Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες η του πετρέλαιο -και γενικότερα η ενέργεια- να κατέγραψε ιστορικό ράλι ανόδου, ελέω της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ωστόσο η Τρίτη 10/3 περιλάμβανε μια μεγάλη υποχώρηση.
Οι τιμές του πετρελαίου, λίγο μετά τις 17:00 της 10ης Μαρτίου, παρουσίαζαν "καθίζηση" μεγαλύτερη του 10%. Έφτσαν, λοιπόν, στα επίπεδα της 5ης Μαρτίου. Όχι ακόμη σε αυτά της 27ης Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η επίθεση ΗΠΑ και Ισραήλ στον Ιράν, που έφεραν τα αντίποινα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αλλά σίγουρα υπήρξε αποκλιμάκωση.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent με παράδοση τον Μάιο, τα οποία είχαν καταγράψει υψηλά διετίας τη Δευτέρα, πάνω από 99 δολάρια το βαρέλι, πλέον η τιμή τους υποχώρησε στα 88,31 δολάρια το βαρέλι, γύρω στις 17:15.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) με παράδοση τον Απρίλιο, τα οποία είχαν ξεπεράσει τα 95 δολάρια το βαρέλι, πλέον, την ίδια ώρα, η τιμή τους έπεσε στα 83,90 δολάρια το βαρέλι.

Πλέον, αναμένεται να φανεί κατά πόσο αυτή η μείωση περάσει και στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Και φυσικά, μένει να φανεί κατά πόσο θα διαρκέσει η καθοδική αυτή τάση.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
