Follow us

Πού ανθίζει η ελληνική αγορά ακινήτων: Φουντώνει το ενδιαφέρον για εξοχικά - Αγκάθι το στεγαστικό

Ζήτηση για ακίνητα από "τα μπετά" με επίκεντρο τις νέες αναπτύξεις - Το προφίλ των αγοραστών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα εργοτάξια στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, από τα Βόρεια Προάστια μέχρι το Σούνιο και σε όλο το μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας και όχι μόνον, για την κατασκευή νέων οικιστικών και τουριστικών δομών, καθώς εξακολουθούν να ανακοινώνονται διαδοχικές επενδύσεις πολλών εκατομμύριων ευρώ.

Η προσφορά και η ζήτηση, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στοιχεία και δημόσιες αναφορές στελεχών του χώρου, εστιάζονται κυρίως σε σύγχρονες πολυτελείς κατοικίες, με έντονο το ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές. Δεν εξαντλείται όμως αυστηρά στις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, καθώς σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοινώσεις εταιρειών, βρίσκονται και κατασκευές για μεσαία εισοδηματικά εισοδήματα.

Ειδικότερα, στην μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που είναι σε εξέλιξη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, στο Ελληνικό, μετά την εξάντληση των 500 πρώτων διαμερισμάτων/κατοικιών που βγήκαν προς πώληση και τα οποία εξασφάλισαν κυρίως Έλληνες αγοραστές, σειρά παίρνουν διαμερίσματα/ κατοικίες, που ξεπερνούν τις 1.100 σε αριθμό, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Little Athens. Της νέας πράσινης και έξυπνης γειτονιάς στο Ελληνικό, με τις τιμές πώλησης, όπως έχει ανακοινωθεί από την Lamda Development να κυμαίνονται στα επίπεδα της αγοράς της περιοχής και να απευθύνονται και σε μεσαία εισοδηματικά στρώματα, γνωρίζοντας επίσης αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς έχουν ήδη γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων.

Αναφορικά με το κατασκευαστικό / οικιστικό κομμάτι της ευρύτερης αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, επτά νέα κτίρια κατοικιών θα είναι ορατά από την παραλιακή, παράλληλα με τον ουρανοξύστη που είναι υπό κατασκευή. Ως τέλος του έτους ο ουρανοξύστης θα έχει φτάσει τα 100 μέτρα και ο αριθμός των παραθαλάσσιων κτιρίων κατοικιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα έχει αυξηθεί σε 15, όπως αναφέρεται σε εκτενή αναφορά του Bloomberg.

Νέες οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις - Από το Μαρούσι μέχρι την Βούλα

Μεταξύ των νέων οικιστικών αναπτύξεων που ανακοινώθηκαν μόλις τις τελευταίες ημέρες είναι η έναρξη της κατασκευής του Apollo Hills, ύψους επένδυσης 200 εκατομμυρίων ευρώ στη Βούλα που ανακοινώθηκε από την Henderson Park και την Hines, σε συνεργασία με την Greece Sotheby's International Realty που αναλαμβάνει την πώληση των κατοικιών του νέου πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος. Όπως δήλωσε ο Σάββας Σαββαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Greece Sotheby's International Realty καταγράφεται ήδη σημαντικός αριθμός προκρατήσεων οι οποίες αναμένεται να ενταθούν με την επίσημη έναρξη των πωλήσεων.

Πριν μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσης το Project VORIA, μία επένδυση ύψους 250 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που φέρνει τα βόρεια προάστια της Αθήνας, στο επίκεντρο του επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος. Όπως ανακοινώθηκε, το Project VORIA έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων που θα περιλαμβάνει πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, χώρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και συνεδρίων, μία πληθώρα επιλογών για εστίαση και ψυχαγωγία, καθώς και καζίνο.

Το συγκρότημα θα κατασκευαστεί στο κτήμα Δηλαβέρη στο Μαρούσι και θα είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση που υλοποιείται στην περιοχή μετά από πολλά χρόνια, φιλοδοξώντας να φέρει τα βόρεια προάστια της Αθήνας στο επίκεντρο του τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Σημαντικό κομμάτι του έργου είναι και τα 25 στρέμματα (από τα συνολικά 50 της έκτασης) τα οποία παραχωρούνται στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία χώρων κοινωφελών χρήσεων ελεύθερης πρόσβασης για το κοινό, με απώτερο στόχο την αναψυχή των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. H North Star Entertainment ΑΕ είναι η ανάδοχος εταιρεία της μεγάλης τουριστικής επένδυσης. Βασική μέτοχος εκ των ιδιωτών μετόχων και διαχειρίστριά της είναι η Regency Entertainment, εταιρεία με μακρά πορεία στον τομέα της ψυχαγωγίας, της φιλοξενίας και του πολιτισμού, η οποία έχει υλοποιήσει σημαντικές και μακρόπνοες επενδύσεις που συμβάλλουν πολλαπλά στην οικονομία της χώρας μας.

Οι προοπτικές των ακινήτων για επενδυτές υψηλού επιπέδου - Η προέλευση των επενδυτών

Οι δείκτες και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των αγοραστών για επενδύσεις σε ακίνητα υψηλής ποιότητας στην χώρα μας εκτιμά η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας παροχής συμβούλων ακινήτων Premier-Realt Κορίνα Σαία. Σύμφωνα με έρευνα της Henley and Partners ο αριθμός επενδυτών υψηλού εισοδήματος που θα προχωρήσει σε αγορά πολυτελών κατοικιών μέσα στο 2024 προβλέπεται να είναι ο μεγαλύτερος δυνατός με πολλούς από αυτούς να κάνουν χρήση των προγραμμάτων επενδυτικής μετανάστευσης.

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία και η Αγγλία αλλά επίσης αλλά και από την Αμερική και την Αυστραλία. Η αυξημένη ζήτηση των ξένων επενδυτών προέρχεται και από το γεγονός ότι θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιο τους λόγω της αβεβαιότητας συγκεκριμένων αγορών του εξωτερικού ενώ παράλληλα στην Ελλάδα πετυχαίνουν καλύτερες αποδόσεις από ό,τι στις χώρες τους. Είναι γεγονός ότι παρόλη την ισχυρή αυξητική τάση των τελευταίων ετών οι τιμές των ακινήτων στην ελληνική αγορά είναι ακόμα ελκυστικές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όπως της Ισπανίας, Ιταλίας, της Νότιας Γαλλίας και της Πορτογαλίας, αναφέρει.

Η προσοχή των επενδυτών με πολύ υψηλά κεφάλαια για τοποθετήσεις έχει στραφεί προς τη χώρα μας. Επίσης αυξημένη ζήτηση για τις πολυτελείς κατοικίες προέρχεται ιδιαίτερα και από την γενιά των millennials (1981-1996) και τους Gen X (1965-1980), ιδίως από εκείνους που εργάζονται από το σπίτι. Οι περιοχές οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση πολυτελών κατοικιών είναι η Κρήτη, η Αθηναϊκή Ριβιέρα με επίκεντρο το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, το Κέντρο Αθήνας με θέα την Ακρόπολη, οι Κυκλάδες, το Πόρτο Χέλι και η Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, όπως προσθέτει, αυξημένη παραμένει η ζήτηση για νεόδμητες πολυτελείς κατοικίες 150 τ.μ και άνω που συνδέονται με ένα πολύ υψηλό τρόπο ζωής και η μέση τιμή πώλησής τους φτάνει τα 8000 τ.μ. Ειδικότερα, και εφόσον παρουσιάζουν και μια επενδυτική δυναμική, οι τιμές στις πολυτελείς κατοικίες κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 6.000 έως 12.500 ευρώ ανά τ.μ. Ωστόσο έχουν καταγραφεί και πωλήσεις με υψηλότερες τιμές ανα τ.μ.

Οι παροχές πολυτελών κατοικιών που αναζητούν οι αγοραστές είναι η ιδιωτικότητα, οι χώροι εκγύμνασης, πισίνα, εξωτερικοί περιποιημένοι χώροι, θέα, ενεργειακά τζάκια, σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υποδομές βιοκλιματικού σχεδιασμού, συστήματα ασφαλείας και παροχές προηγμένων τεχνολογιών (smart homes). Επίσης οι νέες οδηγίες της ΕΕ για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων κατοικίας δείχνουν ότι οι παροχές βιωσιμότητας παραμένουν ιδιαίτερα σημαντικά κριτήρια κατά την πώληση μιας κατοικίας. Παράλληλα, λόγω των υψηλών επιτοκίων και του πληθωρισμού αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον και για μικρότερες υψηλού επιπέδου "πράσινες" κατοικίες της τάξεως 300.000-500.000 ευρώ και σε συγκεκριμένες περιοχές όπως το Μαρούσι, το κέντρο της Αθήνας και τα Νότια προάστια συμπεριλαμβανομένου και του Πειραιά.

Οι Έλληνες επιστρέφουν στην αγορά εξοχικών κατοικιών

Για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στην αγορά εξοχικών κατοικιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας πώλησης εξοχικών κατοικιών, Elxis-At Home In Greece, κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης και των αγορών εξοχικών κατοικιών και από Έλληνες, όχι μόνο ομογενείς, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, αλλά και από μόνιμους κατοίκους της ημεδαπής. Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική του μεγάλου αγοραστικού ενδιαφέροντος, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η Elxis προωθεί ελληνικά ακίνητα σχεδόν αποκλειστικά σε αγοραστές από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία, η Ολλανδία, όπου και η έδρα της εταιρείας, το Βέλγιο, το Ην. Βασίλειο, η Αυστρία, η Γαλλία και η Ελβετία, αναφέρει η εταιρεία.

"Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούμε, την σχεδόν εντυπωσιακή είσοδο Ελλήνων στην αγορά εξοχικών και μάλιστα χωρίς να προσφεύγουν σε δανεισμό. Οι αγοραστές αυτοί κινούνται σε σπίτια υψηλής αισθητικής, τα οποία πωλούνται από τα σχέδια, σε τιμές που κινούνται μεταξύ 250.000 και 350.000 ευρώ, χωρίς να έχουν ως αποκλειστικό τους μέλημα την πολύ χαμηλή τιμή", αναφέρει ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis. Προτιμούν περιοχές ανερχόμενες και όχι ιδιαίτερα κορεσμένες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, στην Κρήτη, κινούνται σε περιοχές των νομών Ρεθύμνου και των Χανίων, χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται και σε όλη την ακτογραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα και την Πάλαιρο. Αντίστοιχα, στην Ρόδο, η ζήτηση που εκδηλώνεται αφορά στην κεντρική και δυτική πλευρά του νησιού, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένη. Σημαντική κινητικότητα παρατηρείται από Έλληνες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι Έλληνες αγοραστές είναι κατά κύριο λόγο άνθρωποι ηλικίας 45 - 60 ετών και ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως γιατροί και δικηγόροι. Όσον αφορά τους Έλληνες ομογενείς, αυτοί είναι Έλληνες δεύτερης, ή ακόμα και τρίτης γενιάς, που έρχονται είτε από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, είτε από τρίτες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και ασφαλώς οι ΗΠΑ. "Το φαινόμενο αυτό το είδαμε να σημειώνεται και πέρυσι, καθώς σχεδόν το 10% των πωλήσεων που πραγματοποιήσαμε, αφορούσε ακριβώς ομογενείς αγοραστές. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συγκεντρώσει κάποιες σημαντικές αποταμιεύσεις και επιθυμούν να τοποθετήσουν κάποιες εξ αυτών, για την αγορά ενός σπιτιού στην Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν την έχουν επισκεφτεί ποτέ στη ζωή τους", τονίζει ο κ. Γαβριηλίδης. Οι αγοραστές αυτοί προτιμούν νέες μονοκατοικίες μικρού εμβαδού, με καλές προοπτικές για εισοδήματα από βραχυχρόνιες εκμισθώσεις. Επομένως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν ως βασικό κίνητρο την επένδυση, με στόχο την εκμετάλλευση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προχωρούν και σε ίδια χρήση των ακινήτων που αγοράζουν. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Elxis, είναι πλέον ιδιαίτερα διαδεδομένη η επιλογή της αξιοποίησης, ώστε η εξοχική κατοικία να αποφέρει κάποιο εισόδημα. Από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείται και δανεισμός, η καθαρή απόδοση είναι επίσης υψηλότερη, καταλήγει η ανάλυση της Elxis.

Η Ελλάδα πιο φθηνή για τους ξένους σε σύγκριση με αγορές του εξωτερικού-Το στεγαστικό ζήτημα στην εγχώρια αγορά

Tην μεγάλη ζήτηση από το εξωτερικό αναγνωρίζει και ο Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, επίτιμος πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής, τ. ορκωτός εκτιμητής και επιστημονικός σύμβουλος της Solum Property Solutions, επισημαίνοντας ότι οι ξένοι εξακολουθούν να έχουν την Ελλάδα στο ραντάρ τους καθόσον είναι πιο φθηνή από άλλους ευρωπαϊκούς μεσογειακούς προορισμούς. Ταυτόχρονα όμως, σε ενημερωτικό του σημείωμα, αναδεικνύει μια σειρά προκλήσεων που συνδέονται με την αγορά ακινήτων στην χώρα μας.

Ειδικότερα σε αναφορά του για το ζήτημα του στεγαστικού προβλήματος, που αποτελεί μια πρόκληση της αγοράς ακινήτων, αναφέρει κατά την άποψη του ως βασικούς λόγους την έλλειψη ανοικοδόμησης κατά τη δεκαετή κρίση, την αστυφιλία με την εγκατάλειψη της υπαίθρου, το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας όπου το περίπου το 50% του πληθυσμού της βρίσκεται στην Αττική και τονίζει ότι πρέπει να ασκηθούν πολιτικές αντιστροφής της παρούσας κατάστασης.

Επίσης, οφείλεται στα κλειστά διαμερίσματα που βρίσκονται μεταξύ άλλων στα funds, στους εταιρίες διαχείρισης, στις τράπεζες, στο δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και αλλού, στη αδυναμία πολλών ιδιοκτητών να ανακαινίσουν πολλά παλιά ακίνητα καθώς και στην έλλειψη δυναμικής κρατικής συνδρομής μέσω προγραμμάτων τύπου ΟΕΚ. Όπως εκτιμά η χώρα διαθέτει πλήθος κατοικιών που είναι κενές, στα χωριά, στην ύπαιθρο και στις φθίνουσες πόλεις, αλλά δεν ζητούνται.

Οι επιμέρους κατηγορίες της αγοράς ακινήτων

Αναφερόμενος σε επιμέρους κατηγορίες ακινήτων εκτιμά ότι στα γραφεία υπήρξε άνοδος ηπιότερη, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στα νέα πράσινα κτίρια γραφείων. Τα καταστήματα σημείωσαν και αυτά αυξήσεις παρεμφερείς με των γραφείων, αλλά κυρίως στα κεντρικά εμπορικά σημεία των πόλεων. Στα logistics, όπου η ζήτηση για σύγχρονες κατασκευές (Grade A) είναι σταθερή, σημειώθηκαν αυξήσεις στα ενοίκια ενώ μειώθηκαν και αποδόσεις ανάλογα με την περιοχή και κινούνται άνω του 7%. Ο τομέας των ξενοδοχείων, λόγω της ισχυρής τουριστικής κίνησης, κινήθηκε δυναμικά με πολλές αναπτύξεις και μεταβιβάσεις. Η βραχυχρόνια μίσθωση κινήθηκε με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Για τη αγορά κατοικίας σήμερα, ο κ.Χαραλαμπόπουλος εκτιμά μεταξύ άλλων ότι οι νεόδμητες κατοικίες, όπου κατασκευάζονται, έχουν μεγάλες τιμές πώλησης λόγω και του κόστους κατασκευής το οποίο έχει εκτοξευτεί ένεκα των πληθωριστικών τάσεων αλλά και των απαιτήσεων των κανονισμών για ποιοτικότερα και πράσινα κτίρια ως και των νέων σύγχρονων τάσεων για smart κτίρια. Ανοδικά έχει κινηθεί και η αξία γης. Οι ξένοι, όπως προαναφέρθηκε, εξακολουθούν να έχουν την Ελλάδα στο ραντάρ τους καθόσον είναι πιο φθηνή από άλλους ευρωπαϊκούς μεσογειακούς προορισμούς, ενώ τα εισοδήματα της πλειοψηφίας των νοικοκυριών, δεν μπορούν εύκολα να στηρίξουν την αγορά νέας κατοικίας, εκτιμά επίσης.

Γενικότερα, για τις κατοικίες εκτιμά ότι έως τώρα υπάρχει ανοδική τάση αλλά ενδεχομένως το επόμενο έτος να έχουμε διορθώσεις σε ορισμένα σημεία που παρατηρούνται εξάρσεις. Πάντως σημαντικό ρόλο παίζει η ζήτηση από το εξωτερικό, που είναι σημαντική. Η τοποθέτηση σε επιλεγμένα ακίνητα αποτελεί κίνηση προφύλαξης από τον πληθωρισμό, ενώ παρέχει και καλύτερη απόδοση από τα τραπεζικά επιτόκια. Οι υποδομές της χώρα μας (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, νοσοκομεία και κέντρα υγείας, καθαριότητα κλπ.) πρέπει διαρκώς να βελτιώνονται διότι έτσι θα γίνει η Ελλάδα μας πιο ελκυστικός προορισμός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 31 Αυγ 2025 | 13:57

Βασιλίσσης Όλγας: Ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία - Δεν θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό της Αθήνας

"Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Όλγας θα είναι κανονική, συνεχώς μποτιλιαρισμένη, με μηδενικό όφελος για τα οχήματα και μεγάλη ζημιά στους πεζούς" αναφέρει ο καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Πολιτικής, Γιώργος Γιάννης

30 Αυγ 2025 | 15:43

Το γκαράζ που κάνει την επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας ομορφότερη

Η αντίθεση των υλικών -λευκό για όλο τον χώρο κυκλοφορίας και στάθμευσης, έντονο μαύρο μάρμαρο για το κέντρο- δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 28 Αυγ 2025 | 06:42

"Μαζεύουν" οι συνεργάτες του Δούκα τις κατηγορίες κατά Μπακογιάννη για το υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά- Συγνώμη λάθος

Το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων άναψε φωτιές

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ 23 Αυγ 2025 | 14:12

Ηράκλειο: Σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση οι δύο εγκαυματίες από τη φωτιά σε γήπεδο - Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα [βίντεο]

Τόσο η 36χρονη γυναίκα που υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα, όσο και ο 40χρονος που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν από το ΠΑΓΝΗ με αεροδιακομιδή στο Θριάσιο.

23 Αυγ 2025 | 14:00

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

Το καλοκαίρι του 1843, η Αθήνα είχε να αντιμετωπίσει, πέραν της λειψυδρίας, και ένα σμήνος απο...ακρίδες.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Έρχεται διπλό κίνητρο για επενδύσεις σε κατοικίες: Νέα κλίμακα και φορολογικά "δώρα"

Τα κίνητρα για το άνοιγμα κλειστών ακινήτων αναμένεται να γίνουν πιο ελκυστικά για όσους θα αποφασίσουν να διαθέσουν τα ακίνητά τους για μακροχρόνια μίσθωση.

16 Αυγ 2025 | 09:00

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 16 Αυγ 2025 | 08:33
15 Αυγ 2025 | 13:36

Θεσσαλονίκη: Με 93 λεπτά καθυστέρηση, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναχώρησε η αμαξοστοιχία IC53 για την Αθήνα

Η αμαξοστοιχία άργησε να ξεκινήσει λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο τροχαίο υλικό.

15 Αυγ 2025 | 12:16
15 Αυγ 2025 | 09:00

Τι μένει αν ανασυνθέσεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα;

Τι απομένει και τι χρειάζεται για να ξαναφτιάξεις την πόλη ως εμπειρία ζωής και σύνδεσης, αλλά και ως ταξιδιωτικό προϊόν.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 Αυγ 2025 | 19:21

Times of Israel: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

Η διαμάχη του δήμου με τις εκκλησίες που κατέχουν ακίνητα στην Ιερουσαλήμ σχετίζεται με τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

11 Αυγ 2025 | 09:00

Φύγαμε για βουτιές στο "κρυφό νησί της Αττικής"

Αν αναζητάτε μια παραλία κοντά στην Αθήνα με πεντακάθαρα νερά και ατμόσφαιρα ελληνικού νησιού, η Αλθέα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σας.

10 Αυγ 2025 | 09:00

Σερβίρει θέα και θάλασσα: Λένε πως αυτό είναι το πιο κλασάτο ουζερί της Αθήνας

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά της παραλιακής Αθήνας απολαμβάνουμε μία αυθεντική α λα γκρεκ εμπειρία.

08 Αυγ 2025 | 09:00

Η Αθήνα στη μαγεία του ολόγιομου φεγγαριού: Οι δωρεάν εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Στις 9/8, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει events με ελεύθερη είσοδο, σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας.

06 Αυγ 2025 | 13:31

Αθήνα: Πρόγραμμα αποκατάστασης φωτιστικών - "Ο βανδαλισμός της δημόσιας περιουσίας στρέφεται κατά των πολιτών" λέει ο Δούκας

Μέχρι σήμερα έχουν αντικατασταθεί 41.503 παλιά φωτιστικά σώματα με σύγχρονα LED, καλύπτοντας το 95% του δικτύου της πόλης.

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

05 Σεπ 2025 | 14:43

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Καινοτομία και Ποιότητα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος προσφέρει εξ αποστάσεως σπουδές υψηλού επιπέδου, διατηρώντας την ίδια ακαδημαϊκή ποιότητα και επιστημονική εγκυρότητα

05 Σεπ 2025 | 13:42

ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή μείωση του εμπορικού ελλείμματος στο επτάμηνο - Αυξήθηκε 4% τον Ιούλιο

Αύξηση 4,0% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα τον μήνα Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

05 Σεπ 2025 | 13:41

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,7% το 2ο τρίμηνο 2025

Αύξηση κατά 1,7% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο 2024 παρουσίασε κατά το 2ο τρίμηνο 2025 το ΑΕΠ σε όρους όγκου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.

05 Σεπ 2025 | 12:25

Όμιλος Fourlis: Νέο, σύγχρονο εταιρικό website

Με νέο website, ο όμιλος Fourlis αναδεικνύει τη διεθνή του παρουσία και προβάλλει τις αξίες της βιωσιμότητας και του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:02

Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των οικογενειών: Οι αδικίες που διορθώνει η εισαγωγή του "οικογενειακού εισοδήματος"

Σήμερα η απόκτηση του πρώτου παιδιού επιβραβεύεται φορολογικά με... 10 ευρώ τον μήνα και του δεύτερου με επιπλέον 18,3 ευρώ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:19

ΟΠΑΠ: Βαρύ πυροβολικό το ΤΖΟΚΕΡ και το Στοίχημα - "Κλειδώνει" τα Εθνικά Λαχεία έως το 2036

ΤΖΟΚΕΡ και Στοίχημα τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Παραμένει η προτίμηση για τα καταστήματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet): "Ψήνει" deal στην τεχνολογία - "Να μην είναι μονοθεματική η ελληνική οικονομία"

Τι είπε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet) για την ελληνική οικονομία και την επόμενη εξαγορά.

05 Σεπ 2025 | 07:47

Τι τζίρο κάνουν iPhone, iPad και MacBook στην Ελλάδα

Τα προϊόντα της Apple συνεχίζουν να έχουν απήχηση στην ελληνική αγορά, "κόντρα" στις πληθωριστικές πιέσεις και την ακρίβεια.

04 Σεπ 2025 | 20:14

AKTOR: Διψήφια ανάπτυξη το Α' Εξάμηνο του 2025 - Διπλασίασε τη λειτουργική κερδοφορία

Στα 623 εκατ. € με διψήφια αύξηση ο κύκλος εργασιών, εκτόξευση και διπλασιασμός της λειτουργικής κερδοφορίας στα 65 εκατ. €

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 18:53

ΟΠΑΠ: "Κλειδώνει" τα εθνικά λαχεία έως το 2036 - Κόπηκε ο ανταγωνιστής από τον σχετικό διαγωνισμό

Ανοικτός πλέον ο δρόμος για να ανανεώσει ο ΟΠΑΠ για επιπλέον 10 έτη τη διαχείριση των Εθνικών Λαχείων. Λευκή πετσέτα ρίχνει ο ανταγωνιστής.

04 Σεπ 2025 | 14:35

Τα Public υποδέχονται τους δικαιούχους της ΔΥΠΑ και ενισχύουν σχολεία της Αθήνας με δωρεά κλιματιστικών

Τα Public συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γνώση και να στηρίζουν τις σχολικές κοινότητες

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 04 Σεπ 2025 | 12:46

Το παρασκήνιο της "ακύρωσης" του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο - Ποιος παράγοντας το "σαμποτάρει"

Φήμες που κυκλοφορούν την Λευκωσία κάνουν λόγο για επιχειρηματίες ΑΠΕ που θεωρούν το καλώδιο ανταγωνιστή τους.

04 Σεπ 2025 | 12:38

Ηπειρώτικη βιομηχανία εμφιαλώσεων: Διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών - Διατηρεί την πρώτη θέση στο μερίδιο αγοράς φυσικό μεταλλικού νερού

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,6% το 2024, ο οποίος ανήλθε στα €131,8 εκατ.

04 Σεπ 2025 | 12:27

IDEAL Holdings: Αύξηση κερδών στο Α εξάμηνο - Κυριαρχεί και καινοτομεί στον κλάδο των τροφίμων

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, κερδοφορία και άνοδο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη παρουσιάζει η IDEAL Holdings

04 Σεπ 2025 | 12:26

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ: Μια διαδραστική εμπειρία στο μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό περίπτερο, αναδεικνύοντας τη στρατηγική και την πρόοδο των επενδυτικών έργων τους στη Βόρεια Ελλάδα

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 04 Σεπ 2025 | 08:19

Fourlis: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων του 2025 παρά τα "σαμαράκια" σε δύο μεγάλα project - Ελληνικό και Ελευσίνα

Παρά τα εμπόδια σε δύο μεγάλα project η Trade Estates του Ομίλου Fourlis εκτιμά πως θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2025.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 03 Σεπ 2025 | 19:01

Αντεξαν στις πιέσεις τα Ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές κινήθηκαν ανοδικά υπό το βάρος μαζικών ρευστοποιήσεων

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 03 Σεπ 2025 | 16:21

Διευθυντές υπουργείων και δημόσιοι υπάλληλοι ξέπλεναν χρήμα μέσω στοιχηματικών εταιρειών - Έπαιζαν έως και 1 εκατ. ευρώ

Στο φως ένα δίκτυο περίπου 200 παικτών που αξιοποιούσαν τα "παραθυράκια" του συστήματος για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά - Πώς ξέπλεναν "μαύρο" χρήμα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 03 Σεπ 2025 | 14:13

Trade Estates: Διψήφια αύξηση για το "Α' Ημίχρονο" του 2025 - Η μάχη με Σαββίδη για το Logistics Center

Ανοδικό ήταν το πρώτο ημίχρονο του 2025 για τη Trade Estates του Ομίλου Fourlis.

03 Σεπ 2025 | 12:36

Στρατηγικός ο ρόλος της CHOOSE στη νέα εποχή εξυπηρέτησης της ΑΑΔΕ με την υλοποίηση του ΚΕΦ my1521

Η CHOOSE συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ 03 Σεπ 2025 | 12:25

Τι θα παράγει το νέο εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον Βόλο: Από Leopard μέχρι στρατιωτικά οχήματα

Η εμπλοκή της METLEN στο πρόγραμμα Leopard 2A8 συνδέεται με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία "ReArm Europe"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

02 Σεπ 2025 | 14:37

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το μεγαλύτερο συνέδριο Δημοσιογραφίας Δεδομένων στην Ευρώπη

Το μέλλον της ενημέρωσης στην εποχή των δεδομένων, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 02 Σεπ 2025 | 14:00

Η "πληγή" των απλήρωτων κοινοχρήστων που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και ενοικιαστές: Ποια είναι η λύση

Ένα από τα μεγαλύτερα "αθόρυβα" προβλήματα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, είναι αυτή των απλήρωτων κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 02 Σεπ 2025 | 13:03

Η Chevron αποφασίζει για τις έρευνες φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης - Η απειλή Φιντάν και το διπλό παιχνίδι της Λιβύης

Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση των δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην περιοχή της Κρήτης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Chevron.

02 Σεπ 2025 | 12:22

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Και 4ο εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στον Βόλο

Η METLEN ενισχύει περαιτέρω τον στρατηγικό της ρόλο στην αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας και της Ευρώπης

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

02 Σεπ 2025 | 08:26

Η τιμή του χρυσού σπάει ρεκόρ - Φτάνει τα 3.500 δολάρια την ουγκιά

Ο χρυσός κατέγραψε σήμερα νέα μεγάλη άνοδο, έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 3.501 δολάρια την ουγκιά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφτηκε μόλις τον Απρίλιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΔ ΤΟΥ ΕΦΚΑ 02 Σεπ 2025 | 08:13

Πότε θα φτάσει ο μέσος μισθός τα 1.500 ευρώ - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ

Καθοριστική θα είναι η συμβολή των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης για τους μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 07:24

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας: Καταφθάνουν ειδοποιητήρια για το 2020 ενόψει παραγραφής

Ειδοποιητήρια για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2020 θα στείλει εντός του Σεπτεμβρίου στους κατόχους των οχημάτων η Εφορία.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Σεπ 2025 | 19:38

ΔΕΗ: Μειωμένα από 10 έως 25% τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Η μείωση των τιμολογίων αντανακλά την υποχώρηση των τιμών χονδρικής στα 78 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Αύγουστο, από 100,5 ευρώ τον Ιούλιο.

01 Σεπ 2025 | 17:27

Νέα υπηρεσία από την AXIA CERT: Αξιολόγηση Ασφάλειας Μηχανών & Συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό

Στόχος η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 01 Σεπ 2025 | 16:08

Καταγγελίες πολιτών στην ΑΑΔΕ: Πρώην σύζυγοι που ζητούν εκδίκηση, το κρυφό όπλο της εφορίας

Στην πλατφόρμα "Καταγγελίες Πολιτών" έχουν φθάσει χιλιάδες αναφορές από πρώην συζύγους ή πρώην συνεργάτες που αποκαλύπτουν μαύρο χρήμα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 01 Σεπ 2025 | 16:03

Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ: Η αίσθηση είναι ότι η μείωση του ρεύματος στη λιανική θα είναι στο ύψος του 20%

Τι είπε για τα χρωματιστά τιμολόγια ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, Δημήτρης Φούρλαρης

01 Σεπ 2025 | 13:35

Η Νova σε συνεργασία με τη THEMA του Canal+ φέρνει στην ΕΟΝ το φαινόμενο Κ-Drama με 6 συναρπαστικές κορεατικές σειρές

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών & media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η THEMA, μέλος του Ομίλου Canal+, ανακοινώνουν διετή συμφωνία

01 Σεπ 2025 | 13:28

Το πρόγραμμα του Glyfada Greek Maritime Golf Event

Η ναυτιλία συναντά το γκολφ σε μια ημέρα γεμάτη δράση

01 Σεπ 2025 | 13:14

ΕΤΑΔ: Νέος Πρόεδρος και νέα μέλη ΔΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας

Ο Δημήτρης Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:03

Ελλάδα, η χώρα των μισθολογικών ανισοτήτων: Οι τεράστιες διαφορές ανά φύλο, περιοχή και επιχείρηση

Τεράστιες αποκλίσεις Αθήνας – Περιφέρειας, ανδρών – γυναικών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 31 Αυγ 2025 | 08:47

Οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος - Μόλις 1,2 εκατ. φορολογούμενοι για το 70% του συνολικού φόρου

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων -τα έσοδα από τον οποίο αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά τα 15 δισ. ευρώ- είναι υπόθεση των λιγότερων και όχι των περισσότερων.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 18:30

Θερινές εκπτώσεις: Δεν ψώνισαν οι καταναλωτές - Σχεδόν 8 στους 10 εμπόρους κατέγραψαν πτώση του τζίρου

"Το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κλείσει μέσα στην επόμενη τριετία" εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Αυγ 2025 | 09:17

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Πότε αναμένεται να λάβουν το επίδομα παιδιού οι δικαιούχοι

28 Αυγ 2025 | 19:24

Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο The Ellinikon: Μεγάλη συμφωνία της LAMDA με τον Όμιλο ION

H συμφωνία αυτή ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα του Έργου του Ελληνικού και ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη ως επιχειρηματικού προορισμού μεγάλης κλίμακας.

ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ 28 Αυγ 2025 | 13:12

Σε καθοδική πορεία το χρέος, μειώθηκε για πρώτη φορά και σε απόλυτο αριθμό

Το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης σε καθαρούς όρους καταγράφει στο τέλος Ιουνίου μείωση κατά 2,2 δις ευρώ στα 326,4 δις ευρώ, από 328,6 δις ευρώ στο τέλος του 2024.

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 09:52

"Απειλή" ο πληθωρισμός για το αφήγημα της ΔΕΘ - Ποια προϊόντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αυξήσεων

Κεντρικό αφήγημα της φετινής ΔΕΘ θα είναι η πολιτική αύξησης του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:56

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

H αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων έπεσε τέλη Ιουλίου, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσουν χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι τέλος του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ 27 Αυγ 2025 | 20:47

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής - Έρχονται τα "κόκκινα" τιμολόγια

Η βουτιά στη μηνιαία χονδρική τιμή ρεύματος δημιουργεί προσδοκίες για χαμηλότερα κυμαινόμενα τιμολόγια τον επόμενο μήνα -

ΕΦΟΔΟΙ 27 Αυγ 2025 | 19:47

ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Πρόστιμα σε Ρόδο, Πάρο, Κέρκυρα

Κατά το διάστημα 16-25 Αυγούστου τα μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους σε Ρόδο, Πάρο, Κρήτη, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Αυγ 2025 | 17:48

Φορολοταρία Ιουλίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε εάν κερδίσατε από 1.000 έως και 50.000 ευρώ

Η συμμετοχή στη φορολοταρία γίνεται αυτόματα για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Αυγ 2025 | 16:07

Δημόσιοι υπάλληλοι: Δυνατότητα συνυπηρέτησης με εργαζόμενο εκτός Δημοσίου για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Στόχος είναι να διευκολυνθούν η οικογενειακή ζωή και η ομαλή διαβίωση των οικογενειών με τρία ή περισσότερα ανήλικα παιδιά

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 26 Αυγ 2025 | 10:52

Στην "Υφαντής" περνά το 100% της "Νίκας"

Η Bespoke και η Α&Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 26 Αυγ 2025 | 10:20

Ανάλυση: Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει "όλα τα λεφτά" στη νέα φορολογική κλίμακα

To πακέτο της ΔΕΘ έχει κλειδώσει. Ύστερα από εκατοντάδες ασκήσεις επί χάρτου που έτρεξαν το τελευταίο διάστημα, ελήφθησαν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 07:46

Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να κερδίσουν κούρεμα προστίμων έως και 75%

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την αίτηση και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής, θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 25 Αυγ 2025 | 15:16

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις-εξπρές και υπερωρίες

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Στόχος η απλοποίηση των διαδικασιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η στήριξη των εργαζομένων μέσω της θωράκισης των δικαιωμάτων τους

25 Αυγ 2025 | 11:36

Απόβλητα στα νησιά: Από πρόβλημα σε πόρο – Η νέα κυκλική πραγματικότητα

Πώς θα μεταβούμε από το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, σε ένα μοντέλο τοπικής κυκλικής οικονομίας, με έμφαση στην αναγέννηση του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2025 | 10:50

Ποιοι θα δουν αυξήσεις άνω του 3% στο εισόδημά τους το 2026

Ο ρόλος της νέας φορολογικής κλίμακας στην πραγματική μεταβολή του εισοδήματος.

25 Αυγ 2025 | 10:03

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Στοχευμένες παρεμβάσεις και διορθώσεις στο τεκμαρτό εισόδημα

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει πλήρως τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 00:15

Λαγκάρντ: Επικίνδυνο να υπονομεύεται η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

"Όταν μια κεντρική τράπεζα παύει να είναι ανεξάρτητη ή όταν απειλείται η ανεξαρτησία της, καθίσταται δυσλειτουργική," είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

24 Αυγ 2025 | 12:20

Πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις για μισθωτούς, οικογένειες, οικονομικά ευάλωτους

Η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης θα έχει ως κορμό την ελάφρυνση μισθωτών και οικογενειών με παιδιά, η οποία θα προκύψει κυρίως από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογική κλίμακα.

ΝΕΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» 23 Αυγ 2025 | 15:22

Κατώτατος μισθός: Πώς 550.000 εργαζόμενοι θα δουν 500€ επιπλέον στην τσέπη τους το 2026

Περίπου 550.000 εργαζόμενοι θα δουν μέσα στη χρονιά περισσότερα από 500 ευρώ επιπλέον στο πορτοφόλι τους, χάρη στον συνδυασμό δύο -πιθανώς και τριών- μέτρων

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ 23 Αυγ 2025 | 11:33

Έρχεται "κούρεμα" τεκμηρίων διαβίωσης: Κλειδώνουν οι αποφάσεις την προσεχή εβδομάδα

Η έκταση του κουρέματος δεν θα είναι οριζόντια αλλά ανάλογα με το είδος του τεκμηρίου.

22 Αυγ 2025 | 16:33

Υπουργείο Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 29 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ 22 Αυγ 2025 | 08:53

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων - Το αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης των παρόχων

Το βασικότερο σενάριο προβλέπει τη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει μεταξύ της τιμής αγοράς τους και της πώλησής τους με συντελεστή 15%.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 21 Αυγ 2025 | 20:17

Appodixi: Πώς να κερδίσετε χρήματα καταγγέλλοντας αποδείξεις μέσω της εφαρμογής

Ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία της ΑΑΔΕ είναι η εφαρμογή Appodixi, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν εύκολα και άμεσα να ελέγχουν τις αποδείξεις τους και να καταγγέλλουν παραβάσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΠΥ 21 Αυγ 2025 | 17:54

Πέθανε ο Ιωάννης Στεφανής: Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποχαιρετά "έναν άνθρωπο οραματιστή και πρωτοπόρο"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 21 Αυγ 2025 | 11:54

"Γκρεμίζεται" η τιμή χονδρικής του ρεύματος – Πόσο θα κοστίζει η κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Αν δεν υπάρξει αλλαγή στην εκπτωτική πολιτική των εταιρειών, η "πράσινη" κιλοβατώρα θα μπορεί να κοστίζει ακόμη και 12,6 λεπτά από 15,15 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο.

21 Αυγ 2025 | 08:09

"Βροχή" οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο: 208.534 στην "Appodixi" και 58.907 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Οι επώνυμες καταγγελίες υπερτερούν των ανωνύμων, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί το κίνητρο της χρηματικής επιβράβευσης

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 20 Αυγ 2025 | 13:22
20 Αυγ 2025 | 11:58

ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών - Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος βρέθηκαν στο επίκεντρο

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ 19 Αυγ 2025 | 12:45

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 55 "πολύ ύποπτες" περιπτώσεις δήθεν αγροτών που πήραν επιδότηση

Το ύψος των περιουσιακών στοιχείων για τα οποία έχει κινηθεί διαδικασία δέσμευσης αγγίζει ή και υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο

ΠΑΡΟΧΕΣ 19 Αυγ 2025 | 12:00

Πακέτο ΔΕΘ: Σκέψεις για αύξηση της ενίσχυσης των 250 ευρώ στους συνταξιούχους και η διεύρυνση των δικαιούχων

Εχει πέσει στο τραπέζι και η αύξηση του ποσού των 250 ευρώ ή ακόμα και η διεύρυνση των δικαιούχων.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Αυγ 2025 | 10:16

ΔΕΘ 2025: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και εισφορών - Το σχέδιο για περισσότερες καθαρές αποδοχές το 2026

Το πακέτο της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να μειωθούν οι κρατήσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις.