
Την αντίθεση της γερμανικής πλευράς στην δημιουργίας ενός συστήματος πανευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων επανέλαβε η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, σε ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.
«Tα ρίσκα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συνδέονται με τις κυβερνήσεις, πρέπει να μειωθούν», ανέφερε η Μέρκελ και πρόσθεσε:
«Μια αμοιβαιοποίηση της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα. Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι είναι λάθος και την απορρίπτουμε».
Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν κατέθεσε τον Νοέμβριο πρόταση για ένα σύστημα ασφάλισης τραπεζικών καταθέσεων για όλη την ευρωζώνη, ενώ από τότε αρνητικά έχουν τοποθετηθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόσο ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε όσο και ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζες Γ. Βάιντμαν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr