Follow us

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην επιτροπή το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου για την Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με την θετική ψήφο της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την "Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα" και κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν, όπως και στις τρείς προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 επέμειναν στην καταψήφισή του.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή και απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία "δεν παρέχεται οποιαδήποτε λευκή εξουσιοδότηση στον Υπουργό επί του σχεδίου εξυγίανσης που έχει υποβάλλει ο επενδυτής". Αυτό που παρέχεται με αυτό το σχέδιο νόμου είναι η συναίνεση της Βουλής, γιατί έχει μεγάλα κουρέματα χρεών προς το Δημόσιο, να εξουσιοδοτηθεί ο εκάστοτε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων να εκπροσωπήσει συνολικά το δημόσιο για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στο Δικαστήριο που στο τέλος θα κρίνει περί της βιωσιμότητας ή όχι του σχεδίου εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας που έχει υποβάλει ο επενδυτής.

Διαβάστε Επίσης

Επισήμανε ότι στην διαδικασία του πτωχευτικού νόμου, η οποία ακολουθείται μέχρι κεραίας, οι εργαζόμενοι ως βασικοί πιστωτές για τις απαιτήσεις τους θα πρέπει να πάνε να υπογράψουν ότι συναινούν με αυτό το σχέδιο, σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία. Η συναίνεση των εργαζομένων αποδεικνύει πως αυτό το σχέδιο εξυγίανσης είναι προς το συμφέρον τους, αλλιώς δεν θα συναινέσουν στο δικαστήριο. Επίσης, στον φάκελο που θα καταθέσει ο επενδυτής στο δικαστήριο υπάρχει επιστολή σχετικά με τα κατ' αρχήν 102 εκατ. ευρώ χρηματοδοτικής στήριξης της επένδυσης από την αμερικανική αναπτυξιακή τράπεζα DFC. Εάν δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το δικαστήριο δεν μπορεί να εγκρίνει ένα σχέδιο εξυγίανσης, αυτό είναι δεσμευτικό του νόμου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως δεν έχει καμία αντίρρηση και δεσμεύεται πολιτικά, πως όταν οριστικοποιηθεί το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας και πριν την κατάθεση στο δικαστήριο να ενημερώσει την Επιτροπή για να το γνωρίζει και η Βουλή . Επανέλαβε πως στο νομοσχέδιο δεν μπορεί να συμπεριληφθεί οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο στοιχείο σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης του επενδυτή, καθώς κάτι τέτοιο θα τορπίλιζε την διαδικασία του πτωχευτικού νόμου που έχει δρομολογηθεί και έχει λάβει την πρώτη θετική γνωμοδότηση της "DIGICOM".

Υπογράμμισε πως το σχέδιο πάνω στο οποίο εργάστηκε η Κυβέρνηση ήταν η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του Ναυπηγείου να μην βασίζεται αποκλειστικά στα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως είχε γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και αυτό οδήγησε σε μεγάλες ζημιές τόσο στο ΠΝ όσο και στο ίδιο το ναυπηγείο, αλλά να γίνει καταρχήν ένα ανταγωνιστικό ναυπηγείο που θα διεκδικήσει μερίδιο από την διεθνή εμπορική ναυτιλιακή αγορά. Το παράδειγμα της ναυπηγείου της Σύρου, παρατήρησε ο κ. Γεωργιάδης, ανέδειξε ότι τα ελληνικά ναυπηγεία μπορεί να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές εμπορικό επίπεδο, καθώς πέρυσι έφτασε να έχει τζίρο 34 εκατ. ευρώ που συγκριτικά με το μέγεθός του είναι πολύ μεγάλος.

Διαβάστε Επίσης

Ερωτηθείς, σχετικά με το πρόσφατο ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τον κ. Σπανόπουλο, απάντησε πως αυτό "εκδηλώθηκε πολύ καθυστερημένα εάν και είχε άπειρες ευκαιρίες, εκτός διαδικασίας και κυρίως χωρίς σχέδιο". Σημείωσε πως η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τότε και μέχρι την ολοκλήρωση της δημόσια διαβούλευσης του σχεδίου εξυγίανσης της ΟΝΥΧ, σε καμία απ' όλες αυτές τις φάσεις, δεν είχε εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον. Παρατήρησε πως ο κ. Σπανόπουλος στην επιστολή που του έχει στείλει αυτό που λέει είναι να γίνει διαγωνισμός, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι ιδιωτική εταιρεία άρα πάμε με τις διαδικασίες του πτωχευτικού νόμου. Για να γίνει διαγωνισμός το Ναυπηγείο θα πρέπει να κλείσει, να διαγραφούν τα χρέη και άρα και τα χρέη στους εργαζόμενους και να πάμε σε προσφορές με άγνωστη τύχη.

Ο υπουργός, επίσης, ανέφερε πως ο κ. Σπανόπουλος του ζήτησε να του δώσει τα οικονομικά στοιχεία και το σχέδιο εξυγίανσης που έχει πληρώσει και καταρτίσει η ΟΝΥΧ κάτι που δεν έχει και δεν είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου, αλλά του επενδυτή. Ο κ. Γεωργιάδης, γνωστοποίησε πως στην επιστολή που έστειλε χθες στον κ. Σπανόπουλο του αναφέρει πως "αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε με την Ελευσίνα, να πάτε τώρα και να μαζέψετε τα οικονομικά στοιχεία της, για να μας κάνετε πρόταση".

Ο υπουργός, επισήμανε ότι υπήρξε ένας γόνιμος κοινοβουλευτικός διάλογος στην Επιτροπή και υιοθέτησε πολλές προτάσεις που έγιναν από την Αντιπολίτευση , σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει μια ευρύτερη ψήφιση του νομοσχεδίου αύριο στην Ολομέλεια, αυτό θα εκπέμψει και ένα ισχυρό σήμα ότι στην χώρα μας υπάρχει ένα εποικοδομητικό κλίμα "ασφάλειας επενδύσεων".

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, ανέφερε πως θέσαμε έξι ζητήματα σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναβίωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας λαμβάνοντας κάποιες απαντήσεις, που ήταν άλλες πειστικές και άλλες λιγότερο πειστικές. Τα τρία όμως είναι σημεία, στα οποία οι απαντήσεις ακόμα δεν είναι αρκούντως πειστικές και αυτά είναι, τα εργασιακά όπου δεν υπάρχει η δέσμευση για σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας. Ότι στο business plan της εταιρείας δεν υπάρχει καμία μια ενδεικτική λίστα επενδύσεων που προτίθεται να κάνει ο επενδυτής. Και ότι πρόκειται για μια sui generis νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία κατά την άποψή μας έχει πολλά σημεία τρωτά και επισφαλή, καθώς δεν αποτυπώνεται το περιεχόμενο, ο κεντρικός πυρήνας της τελικής συμφωνίας πιστωτών και δεν παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια δικαίου.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, ανέφερε πως "λέμε ΝΑΙ στην εξυγίανση και επαναλειτουργία του Ναυπηγείου που είναι απολύτως απαραίτητη και αποτελεί κεντρικό στόχο της πολιτικής μας. Ωστόσο, το σχέδιο εξυγίανσης χρειάζεται να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις και σε αυτό το πράγμα δε θα κάνουμε βήμα πίσω. Δηλαδή, να είναι βιώσιμο, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να εξασφαλίσει την καταβολή σε λογικό χρόνο των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους, καθώς και να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Για αυτό επιμείναμε να ενσωματωθούν οι προτάσεις μας για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμής των δεδουλευμένων σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα στη διμερή συμφωνία εργαζομένων. Να επιβεβαιωθεί η δέσμευση του εν δυνάμει νέου εργοδότη ότι θα επαναπροσλάβει τους εργαζόμενους στην περίπτωση επαναλειτουργίας των ναυπηγείων με ρητή αναφορά για ενθάρρυνση κι έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων με σκοπό τη σύναψη συλλογικής σύμβασης και να προβλεφθεί, επίσης, ότι πέραν του ενδεικτικού προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος καταβολής των οφειλομένων 142 εκατομμυρίων ευρώ, το Υπουργείο 'Αμυνας διατηρεί στο ακέραιο το δικαίωμα, να επιδιώξει τη βελτίωσή του προς όφελος του Δημοσίου κατά τη διαδικασία ανάθεσης μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων στις νέες εταιρείες.

Την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο, εξέφρασε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου υποστηρίζοντας, πως το δήθεν σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του επενδυτή, με προκλητικές ρυθμίσεις απαλλαγών και προνόμια, με διαγραφή των οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία που φθάνουν σχεδόν στο 100%. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα εξυπηρετήσει ναυπηγοεπισκευαστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ με χρήματα του ελληνικού λαού. Τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων με τα σημερινά τους δικαιώματα.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος υποστήριξε πως με αυτό το νομοσχέδιο ο υπουργός ζητά από την Βουλή λευκή επιταγή και το ακαταδίωκτο για ένα θέμα που αφορά δημόσιο χρήμα, δηλαδή τη διαγραφή μεγάλου μέρους των υποχρεώσεων του Πολεμικού Ναυτικού των φόρων και των λοιπών οφειλών του Ναυπηγείου προς το Κράτος. Εδώ, είπε ο βουλευτής, δεν έχουμε την συμφωνία του Υπουργείου 'Αμυνας όσον αφορά στη διαγραφή των χρεών του Ναυπηγείου προς το ΠΝ. Επίσης, δεν έχουμε ούτε καν προφορικά καμία δέσμευση για τα 102 εκατομμύρια ευρώ που λέει ο επενδυτής ότι θα επενδύσει η DFC. Ζήτησε να υπάρξουν τόσο τα πρακτικά διαβούλευσης με τους εργαζόμενους του Σεπτεμβρίου του 2021, όσο και το στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο, όπου να φαίνεται το επενδυτικό πλάνο του επενδυτή, καθώς, επίσης, και ο προϋπολογισμός μελλοντικών εσόδων, εξόδων και επενδύσεων.

Ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης καταψήφισε το νομοσχέδιο λέγοντας πως πρόκειται για μια επένδυση η οποία εναντιώνεται στο δημόσιο συμφέρον από κάθε σκοπιά. Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του νέου ιδιοκτήτη που εμπαίζει απόλυτα τους εργαζόμενους. Η συναίνεση των εργαζομένων έχει υφαρπαγεί μέσα από πιέσεις που δέχθηκαν. Με την συμφωνία αυτή οι υπάλληλοι του Υπουργείου 'Αμυνας φοβούνται ότι θα διωχθούν για απιστία. Διαγράφονται τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή έχουμε μια πλήρη λεηλασία της περιουσίας του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ 03 Δεκ 2025 | 09:36

Αυστηροποιήθηκε ο νόμος περί όπλων - "Ναι" από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην τροπολογία Χρυσοχοΐδη

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε "παρών"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 02 Δεκ 2025 | 07:51

Διαθήκες: Τι αλλάζει με την προστασία των κληρονόμων για χρέη, για συντρόφους και συζύγους

Μετά από 8 δεκαετίες ήρθε η ώρα ριζικής αλλαγής για το Κληρονομικό Δίκαιο, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση του υπ. Δικαιοσύνης.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:12

Μετάβαση ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Οι τρεις μεγάλες αλλαγές - Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο

Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τον ρόλο του Οργανισμού Πληρωμών για όλες τις ενισχύσεις που εμπίπτουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική

ΒΟΥΛΗ 21 Νοε 2025 | 23:27

Θεοδωρικάκος: "Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας υπηρετεί το εθνικό συμφέρον"

"Κανονικότατα συνεχίζεται η λειτουργία της ΟΛΠ ΑΕ, της Cosco, του λιμανιού του Πειραιά με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει νόμοι του κράτους", ξεκαθάρισε

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 19 Νοε 2025 | 11:35

Θεοδωρικάκος για το νέο λιμάνι στην Ελευσίνα: Θα εξελιχθεί σε μεγάλο αναπτυξιακό κέντρο η ευρύτερη περιοχή

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι προς το εθνικό συμφέρον μας.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 18 Νοε 2025 | 13:22

Στη διαβούλευση το σχέδιο νόμου του YΠOIK για σχολάζουσες κληρονομιές, παρεμβάσεις σε φόρους εισοδήματος και ΦΠΑ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2025 και μπορεί να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος.

ΓΓ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Νοε 2025 | 21:56

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και των ΜΜΕ που κατατέθηκε στη Βουλή

Ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ενέργειας

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 29 Οκτ 2025 | 14:07

Διαφωνία... κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την Υγεία: "Ρυθμίσεις κοινής λογικής" - "Τακτοποιήσεις πελατειακού χαρακτήρα"

Μέτρα θετικά που υπαγορεύει ο κοινός νους και λειτουργούν προς όφελος του ΕΣΥ, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο η κυβέρνηση

ΕΝΤΟΝΑ ΤΑ "ΠΥΡΑ" ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 21 Οκτ 2025 | 18:34

Γεωργιάδης: Φέρνουμε αυτονόητες ρυθμίσεις, λύνουμε προβλήματα στο ΕΣΥ - Συστηματική απαξίωση καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και στελέχωση του ΕΣΥ, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 15 Οκτ 2025 | 14:11

Το άνοιγμα της Κεραμέως στην Εφη Αχτσιόγλου στη συζήτηση για το εργατικό νομοσχέδιο

Η υπουργός Εργασίας υιοθέτησε παρατηρήσεις της πρώην υπουργού Εργασίας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 04 Οκτ 2025 | 08:45

Υπ. Εργασίας: Νέες διατάξεις για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία - Τι προβλέπεται

Δέσμη διατάξεων για την ενίσχυση της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και τη θωράκιση της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. προωθεί το υπ. Εργασίας.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 Σεπ 2025 | 07:50

Κατεβάζει "ρολά" η χώρα την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ - Τι θα γίνει με τα σχολεία

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη (1/10), ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 15 Σεπ 2025 | 19:49

Βουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η ενσωμάτωση οδηγίας για ποινικά αδικήματα - Έντονη η διαφωνία της αντιπολίτευσης

"Υπέρ" του νομοσχεδίου επί της Αρχής ψήφισε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 11 Σεπ 2025 | 19:38

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Μπέργκαμ: "Στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και στη ναυπηγική βιομηχανία"

Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για την πορεία της επένδυσης, αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ 29 Αυγ 2025 | 07:59
ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Υπουργείο Εργασίας: 9 fake news για το νέο Εργασιακό Νομοσχέδιο

Για 9 fake news κάνει λόγο το Υπουργείο Εργασίας, αναφορικά με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

28 Αυγ 2025 | 10:06

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων στο δημόσιο

Στο νομοσχέδιο, μέχρι τουλάχιστον την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, έχει κατατεθεί παράλληλα για συζήτηση και ψήφιση και μια υπουργική τροπολογία.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 01 Αυγ 2025 | 15:01

Κωνσταντοπούλου για νομοσχέδιο στην Παιδεία: "Πιστεύουμε στην ανυπακοή, δεν πιστεύουμε στην πειθαρχία"

"Το δίκαιο δεν ψιθυρίζει, το δίκαιο δεν το βουλώνει, το δίκαιο μιλάει, φωνάζει και τελικά το δίκαιο νομίζω θα κερδίσει" είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 21 Ιουλ 2025 | 22:26

Βουλή: Ψηφίστηκε στην επιτροπή το νομοσχέδιο για τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ, κατά τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν στην ολομέλεια.

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 09 Ιουλ 2025 | 11:48

Υπουργείο Παιδείας: Έως 10 χρόνια κάθειρξη για επιθέσεις σε πανεπιστήμια - Τι ισχύει για τις διαγραφές φοιτητών

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν οι διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας και ανομίας στα ΑΕΙ, οι οποίες είναι ενταγμένες στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ 09 Ιουλ 2025 | 10:18

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον σιδηρόδρομο - Ολες οι αλλαγές για ασφάλεια και προσωπικό

Ένα κρίσιμο βήμα για τον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια του ελληνικού σιδηροδρόμου, που έρχεται να καλύψει συσσωρευμένες αδυναμίες.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ 02 Ιουλ 2025 | 13:41

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Δεν επιβάλλει 13ωρη εργασία, ούτε προβλέπει απόλυση με sms

Δίνει τη δυνατότητα να εργαστεί κανείς παραπάνω στον ίδιο εργοδότη, αν το επιλέξει, με +20% για υπερεργασία, +40% για υπερωρία.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 01 Ιουλ 2025 | 20:19

ΗΠΑ: Με την ψήφο του Βανς πέρασε από τη Γερουσία το "μεγάλο και ωραίο" φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία,51 υπέρ έναντι 50 κατά.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 25 Ιουν 2025 | 20:23

Τι αλλάζει με τον νέο Τελωνειακό Κώδικα - Υποχρεωτική πληρωμή ενοικίων μέσω τραπέζης - 16 ερωτήσεις και απαντήσεις

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου "Τελωνειακός Κώδικας και λοιπές φορολογικές διατάξεις"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Ιουν 2025 | 09:44

Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο: Δεκαπλάσια τα πρόστιμα για παραβάσεις - Μόνο μέσω τράπεζας τα ενοίκια

Δεκαπλάσια πρόστιμα για διακίνηση προϊόντων χωρίς δελτίο αποστολής προβλέπει ο νέος Τελωνειακός Κώδικας που αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 21 Ιουν 2025 | 11:34

"Fast track" προσλήψεις πιλότων, οδηγών, μηχανικών και γιατρών στην Πυροσβεστική - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Οι αλλαγές που επιχειρεί να φέρει το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 20 Ιουν 2025 | 17:55

Ιστορική μέρα για τη Βρετανία: Υπερψηφίστηκε ο νόμος για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία - Πώς και πότε θα γίνεται

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποστήριξε το νομοσχέδιο, το οποίο θα οδηγηθεί στη Βουλή των Λόρδων, αν και οι συνάδελφοί του δεν αναμένεται να εμποδίσουν την πρόοδό του

17 Ιουν 2025 | 20:39

Βουλή: Tην προσεχή Πέμπτη στην ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο

Επί του νομοσχεδίου που τίθεται στην κρίση της ολομέλειας την προσεχή Πέμπτη, "Ναι" έχει δηλώσει η ΝΔ. "Κατά" δήλωσαν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 10 Ιουν 2025 | 07:59

Αυστηρότερος ο νέος ΚΟΚ απέναντι στη μάστιγα των τροχαίων - Ειδική παρέμβαση Μητσοτάκη στη Βουλή

Στόχος της κυβέρνησης με το επίμαχο νομοσχέδιο που αυστηροποιεί τις ποινές στους καθ΄έξιν μη συμμορφούμενους οδηγούς, είναι η μείωση των τροχαίων στη χώρα μας, η οποία καταγράφει θλιβερές πρωτιές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 29 Μαϊ 2025 | 08:11

Μέχρι και φυλακή για τους παράνομους μετανάστες: Αυστηροποιείται το πλαίσιο με νέο νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται κατάργηση της χορήγησης άδειας διαμονής για όσους έχουν εισέλθει χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και διαμένουν 7 χρόνια παράνομα στη χώρα.

ΒΟΥΛΗ 14 Μαϊ 2025 | 08:52

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΝΟΚ - Τι αλλάζει για όσους έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες

Θεσπίζεται μια σειρά από διατάξεις, με στόχο τόσο την εναρμόνιση με το ΣτΕ που ακύρωσε τα "μπόνους" δόμησης για όσες άδειες είχαν εκδοθεί έως την 11η Δεκεμβρίου, αλλά δεν είχαν προχωρήσει.

6 ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 12 Μαϊ 2025 | 07:04

Ανατροπές στο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι θα ισχύει για ωράρια, συμβάσεις, μισθούς, υπερωρίες

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 29 Απρ 2025 | 07:53

Ερχεται μεγάλο πακέτο μέτρων για το δημογραφικό - Ποιοι είναι οι 5 βασικοί άξονες

Το συνολικό κόστος όλων των μέτρων της 10ετίας ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 23 Απρ 2025 | 09:50

Σε δημόσια διαβούλευση ο αναπτυξιακός νόμος από το υπουργείο Ανάπτυξης - Τι περιλαμβάνει

Σκοπός του σχετικού σχεδίου νόμου είναι η προσαρμογή στις νέες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας μέσω της πρόβλεψης νέων καθεστώτων για τη χορήγηση ενισχύσεων και κινήτρων.

21 Απρ 2025 | 09:10

Έρχονται δύο νέα νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές και δωρεές

Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση σχολαζουσών κληρονομιών, δωρεών προς το δημόσιο και ακινήτων του δημοσίου αποτελούν προτεραιότητες για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

ΠΕΡΑΣΕ 27 Μαρ 2025 | 23:49

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διακυβέρνηση δεδομένων και τον Προσωπικό Αριθμό - Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Παρών, επί της αρχής δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ 17 Μαρ 2025 | 20:12

Γερμανία: Η Audi περικόπτει 7.500 θέσεις εργασίας - Οι πρώτες 6.000 θα καταργηθούν έως το 2027

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της, η Audi βρίσκεται σε περίοδο κρίσης

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 26 Φεβ 2025 | 22:45

Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

"Έντονο το αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο των διατάξεων" ανέφερε η Νίκη Κεραμέως.

6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" 26 Φεβ 2025 | 19:03

Αυξήσεις μισθών για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά:Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου προβλέπονται, και παρεμβάσεις για τον περαιτέρω περιορισμό του ιδιωτικού χρέους - 6μηνη παράταση στο "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

ΒΟΥΛΗ 15 Φεβ 2025 | 12:43

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και την ενίσχυση του αγροτικού τομέα

Η επεξεργασία του θα αρχίσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 17 Ιαν 2025 | 18:46

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στόχος ο 12μηνος τουρισμός σε όλη την Επικράτεια - Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

"Στρατηγικός στόχος του υπουργείου Τουρισμού", όπως τόνισε η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ομιλία της στη Βουλή "είναι η διάχυση της επισκεψιμότητας στον χώρο και στον χρόνο

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 08 Ιαν 2025 | 19:33

Στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Yπ. Τουρισμού - Τι προβλέπει για τα Αirbnb και τα χιονοδρομικά κέντρα

Οι βασικότερες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου για την ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, με όρους βιωσιμότητας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΛΩΡΙΔΗ 07 Ιαν 2025 | 17:01

Τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για προστασία γυναικών και παιδιών - Αυστηρές ποινές για stalking, revenge porn και "ψάρεμα" ανηλίκων

"Είμαστε η πρώτη χώρα που συμπληρώνουμε με εθνικές διατάξεις το υπάρχον πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία" επισήμανε ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 02 Ιαν 2025 | 07:36

Γερμανία: Άδεια μετ’ αποδοχών στις γυναίκες σε περίπτωση αποβολής θεσπίζει σχέδιο νόμου

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή με τη στήριξη της αντιπολίτευσης εντός του Ιανουαρίου.

ΜΕ 157 ΝΑΙ 20 Δεκ 2024 | 07:53

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους σιδηρόδρομους και οι τρεις υπουργικές τροπολογίες με τα μέτρα

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αναδιάρθρωση του σιδηροδρομικού τομέα.

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ 19 Δεκ 2025 | 11:45
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 19 Δεκ 2025 | 10:50

Τέλος τα ενοίκια "μαϊμού" των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα "φακελωθούν" τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να "χτυπήσει" τα υποδηλωμένα ενοίκια.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 19 Δεκ 2025 | 09:53
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 19 Δεκ 2025 | 09:38

Ελληνικό: 1,5 δισ ευρώ οι συνολικές ταμειακές εισπράξεις της Lamda Development από την έναρξη του έργου

Ο όμιλος Lamda Development κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων κατά 18% σε 443,7 εκατ. ευρώ.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ 19 Δεκ 2025 | 09:31

Αύξηση 2 ευρώ στo πάγιο ζητάει η ΕΥΔΑΠ - Σταθερές οι χρεώσεις κατανάλωσης

Η πρόταση περιλαμβάνει αύξηση 1 ευρώ στο πάγιο ύδρευσης και άλλο 1 ευρώ στο πάγιο αποχέτευσης - Η πρόταση της ΕΥΔΑΠ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 17:44

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο αποκλειστικός έλεγχος της Εγνατίας Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου "Εγνατία Οδός" και των τριών καθέτων οδικών αξόνων του

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 18 Δεκ 2025 | 16:23

ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς

Η αποζημίωση ανά θανατωμένο ζώο φθάνει έως και τα 250 ευρώ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 18 Δεκ 2025 | 13:16

Επιτροπή Ανταγωνισμού για χαμηλά επιτόκια στις τραπεζικές καταθέσεις: Ολιγοπωλιακή δομή και αδράνεια καταναλωτών

Χαμηλά επιτόκια και περιορισμένο ανταγωνισμό, διαπιστώνει η σχετική έρευνα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Δεκ 2025 | 12:10

Ενοίκια: Παρατείνεται έως τον Απρίλιο 2026 η πληρωμή μόνο μέσω τράπεζας – Νέες απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

Η αλλαγή προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά το σύνολο των μισθώσεων.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 18 Δεκ 2025 | 11:05

"Ναι μεν αλλά" για την ανέγερση κατοικιών με φοροαπαλλαγή στα ενοίκια: Τι λένε κατασκευαστές και κτηματαγορά

Τα επιχειρήματα κατασκευαστών και κτηματαγοράς για τα νέα μέτρα σχετικά με το στεγαστικό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 10:57

ΕΣΕΕ: Από 111,97 έως 160,03 ευρώ το κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 3,6% έως 7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Δεκ 2025 | 08:53

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η προαιρετική ρύθμιση – Τι υποστηρίζουν οι δανειολήπτες

Περίπου 57.000 δάνεια σε ελβετικό φράγκο χορήγησαν οι ελληνικές τράπεζες την περίοδο 2005-2007.

18 Δεκ 2025 | 08:17

Ερχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις με ορίζοντα το 2027 σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Δεκ 2025 | 08:08

Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων - Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως αύριο, Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17 Δεκ 2025 | 18:56

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η 4η δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

Το ποσό καταβολής ανέρχεται σε 22.531.445,49 ευρώ - Δεν πληρώθηκαν 1.366 ΑΦΜ γιατί δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό ΙΒΑΝ

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 17 Δεκ 2025 | 18:18

Αγρότες: Πληρώθηκαν 487,9 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ - Ακολουθούν άλλα 600 εκατομμύρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Από την 1 Ιανουαρίου 2025 έχουν καταβληθεί συνολικά στους αγρότες 3,2 δισ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

17 Δεκ 2025 | 13:18

Το γεωοικονομικό στοίχημα του Αλέξανδρου Εξάρχου - Πώς ενέργεια και υποδομές αλλάζουν το επενδυτικό πλάνο της AKTOR

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της AKTOR ύστερα από το επιτυχημένο ομόλογο. Τι αλλαγές φέρνει το LNG

ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 17 Δεκ 2025 | 11:46

Καταβάλλεται 19 Δεκεμβρίου το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε 87.286 εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 11:43

IRIS Παντού: 120 εκατ. συναλλαγές αξίας 11 δισ. ευρώ και η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στις άμεσες πληρωμές σύμφωνα με τα στοιχεία για το "IRIS Παντού".

ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Δεκ 2025 | 09:39

Από Παρασκευή η καταβολή των αυξημένων συντάξεων μετά τις μειώσεις φόρων και την αναπροσαρμογή [παραδείγματα]

Κερδισμένοι θα είναι για πρώτη φορά και οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, καθώς αυτή "διαγράφεται" κατά 50% και θα καταργηθεί σε 12 μήνες.

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 17 Δεκ 2025 | 08:46

Συντάξεις και επιδόματα πριν τα Χριστούγεννα: Πότε καταβάλλονται – Τι αλλάζει στα ποσά από τον Ιανουάριο

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιούνται οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων.

ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Δεκ 2025 | 08:22

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Έπαθλα των 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς - Ποιοι εξαιρούνται

Ποιοι συμμετέχουν, ποιοι εξαιρούνται από τη φορολοταρία και πώς θα γίνει η κατανομή των λαχνών στους 12 υπερτυχερούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 07:34

Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών λόγω έκπτωσης ΕΝΦΙΑ - Βουτιά στις αποζημιώσεις

Το 2024 ο αριθμός των ασφαλιστηρίων συμβολαίων περιουσίας ανήλθε σε 1,34 εκατ., αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2023.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 16 Δεκ 2025 | 23:51

Η κυβερνητική παρέμβαση για τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς θα επωφεληθούν οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια

Οι επιλογές που υπάρχουν και ο μηχανισμός της ρύθμισης για την αποπληρωμή των δανείων σε ελβετικό φράγκο

ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 16 Δεκ 2025 | 19:16

ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ: Πληρωμές 487,9 εκατ. σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους

Ποιες πληρωμές καταβάλλονται σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 16 Δεκ 2025 | 18:41

Reuters: Έρχονται ανακοινώσεις για "κούρεμα" 15 - 50% στα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες στο "κούρεμα" των στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα ανάλογα με το εισόδημα, θα κυμανθεί μεταξύ 400 και 600 εκατ. ευρώ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 18:27

Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται νέοι σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα

Συγκροτήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ

ΕΞΕΛΙΞΗ 16 Δεκ 2025 | 17:32

Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: "Πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων της Jetoil και άλλων 4 εταιρειών καυσίμων

Η ενέργεια της ανεξάρτητης Αρχής εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΡΓΑΝΗ 2 16 Δεκ 2025 | 13:02

Κεραμέως: Τέσσερα καλά νέα για τους συνταξιούχους

H Ν. Κεραμέως στάθηκε σε τέσσερα σημεία της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας για τους συνταξιούχους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 16 Δεκ 2025 | 11:46

Αιφνιδιαστικό "λουκέτο" στα βενζινάδικα της Cetracore - Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία - Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ενημέρωσε τους συνεργάτες της για προσωρινή αναστολή των εργασιών της σε όλα τα επίπεδα από τα λογιστικά μέχρι την παράδοση καυσίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Δεκ 2025 | 11:19

ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

Τα επιδόματα που προπληρώνονται αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Δεκ 2025 | 10:15

Το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης - 1,3 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ είναι άστεγοι

Για πρώτη φορά στη ιστορία της η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή στεγαστική κρίση που πλήττει τη γηραιά ήπειρο

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 10:14

Η μεγάλη στροφή της Prodea: Logistics στο Μαρκόπουλο και ιταλικό ξενοδοχείο με υπογραφή Nammos

Τι αλλαγές φέρνει στο "DNA" της PRODEA η συμφωνία για την πώληση ακινήτων αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

16 Δεκ 2025 | 09:00

Ερρίκος Αρώνες (Hellenic Properties): Πώς η ελληνική αγορά ακινήτων θα ανέβει βαθμίδα

"Έχουμε πετύχει πολλά, αλλά σε έναν κόσμο όπου η διεθνοποίηση των επενδύσεων αυξάνεται εκθετικά, το να είσαι καλός δεν είναι πια αρκετό"

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 16 Δεκ 2025 | 07:10

Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ώστε τα σπίτια αυτά να απαγορεύεται να αξιοποιηθούν μέσω ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΟΣΑ 15 Δεκ 2025 | 23:22

Οργή στην Ιταλία: Τεράστιες αυξήσεις μέχρι και 700% στα αεροπορικά εισιτήρια ενόψει των γιορτών

Μια θέση εσωτερικής πτήσης από τη Ρώμη μέχρι την Κατάνια της Σικελίας, στις 23 Δεκεμβρίου κοστίζει 146 ευρώ, ενώ στις 13 Ιανουαρίου θα μειωθεί στα 17 ευρώ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 16:03

Πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης στους αγρότες: Υποσχέσεις Τσιάρα για μειώσεις τιμών στο ηλεκτρικό και στο πετρέλαιο

"Καλούμε άμεσα τους εκπροσώπους των αγροτών σε διάλογο, με σεβασμό στις ανάγκες τους και επίγνωση των αναγκών της χώρας", είπε ο Κώστας Τσιάρας

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Δεκ 2025 | 11:03

Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 5,287 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο - Στα 1,6 δισ. ευρώ η ελάφρυνση

Με την κίνηση αυτή, ο κρατικός προϋπολογισμός ελαφρύνεται άμεσα από πληρωμές ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 15 Δεκ 2025 | 08:32

Ποιες χώρες στην Ευρώπη δίνουν 13η σύνταξη και ποιες έξτρα επίδομα στις συντάξεις

Στην Ελλάδα το ποσοστό των συνταξιούχων που κινδυνεύει από μόνιμη φτώχεια είναι 10% σε ηλικίες από 66 ως 75 ετών και 12% των συνταξιούχων άνω των 76 ετών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 15 Δεκ 2025 | 07:30

Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Επτά ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής αξίας σε Καλαμπάκα, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ξάνθη, με τιμές εκκίνησης από εκατοντάδες χιλιάδες έως και άνω των 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Δεκ 2025 | 07:00

"Βρέχει" λεφτά αυτή την εβδομάδα: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Συνολικά 1.462.243.998,92 ευρώ θα καταβληθούν σε 3.086.186 δικαιούχους, από σήμερα 15/12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2025

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 12:59

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής - Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 2024

Μείωση 55% σε μια 5ετία - Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 14 Δεκ 2025 | 08:48

Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή: Εορταστική η αγορά - "Δειλά σημάδια αισιοδοξίας" στην κατανάλωση

Σήμερα, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα εμπορικά θα είναι ανοιχτά

14 Δεκ 2025 | 08:29

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η ΕΚΤ έχει ήδη χαράξει την στρατηγική της και αυτή προβλέπει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά στο 2%

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ 14 Δεκ 2025 | 08:22

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ: Τι σχεδιάζουν οι "μεγάλοι" της αγοράς

Τα σχέδια των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της εγχώριας αγοράς

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 14 Δεκ 2025 | 08:02

Πρόγραμμα μαμούθ 500 εκατ. ευρώ θα επιδοτεί έως 80% - 90% τη δαπάνη ανακαίνισης των παλιών ακινήτων

Η κυβέρνηση ρίχνει "όλα τα λεφτά" στα μεταχειρισμένα ακίνητα για να αντιμετωπίσει το μείζον στεγαστικό πρόβλημα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 13 Δεκ 2025 | 13:11

Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή: Το ωράριο λειτουργίας τους

Ολα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τις επίσημες αργίες των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), και την Πρωτοχρονιά

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 11:34

To πακέτο 14 + 3 μεταρρυθμίσεων που φέρνει ο προϋπολογισμός: Η λίστα που ολοκληρώνεται τον επόμενο χρόνο

Tι φέρνει ο προϋπολογισμός του 2026 ο οποίος συζητείται από την Παρασκευή στη Βουλή.