 16:58

Nature’s Promise: Η υγιεινή διατροφή έχει απολαυστική γεύση

Η Nature’s Promise αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop

17 Οκτ 2025 | 09:00

Τα Public γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστων εμπειριών με τη δέσμευση να συνεχίσουν

Η εβδομάδα των εορτασμών φέρνει και μοναδικές επετειακές προσφορές.

16 Οκτ 2025 | 16:24

H ΑΒ Βασιλόπουλος βάζει τα "θεμέλια" της υγιεινής διατροφής

Δράσεις και συνεργασίες με γνώμονα την καλλιέργεια σωστής διατροφικής κουλτούρας

16 Οκτ 2025 | 16:20

Υγεία & Διατροφή: Πρώτη προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Καθοριστική προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών η στροφή σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές

16 Οκτ 2025 | 16:18

Η σωστή διατροφή ξεκινά από το καλάθι μας

Οι υγιεινές επιλογές δεν ξεκινούν από την κουζίνα, αλλά πολύ νωρίτερα— από τη στιγμή που κάνουμε τις αγορές μας.

16 Οκτ 2025 | 13:31

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το δημογραφικό αδιέξοδο της υπογεννητικότητας και οι ακριτικές περιοχές που αντιστέκονται

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

ΓΡΑΦΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ 16 Οκτ 2025 | 12:03

Καλά σχεδιασμένα Αθηναϊκά κτίρια γραφείων

Τρία Ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία μας μιλάνε για την καινούργια αρχιτεκτονική στα Αθηναϊκά κτίρια γραφείων.

16 Οκτ 2025 | 11:15

Με πάνω από 3.500 συμμετοχές από 40 χώρες και 4 ηπείρους ολοκληρώθηκε το Santorini Experience 2025

Από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη υποδέχτηκε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές έχοντας πάνω από 3.500 συμμετοχές.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Intercatering: Αξιοπιστία, ποιότητα, βιωσιμότητα - Τα θεμέλια της διαχρονικότητας στο event catering

Κάθε μενού που σχεδιάζεται αντλεί έμπνευση από την παράδοση και ταυτόχρονα "συνομιλεί" με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

13 Οκτ 2025 | 21:16

Old War Office: Η ιστορία της αίθουσας πολεμικών επιχειρήσεων του Τσόρτσιλ που έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Με αφορμή τη συμμετοχή του Adrian Caddy, ιδρυτή και CEO της Greenspace στην Αθήνα, αφηγούμαστε την απίθανη ιστορία της μεταμόρφωσης του κτιρίου του Old War Office στο Λονδίνο, σε ξενοδοχείο πολυτελείας.

13 Οκτ 2025 | 09:34

Η SIXT στηρίζει και οδηγεί στο Santorini Experience 2025

Μετακίνηση με τις αξίες του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αθλητισμός, Εκπαίδευση και Οδική Ασφάλεια.

09 Οκτ 2025 | 10:24

Ένας "μικρός κομήτης" προσγειώθηκε, για τα καλά, στον Άλιμο

Πάμε σε μια περιοχή της "Αθηναικής Ριβιέρας", τον Άλιμο. Θέμα μας εκεί, ένα καινούργιο διαμέρισμα πάνω από την πόλη, με θέα τον Σαρωνικό.

09 Οκτ 2025 | 09:42

Πώς θα αξιοποιήσετε σωστά την Τεχνητή Νοημοσύνη στους τομείς της διοίκησης και της εκπαίδευσης

Τα διαθέσιμα εργαλεία και οι τεχνικές με τη χρήση του ChatGPT και του Gemini. Πρόγραμμα από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

06 Οκτ 2025 | 21:20

"Immersive Thessaloniki": Η Φωτεινή Πλευρά Της Τεχνητής Νοημοσύνης

Με το ερευνητικό project "Immersive Thessaloniki", η χαμένη αρχιτεκτονική ομορφιά της συμπρωτεύουσας ξαναγεννιέται ψηφιακά

05 Οκτ 2025 | 00:01

Παγκόσμια Ναυτιλία: Σε ανοδική τροχιά τη τελευταία 20ετία - Η ηγετική θέση της Ελλάδας

Σπάει τα ρεκόρ ο κλάδος της ναυτιλίας την τελευταία. Που έχει ηγετική θέση η Ελλάδα.

04 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη νέα γενιά: Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία και υποτροφίες αριστείας για τους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς πυλώνες του Προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Ελληνικός Χρυσός

04 Οκτ 2025 | 08:00

Eurostat: Η ναυτιλία παραμένει η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού εμπορίου

Ο ελληνόκτητος στόλος εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει περίπου 17–18% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας.

03 Οκτ 2025 | 10:26

Η πολυκατοικία στην Αθηναική Ριβιέρα, το πρόσφατο "playground" των Ελλήνων αρχιτεκτόνων

Η πορεία του αρχιτέκτονα Παύλου Χατζηαγγελίδη και το όραμά του για τη σύγχρονη πολυκατοικία.

01 Οκτ 2025 | 10:16

Η διεθνής απήχηση ενός ελληνικού αρχιτεκτονικού γραφείου

Το ζευγάρι αρχιτεκτόνων που δεν βλέπει τα κτίρια ως αυτόνομους όγκους, αλλά ως σκηνικά καθημερινών εμπειριών.

01 Οκτ 2025 | 07:01

Sensodyne Clinical White: Η νέα εποχή στη λεύκανση και την προστασία των ευαίσθητων δοντιών

Η Sensodyne Clinical White έρχεται να προσφέρει μια νέα εμπειρία στοματικής φροντίδας.

01 Οκτ 2025 | 00:01

Ναυτιλία: Στα 128 δισ. € ο ετήσιος οικονομικός αντίκτυπος στην ΕΕ - 150 δισ. € για την Ελλάδα μέσα σε δέκα έτη

Πόσο σημαντική είναι η ναυτιλία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα

30 Σεπ 2025 | 15:54

Γιορτάστε την παγκόσμια ημέρα καφέ με ό,τι καλύτερο στο φλιτζάνι σας: τον Caffè Vergnano

Ο Caffè Vergnano αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε επαγγελματία barista, τοποθετώντας το brand ως την κατεξοχήν επιλογή στον κόσμο του καφέ.

30 Σεπ 2025 | 00:01

OΛΠ Α.Ε. - Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

Ενδεικτικά, στον τομέα της κρουαζιέρας, το 2024 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το λιμένα Πειραιά.

ΤΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ VISUAL ARTIST 29 Σεπ 2025 | 11:42

Η όμορφη πλευρά της "σουρεαλιστικής Αθήνας"

Η αρχιτέκτονας Τίνα Μαρινάκη με τον λογαριασμό Athens Surreal αποδεικνύει ότι το A.I. περισσότερο από απειλή, είναι δημιουργικό εργαλείο

29 Σεπ 2025 | 00:01

Εξ αποστάσεως επιθεωρήσεις: Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα κατά τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων

Η ασφάλεια που αναμένουμε στην εφοδιαστική αλυσίδα της ναυτιλίας εξαρτάται από την ορθή λειτουργία όλων των στοιχείων της

28 Σεπ 2025 | 00:01

Η επίδραση των γεωπολιτικών εξελίξεων

Η γεωπολιτική αστάθεια παραµένει όχι µόνο ισχυρός παράγοντας διαταραχής της κανονικότητας για τη ναυτιλία, αλλά και αιτία επιτάχυνσης και ανακατεύθυνσης των τεχνολογικών εξελίξεων, κυρίως στον τοµέα της ψηφιοποίησης.

26 Σεπ 2025 | 00:01

ABS: Από τη δυνατότητα στην πραγματικότητα - H δημιουργία της αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου στη ναυτιλία

Το υδρογόνο αποτελεί έναν ενεργειακό φορέα για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

25 Σεπ 2025 | 14:50

Η Siemens παρουσίασε το blue GIS στην Ελλάδα

Νέα Εποχή στην Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας με πίνακες Μέσης Τάσης blue GIS από τη Siemens

25 Σεπ 2025 | 12:08

Η Αθήνα αποκτάει design burgerάδικα!

Το burgerάδικο της Ηλιούπολης που κατάλαβε ότι και το πιο απλό πρέπει να αναδεικνύεται σε εμπειρία.

25 Σεπ 2025 | 09:00

Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. συνεχίζει τη λαμπρή της πορεία με διεθνείς διακρίσεις και δυναμική ανάπτυξη

Μεσσηνιακή Υπογραφή, Παγκόσμια Αναγνώριση, Βραβευμένη Ποιότητα

25 Σεπ 2025 | 08:37

Οι Los Angeles Chargers γράφουν ιστορία με το πρώτο NFL Flag Football Event στην Ελλάδα

Οι Chargers θα φιλοξενήσουν μία σειρά εκδηλώσεων στο Αιγαιοπελαγίτικο νησί της Σαντορίνης τον Οκτώβριο του 2025, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το άθλημα στην Ελλάδα.

25 Σεπ 2025 | 00:01

Οι νέες ισορροπίες στη ναυτιλία: Το όραμα του ομίλου Maritech

Τι απαντά ο CEO του Maritech Group για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ναυτιλίας του σήμερα

24 Σεπ 2025 | 15:30

iPhone 17: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα σειρά της Apple

Με την Apple να παρουσιάζει όχι μόνο τα νέα iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max, αλλά και το ολοκαίνουργιο iPhone Air, οι επιλογές για το 2025 είναι πιο πλούσιες από ποτέ.

24 Σεπ 2025 | 09:52

Snappi: Η τράπεζα που χωράει στην τσέπη σας και είναι παντού δίπλα σας

Η Snappi, με έδρα τα Ιωάννινα, χτίστηκε από το μηδέν με στόχο να είναι αποκλειστικά ψηφιακή, με την εφαρμογή της να λειτουργεί μόνο σε mobile.

24 Σεπ 2025 | 00:01

Δασκαλάκης, Alpha Shipping Advisors: Εξειδικευμένες, tailor-made λύσεις χρηματοδότησης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ναυτιλιακών ομίλων

Ο κ. Δασκαλάκης υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη κεφαλαίων, αλλά η επιλογή της κατάλληλης μορφής χρηματοδότησης.

23 Σεπ 2025 | 10:18

"Μαμά, με πονάνε τα πόδια!" – Τι σημαίνει όταν το παιδί κουράζεται

Το σωστό παπούτσι και, όπου χρειάζεται, οι ανατομικοί πάτοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην άνεση και την υγεία του.

23 Σεπ 2025 | 10:10

"Από το σχολείο στις δραστηριότητες – Το παιδί σου είναι όλη μέρα όρθιο;"

Τα πόδια τους επιβαρύνονται καθημερινά – ειδικά αν τα παπούτσια που φορούν δεν προσφέρουν σωστή στήριξη.

23 Σεπ 2025 | 00:01

Κώστας Δελαπόρτας (DryDel Shipping): Από τις αρχές του 2025 λειτουργεί το νέο γραφείο στο Χιούστον - Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων σε eco-friendly πλοία έως το 2028

Για το ναυπηγικό πρόγραμμα σε eco πλοία τελευταίας γενιάς, τα νέα γραφεία της DryDel Shipping στις ΗΠΑ και την αγορά, μιλάει ο Κώστας Δελαπόρτας

22 Σεπ 2025 | 11:06

Πώς να φορέσετε μοντέρνα τα γυναικεία αθλητικά σας σε διαφορετικά στυλ;

Πώς να Δημιουργήσετε Casual Εμφανίσεις με τα Αθλητικά σας Παπούτσια;

22 Σεπ 2025 | 00:01

Ελληνική Ναυτιλία: Η Παγκόσμια Δύναμη να γίνει ο Εθνικός Μοχλός Ανάπτυξης

Η Ναυτιλία πρέπει να γίνει ο κλάδος που θα τραβήξει μπροστά και άλλους τομείς, θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, θα δώσει ώθηση στην εκπαίδευση και στη βιομηχανία

21 Σεπ 2025 | 00:01

Αναζητώντας το καύσιµο του µέλλοντος

Η ναυτιλιακή βιοµηχανία, η ραχοκοκαλιά του παγκόσµιου εµπορίου, υφίσταται βαθύ µετασχηµατισµό

20 Σεπ 2025 | 00:01

"Ρεαλισµός χωρίς σύνορα, όραµα χωρίς αυταπάτες"

"Πρέπει να συνεργαστούµε πέρα από σύνορα. Οι προκλήσεις είναι παγκόσµιες – το ίδιο πρέπει να είναι και οι λύσεις".

19 Σεπ 2025 | 13:33

Νέα σεζόν, νέες συνήθειες – και μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας

Μια νέα αρχή δεν σημαίνει μόνο ρουτίνα και προγραμματισμός, αλλά και τη φροντίδα της οικογένειας και της περιουσίας μας.

MOLD ARCHITECTS ΚΑΙ SINAS ARCHITECTS 19 Σεπ 2025 | 12:09

Σέριφος: Δύο εντυπωσιακά σπίτια που ξεχωρίζουν

Το NCaved House των Mold Architects και το Ξερολίθι του γραφείου Sinas Architects στη Σέριφο

19 Σεπ 2025 | 09:00

Upgrade PC: Τι αξίζει να αλλάξεις για καλύτερες επιδόσεις

Τα σημάδια ότι το σύστημά σου χρειάζεται αναβάθμιση

19 Σεπ 2025 | 00:01

Η Swift Marine πρωτοπορεί στη ναυτιλιακή εφοδιαστική αλυσίδα με καινοτόμο τεχνολογία

Η Swift Marine έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στον κλάδο της ναυτιλιακής εφοδιαστικής

18 Σεπ 2025 | 17:58

Έχεις κάτι να κάνεις και δεν προλαβαίνεις; Βρες κάποιον να το κάνει για σένα μέσα από το Tasky

Το Tasky είναι μια έξυπνη online ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να ζητήσεις ή να προσφέρεις βοήθεια για οποιοδήποτε καθημερινό task.

18 Σεπ 2025 | 00:01

Κατασκευάζοντας εξυπνότερα, δυνατότερα και πιο πράσινα πλοία: H Med Marine βάζει ρότα στο μέλλον της Ναυτιλίας

Ποια είναι η Med Marine που κλείνει τα 30 και γιατί στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση

17 Σεπ 2025 | 18:30

Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά

Η Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. επεκτείνεται σε έναν νέο τομέα με σημαντικές προοπτικές και εξελίσσει δυναμικά τις προσφερόμενες λύσεις στους διαφημιζόμενους πελάτες

17 Σεπ 2025 | 18:21

Scientiffic Nutrition: Αυτό είναι το brand με supplements που αξίζει κάθε αθλητής & μόλις έφτασε στην Ελλάδα

Είσαι pilates girl ή gym freak; Η Scientiffic Nutrition ορίζει τη νέα εποχή της διατροφής με supplements που ξέρουν τις ανάγκες σου

17 Σεπ 2025 | 17:09

5 χρόνια εταιρικής συνεργασίας ΒΙΚΟΣ με We4all – μια ιστορία με αποτύπωμα στο περιβάλλον & στις καρδιές των ανθρώπων

We4all x ΒΙΚΟΣ : 5 χρόνια συνεργασίας, χιλιάδες δέντρα & η περιβαλλοντική ευθύνη γίνεται πράξη

17 Σεπ 2025 | 13:57

Ένα διαμέρισμα στην Πάτρα που εμπνεύστηκε από ολλανδικό πίνακα

Το διαμέρισμα μεταμορφώνεται γύρω από μια υπερμεγέθη κουζίνα: αυτή είναι η αρχιτεκτονική υπόσχεση του "A Jonathan Leaman Kitchen" της αρχιτέκτονος και Διδάκτορος του ΕΜΠ Μυρτώς Κιούρτη.