Follow us

Οι αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Πώς επηρεάζουν τα μέτρα για Golden Visa, Airbnb και το "πλαφόν" στα στεγαστικά

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών των οικιστικών ακινήτων

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΚΙΝΗΤΑ

Οι νέες ρυθμίσεις που συνδέονται με την αύξηση των ορίων απόκτησης της Golden Visa και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καθώς και το πλαφόν της Τράπεζας της Ελλάδος στην χορήγηση στεγαστικών δανείων αλλάζουν τα έως τώρα δεδομένα στην αγορά ακινήτων. Πώς θα την επηρεάσουν και με ποιο τρόπο; Γενικότερα, ποιες είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών των οικιστικών ακινήτων; Το ΑΠΕ-ΜΠΕ έθεσε αυτά τα ερωτήματα σε διαπρεπείς παράγοντες της αγοράς.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την νομοθέτηση για την αύξηση των ορίων για τη Golden Visa με στόχο την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος - περιορίζοντας τη ζήτηση σε περιοχές- "φιλέτα" - και την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά ακινήτων, με μείωση των ιδιαίτερα υψηλών τιμών. Παράλληλα, προχωρά στην καθιέρωση ορίων τριών ταχυτήτων ανάλογα με τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκεται ένα ακίνητο, καθώς και στην ειδική μεταχείριση για όσους επενδύουν σε διατηρητέα κτίρια. Χωρίς, όπως εκτιμά, να χαθούν τα κίνητρα για την εισαγωγή επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα και την ανάπτυξη της κτηματαγοράς.

Η εξέλιξη της αγοράς ακινήτων

Όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του New Deal Real Estate Group, Χρήστος Μπλέτας με αφορμή έρευνα της Ακαδημίας real Estate του Ομίλου, για την εξέλιξη της αγοράς ακινήτων τους επόμενους 12 μήνες, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, ιδιοκτήτες, ενδιαφερόμενοι αγοραστές και σύμβουλοι ακινήτων, είναι αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς ακινήτων και για το χρόνο που χρειάζεται να πουληθεί ένα ακίνητο. Ενώ θεωρούν λογική την έκπτωση έως 10% από την αρχική τιμή κατά τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, υπάρχει μια γενική αισιοδοξία για την αύξηση των τιμών των ακινήτων, με ένα συνδυασμό του 37,9% των απαντήσεων να προβλέπουν μια ελαφριά αύξηση και το 23,8% να προβλέπει σημαντική αύξηση. Αυτό δείχνει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων βλέπει θετικά την κατεύθυνση της αγοράς. Ωστόσο, υπάρχει και μια μερίδα, με ένα σημαντικό ποσοστό (15,7%) να πιστεύει ότι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές.

Όσον αφορά το ποσοστό έκπτωσης που θεωρείται εύλογο το 38,6% θεωρεί ένα ποσοστό 6-10%, ενώ το 34,5% προτιμά μια ακόμη μικρότερη έκπτωση 1-5%. Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αγορά έχει διαμορφωθεί έτσι που επιτρέπει τους ιδιοκτήτες να μην ρίχνουν τις τιμές δεν θέλουν χαμηλά προκειμένου να πουλήσουν, αλλά ούτε και να χάσουν από την αξία του ακινήτου τους.

Οι αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Πώς επηρεάζουν τα μέτρα για Golden Visa, Airbnb και το "πλαφόν" στα στεγαστικά

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο που θα χρειαστεί για την πώληση ενός ακινήτου, τα αποτελέσματα διαφέρουν. Η μεγαλύτερη ομάδα, με 28,3%, αναμένει ότι η πώληση θα χρειαστεί 3-6 μήνες, ενώ σημαντικά ποσοστά βλέπουν επίσης την πώληση να πραγματοποιείται εντός 1-3 μηνών (23,8%) ή 6-12 μηνών (23,5%). Αυτό δείχνει μια κάποια αισιοδοξία για την ταχεία πώληση, αλλά και μια πραγματικότητα ότι μια σημαντική αγορά ακινήτων παραμένει δύσκολο να προβλέψει με ακρίβεια. Ενώ ορισμένοι είναι αισιόδοξοι για γρήγορη πώληση, άλλοι προετοιμάζονται για μια μακροχρόνια διαδικασία, δείχνοντας την ευρεία γκάμα απόψεων και προσδοκιών στην τρέχουσα αγορά ακινήτων.

"Εκείνο που αποτυπώνει η πρόσφατη έρευνα είναι πως αρκετοί άνθρωποι είναι αισιόδοξοι για το τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον με τα ακίνητα. Ακόμα κι αν υπάρξουν κάποιες αναταραχές από απροσδόκητα γεγονότα, φαίνεται ότι η αγορά είναι σε καλή κατάσταση και ότι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά και να αναπτύσσεται", εκτιμά ο κ.Μπλέτας.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης, απαιτείται μια στροφή προς ένα δικαιότερο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης

O διευθύνων σύμβουλος του New Deal Real Estate Group, Χρήστος Μπλέτας αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις για την Golden Visa και την βραχυχρόνια μίσθωση- προκειμένου μεταξύ άλλων να αντιμετωπιστεί και το στεγαστικό ζήτημα- επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πολυδιάστατο και συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας, η οποία:

- Στηρίζεται σημαντικά στον τουρισμό, με πολλά ακίνητα να μετατρέπονται σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω πλατφορμών όπως το Airbnb, προκαλώντας σημαντική μείωση στη διαθεσιμότητα κατοικιών για μακροχρόνια μίσθωση.

Ακίνητα

- Επιδιώκει την προσέλκυση ξένων επενδυτών μέσω προγραμμάτων όπως το Golden Visa, το οποίο, παρόλο που αποτελεί μόλις το 7% των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, έχει δυσανάλογη επίδραση στην αγορά λόγω της εστίασης σε συγκεκριμένες, επιθυμητές περιοχές.

Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες για την αύξηση των ορίων και την εφαρμογή πιο αυστηρών προϋποθέσεων στο πρόγραμμα Golden Visa, που οδηγούν στη σταδιακή κατάργησή του, δεν αναμένεται να φέρουν ουσιαστικές λύσεις, αλλά μόνο να μειώσουν τα δημόσια έσοδα και τις ξένες επενδύσεις που πιθανόν θα κατευθυνθούν προς άλλες αγορές. Όπως αναφέρει ο κ.Μπλέτας, η έκρηξη ενδιαφέροντος στον τουριστικό τομέα έχει οδηγήσει σε μη ισορροπημένη ανάπτυξη, αφήνοντας πίσω άλλους σημαντικούς οικονομικούς τομείς. Η έλλειψη επενδύσεων σε παραγωγικές δραστηριότητες και η ανισομερής κατανομή πλούτου αυξάνουν το πρόβλημα, δεδομένου ότι πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης στέγασης, απαιτείται μια στροφή προς ένα δικαιότερο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Η ενίσχυση των πολιτικών για κοινωνική κατοικία και η στροφή προς επενδύσεις σε παραγωγικούς τομείς είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων σε αξιοπρεπή στέγαση, προσθέτει.

Διαβάστε Επίσης

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα κυρίως σε πωλήσεις ακινήτων σε αστικές αναπλάσεις

Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν για τα νέα αυξημένα ποσά για την απόκτηση της Golden Visa που φθάνουν και τα 800.000 ευρώ σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, ο κ. Γιάννης Ρεβύθης, οικονομολόγος-εκτιμητής ακινήτων και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Κτηματομεσιτών Αττικής, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, τάσσεται υπέρ των απόψεων που εκτιμούν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα παγώσουν τον αριθμό αδειών παραμονής και γενικότερα δεν θα έχουν κάποιο όφελος για την αγορά ακινήτων. Το πάγωμα της αγοράς της Golden Visa, μιας αγοράς 10 δισ. ευρώ, θα έχει άμεσες αλλά και έμμεσες σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις σε τομείς όπως τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου από μεταβιβάσεις ακινήτων ενώ θα επηρεάσει αρνητικά και μια σειρά επαγγελμάτων γύρων από τα ακίνητα.

Όπως επισημαίνει οι ξένοι ενδιαφερόμενοι που διαθέτουν προς επένδυση υψηλά ποσά που ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ δεν εξαρτώνται άμεσα από την απόκτηση ακινήτου προκειμένου να αποκτήσουν άδεια παραμονής, οπότε δεν θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα κυρίως σε πωλήσεις ακινήτων σε αστικές αναπλάσεις που είναι σε εξέλιξη καθώς οι τιμές πώλησης προσεγγίζουν τα νέα όρια για την απόκτηση της Golden Visa και θα οδηγηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Αναφερόμενος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (για την περίπτωση όσων μισθώνουν μέχρι δύο ακίνητα) ο κ.Ρεβύθης εκτιμά ότι αποτελεί ένα σημαντικό πρόσθετο εισόδημα για τους ιδιοκτήτες τους που στις περισσότερες των περιπτώσεων ανήκουν στις μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να θεσπιστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

Το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης ή της στέγασης εργαζομένων σε τουριστικούς προορισμούς δεν θα λυθεί με περιοριστικά μέτρα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως υποστηρίζει, ούτε με την αύξηση του ορίου επένδυσης της Golden Visa, αλλά με την κατασκευή φοιτητικών εστιών, όπως σε χώρες του εξωτερικού καθώς και από την πρόνοια από μέρους της πολιτείας να κατασκευαστούν σπίτια για τους εργαζομένους. Σε μια εποχή όπου το κόστος ζωής έχει ανέβει και η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές προκλήσεις οι βραχυχρόνιες μισθώσεις δίνουν μια ανάσα στις τάξεις αυτές. Όπως επισημαίνει ο κ.Ρεβύθης οι τιμές στην αγορά ακινήτων και στις κατασκευές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγιστούν από νέα ζευγάρια με μεσαία εισοδήματα. Η υποχώρηση του ενεργειακού κόστους, μετά την μεγάλη άνοδο που σημειώθηκε, δεν πέρασε στο κόστος οικοδομής που εξακολουθεί ανεβαίνει καθώς παρατηρούνται φαινόμενα κερδοσκοπίας. Τα οικόπεδα την ίδια στιγμή πωλούνται σε τιμές υψηλές, ενώ και η φορολογία ακίνητων είναι υψηλή, τα επιτόκια των στεγαστικών ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δύσκολες συνθήκες για τα μεσαία εισοδήματα.

Η Golden Visa συγκράτησε τις τιμές των ακινήτων εκτιμά η V2 Development

Η Golden Visa όχι μόνον δεν είναι η αιτία της αύξησης των τιμών των ακινήτων και των ενοικίων, αλλά εάν δεν υπήρχε οι τιμές θα είχαν αυξηθεί πολύ περισσότερο αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο Βαγγέλης Κτενιάδης, πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων V2 Development και αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Μέχρι σήμερα 20.000 ακίνητα σε όλη την χώρα έχουν διατεθεί για την απόκτηση της Golden Visa, αναφέρει ο κ.Κτενιάδης. Το 60% αυτών των ακινήτων, δηλαδή 12.000 ακίνητα αναπτύχθηκαν από τους κατασκευαστές, μέσα από αναπτύξεις εγκαταλελειμμένων κτηρίων, κτηρίων που ήταν στα μπετά ή πολύ παλαιών ακίνητων μετά από ριζική ανακαίνιση, και πουλήθηκαν στους επενδυτές. Μόνον 8000 ακίνητα αφαιρέθηκαν από την αγορά, δηλώνει.

Επισημαίνει επίσης ότι εξαιτίας του προγράμματος Golden Visa, 4000 ακίνητα διατέθηκαν στην αγορά, που εάν δεν υπήρχαν οι τιμές των κατοικιών θα είχαν αυξηθεί. Από τα 20.000 ακίνητα που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος Golden Visa μόνον το 6% ιδιοκατοικούνταν από τους επενδυτές, δηλαδή 1200. Εάν αφαιρέσουμε από τα 4.000 ακίνητα το πλεόνασμα που δημιούργησε το πρόγραμμα, τα 1200 που ιδιοκατοικούνταν, τότε το πρόσημο παραμένει θετικό για 2.800 ακίνητα. Ο κ.Κτενιάδης εκτιμά ότι ο πολύ μεγάλος αριθμός ακινήτων που έχει περάσει στις τράπεζες και στις εταιρείες διαχείρισης και δεν διατίθεται στην αγορά, καθώς και ο αριθμός ακινήτων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (183.000 ακίνητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής) είναι η βασική αιτία της στεγαστικής κρίσης που δεν αφήνει τις τιμές να υποχωρήσουν αλλά αυξάνονται διαρκώς και όχι το πρόγραμμα της Golden Visa.

Πλαφόν στο ύψος στεγαστικών δανείων βάζει η Τράπεζα της Ελλάδος

Σύμφωνα με πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΤτΕ από 1.1.2025 τίθεται ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τον δείκτη εξυπηρέτησης χρέους προς εισόδημα, κατά την έγκριση αλλά και τον δείκτη δανείου προς αξία κατά την έγκριση για τα νέα δάνεια και λοιπές πιστώσεις. Συγκεκριμένα το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 50% του εισοδήματος του δανειολήπτη ενώ το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 90% της αξίας του ακίνητου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών που επικοινώνησε το ΑΠΕ/ΜΠΕ η συγκεκριμένη απόφαση της ΤτΕ δεν αλλάζει τα σημερινά δεδομένα στον τομέα της στεγαστικής πίστης και κατ' επέκταση την αγορά ακινήτων. Οι τράπεζες με τα πιστοληπτικά κριτήρια που εφαρμόζουν στην ουσία λαμβάνουν υπόψη τα συγκεκριμένα κριτήρια. Η απόφαση αποτελεί μια επιπλέον θεσμική ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου το τραπεζικό σύστημα να παραμείνει θωρακισμένο σε μελλοντικές επιπτώσεις από ενδεχόμενο δημιουργίας νέας γενιάς κόκκινων δανείων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 29 Οκτ 2025 | 08:11

Περισσότερες αλλά μικρότερης επιφάνειας οι νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν

Σε τροχιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά κατοικίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατήργησε τα "μπόνους" δόμησης του ΝΟΚ, βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 26 Οκτ 2025 | 08:26

"Ξεκλειδώνουν" χιλιάδες ακίνητα: Όλα τα κίνητρα και τα οφέλη για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οι ιδιοκτήτες που θα εκμισθώσουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια, απαλλάσσονται για 36 συνεχόμενους μήνες από το φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 08:01

Κλειστά ακίνητα: Εως 900.000 κατοικίες είναι σήμερα κενές σε όλη τη χώρα

Μία από τις "αιώνιες" παθογένειες της αγοράς ακινήτων, που κρατά κλειστά και αναξιοποίητα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, εν μέσω στεγαστικής κρίσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΤΕ 23 Οκτ 2025 | 07:49

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που "εξαφάνισαν" από την αγορά χιλιάδες κατοικίες

Τα νοικοκυριά που αναζητούν στέγη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ξέφρενη κούρσα τιμών.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 13:21

Σχεδόν τα μισά προς πώληση ακίνητα είναι γερασμένα - Οι ιδιοκτήτες ζητούν ό,τι τιμές... θέλουν

Μεταξύ του 1960 και του 1981 έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα προς πώληση σπίτια

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 22 Οκτ 2025 | 07:17

Ολο το νέο πακέτο μέτρων για τη στεγαστική κρίση - Πώς θα αυξηθεί η προσφορά σπιτιών

Στις βασικές αλλαγές του νέου προγράμματος είναι ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

REAL ESTATE 21 Οκτ 2025 | 07:45

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πώς η ηλικία των αγοραστών αλλάζει την αγορά ακινήτων - 1 στους 4 επενδυτές κάτω των 40 ετών

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές, όμως αυτό που ξεχωρίζει πλέον είναι η ηλικία τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 21 Οκτ 2025 | 07:32

Επιδότηση ενοικίου: Εως τις 20 Νοεμβρίου η καταβολή - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Οι πληρωμές θα γίνουν χωρίς αιτήσεις ή επιπλέον δικαιολογητικά, καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία αντλούνται απευθείας από τις δηλώσεις μίσθωσης και τις φορολογικές δηλώσεις.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 20 Οκτ 2025 | 22:00

Τα πάνω και τα κάτω του ΕΝΦΙΑ για το 2026 - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι εκπτώσεις φόρου – Ποιοι δικαιούνται κούρεμα 50% - Πότε ισχύει το 20% και πότε εφαρμόζονται συνδυαστικά και οι τρεις εκπτώσεις

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2025 | 11:26

Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο για τα ακίνητα και ποιοι περισσότερο

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2026 θα είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν την κύρια κατοικία τους σε οικισμούς της χώρας με έως 1.500 κατοίκους.

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" 19 Οκτ 2025 | 08:38

ΝΟΚ: "Ξεπαγώνουν" 3.000 κτίρια - μεγαθήρια, θα συνεχίζεται η κατασκευή με πληρωμή τέλους ή με "έργα αναβάθμισης"

Με ένα ποσό ή έργα για το Δήμο και την κοινότητα θα μπορούν να συνεχιστούν ακίνητα-μεγαθήρια που έκαναν χρήση του ΝΟΚ

AIRBNB 17 Οκτ 2025 | 08:25
16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 15 Οκτ 2025 | 08:44

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στερούν ακίνητα από την αγορά κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει την ανάληψη της υποχρέωσης τακτοποίησης των προς πώληση κατοικιών από τους αγοραστές και όχι τους πωλητές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 10 Οκτ 2025 | 08:14

Αφορολόγητα ενοίκια για τρία χρόνια σε όσους ανοίγουν κλειστά ακίνητα – Τι αλλάζει

Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, με στόχο να διατεθούν προς ενοικίαση χιλιάδες σπίτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 06 Οκτ 2025 | 07:19

Ακίνητα: Αυξημένες οι γονικές παροχές, μειωμένες οι αγοραπωλησίες

Περισσότερα από 24.800 ακίνητα συνολικής αξίας 2,62 δισ. ευρώ, άλλαξαν χέρια στο οκτάμηνο τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια που έχουν αναρτηθεί.

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 08:14

Νέα εποχή για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει η βραχυχρόνια μίσθωση - Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις.

ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 04 Οκτ 2025 | 12:09

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα στις πολυκατοικίες - Τι πρέπει να προσέχουν διαχειριστές, ιδιοκτήτες και ένοικοι

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι λίγα τα θέματα που αναδείχτηκαν αλλά απασχολούν μέχρι και σήμερα χιλιάδες ένοικους και διαχειριστές πολυκατοικιών.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 07:00

Νέα στεγαστικά δάνεια πάνω από 2,2 δισεκ. ευρώ το 2025 - Το 1/3 θα είναι "Σπίτι μου 2"

Μετριοπαθή αύξηση σε χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων περίπου 20% από πέρυσι, προβλέπουν τώρα τραπεζικά στελέχη.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 16:19

Βέφα Αλεξιάδου: Η περιουσία που αφήνει στους κληρονόμους - Η βίλα, τα καταστήματα και το σπίτι που αγαπούσε πολύ

Οι λεπτομέρειες για τα ακίνητα και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αφήνει πίσω της η Βέφα Αλεξιάδου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 31 Οκτ 2025 | 20:51

ΕΛΤΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων - Τι θα γίνει με τους 800 εργαζόμενους

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργήσει φόβο για τεράστιες ουρές, ελλιπή εξυπηρέτηση αλλά και ταλαιπωρία των πολιτών - Πώς θα εξυπηρετούνται ορεινές περιοχές και νησιά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Οκτ 2025 | 19:39

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 ανέργους 30-59 ετών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Η ΔΥΠΑ προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 4.600 ευρώ, η οποία πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

31 Οκτ 2025 | 17:48

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Τι βλέπει και αγοράζει Metlen

Ο CEO της Metlen προχώρησε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αγορά 50.000 μετοχών έναντι 42,2019 ευρώ ανά μετοχή

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 31 Οκτ 2025 | 14:26

Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν τελικά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν το 2026 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

METLEN 31 Οκτ 2025 | 08:31

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις της - ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν με όπλα και η ΕΕ με... Μπαχ και Μπετόβεν

Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την εθνική ασφάλεια και γιατί η ΕΕ του προκαλεί θλίψη.

188.108.716 ΕΥΡΩ 31 Οκτ 2025 | 06:41

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα επιδόματα για τον μήνα Οκτώβριο, συνολικού ύψους 188.108.716 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:13

ΕΛΤΑ: Λουκέτο σε 204 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα - Πώς εξηγεί την απόφασή της η εταιρεία

Τα ΕΛΤΑ θα εξακολουθούν να παρέχουν αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σημειώνει η εταιρεία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 18:20

Απιαστο όνειρο για τους πολλούς η απόκτηση σπιτιού: Μισθοί… 22 ετών για νεόδμητο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών

Η "στροφή" του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα παλαιότερα ακίνητα καθίσταται ουσιαστικά "υποχρεωτική" για τα περισσότερα νοικοκυριά.

30 Οκτ 2025 | 17:31

Ρήγας (Energean): Απαραίτητη η εγχώρια παραγωγή αερίου & πετρελαίου για την ενεργειακή ασφάλεια, την ανάπτυξη και την εθνική κυριαρχία

Η πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση έχει ανάγκη τους υδρογονάνθρακες, τόνισε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 30 Οκτ 2025 | 16:23

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα βασικά της επιτόκια

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ΕΚΤ ελήφθη καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 30 Οκτ 2025 | 12:05

Από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο για το διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Από μεθαύριο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης ρεύματος (το παλιό "νυχτερινό"), με ισχύ έως 31 Μαρτίου 2026.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Τέλος το "καλάθι του νοικοκυριού" μετά από τρία χρόνια - Τι θα γίνει με τα εποχικά καλάθια

Ακριβώς στα τρίτα του "γενέθλια" το πολυσυζητημένο, αλλά πλέον σχεδόν ξεχασμένο, "καλάθι του νοικοκυριού" παύει να υφίσταται.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 10:49

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι μου": 520.000 τα κλειστά ακίνητα, γερασμένα τα μισά

Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε το νέο πρόγραμμα να δώσει λύσεις στη στεγαστική κρίση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 10:47

Στην Alter Ego Media το 40% της Stages Network - Η εταιρεία με τα 10 θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δέκα ιστορικά θέατρα - Ήβη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Embassy, Λαμπέτη, Ψυρρή και Θερινό Λαμπέτη-, καθώς και ο σύγχρονος πολυχώρος Stage Seven.

30 Οκτ 2025 | 09:32

ΟΠΑΠ: Η Εταιρική Υπευθυνότητα συνεχίζει να γίνεται πράξη μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για Καλό Σκοπό"

Ενίσχυση δομών και φορέων τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά με τη βοήθεια των συνεργατών του δικτύου ΟΠΑΠ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Οκτ 2025 | 08:04

Ποιοι φόροι πληρώνονται στην ώρα τους από νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τα φυσικά πρόσωπα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να καλύψουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

29 Οκτ 2025 | 20:38

Fed: Προχώρησε στη μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%

Η μείωση των επιτοκίων αποφασίστηκε παρά τα περιορισμένα δεδομένα που διαθέτει η Fed

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 29 Οκτ 2025 | 19:37

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους: Ανοίγει η πλατφόρμα συμπλήρωσης της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου

Η διαδικασία αφορά στους νέους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ένταξης και αποτελεί το επόμενο βήμα για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση της κύριας κατοικίας τους

29 Οκτ 2025 | 16:58
ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ 29 Οκτ 2025 | 16:41

ΑΑΔΕ: Έκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών στην εφορία - Οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 1,37 δισ. ευρώ τον Αύγουστο

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2025, παρατηρείται δημιουργία μεγάλων νέων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και αισθητή βελτίωση στην είσπραξη παλαιών χρεών

ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ 29 Οκτ 2025 | 14:07

Έξι κλειδιά για μεγαλύτερη σύνταξη - Πώς θα τα αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι

Μεγαλύτερη σύνταξη αξιοποιώντας 6 κλειδιά του ασφαλιστικού μπορούν να κατοχυρώσουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι που πρόκειται να καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης είτε ως το τέλος του 2025, είτε μέσα στο 2026.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 29 Οκτ 2025 | 12:09

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι" με κρατική επιδότηση: Για να μπουν νέα σπίτια στην αγορά και να πέσουν τα ενοίκια

Στροφή πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση στην ανακαίνιση με στόχο τη συγκράτηση των ενοικίων – Φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις – Γιατί μένουν στα αζήτητα τα επιδοτούμενα δάνεια.

29 Οκτ 2025 | 11:46

Η AHI CARRIER SEE βρέθηκε στο επίκεντρο της τεχνολογικής καινοτομίας και βιωσιμότητας της Carrier Corporation

Ποιες καινοτομίες αναπτύσσονται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Carrier που βρίσκεται στη Γαλλία.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 29 Οκτ 2025 | 09:41

Πότε είναι φέτος Black Friday και Cyber Monday - Τι να προσέξετε με τις τιμές

Η Black Friday 2025 φέρνει μαζί της ένα νέο κύμα προσφορών και ευκαιριών τόσο στα φυσικά όσο και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 09:17

Πώς η Ελλάδα εφοδιάζει την Ουκρανία με φυσικό αέριο

Πρόκειται όπως σημειώνουν πηγές του ΥΠΕΝ για την πρώτη δημοπρασία του βελτιωμένου προϊόντος δυναμικότητας "Route 1".

ΓΙΑ 75.000 ΣΤΕΛΕΧΗ 29 Οκτ 2025 | 08:27

Σώματα Ασφαλείας: Τι αλλάζει στους μισθούς σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό – Aναλυτικοί πίνακες

Μισθολογική ανάσα σε περίπου 75.000 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας φέρνουν οι νέες μισθολογικές ρυθμίσεις που έχουν ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 29 Οκτ 2025 | 08:11

Περισσότερες αλλά μικρότερης επιφάνειας οι νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν

Σε τροχιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά κατοικίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατήργησε τα "μπόνους" δόμησης του ΝΟΚ, βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα.

ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 07:25

Πώς οι ευέλικτοι χώροι εργασίας αλλάζουν το τοπίο στην αγορά γραφείων

Δεκάδες είναι πλέον οι χώροι ευέλικτης εργασίας που λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Αττικής και σταδιακά επεκτείνονται και σε άλλες πόλεις, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην περιφέρεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Οκτ 2025 | 07:15

Γιατί αυξήθηκαν τα χρέη στον ΕΦΚΑ μετά την πανδημία

Η αυτόματη αύξηση χρεών με περισσότερες προσαυξήσεις και λιγότερες νέες οφειλές είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη δείχνει ότι τα χρέη αυξάνονται μετά την πανδημία από νέους οφειλέτες.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ 27 Οκτ 2025 | 23:42

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλήρωσε 54,3 εκατ. ευρώ σε 42.522 δικαιούχους για ζωοτροφές και ζημιές από την κακοκαιρία Daniel

Το 80% περίπου των δικαιούχων έχει λάβει το σχετικό ποσό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον τραπεζικό του λογαριασμό

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 27 Οκτ 2025 | 13:01

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και καύσιμα τον Νοέμβριο - "Ασανσέρ" οι τιμές της ενέργειας

Τα σκαμπανεβάσματα στην χονδρική ηλεκτρισμού και η διεθνής τιμή του πετρελαίου.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 27 Οκτ 2025 | 11:28

Στεφάν Μπουζνά: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που θα εξαγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών - Εχει μελετήσει αρχαία ελληνικά

Ο Μπουζνά, δεν είναι όμως μόνο ο ξένος επενδυτής, αλλά μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, με ενισχυμένο ειδικό βάρος, γνώστης της ελληνικής κουλτούρας και γλώσσας.

27 Οκτ 2025 | 11:18

XPLORE: Εκεί όπου η χαρά της ανακάλυψης γίνεται το πιο αξέχαστο παιδικό πάρτι!

Σε δύο ξεχωριστά Party Rooms, η έμπειρη ομάδα του XPLORE φροντίζει κάθε λεπτομέρεια.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 26 Οκτ 2025 | 14:16

Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κ. Χατζηδάκης απαντά λέγοντας πως "έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό"

Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ 26 Οκτ 2025 | 12:18

Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους: Το μέτρο πλέον θα καλύπτει 1.850.000 εργαζόμενους

Με την πλήρη εφαρμογή του μέτρου και στους τέσσερις νέους κλάδους, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων θα προσεγγίσει περίπου τους 1.850.000.

ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Οκτ 2025 | 10:18

Τρία ορόσημα για να βγει ο αγροτικός τομέας από το "μνημόνιo"

Η Ελλάδα έχει μπροστά της τρία κρίσιμα ορόσημα

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ 26 Οκτ 2025 | 10:03

Απλοποιείται ο οικοδομικός κανονισμός μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος κανονισμός θα υπολογίζει μόνο το περίγραμμα, τις πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου, το ύψος και τον συντελεστή του όγκου.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 26 Οκτ 2025 | 08:26

"Ξεκλειδώνουν" χιλιάδες ακίνητα: Όλα τα κίνητρα και τα οφέλη για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οι ιδιοκτήτες που θα εκμισθώσουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια, απαλλάσσονται για 36 συνεχόμενους μήνες από το φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 08:20

Καφε-οικονομία η Ελλάδα με στροφή σε κλάδους χαμηλής παραγωγικότητας όπως η εστίαση και ο τουρισμός

Τι αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν 4 Έλληνες καθηγητές για λογαριασμό του London School of Economics

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ 25 Οκτ 2025 | 08:59

Πόθεν Έσχες 2025: Παράταση των δηλώσεων έως τις 15 Νοεμβρίου

Η φετινή υποβολή γίνεται πιο απλή και αυτοματοποιημένη.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 25 Οκτ 2025 | 08:42

Τα επόμενα βήματα για τις έρευνες της Chevron – Helleniq Energy στην Κρήτη

Μετά την κύρωση των συμβάσεων, Chevron και Helleniq Energy θα προχωρήσουν στην πρώτη φάση ερευνητικών εργασιών, που αφορά νέες σεισμικές έρευνες νοτίως της Κρήτης.

ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ 24 Οκτ 2025 | 19:36

Η Jumbo εξαγόρασε το εμπορικό κέντρο Veso Mare από τη Eurobank αντί 10,8 εκατ. ευρώ

Η JUMBO κατέστη μοναδική μέτοχος της ΗERALD 2, κατέχοντας το σύνολο (100%) των δικαιωμάτων ψήφου αυτής

FORBES GREECE 24 Οκτ 2025 | 19:22

Madame Coco: Η τούρκικη αλυσίδα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο αλλά κλείνει στην Ελλάδα

Στα social media, πελάτες της εταιρείας αναφέρουν πως "έχουν κλείσει όλα τα καταστήματα" και κανείς "δεν απαντά στα τηλέφωνα"

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ 47 ΧΙΛ. Τ. ΧΛΜ. 24 Οκτ 2025 | 17:58

ΥΠΕΝ: Ο χάρτης με τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα σε Κρήτη και Πελοπόννησο όπου θα κάνουν έρευνες Chevron - Helleniq Energy

Η χώρα μας ενισχύει σταθερά και αποφασιστικά τον ενεργειακό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Σταύρος Παπασταύρου

24 Οκτ 2025 | 17:18

Η DIRTY LAUNDRY A.E πιστοποιήθηκε ως Great Place To Work®

Η διάκριση αυτή βασίζεται αποκλειστικά στις απαντήσεις των ίδιων των εργαζομένων της, σχετικά με την εμπειρία τους να εργάζονται στην εταιρεία

24 Οκτ 2025 | 12:33

To EFA GROUP επενδύει στη Realiscape για τεχνολογική υπεροχή στην προσομοίωση και εκπαίδευση στους τομείς άμυνας και ασφάλειας

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου για ενίσχυση των δυνατοτήτων του με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες

4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ 24 Οκτ 2025 | 10:13

Επεσαν οι υπογραφές με Chevron και Helleniq Energy και ξεκινούν οι έρευνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Υπεγράφησαν από τον Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές νοτίως της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

METLEN 24 Οκτ 2025 | 08:17

Τα καρφιά του Ε. Μυτιληναίου για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και η προειδοποίηση για την πράσινη μετάβαση

Αβάσταχτο το κόστος της ενέργειας για τη βιομηχανία με λουκέτα σε εταιρείες σε ευρωπαϊκό επίπεδο

ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ 24 Οκτ 2025 | 08:17

Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν τα αναδρομικά από συνταξιούχους

Τα αναδρομικά δηλώνονται με τροποποιητικές δηλώσεις οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 08:01

Κλειστά ακίνητα: Εως 900.000 κατοικίες είναι σήμερα κενές σε όλη τη χώρα

Μία από τις "αιώνιες" παθογένειες της αγοράς ακινήτων, που κρατά κλειστά και αναξιοποίητα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, εν μέσω στεγαστικής κρίσης.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 23 Οκτ 2025 | 18:40

Να γιατί τα νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα: Αυτοί είναι οι "πρωταθλητές της ακρίβειας", οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις της 4ετίας

Αυξήσεις έως και 180% σε υπηρεσίες και προϊόντα – Ποια βασικά αγαθά ξεχωρίζουν – Τι δείχνει η σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα

23 Οκτ 2025 | 14:01

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Κριτική στην ενεργειακή πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης

"Η κατάσταση με το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη, δεν είναι βιώσιμη" αναφέρει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

23 Οκτ 2025 | 13:52

Ο Όμιλος ΔΕΗ επεκτείνει το αιολικό πάρκο Deleni στη Ρουμανία με επιπλέον ισχύ 85 MW

Η ισχύς του πάρκου θα αυξηθεί κατά επιπλέον 85 MW, με την κατασκευή 14 νέων ανεμογεννητριών ισχύος 6,1 MW η καθεμία

23 Οκτ 2025 | 13:11

Με τη στήριξη της Invel Real Estate και της PRODEA Investments, ένα νέο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Τρυπητή Μήλου

Πρόκειται για ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 στην Τρυπητή, το οποίο εγκαινιάστηκε συγκεντρώνοντας μικρούς και μεγάλους σε μια ζωντανή γιορτή

23 Οκτ 2025 | 12:16

Γάλα: Αναμένεται εκτίναξη της τιμής λόγω της ευλογιάς – Δεν υπάρχει επάρκεια στην πρώτη ύλη

Μείωση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος εξαιτίας της ευλογιάς, αναμένουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, με ταυτόχρονη αύξηση στις τις τιμές παραγωγού, όπως εκτιμούν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Οκτ 2025 | 08:56

"Καμπανάκι" και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το ασφαλιστικό - Δημογραφικός κίνδυνος από το αναδιανεμητικό σύστημα

Tο Ελεγκτικό Συνέδριο συστήνει την περαιτέρω ενίσχυση των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης ως δυο συμπληρωματικών πυλώνων του ασφαλιστικού.

ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 08:04

"Γκάζι" της εφορίας για ελέγχους σε υποθέσεις που παραγράφονται - Ποιους αφορούν

Ανεβάζει ρυθμούς ο φοροελεγκτικός μηχανισμός επιταχύνοντας τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να μην παραγραφούν στις 31 Δεκεμβρίου μια σειρά από μεγάλες υποθέσεις.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΤΕ 23 Οκτ 2025 | 07:49

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που "εξαφάνισαν" από την αγορά χιλιάδες κατοικίες

Τα νοικοκυριά που αναζητούν στέγη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ξέφρενη κούρσα τιμών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Οκτ 2025 | 07:28

Γιατί δεν δίνονται αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις - Τα σενάρια για το ξεπάγωμά τους

Το πάγωμα των αυξήσεων άλλωστε είναι αυτό που έχε καθηλώσει τη μέση επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος στα 198 ευρώ μικτά που γίνονται 186 ευρώ μετά την εισφορά 6% για ασθένεια.

22 Οκτ 2025 | 17:58

Εγκαίνια 2 νέων καταστημάτων Brooks Brothers & Replay στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια έγιναν στον ισόγειο χώρο του εμβληματικού ξενοδοχείου Electra Palace

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 13:21

Σχεδόν τα μισά προς πώληση ακίνητα είναι γερασμένα - Οι ιδιοκτήτες ζητούν ό,τι τιμές... θέλουν

Μεταξύ του 1960 και του 1981 έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα προς πώληση σπίτια

22 Οκτ 2025 | 10:01

Η METLEN υπογράφει 10ετη συμφωνία πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας στην ENGIE

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η METLEN θα προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε έξι σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 10:01

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε τον Γιάννη Στουρνάρα - Σημαντικές παρουσίες στην τελετή [εικόνες]

Στον κ. Στουρνάρα επιδόθηκε τιμητικός τόμος με τίτλο "Μελέτες προς τιμήν του Καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα".

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 22 Οκτ 2025 | 09:40

Eταιρίες leasing και εμπορίας μεταχειρισμένων με ανασφάλιστα ΙΧ - Τι έδειξαν οι έλεγχοι της εφορίας

Εκατοντάδες οχήματα εταιριών ενοικίασης, leasing και εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, εντοπίστηκαν χωρίς ασφάλιση και χωρίς καταβλημένα τέλη κυκλοφορίας.

22 Οκτ 2025 | 09:00

Η νέα συνεργασία των Public με την Snappi υπόσχεται "έξυπνες αγορές"

Μιλάμε για ένα ακόμη έξυπνο hack αγορών, όπως ακριβώς μάς έχουν συνηθίσει τα Public μέσα στα 20 χρόνια λειτουργίας τους.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 22 Οκτ 2025 | 07:17

Ολο το νέο πακέτο μέτρων για τη στεγαστική κρίση - Πώς θα αυξηθεί η προσφορά σπιτιών

Στις βασικές αλλαγές του νέου προγράμματος είναι ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.