Επίδομα θέρμανσης: Ρεκόρ 500.000 αιτήσεων, αυξάνεται το ποσό

Περισσότερα χρήματα στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Ξεπέρασαν τις 500.000 οι αιτήσεις και ενώ συνεχίζεται έως την Παρασκευή η διαδικασία

epidoma-thermansis-rekor-50000-aitisewn-auksanetai-to-poso
|
SHARE THIS
0
SHARES

Υπέρβαση στο ποσό που έχει προβλεφθεί για την χρηματοδότηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης θα υπάρξει στον φετινό προϋπολογισμό καθώς το ποσό των 67 εκατ. ευρώ δεν είναι αρκετό για να καλυφθεί ο αισθητά αυξημένος αριθμός αιτήσεων σε σχέση με πέρυσι. Ήδη ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες ξεπερνώντας τον αντίστοιχο περυσινό αριθμό. 

Το ποσό θα είναι αυξημένο κατά 5-10 εκατ. ευρώ τουλάχιστον ανάλογα και με τον τελικό αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 20ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο και μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόσθετες διορθωτικές κινήσεις όσον αφορά στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης προφανώς με πόρους από τον προϋπολογισμό του 2020.

Κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο, στα φορολογικά έσοδα εμφανίστηκε υπεραπόδοση 117 εκατ. ευρώ. Τα φορολογικά έσοδα έχουν ήδη φτάσει στα 45,982 δις. ευρώ στο 11μηνο από 45,61 δις. ευρώ πέρυσι.  Σημαντική υπεραπόδοση έναντι του στόχου έχει εμφανιστεί στον ΕΝΦΙΑ αλλά και στον ΦΠΑ. Ειδικά στον ΕΝΦΙΑ, η εισπραξιμότητα έχει ανέβει πάνω από 5% και τα έσοδα θα κλείσουν περίπου 150 εκατ. ευρώ πάνω από τον στόχο παρά τις μειώσεις που έγιναν τον Αύγουστο. Στον ΦΠΑ, υπάρχει πολύ μεγάλη υπερεκτέλεση σε σχέση με πέρυσι, υποστήριξε νωρίτερα αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου παρουσιάζεται πλεόνασμα 1,922 δις. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 343 εκατ. ευρώ. Το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε στα 6,945 δις. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,715 δις. ευρώ ή πρωτογενούς πλεονάσματος 4,754 δις. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2018. 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook