Οι πρόσφυγες βοήθησαν το γερμανικό ΑΕΠ

Η ανάπτυξη της γερμανική οικονομίας έχει πάρει τα... πάνω της στο τέταρτο τρίμηνο, χάρη στους πρόσφυγες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

oi-prosfuges-boithisan-to-germaniko-aep
SHARE THIS
0
SHARES

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας συνεχίζει να ενισχύεται χάρη στην ιδιωτική κατανάλωση, με τους πρόσφυγες να παρέχουν πρόσθετη ώθηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας στην μηνιαία έκθεσή του.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει έναν «αντίθετο άνεμο» από το δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον αλλά η αύξηση της απασχόλησης και των μισθών σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου και το αδύναμο ευρώ, δίνουν σημαντικό χέρι βοηθείας.

Ο κλάδος της οικοδομής, ιδιαίτερα των σπιτιών, πιθανότατα θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες, ενώ ο βιομηχανικός τομέας έχει ξεπεράσει την αδυναμία που σημειώθηκε στο τρίτο τρίμηνο.

«Σε γενικές γραμμές η οικονομική παραγωγή της Γερμανίας έχει αυξηθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο», ανέφερε το υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 0,3%.


 


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook