Follow us

Ρεκόρ υποβολής φορολογικών δηλώσεων: Μέσα σε 23 μέρες υπεβλήθησαν πάνω από 1.150.000, λέει ο Μαρινάκης

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκαν κατά περίπου 100.000 σε σύγκριση με πέρυσι οι προσυμπληρωμένες και προεκκαθαρισμένες δηλώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ρεκόρ υποβολής φορολογικών δηλώσεων έχει σημειωθεί φέτος", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Τις πρώτες 23 μέρες υπεβλήθησαν παραπάνω από 1.150.000 φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων. Αυτό σημαίνει ότι είναι αυξημένες κατά περίπου 150% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2024 και κατά 388% σε σχέση με το 2023" τόνισε και αναφέρθηκε ακολούθως αναλυτικά στις εκπτώσεις που εξασφαλίζει η άμεση υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκαν κατά περίπου 100.000 σε σύγκριση με πέρυσι οι προσυμπληρωμένες και προεκκαθαρισμένες δηλώσεις, κάτι που επετεύχθη σε μεγάλο βαθμό χάρη στην έγκαιρη εγγραφή όλων των φορέων του Δημοσίου στο ειδικό μητρώο της ΑΑΔΕ.

Και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί το 93,9% των επιστροφών και συμψηφισμών φόρου που προέκυψε από τις υποβληθείσες δηλώσεις φυσικών προσώπων, κάτι που αντανακλά την υπευθυνότητα των πολιτών και αναδεικνύει την αξιοπιστία του φορολογικού μηχανισμού και των ψηφιακών μας υποδομών.

Διαβάστε Επίσης

"Στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος που καταγράφει η οικονομία, μια εξέλιξη που καθιστά τη χώρα μας παράγοντα σταθερότητας. Στο πλαίσιο της έκθεσης γίνεται αναφορά στη συνετή δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης. Το ΔΝΤ επισημαίνει την επίδραση των αποφασιστικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ αναγνωρίζει την πρόοδο που παρατηρείται στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με θετική επίπτωση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα που ανακάμπτει με ταχύτητα και ισχυροποιείται" τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ανέφερε επίσης ότι το Ταμείο προβλέπει πως με βασικό μοχλό τις επενδύσεις, το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας διατηρεί την ανοδική του πορεία και παρέθεσε δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη για το ότι "η οικονομική πολιτική θα κινηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για τη χώρα, με τελικό στόχο τη σταθερή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελληνίδων και των Ελλήνων μέσα από την πραγματική σύγκλιση".

Στη συνέχεια ανέφερε ότι προχωρά "με αμείωτους ρυθμούς, η υλοποίηση του Προγράμματος "Σπίτι μου ΙΙ", συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Ήδη, μέσα στους πρώτους 2,5 μήνες, υπάρχουν 4.356 ενεργές υπαγωγές, ύψους 520 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 26% του προϋπολογισμού του προγράμματος. Αυτό σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν βεβαιωθεί ότι είναι επιλέξιμοι, έχουν λάβει προέγκριση από τραπεζικό ίδρυμα, έχουν βρει ακίνητο βάσει των χαρακτηριστικών του προγράμματος και έχουν προχωρήσει οι αιτήσεις τους στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπου έχει επιβεβαιωθεί η υπαγωγή στο πρόγραμμα. Σημειώνεται πως το αντίστοιχο χρονικό διάστημα λειτουργίας του προγράμματος "Σπίτι μου Ι" είχαν υπαχθεί 3.381 δάνεια". Πρόσθεσε πως συγκριτικά με το "Σπίτι μου Ι", στο "Σπίτι μου ΙΙ" ο προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 100%, τα ηλικιακά κριτήρια έχουν διευρυνθεί, όπως και τα εισοδηματικά. Επιπρόσθετα, υπάρχει ειδική μέριμνα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και για δίτεκνες οικογένειες ακριτικών περιοχών.

Υπογράμμισε πως "το στεγαστικό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά, ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες και γι' αυτό η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σύνολο 40 παρεμβάσεων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, για την αύξηση των διαθέσιμων σπιτιών τόσο προς αγορά, όσο και προς ενοικίαση, την μείωση των τιμών των ενοικίων και την στήριξη των συμπολιτών μας, κυρίως των πιο ευάλωτων προκειμένου να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ή να νοικιάσουν ευκολότερα".

Το επόμενο θέμα της ενημέρωσης ήταν η τροπολογία που κατατέθηκε χθες από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια, με την οποία περιορίζονται τα λιμενικά τέλη κατά 50% για ένα έτος προς όφελος των πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αυξήσεις που θα προέκυπταν στις τιμές των εισιτηρίων λόγω της εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας που από 1.5.2025 επιβάλει στην ακτοπλοΐα με πρόσθετα κόστη τη στροφή σε "πράσινο" καύσιμο. Έτσι, "παρέχεται μία πρόσθετη δυνατότητα συγκράτησης της τιμολογιακής πολιτικής των ακτοπλοϊκών εταιρειών, καθώς τα λιμενικά τέλη εισπράττονται -κατά βάση- από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια", τόνισε.

Ακολούθως ανέφερε ότι "στη δεύτερη θέση των κρατών- μελών της Ε.Ε. ως προς την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και μάλιστα για πρώτη φορά στην έως τώρα υλοποίηση της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 βρίσκεται, πλέον, η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, με κριτήριο τις εκταμιεύσεις που αφορούν σε δαπάνες έργων που έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί και έχουν ενισχύσει την οικονομία, κατατάσσεται δεύτερη, αμέσως μετά από την Τσεχία, πριν από τη Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και την Κύπρο, που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα". Πρόσθεσε στο σημείο αυτό δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση για το ότι "η κατάταξη αυτή της Ελλάδας αποτελεί έναν ακόμα αδιάψευστο μάρτυρα για το μετρήσιμο αποτέλεσμα που παράγει η αναπτυξιακή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας, επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, τις υποδομές, και την καινοτομία και μετατρέπουμε την πρόοδο στους οικονομικούς δείκτες σε κοινωνική ευημερία και ατομική προκοπή".

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Μαρινάκης είπε στη συνέχεια ότι πραγματοποιήθηκε "ευρεία σύσκεψη, με θέμα την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Δεδομένου ότι σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινάει, επισήμως, η νέα αντιπυρική περίοδος κοινός στόχος και κοινή ευθύνη αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, των υποδομών και βέβαια του φυσικού περιβάλλοντος. Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για ορθή προετοιμασία, συστηματικό συντονισμό και έγκαιρη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών δράσεων, ώστε η φετινή αντιπυρική περίοδος να αντιμετωπιστεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο και τόνισε πως το Πυροσβεστικό Σώμα εκπαιδεύεται και επιμορφώνεται συνεχώς.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση επεσήμανε ακόμη ότι με ρύθμιση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις για όσους έχουν χρέη στο ελληνικό Δημόσιο και εξυπηρετούν, κανονικά, τις ρυθμισμένες οφειλές τους. Και πρόσθεσε πως "από τη ρύθμιση καλύπτονται και περιπτώσεις όπου έχει ήδη επιβληθεί ποινή στον οφειλέτη. Στην περίπτωση αυτή, αναβάλλεται η εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής ή διακόπτεται η εκτέλεση της ποινής που έχει, ήδη, ξεκινήσει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Αυγ 2025 | 12:09

Παύλος Μαρινάκης: H πραγματική "δεξιά ατζέντα" είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα

Το τρέχον πολιτικό κλίμα, ανέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:56

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

H αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων έπεσε τέλη Ιουλίου, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσουν χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι τέλος του έτους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 14:34

Σφοδρή αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Ψεύτης και συκοφάντης" - "Να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη ότι ισχυρίστηκε πως το κόμμα του "συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25 Αυγ 2025 | 14:47

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Στους μόνους που έχει λείψει είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, στους βιαστές και τους εμπρηστές"

"Πώς είναι δυνατόν να λείπει σε κάποιον η ενεργός πολιτική τη στιγμή που είναι βουλευτής και δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Αυγ 2025 | 13:06

Μαρινάκης: Δεν θα πάνε Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 14 Αυγ 2025 | 16:38

Π. Μαρινάκης για φωτιές - Έχουμε 18.000 πυροσβέστες και 4.900 εθελοντές, επενδύουμε 2,1 δισ. στο "ΑΙΓΙΣ", το 112 σώζει ζωές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά σε κατηγορίες περί έλλειψης πυροσβεστών και μέσων

09 Αυγ 2025 | 23:22

O Παύλος Μαρινάκης σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια του - H σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Παύλου Μαρινάκη με την οικογένεια του και η σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram

"ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ" 05 Αυγ 2025 | 21:46

Μαρινάκης για επίθεση Ακρίτα σε δημοσιογράφο: "Να σέβονται στον ΣΥΡΙΖΑ την δημοσιογραφική άποψη"

Ο κ. Μαρινάκης, σε ανάρτησή του στο Χ τονίζει μεταξύ άλλων: "Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να επικαλούνται ατεκμηρίωτες εκθέσεις για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου, ας μάθουν πρώτα να σέβονται τη δημοσιογραφική άποψη, ακόμα και αν δεν τους αρέσει"

05 Σεπ 2025 | 12:25

Όμιλος Fourlis: Νέο, σύγχρονο εταιρικό website

Με νέο website, ο όμιλος Fourlis αναδεικνύει τη διεθνή του παρουσία και προβάλλει τις αξίες της βιωσιμότητας και του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Σεπ 2025 | 10:02

Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των οικογενειών: Οι αδικίες που διορθώνει η εισαγωγή του "οικογενειακού εισοδήματος"

Σήμερα η απόκτηση του πρώτου παιδιού επιβραβεύεται φορολογικά με... 10 ευρώ τον μήνα και του δεύτερου με επιπλέον 18,3 ευρώ.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:19

ΟΠΑΠ: Βαρύ πυροβολικό το ΤΖΟΚΕΡ και το Στοίχημα - "Κλειδώνει" τα Εθνικά Λαχεία έως το 2036

ΤΖΟΚΕΡ και Στοίχημα τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Παραμένει η προτίμηση για τα καταστήματα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ 05 Σεπ 2025 | 08:11

Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet): "Ψήνει" deal στην τεχνολογία - "Να μην είναι μονοθεματική η ελληνική οικονομία"

Τι είπε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου (Easy Jet) για την ελληνική οικονομία και την επόμενη εξαγορά.

05 Σεπ 2025 | 07:47

Τι τζίρο κάνουν iPhone, iPad και MacBook στην Ελλάδα

Τα προϊόντα της Apple συνεχίζουν να έχουν απήχηση στην ελληνική αγορά, "κόντρα" στις πληθωριστικές πιέσεις και την ακρίβεια.

04 Σεπ 2025 | 20:14

AKTOR: Διψήφια ανάπτυξη το Α' Εξάμηνο του 2025 - Διπλασίασε τη λειτουργική κερδοφορία

Στα 623 εκατ. € με διψήφια αύξηση ο κύκλος εργασιών, εκτόξευση και διπλασιασμός της λειτουργικής κερδοφορίας στα 65 εκατ. €

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 04 Σεπ 2025 | 18:53

ΟΠΑΠ: "Κλειδώνει" τα εθνικά λαχεία έως το 2036 - Κόπηκε ο ανταγωνιστής από τον σχετικό διαγωνισμό

Ανοικτός πλέον ο δρόμος για να ανανεώσει ο ΟΠΑΠ για επιπλέον 10 έτη τη διαχείριση των Εθνικών Λαχείων. Λευκή πετσέτα ρίχνει ο ανταγωνιστής.

04 Σεπ 2025 | 14:35

Τα Public υποδέχονται τους δικαιούχους της ΔΥΠΑ και ενισχύουν σχολεία της Αθήνας με δωρεά κλιματιστικών

Τα Public συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γνώση και να στηρίζουν τις σχολικές κοινότητες

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 04 Σεπ 2025 | 12:46

Το παρασκήνιο της "ακύρωσης" του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Κύπρο - Ποιος παράγοντας το "σαμποτάρει"

Φήμες που κυκλοφορούν την Λευκωσία κάνουν λόγο για επιχειρηματίες ΑΠΕ που θεωρούν το καλώδιο ανταγωνιστή τους.

04 Σεπ 2025 | 12:38

Ηπειρώτικη βιομηχανία εμφιαλώσεων: Διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών - Διατηρεί την πρώτη θέση στο μερίδιο αγοράς φυσικό μεταλλικού νερού

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 11,6% το 2024, ο οποίος ανήλθε στα €131,8 εκατ.

04 Σεπ 2025 | 12:27

IDEAL Holdings: Αύξηση κερδών στο Α εξάμηνο - Κυριαρχεί και καινοτομεί στον κλάδο των τροφίμων

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, κερδοφορία και άνοδο σε όλα τα οικονομικά μεγέθη παρουσιάζει η IDEAL Holdings

04 Σεπ 2025 | 12:26

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ: Μια διαδραστική εμπειρία στο μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό περίπτερο, αναδεικνύοντας τη στρατηγική και την πρόοδο των επενδυτικών έργων τους στη Βόρεια Ελλάδα

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 04 Σεπ 2025 | 08:19

Fourlis: Αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων του 2025 παρά τα "σαμαράκια" σε δύο μεγάλα project - Ελληνικό και Ελευσίνα

Παρά τα εμπόδια σε δύο μεγάλα project η Trade Estates του Ομίλου Fourlis εκτιμά πως θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2025.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 03 Σεπ 2025 | 19:01

Αντεξαν στις πιέσεις τα Ελληνικά ομόλογα

Οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλες σχεδόν τις αγορές κινήθηκαν ανοδικά υπό το βάρος μαζικών ρευστοποιήσεων

ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 03 Σεπ 2025 | 16:21

Διευθυντές υπουργείων και δημόσιοι υπάλληλοι ξέπλεναν χρήμα μέσω στοιχηματικών εταιρειών - Έπαιζαν έως και 1 εκατ. ευρώ

Στο φως ένα δίκτυο περίπου 200 παικτών που αξιοποιούσαν τα "παραθυράκια" του συστήματος για να νομιμοποιούν μεγάλα χρηματικά ποσά - Πώς ξέπλεναν "μαύρο" χρήμα

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ 03 Σεπ 2025 | 14:13

Trade Estates: Διψήφια αύξηση για το "Α' Ημίχρονο" του 2025 - Η μάχη με Σαββίδη για το Logistics Center

Ανοδικό ήταν το πρώτο ημίχρονο του 2025 για τη Trade Estates του Ομίλου Fourlis.

03 Σεπ 2025 | 12:36

Στρατηγικός ο ρόλος της CHOOSE στη νέα εποχή εξυπηρέτησης της ΑΑΔΕ με την υλοποίηση του ΚΕΦ my1521

Η CHOOSE συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ 03 Σεπ 2025 | 12:25

Τι θα παράγει το νέο εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον Βόλο: Από Leopard μέχρι στρατιωτικά οχήματα

Η εμπλοκή της METLEN στο πρόγραμμα Leopard 2A8 συνδέεται με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία "ReArm Europe"

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Σεπ 2025 | 11:29

Ξεπαγώνουν οι αυξήσεις στις συντάξεις με "προσωπική διαφορά" - Τα 4 μέτρα για τους συνταξιούχους

Πάνω από 600.000 συνταξιούχοι βλέπουν το καθαρό τους εισόδημα να παραμένει "παγωμένο" τα τελευταία χρόνια.

STREET FOOD 03 Σεπ 2025 | 09:27

Tacο Bell: Comeback στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια απουσίας - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Που ανοίγει το νέο κατάστημα των Taco Bell στην Ελλάδα. Ποια η στρατηγική για να κερδίζει τη Gen Z.

02 Σεπ 2025 | 14:37

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το μεγαλύτερο συνέδριο Δημοσιογραφίας Δεδομένων στην Ευρώπη

Το μέλλον της ενημέρωσης στην εποχή των δεδομένων, των αλγορίθμων και της τεχνητής νοημοσύνης

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 02 Σεπ 2025 | 14:00

Η "πληγή" των απλήρωτων κοινοχρήστων που ταλαιπωρεί χιλιάδες ιδιοκτήτες και ενοικιαστές: Ποια είναι η λύση

Ένα από τα μεγαλύτερα "αθόρυβα" προβλήματα που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα, είναι αυτή των απλήρωτων κοινοχρήστων στις πολυκατοικίες

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 02 Σεπ 2025 | 13:03

Η Chevron αποφασίζει για τις έρευνες φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης - Η απειλή Φιντάν και το διπλό παιχνίδι της Λιβύης

Στις 10 Σεπτεμβρίου λήγει ο διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση των δύο θαλάσσιων οικοπέδων στην περιοχή της Κρήτης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Chevron.

02 Σεπ 2025 | 12:22

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Και 4ο εργοστάσιο αμυντικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας στον Βόλο

Η METLEN ενισχύει περαιτέρω τον στρατηγικό της ρόλο στην αμυντική βιομηχανία της Ελλάδας και της Ευρώπης

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

02 Σεπ 2025 | 08:26

Η τιμή του χρυσού σπάει ρεκόρ - Φτάνει τα 3.500 δολάρια την ουγκιά

Ο χρυσός κατέγραψε σήμερα νέα μεγάλη άνοδο, έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 3.501 δολάρια την ουγκιά, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφτηκε μόλις τον Απρίλιο.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΔ ΤΟΥ ΕΦΚΑ 02 Σεπ 2025 | 08:13

Πότε θα φτάσει ο μέσος μισθός τα 1.500 ευρώ - Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ

Καθοριστική θα είναι η συμβολή των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης για τους μισθωτούς ιδιωτικού και δημοσίου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 07:24

Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας: Καταφθάνουν ειδοποιητήρια για το 2020 ενόψει παραγραφής

Ειδοποιητήρια για τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας του 2020 θα στείλει εντός του Σεπτεμβρίου στους κατόχους των οχημάτων η Εφορία.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Σεπ 2025 | 19:38

ΔΕΗ: Μειωμένα από 10 έως 25% τα τιμολόγια ρεύματος του Σεπτεμβρίου

Η μείωση των τιμολογίων αντανακλά την υποχώρηση των τιμών χονδρικής στα 78 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Αύγουστο, από 100,5 ευρώ τον Ιούλιο.

01 Σεπ 2025 | 17:27

Νέα υπηρεσία από την AXIA CERT: Αξιολόγηση Ασφάλειας Μηχανών & Συμμόρφωση με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό

Στόχος η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων, η προστασία των εργαζομένων και η διασφάλιση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία

ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 01 Σεπ 2025 | 16:08

Καταγγελίες πολιτών στην ΑΑΔΕ: Πρώην σύζυγοι που ζητούν εκδίκηση, το κρυφό όπλο της εφορίας

Στην πλατφόρμα "Καταγγελίες Πολιτών" έχουν φθάσει χιλιάδες αναφορές από πρώην συζύγους ή πρώην συνεργάτες που αποκαλύπτουν μαύρο χρήμα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 01 Σεπ 2025 | 16:03

Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ: Η αίσθηση είναι ότι η μείωση του ρεύματος στη λιανική θα είναι στο ύψος του 20%

Τι είπε για τα χρωματιστά τιμολόγια ο αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, Δημήτρης Φούρλαρης

01 Σεπ 2025 | 13:35

Η Νova σε συνεργασία με τη THEMA του Canal+ φέρνει στην ΕΟΝ το φαινόμενο Κ-Drama με 6 συναρπαστικές κορεατικές σειρές

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών & media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η THEMA, μέλος του Ομίλου Canal+, ανακοινώνουν διετή συμφωνία

01 Σεπ 2025 | 13:28

Το πρόγραμμα του Glyfada Greek Maritime Golf Event

Η ναυτιλία συναντά το γκολφ σε μια ημέρα γεμάτη δράση

01 Σεπ 2025 | 13:14

ΕΤΑΔ: Νέος Πρόεδρος και νέα μέλη ΔΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας

Ο Δημήτρης Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:03

Ελλάδα, η χώρα των μισθολογικών ανισοτήτων: Οι τεράστιες διαφορές ανά φύλο, περιοχή και επιχείρηση

Τεράστιες αποκλίσεις Αθήνας – Περιφέρειας, ανδρών – γυναικών, μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 31 Αυγ 2025 | 08:47

Οι μισοί Έλληνες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εισοδήματος - Μόλις 1,2 εκατ. φορολογούμενοι για το 70% του συνολικού φόρου

Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων -τα έσοδα από τον οποίο αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά τα 15 δισ. ευρώ- είναι υπόθεση των λιγότερων και όχι των περισσότερων.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 18:30

Θερινές εκπτώσεις: Δεν ψώνισαν οι καταναλωτές - Σχεδόν 8 στους 10 εμπόρους κατέγραψαν πτώση του τζίρου

"Το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα κλείσει μέσα στην επόμενη τριετία" εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Αυγ 2025 | 09:17

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η επόμενη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Πότε αναμένεται να λάβουν το επίδομα παιδιού οι δικαιούχοι

28 Αυγ 2025 | 19:24

Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στο The Ellinikon: Μεγάλη συμφωνία της LAMDA με τον Όμιλο ION

H συμφωνία αυτή ενισχύει τον διεθνή χαρακτήρα του Έργου του Ελληνικού και ενδυναμώνει την εικόνα της Ελλάδας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη ως επιχειρηματικού προορισμού μεγάλης κλίμακας.

ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ 28 Αυγ 2025 | 13:12

Σε καθοδική πορεία το χρέος, μειώθηκε για πρώτη φορά και σε απόλυτο αριθμό

Το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης σε καθαρούς όρους καταγράφει στο τέλος Ιουνίου μείωση κατά 2,2 δις ευρώ στα 326,4 δις ευρώ, από 328,6 δις ευρώ στο τέλος του 2024.

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 09:52

"Απειλή" ο πληθωρισμός για το αφήγημα της ΔΕΘ - Ποια προϊόντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αυξήσεων

Κεντρικό αφήγημα της φετινής ΔΕΘ θα είναι η πολιτική αύξησης του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:56

Ποιες φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι το τέλος του έτους

H αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων έπεσε τέλη Ιουλίου, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσουν χιλιάδες φορολογούμενοι μέχρι τέλος του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ 27 Αυγ 2025 | 20:47

Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώσεις τιμών μετά την αισθητή πτώση της χονδρικής - Έρχονται τα "κόκκινα" τιμολόγια

Η βουτιά στη μηνιαία χονδρική τιμή ρεύματος δημιουργεί προσδοκίες για χαμηλότερα κυμαινόμενα τιμολόγια τον επόμενο μήνα -

ΕΦΟΔΟΙ 27 Αυγ 2025 | 19:47

ΑΑΔΕ: Πάνω από 400 παραβάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Πρόστιμα σε Ρόδο, Πάρο, Κέρκυρα

Κατά το διάστημα 16-25 Αυγούστου τα μικτά κλιμάκια της ΑΑΔΕ διενήργησαν εκτεταμένους ελέγχους σε Ρόδο, Πάρο, Κρήτη, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 27 Αυγ 2025 | 17:48

Φορολοταρία Ιουλίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε εάν κερδίσατε από 1.000 έως και 50.000 ευρώ

Η συμμετοχή στη φορολοταρία γίνεται αυτόματα για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 27 Αυγ 2025 | 16:07

Δημόσιοι υπάλληλοι: Δυνατότητα συνυπηρέτησης με εργαζόμενο εκτός Δημοσίου για τρίτεκνους και πολύτεκνους

Στόχος είναι να διευκολυνθούν η οικογενειακή ζωή και η ομαλή διαβίωση των οικογενειών με τρία ή περισσότερα ανήλικα παιδιά

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 26 Αυγ 2025 | 10:52

Στην "Υφαντής" περνά το 100% της "Νίκας"

Η Bespoke και η Α&Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ανακοίνωσαν την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση του 100% των μετοχών της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 26 Αυγ 2025 | 10:20

Ανάλυση: Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει "όλα τα λεφτά" στη νέα φορολογική κλίμακα

To πακέτο της ΔΕΘ έχει κλειδώσει. Ύστερα από εκατοντάδες ασκήσεις επί χάρτου που έτρεξαν το τελευταίο διάστημα, ελήφθησαν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 07:46

Ποιοι φορολογούμενοι μπορεί να κερδίσουν κούρεμα προστίμων έως και 75%

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν την αίτηση και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής, θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και κατά 75% και ρύθμιση των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 25 Αυγ 2025 | 15:16

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις-εξπρές και υπερωρίες

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Στόχος η απλοποίηση των διαδικασιών, η μείωση της γραφειοκρατίας, η στήριξη των εργαζομένων μέσω της θωράκισης των δικαιωμάτων τους

25 Αυγ 2025 | 11:36

Απόβλητα στα νησιά: Από πρόβλημα σε πόρο – Η νέα κυκλική πραγματικότητα

Πώς θα μεταβούμε από το κόστος και τις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, σε ένα μοντέλο τοπικής κυκλικής οικονομίας, με έμφαση στην αναγέννηση του περιβάλλοντος.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Αυγ 2025 | 10:50

Ποιοι θα δουν αυξήσεις άνω του 3% στο εισόδημά τους το 2026

Ο ρόλος της νέας φορολογικής κλίμακας στην πραγματική μεταβολή του εισοδήματος.

25 Αυγ 2025 | 10:03

Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Στοχευμένες παρεμβάσεις και διορθώσεις στο τεκμαρτό εισόδημα

Η κυβέρνηση στοχεύει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποδώσει πλήρως τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 00:15

Λαγκάρντ: Επικίνδυνο να υπονομεύεται η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

"Όταν μια κεντρική τράπεζα παύει να είναι ανεξάρτητη ή όταν απειλείται η ανεξαρτησία της, καθίσταται δυσλειτουργική," είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

24 Αυγ 2025 | 12:20

Πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις για μισθωτούς, οικογένειες, οικονομικά ευάλωτους

Η ελάφρυνση της μεσαίας τάξης θα έχει ως κορμό την ελάφρυνση μισθωτών και οικογενειών με παιδιά, η οποία θα προκύψει κυρίως από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογική κλίμακα.

ΝΕΟ «ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» 23 Αυγ 2025 | 15:22

Κατώτατος μισθός: Πώς 550.000 εργαζόμενοι θα δουν 500€ επιπλέον στην τσέπη τους το 2026

Περίπου 550.000 εργαζόμενοι θα δουν μέσα στη χρονιά περισσότερα από 500 ευρώ επιπλέον στο πορτοφόλι τους, χάρη στον συνδυασμό δύο -πιθανώς και τριών- μέτρων

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ 23 Αυγ 2025 | 11:33

Έρχεται "κούρεμα" τεκμηρίων διαβίωσης: Κλειδώνουν οι αποφάσεις την προσεχή εβδομάδα

Η έκταση του κουρέματος δεν θα είναι οριζόντια αλλά ανάλογα με το είδος του τεκμηρίου.

22 Αυγ 2025 | 16:33

Υπουργείο Εργασίας: Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 29 Αυγούστου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης

ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ 22 Αυγ 2025 | 08:53

Στην τελική ευθεία το σχέδιο για τη φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων - Το αυστηρό πλαίσιο αδειοδότησης των παρόχων

Το βασικότερο σενάριο προβλέπει τη φορολόγηση της υπεραξίας που προκύπτει μεταξύ της τιμής αγοράς τους και της πώλησής τους με συντελεστή 15%.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 21 Αυγ 2025 | 20:17

Appodixi: Πώς να κερδίσετε χρήματα καταγγέλλοντας αποδείξεις μέσω της εφαρμογής

Ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία της ΑΑΔΕ είναι η εφαρμογή Appodixi, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν εύκολα και άμεσα να ελέγχουν τις αποδείξεις τους και να καταγγέλλουν παραβάσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΠΥ 21 Αυγ 2025 | 17:54

Πέθανε ο Ιωάννης Στεφανής: Υπήρξε πρωτοπόρος της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), αποχαιρετά "έναν άνθρωπο οραματιστή και πρωτοπόρο"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ 21 Αυγ 2025 | 11:54

"Γκρεμίζεται" η τιμή χονδρικής του ρεύματος – Πόσο θα κοστίζει η κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο

Αν δεν υπάρξει αλλαγή στην εκπτωτική πολιτική των εταιρειών, η "πράσινη" κιλοβατώρα θα μπορεί να κοστίζει ακόμη και 12,6 λεπτά από 15,15 λεπτά που ήταν τον Αύγουστο.

21 Αυγ 2025 | 08:09

"Βροχή" οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο: 208.534 στην "Appodixi" και 58.907 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Οι επώνυμες καταγγελίες υπερτερούν των ανωνύμων, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί το κίνητρο της χρηματικής επιβράβευσης

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 20 Αυγ 2025 | 13:22
20 Αυγ 2025 | 11:58

ΑΑΔΕ: Λουκέτα και πρόστιμα σε επιχειρήσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών - Πάνω από 100 παραβάσεις σε μία εβδομάδα

Η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Τήνος, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και ο Πόρος βρέθηκαν στο επίκεντρο

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ 19 Αυγ 2025 | 12:45

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για 55 "πολύ ύποπτες" περιπτώσεις δήθεν αγροτών που πήραν επιδότηση

Το ύψος των περιουσιακών στοιχείων για τα οποία έχει κινηθεί διαδικασία δέσμευσης αγγίζει ή και υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο

ΠΑΡΟΧΕΣ 19 Αυγ 2025 | 12:00

Πακέτο ΔΕΘ: Σκέψεις για αύξηση της ενίσχυσης των 250 ευρώ στους συνταξιούχους και η διεύρυνση των δικαιούχων

Εχει πέσει στο τραπέζι και η αύξηση του ποσού των 250 ευρώ ή ακόμα και η διεύρυνση των δικαιούχων.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Αυγ 2025 | 10:16

ΔΕΘ 2025: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και εισφορών - Το σχέδιο για περισσότερες καθαρές αποδοχές το 2026

Το πακέτο της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να μειωθούν οι κρατήσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις.

ΕΛΕΓΧΟΙ 19 Αυγ 2025 | 08:00

Από το κόσκινο της εφορίας οι μεγάλες επιστροφές φόρου - Ποιοι ελέγχονται

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ επικεντρώνονται σε περιπτώσεις φυσικών προσώπων που έλαβαν δυσανάλογα υψηλές επιστροφές φόρου, σε σχέση με τα εισοδήματά ή τον τζίρο τους.

ΥΠΟΙΚ 18 Αυγ 2025 | 11:07

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Το πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7,959 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,599 δισ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 5,665 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2024.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Έρχεται διπλό κίνητρο για επενδύσεις σε κατοικίες: Νέα κλίμακα και φορολογικά "δώρα"

Τα κίνητρα για το άνοιγμα κλειστών ακινήτων αναμένεται να γίνουν πιο ελκυστικά για όσους θα αποφασίσουν να διαθέσουν τα ακίνητά τους για μακροχρόνια μίσθωση.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ SOS 18 Αυγ 2025 | 07:39

Η εφορία ακύρωσε χιλιάδες γονικές παροχές - Οι λόγοι

Στην "τσιμπίδα" της εφορίας πιάστηκαν χιλιάδες γονικές παροχές που έγιναν με μετρητά αλλά και εικονικές δωρεές χρημάτων σε πρόσωπα τα οποία δεν δικαιούνται το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ που ισχύει για συγγενείς πρώτης κατηγορίας, ήτοι γονείς, παιδιά και εγγόνια.

17 Αυγ 2025 | 10:23

Το απόλυτο ρεκόρ στο ΤΖΟΚΕΡ –  Κληρώνει 28,5 εκατ. ευρώ απόψε στις 22:00

Το ποσό ρεκόρ έχει συγκεντρωθεί ύστερα από 45 συνεχόμενα τζακ ποτ, χωρίς να βρεθεί νικητής στην πρώτη κατηγορία.

17 Αυγ 2025 | 09:09

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Αυγούστου

Oπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του

ΕΦΑΡΜΟΓΗ 16 Αυγ 2025 | 10:02

Mystreet: Στον αέρα το app καταγγελιών για τα "αυθαίρετα" τραπεζάκια στους δημόσιους χώρους

Ενισχύει την εποπτεία και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην επιτήρηση της χρήσης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 16 Αυγ 2025 | 08:33