Ο Τσακαλώτος ξαναμετράει τα... δεκατημόρια της μεσαίας τάξης

Μερική διόρθωση ποια «θεωρεί» τη μεσαία τάξη έκανε ο Τσακαλώτος στη Βουλή διακηρύσσοντας « δεν θα πάμε σπίτι μας εδώ θα μείνουμε να παλέψουμε».

o-tsakalwtos-ksanametraei-ta-dekatimoria-tis-mesaias-taksis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Να «διορθώσει» εμμέσως την προηγούμενη δήλωση του αναφορικά με το ποιούς εννοεί μεσαία τάξη επιχείρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή αποδίδοντας- ως συνήθως- την διαστρέβλωση των λεγομένων του στα fake news και «σε εκείνους που γράφουν ότι θέλουν για να χτυπήσουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας για την ασκούμενη οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι βασίζεται και στους εργαζόμενους αλλά και στη μεσαία τάξη. Και με αφορμή την παραδοχή αυτή ανέφερε «δεν είπα ποτέ ότι τα 18.000 ευρώ πιάνουν την μεσαία τάξη. Είπα ότι πιάνουν το κατώτατο σημείο της μεσαίας τάξης».

Στο σχετικό πάντως απόσπασμα της τοποθέτησης του (στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα) που επικαλείται ο υπουργός έλεγε επί λέξει: «Είναι ένα μέρισμα που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι πληθυσμού των μεσαίων τάξεων. Το εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι το κατώτερο μέρος, αλλά αφορά το 4ο με 5ο δεκατημόριο στην διανομή του εισοδήματος. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε. Να τρέξουμε τη διαδικασία αφού έχουμε ζορίσει τα μεσαία στρώματα».

Ο υπουργός αναγνώρισε σήμερα ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση είναι ταξική.

«Δεν έπρεπε να έχουμε προτεραιότητα την ανθρωπιστική κρίση;» διερωτήθηκε και συνέχισε «έπρεπε να βάλουμε όλα τα χρήματα στην ανάπτυξη όπως θέλει η ΝΔ; ΄Ετσι θα αντιμετωπίζαμε τους φτωχούς και τους ανέργους;».

«Μην μας λέτε ότι έχουμε στόχο την μεσαία τάξη, πείτε μας τι θα κάνατε εσείς που είχατε μειώσει κατά 25% τα εισοδήματα» προκάλεσε απευθυνόμενος προς την ΝΔ και επανέφερε στην συζήτηση και το πολιτικοιδεολογικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ομάδας των 53 τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων αλλά και για εκείνους που έχουν ανθρώπους στις φυλακές, για τις πολλαπλές ταυτότητες για τους ανέργους....

Μιλώντας τέλος για την διανομή του μερίσματος είπε ότι πρόκειται για την αρχή μιας συζήτησης καθώς όπως διευκρίνισε αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής.

«Δεν είναι ελεημοσύνη. Δεν είμαστε ευεργέτες. Δεν είναι ότι καλύτερο θέλουμε. Αλλά δεν ζούμε στους καλύτερους κόσμους αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε και θα πάμε σπίτι μας. Δεν θα πάμε σπίτι μας θα μείνουμε εδώ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook