Έρχονται πρόστιμα - «φωτιά» για 1 εκατ. ανασφάλιστα ΙΧ

«Ραβασάκια» της εφορίας για τα ανασφάλιστα ΙΧ. Πρόστιμο 250 ευρώ σε 1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων.

erxontai-prostima---fwtia-gia-1-ekat-anasfalista-ix
SHARE THIS
0
SHARES

Με πρόστιμα - φωτιά απειλούνται άμεσα οι ιδιοκτήτες περίπου ενός εκατομμυρίου ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ θα αντιμετωπίσουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ξεκινά ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, ενώ οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο.

Ο παραλήπτης του ειδοποιητηρίου θα έχει προθεσμία 8 ημερών να τακτοποιήσει την οφειλή του πληρώνοντας το επιπλέον παράβολο 250 ευρώ, είτε να αποδείξει ότι είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ, είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ημερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της  Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τα ανασφάλιστα ΙΧ ανέρχονται σε 26 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook