
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου στον πολυχώρο ΑΤΡΑΚΤΟΣ, με τίτλο "Τεχνητή νοημοσύνη & νεοφυείς επιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, η συμβολή των γυναικείων start up" ολοκληρώθηκε και ο 2ος κύκλος του προγράμματος Empowering Women in Agrifood EWA2024 που οργανώνει ο οργανισμός "A Woman Can Be" σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ινστιτούτο καινοτομίας EIT Food.
Την εκδήλωση παρακολούθησε και η ιδιοκτήτρια της Nikolopoulou foods, Ελένη Νικολοπούλου. Στην παρουσίαση των γυναικείων start ups επιχειρήσεων, μια νεοφυής επιχείρηση από τη Χίο, με τίτλο Myrovolos Organics, τράβηξε το ενδιαφέρον της γνωστής στον χώρο του τροφίμου επιχειρηματία.
Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης από την ιδιοκτήτρια Κουτσουράδη Αργυρώ και πριν ακόμη ανακοινωθούν οι νικήτριες του διαγωνισμού, η κα Νικολοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη από την ιδέα και την προσπάθεια της Αργυρώς, την οποία γνώρισε από κοντά και θέλησε να βοηθήσει στα επιχειρηματικά της βήματα. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρθηκε να χορηγήσει στη Myrovolos Organics ένα μηχάνημα το οποίο θα βοηθήσει τη νεοφυή επιχείρηση στην παραγωγή των προϊόντων της. Η προσφορά αυτή, αντανακλά τόσο τη διάθεση της Nikolopoulou foods για ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, όσο και την επιχειρηματική, αλλά πάνω από όλα γυναικεία διαγενεακή αλληλεγγύη.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της ημερίδας, η εταιρεία Myrovolos Organics κέρδισε και το έπαθλο του διαγωνισμού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr