Μητσοτάκης σε διεθνείς επενδυτές: H Ελλάδα είναι ευκαιρία

Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη χώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα το 2023

mitsotakis-se-diethneis-ependutes-h-ellada-einai-eukairia
SHARE THIS
0
SHARES

Σημαντικές συναντήσεις με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές και διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, είχε το πρωί της Τρίτης στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Goldman Sachs και κάλεσε τους επενδυτές να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα μετά τις τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στη χώρα υπάρχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα το 2023. Συνεπώς, η πολιτική σταθερότητα αλλά και το πρόγραμμα της σημερινής κυβέρνησης δημιουργούν ένα αναπτυξιακό κλίμα ευνοϊκό. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς και το κλίμα αισιοδοξίας στην ελληνική οικονομία «μας προδιαθέτουν για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις επίσημες προβλέψεις».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι Έλληνες μετά από 10 χρόνια σκληρών θυσιών υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις, να εκσυγχρονίσουν το κράτος, ευελπιστώντας βάσιμα ότι θα γίνει και τη ζωή τους καλύτερη. Ως τομείς με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα σημείωσε τις «πράσινες» επενδύσεις, τις υποδομές, τον τουρισμοό και των logistics. Απο τις συζητήσεις έγινε ειδική αναφορά στο «Ελληνικό», τις υποδομές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα δίκτυα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε και τις βασικές αλλαγές που προωθεί σταθερά η νέα κυβέρνηση στα δημοσιονομικά, δηλαδή, τη μείωση των φόρων, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.
Από την πλευρά τους οι επενδυτές απηύθυναν ερωτήματα στον πρωθυπουργό αναφορικά με την η απλοποίηση των διαδικασιών για την έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και οι ενέργειες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των αρχών ανταγωνισμού και της φορολογικής διοίκησης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στη συνέχεια τα γραφεία των Financial Times στο Λονδίνο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη και δημοσιογράφους της εφημερίδας.

 

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI / Δ.ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook