Κρούγκμαν: Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε φύγει από το ευρώ

Τη θέση του ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το ευρώ, επανέλαβε ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.

krougkman-i-ellada-tha-eprepe-na-eixe-fugei-apo-to-eurw
SHARE THIS
0
SHARES

Τη θέση του ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εγκαταλείψει το ευρώ, επανέλαβε ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. 

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο Κρούγκαμν σημείωσε ωστόσο πως αυτήν τη στιγμή δεν θα υποστήριζε μία κατάργηση του ευρώ, ακόμη και αν μπορεί να αντιληφθεί γιατί το κάνουν κάποιοι άλλοι.

Το κόστος για μία διάλυση ολόκληρης της Νομισματικής Ένωσης θα ήταν πολύ υψηλό, αναφέρει, μεταξύ άλλων, και παρατηρεί πως αξίζει να ξεκινήσει ακόμη μία τελευταία προσπάθεια διάσωσης, για να επιδιορθωθεί το σύστημα.

Στην ερώτηση τι θα γίνει εάν συνεχίζεται να ασκείται «γερμανική» οικονομική πολιτική, δηλαδή λιτότητα αντί επενδύσεων, ο Αμερικανός οικονομολόγος απαντά χαρακτηριστικά πως «τότε θα έχουμε ένα πρόβλημα», ενώ ερωτηθείς ποιο είναι εκείνο το θέμα, το οποίο τυγχάνει μικρής προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, επισημαίνει ότι πρέπει να γίνει περισσότερη συζήτηση για το κλίμα.
Κατά την άποψή του, το κλίμα θα μπορούσε να είναι, επίσης, μία λύση για τα οικονομικο-πολιτικά προβλήματα, μία ενεργός πολιτική για το κλίμα θα αποτελούσε μία οικονομική «διέγερση» για τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια, και ο ίδιος χαρακτηρίζει «εκπληκτικό» το πόσο περιορισμένη είναι η σχετική συζήτηση, όταν μάλιστα γίνεται ακόμη προφανέστερο ότι κάποιος οδηγείται στην καταστροφή.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κρούγκμαν προειδοποιεί για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας πως για τον Τραμπ «θα ήταν πολύ εύκολο να προξενήσει ζημία», ενώ παρατηρεί ότι το σημαντικότερο έναυσμα για «φαινόμενα» όπως του Τραμπ είναι η μετανάστευση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook