Follow us

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας "ξεφεύγουν" οι τιμές των ακινήτων - Γιατί έχουν γίνει περιζήτητες οι εξοχικές κατοικίες

Πού οφείλεται η συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών στα ακίνητα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Ελλάδα στις 9 χειρότερες αγορές ακινήτων στο κόσμο

Συνεχίστηκε και κατά την διάρκεια του 2023 η αυξητική τάση στις τιμές των οικιστικών ακινήτων και μάλιστα, με επιταχυνόμενο ρυθμό. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) αυξήθηκαν κατά 13,4% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης κατά 11,9% το 2022.

Το σημείο που έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καθορίζει τις τάσεις είναι ότι η σταθερή αύξηση των τιμών που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια δεν τις έχει ακόμη οδηγήσει, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, σε επίπεδα "πλαφόν". Γεγονός που όπως επισημαίνεται σε διαδοχικές μελέτες, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε συνδυασμό με τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της ελληνικής οικονομίες και τις αντοχές στις νέες προκλήσεις, η αυξητική τάση των τιμών θα συνεχιστεί.

Καθοριστική συμβολή για την αύξηση στις τιμές των ακινήτων έχει η ζήτηση για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες, καθώς και το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα είναι ακόμα σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, αναφορικά με την εξέλιξη των τιμών των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις της ΤτΕ, οι συνθήκες αυξημένου πληθωρισμού και κόστους κατασκευής, αλλά και υψηλών επιτοκίων, επηρεάζουν αρνητικά το περιθώριο επενδυτικού κέρδους, γεγονός που ενδέχεται σταδιακά να επηρεάσει και τις τιμές της εγχώριας αγοράς, η οποία τα τελευταία έτη τροφοδοτείται σημαντικά από τις ξένες επενδύσεις. Βραχυπρόθεσμα ωστόσο, οι τιμές εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν την ανοδική τους τάση όσο η ζήτηση από το εξωτερικό διατηρείται ισχυρή, εκτιμά η ΤτΕ.

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας "ξεφεύγουν" οι τιμές των ακινήτων - Γιατί έχουν γίνει περιζήτητες οι εξοχικές κατοικίες

Οι τιμές κατοικιών απέχουν από το ιστορικό υψηλό

Η ΤτΕ επισημαίνει στην τελευταία έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα απέχουν ακόμη από το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί πριν τη δημοσιονομική κρίση.

Με βάση τον δείκτη τιμών διαμερισμάτων που καταρτίζει η Τράπεζα της Ελλάδος για το σύνολο της χώρας, η υψηλότερη τιμή του δείκτη παρατηρήθηκε το έτος 2008 (101,7) και στη συνέχεια ακολούθησε σταθερά καθοδική πορεία, μέχρι το 2017 (59). Έκτοτε, ο δείκτης τιμών διαμερισμάτων καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία, ανερχόμενος σε 92,0 το 2023, κατά 9,7% χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή που έχει λάβει. Αντίστοιχη είναι και η εξέλιξη του επιπέδου των ενοικίων, με το σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται σε 99,6 με βάση τα στοιχεία του δ΄ τριμήνου 2023, έναντι 94,9 το δ΄ τρίμηνο του 2022. Ο δείκτης ενοικίων, σε αντίθεση με το δείκτη τιμών κατοικιών, παραμένει σημαντικά χαμηλότερα από την υψηλότερη τιμή που έχει λάβει ιστορικά (124,3 το γ΄ τρίμηνο του 2011).

Ισχυρό "δέλεαρ" για τους ξένους αγοραστές

Σε "μαγνήτη" για τους ξένους επενδυτές ακινήτων, εξελίσσεται εφέτος η αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα. Η προτίμηση σε ακίνητα υψηλότερων προδιαγραφών μεταφράζεται και σε υψηλότερες τιμές πώλησης, με τους ενδιαφερόμενους να επιλέγουν κατοικίες πολυτελείας και υψηλότερου κόστους, από 350.000 έως και 550.000 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα ανάλυση της εταιρείας πώλησης εξοχικών κατοικιών Elxis-At Home In Greece, αυτό συμβαίνει για μια σειρά από λόγους, πέραν ασφαλώς της απήχησης που έχει το ελληνικό τοπίο και οι ομορφιές της χώρας προς την αγορά του εξωτερικού. "Ένας βασικός λόγος είναι ότι οι τιμές πώλησης, ακόμα και στο υψηλό επίπεδο των 550.000 ευρώ, παραμένουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές έναντι άλλων χωρών της νότιας Μεσογείου. Ακίνητα με ιδιωτική πισίνα, ανέσεις και παροχές, κοντά ή με θέα στην θάλασσα, κοστίζουν πάνω από 40% ακριβότερα, σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία", ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένας ακόμα λόγος για την στροφή σε ακριβότερα ακίνητα, είναι ασφαλώς το γεγονός ότι η μεγάλη πλειονότητα των πελατών της, αγοράζουν "από τα σχέδια". Οι αγορές αυτές εξασφαλίζουν χαμηλότερο τίμημα στον αγοραστή, έως και 15%-20%, κάτι που με τη σειρά του, προσφέρει την προοπτική υψηλότερης απόδοσης, αλλά και μεγαλύτερης υπεραξίας, σε περίπτωση που θελήσει κάποιος να προχωρήσει σε μεταπώληση του ακινήτου αργότερα. Ήδη μάλιστα, κάποιοι αγοραστές έχουν σπεύσει να πωλήσουν τα εξοχικά τους, ακόμα κι ένα χρόνο μετά την αγορά τους, λόγω της μεγάλης υπεραξίας που παρατηρήθηκε. Μια τέτοια κίνηση έγινε φέτος τον Μάιο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία. Οι Ολλανδοί ιδιοκτήτες μιας βίλας σε ένα από τα συγκροτήματα κατοικιών που έχει προωθήσει η Elxis, επέλεξαν να πωλήσουν το ακίνητό τους αντί 325.000 ευρώ, αποκομίζοντας υπεραξία 47%, συγκριτικά με το 2021, όταν αποκτήθηκε το συγκεκριμένο σπίτι. Η μόνη διαφορά ήταν ότι το ακίνητο πωλήθηκε επιπλωμένο, ενώ είχε αγοραστεί κενό επίπλων.

Στην περιοχή του νότιου Ρεθύμνου, μια νεόδμητη βίλα 80 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και πισίνα, κοστίζει σήμερα 327.000 ευρώ. Ένα ακίνητο με παρόμοια χαρακτηριστικά στην ίδια περιοχή, πωλούνταν πέρσι αντί 280.000 ευρώ και το 2022 αντί 265.000 ευρώ. Η αύξηση αγγίζει το 23,3% έναντι του 2022 και το 16,7% από πέρσι, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη, σε ενδεχόμενη μεταπώληση, ήδη από τον πρώτο χρόνο της επένδυσής τους. Κατά κύριο λόγο, όσοι τοποθετούνται σήμερα σε εξοχικές κατοικίες, είναι επιχειρηματίες ηλικίας από 50 έως 65 ετών, που έχουν ως προτεραιότητα την ίδια χρήση. Επίσης, μια σημαντική αγοραστική ομάδα, αφορά νεότερους αγοραστές, ηλικίας από 35 έως 45 ετών, με υψηλά εισοδήματα, που προσβλέπουν όχι μόνο στην ίδια χρήση, αλλά επίσης την εκμετάλλευση για κάποιο χρονικό διάστημα και αργότερα και την μεταπώληση με αφορολόγητη υπεραξία.

Με βάση τα στοιχεία της Elxis, οι τιμές πώλησης των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, αναμένεται να αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 8% - 10% τα επόμενα χρόνια, επίδοση που ασφαλώς λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους ξένους επενδυτές. "Πολλοί πελάτες μας θεωρούν ότι αυτή η περίοδος είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία που θα έχουν, για να αποκτήσουν ένα μοναδικό εξοχικό στην Ελλάδα, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή, που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να εξασφαλίσουν μια καλή καθαρή ετήσια απόδοση (τουλάχιστον 4%) από την εκμετάλλευσή του, αλλά και σημαντικά κέρδη από μια μελλοντική μεταπώλησή του σε μερικά χρόνια από σήμερα", καταλήγει ο κ. Γαβριηλίδης.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης για πολυτελή ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών είναι η εξάντληση όλων των ακινήτων που βγήκαν προς πώληση στο Ελληνικό τους πρώτους μήνες της έναρξης των έργων της αστικής ανάπλασης (διαμερίσματα ουρανοξύστη, βίλες και κατοικίες), όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας την εβδομάδα που μας πέρασε στο βρετανικό κανάλι SKY News. Οι πωλήσεις έχουν αποφέρει ήδη 700 εκατ.ευρώ και όπως ανέφερε ο κ.Αθανασίου βγήκαν στην αγορά 500 περίπου επιπλέον ακίνητα μεσαίας κλίμακας με τις προπωλήσεις να πηγαίνουν, όπως είπε, εκπληκτικά καλά.

Διαβάστε Επίσης

Νέοι σταθμοί στον επενδυτικό χάρτη της Αθήνας

Νέοι "σταθμοί" στον επενδυτικό χάρτη της Αθήνας στον τομέα των ακινήτων προκύπτουν από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πλατφόρμα αξιοποίησης ακινήτων Protio, παρουσιάζοντας τις τάσεις στα ακίνητα εισοδήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Μετά από την συλλογή και μελέτη δεδομένων σε ακίνητα εισοδήματος, στην περιοχή της Αττικής, από τον Ιανουάριο ως και το Μάρτιο, όπως αναφέρει η Protio προκύπτουν οι περιοχές με το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον βάσει απόδοσης ακινήτου. Συγκεκριμένα, στην κορυφή της λίστας των περιοχών με την υψηλότερη απόδοση ακινήτων εισοδήματος βρίσκεται η Πλατεία Αμερικής με 6.9% και ακολουθεί η περιοχή του Πολυτεχνείου με 6.6%. Για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο Κορυδαλλός και η ανερχόμενη γειτονιά της Πλατείας Αττικής παραμένουν στη λίστα με τις υψηλότερες αποδόσεις, με απόδοση 6.3%.

Παράλληλα, για αυτό το χρονικό διάστημα που εξετάζεται το Αιγάλεω και η Πλατεία Βικτωρίας παραμένουν πρωταγωνιστές, με αποδόσεις 6.1% και 6% αντίστοιχα, αποτέλεσμα που οφείλεται στην συνεχή επέκταση των ορίων του κέντρου της Αθήνας. Οι συγκεκριμένοι δείκτες καθιστούν τις παραπάνω περιοχές εξαιρετικές επενδυτικές επιλογές. Στην ίδια θέση βρίσκεται και το Περιστέρι, μια από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά περιοχές της Αττικής, με απόδοση 6%, και παραμένει μία από τις πιο ελκυστικές επενδύσεις για ακίνητα εισοδήματος με σταθερή ζήτηση.

Στις περιοχές του κέντρου της Αττικής νέα προσθήκη αποτελεί και η περιοχή του Ζωγράφου, με απόδοση 5.8% λόγω σημαντικής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή, ενώ σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνεται και η απόδοση του Περισσού με 5.7%, μία περιοχή η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω με την άφιξη του νέου μετρό. Εκτός από τις περιοχές που πρωτοστατούν και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, στη λίστα πλέον προστίθεται μια νέα περιοχή των Βορείων Προαστίων της Αττικής.

Η Εκάλη εμφανίζεται δυναμικά πρώτη φορά με απόδοση 5.8% λόγω αισθητής αύξησης των τιμών ενοικίων στην περιοχή. Η νέα προσθήκη επισημαίνει την δυναμική των επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και στα βόρεια προάστια της Αττικής. Μέσα από την ανάλυση της Protio παρατηρείται και για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ενδιαφέρουσα μεταβολή στις επενδυτικές τάσεις, όπου ανερχόμενες περιοχές διατηρούν σταθερά υψηλή κατάταξη και ταυτόχρονα νέες περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Την αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό αναγνωρίζει και η έρευνα της Cerved Property Services που παρουσιάστηκε στο 17ο Red Meeting Point από τον Δημήτρη Ανδρίτσο, διευθύνοντα σύμβουλο της CPS. Η έρευνα δείχνει επίσης την θέση των εγχώριων αγοραστών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα μέσα Ελληνικά εισοδήματα σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες τιμές των κατοικιών. Αντιθέτως για τους μη-εγχώριους αγοραστές εξακολουθούν να είναι ελκυστικές. Όπως αναφέρει η έρευνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δείκτη ανθεκτικότητας τιμών (Sustainability Index) της CPS το επίπεδο τιμών του 2021 είναι το ανώτερο όριο για τα Ελληνικά νοικοκυριά. Με βάση την αξία ενός ακινήτου, το επίπεδο τιμών του 2021 για μια μέση κατοικία( περίπου 60τ.μ.και ηλικίας 20-30 ετών) με σκοπό την ιδιοκατοίκηση, απαιτούνται εισοδήματα περίπου 8,5 ετών για την αγορά του, σε εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Στην έρευνα εκτιμάται μεταξύ άλλων ότι η διατήρηση χαμηλών όγκων συναλλαγών και η τρέχουσα μείξη ξένων και εγχώριων επενδυτών στην αγορά δημιουργεί συνθήκες ανοδικής πίεσης των τιμών ακινήτων.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 15 Οκτ 2025 | 08:44

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στερούν ακίνητα από την αγορά κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει την ανάληψη της υποχρέωσης τακτοποίησης των προς πώληση κατοικιών από τους αγοραστές και όχι τους πωλητές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 11 Οκτ 2025 | 09:20

Ηρεμία σε χρυσοκόκκινο φόντο: 4+1 προορισμοί για κυριακάτικες φθινοπωρινές βόλτες στην Αττική

Δείτε παρακάτω πέντε προορισμούς που αξίζει να ανακαλύψετε στην Αττική για φθινοπωρινές βόλτες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 10 Οκτ 2025 | 08:14

Αφορολόγητα ενοίκια για τρία χρόνια σε όσους ανοίγουν κλειστά ακίνητα – Τι αλλάζει

Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, με στόχο να διατεθούν προς ενοικίαση χιλιάδες σπίτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

ΒΑΡΙΑ “ΚΑΜΠΑΝΑ” 06 Οκτ 2025 | 18:45

Δήμος στην Αττική παραχώρησε παράνομα χώρους πράσινου σε ιδιώτες για να γίνουν μάντρα και πάρκινγκ - Φυλακή και πρόστιμα

Φυλακή επιβλήθηκε σε αιρετούς παράγοντες και σε υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για τις παράνομες παραχωρήσεις χώρου πρασίνου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 06 Οκτ 2025 | 07:19

Ακίνητα: Αυξημένες οι γονικές παροχές, μειωμένες οι αγοραπωλησίες

Περισσότερα από 24.800 ακίνητα συνολικής αξίας 2,62 δισ. ευρώ, άλλαξαν χέρια στο οκτάμηνο τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια που έχουν αναρτηθεί.

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 08:14

Νέα εποχή για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει η βραχυχρόνια μίσθωση - Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ 04 Οκτ 2025 | 13:32
ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 04 Οκτ 2025 | 12:09

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα στις πολυκατοικίες - Τι πρέπει να προσέχουν διαχειριστές, ιδιοκτήτες και ένοικοι

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι λίγα τα θέματα που αναδείχτηκαν αλλά απασχολούν μέχρι και σήμερα χιλιάδες ένοικους και διαχειριστές πολυκατοικιών.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 07:00

Νέα στεγαστικά δάνεια πάνω από 2,2 δισεκ. ευρώ το 2025 - Το 1/3 θα είναι "Σπίτι μου 2"

Μετριοπαθή αύξηση σε χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων περίπου 20% από πέρυσι, προβλέπουν τώρα τραπεζικά στελέχη.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 16:19

Βέφα Αλεξιάδου: Η περιουσία που αφήνει στους κληρονόμους - Η βίλα, τα καταστήματα και το σπίτι που αγαπούσε πολύ

Οι λεπτομέρειες για τα ακίνητα και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αφήνει πίσω της η Βέφα Αλεξιάδου

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 02 Οκτ 2025 | 11:41

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο: Iσχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε 5 περιοχές - Και στην Αττική ως το απόγευμα

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης, κατά διαστήματα σε περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής ως το απόγευμα, θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 01 Οκτ 2025 | 18:58

Πρόβλημα στην Αττική: Πάνω από 3.600 μαθητές χωρίς μεταφορά λόγω ελλείψεων στα σχολικά λεωφορεία

Υπάρχουν αναφορές για παιδιά που ξυπνούν από τις 5 το πρωί και χρησιμοποιούν έως και 4 μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν στο σχολείο τους

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:47

Οι 3 νέες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων - Και εξάμηνα μισθωτήρια για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Επέκταση της φορολογικής απαλλαγής και σε διαμερίσματα άνω των 120 τ.μ – Επαφές με τράπεζες και servicers για να πέσουν τα δικά τους διαμερίσματα στην αγορά – "Δεξαμενή" και οι κληρονομιές.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 29 Σεπ 2025 | 09:05

Νέοι αυστηροί όροι για τα Airbnb από την 1η Οκτωβρίου – Μεγάλα τα πρόστιμα

Δύο μέρες απομένουν μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 27 Σεπ 2025 | 10:13

Μενίδι: Σοκαριστικές εικόνες από το ρέμα της Αυλίζας - Έπιπλα, καναπέδες, ξύλα και μπάζα [βίντεο]

Ανησυχία για τα ρέματα της Αττικής ενόψει των αναμενόμενων φθινοπωρινών βροχών

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ 25 Σεπ 2025 | 11:38

Σοκαριστικό εύρημα: Έμβρυο μέσα σε φορμόλη στο σπίτι 77χρονου αρχαιοκάπηλου [εικόνες]

Βρέθηκε ανθρώπινο έμβρυο μέσα σε γυάλινο μπουκάλι με φορμόλη σε σπίτι 77χρονου στην Αττική.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 09:28

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια διόρθωση στις τιμές των ακινήτων - 100% αύξηση στην Αττική

Με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 100% στην Αττική, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναβάλουν την απόφαση αγοράς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:36

Επίδομα ενοικίου: "Κλειδί" οι δηλώσεις για ανείσπρακτα ενοίκια – Στους ιδιοκτήτες η ενίσχυση

Οι φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναγκάστηκαν να δηλώσουν ανείσπρακτα ενοίκια στην Εφορία, θα αποτελούν το "κλειδί" για τη χορήγηση του επιδόματος του ενός ενοικίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 24 Σεπ 2025 | 11:35

ΝΟΚ: Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι εργολάβοι για να ανατρέψουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων

Τη δική τους μάχη είναι έτοιμοι να δώσουν οι εργολάβοι για να ακυρώσουν την ιστορική απόφαση κατά του ΝΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 08:55

Airbnb: Τα SOS της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και διάρκεια μίσθωσης

Το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τα ακίνητα τύπου Airbnb για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ με αναλυτικό οδηγό.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:28

Σπάρταθλον 2025: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 27/9 σε διάφορους δήμους της Αττικής

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Δήμους Αθηνών, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγάρων

19 Σεπ 2025 | 11:19

Η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ανενεργά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα

Τρεις διαγωνισμοί σε εξέλιξη σε Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη και Αγ. Νικόλαο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΤΕ 18 Σεπ 2025 | 08:07

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα

Αυξημένες κατά 100% εμφανίζονται οι μέσες τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική, από το χαμηλότερο σημείο τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μέχρι το φετινό β' 3μηνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Σεπ 2025 | 09:27

Τάσεις και προβλέψεις στην ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων - Οι κατηγορίες

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών ακινήτων, όπως καταγράφηκαν από τις απόψεις των ειδικών, είναι αισιόδοξες.

16 Οκτ 2025 | 19:43

Roula Rouva - Forbes Global Properties: Νέα εποχή στο premium real estate με εγγυημένες πωλήσεις ακινήτων εκατομμυρίων σε 3 μήνες

Η Roula Rouva - Forbes Global Properties εκπροσώπησε την Ελλάδα ως το αποκλειστικό μέλος του διεθνούς αυτού δικτύου, επιβεβαιώνοντας τη θέση της χώρας στο χάρτη του premium real estate

16 Οκτ 2025 | 16:24

H ΑΒ Βασιλόπουλος βάζει τα "θεμέλια" της υγιεινής διατροφής

Δράσεις και συνεργασίες με γνώμονα την καλλιέργεια σωστής διατροφικής κουλτούρας

16 Οκτ 2025 | 16:20

Υγεία & Διατροφή: Πρώτη προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων & Ποτών

Καθοριστική προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών η στροφή σε πιο ισορροπημένες διατροφικές επιλογές

16 Οκτ 2025 | 15:08

Η EY Ελλάδος συμμετείχε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, ως Πλατινένιος Χορηγός στο 4ο Διεθνές Wellbeingr Forum

Η EY, μέσα από τη σταθερή της συμμετοχή, ανανεώνει τη δέσμευσή της να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Οκτ 2025 | 14:27

Αυτό είναι το σκεπτικό του ΣτΕ πίσω από το "πράσινο φως" για τον ΝΟΚ - Ποιες οικοδομικές άδειες "ξεπαγώνουν"

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αντιστάθμιση της χρήσης κινήτρων του ΝΟΚ, κρίθηκε συνταγματικό και νόμιμο και πλέον ανάβει το πράσινο φως για την απελευθέρωση της οικοδομικής δραστηριότητας

16 Οκτ 2025 | 13:31

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με το δημογραφικό αδιέξοδο της υπογεννητικότητας και οι ακριτικές περιοχές που αντιστέκονται

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Ηρωική Νήσο Κάσο.

16 Οκτ 2025 | 13:24

Stoiximan: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος "Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" με νέες δράσεις και συνεργασίες

Από το 2017, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε πάνω από 70.000 μαθητές, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΝΙΑΙΟΣ "ΜΙΣΘΟΣ" 16 Οκτ 2025 | 12:40

Αναλυτικά οι αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Πόσα θα παίρνουν πλέον μόνιμοι και φαντάροι

Οι δικαιούχοι και τα ποσά για τις αυξήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις.

16 Οκτ 2025 | 12:23

Η SEC Newgate εισέρχεται στην αγορά της Ουκρανίας εγκαινιάζοντας την παρουσία της με γραφείo στο Κίεβο

Ο Γιάννης Ολύμπιος, Πρόεδρος του Ομίλου της V+O, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας θυγατρικής, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της SEC Newgate στην περιοχή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΩΝ REAL ESTATE 16 Οκτ 2025 | 12:21

Απλησίαστες και οι θέσεις στάθμευσης στην Αθήνα: Εως 90.000 ευρώ για αγορά - Έως 250 ευρώ τον μήνα για ενοικίαση

Πανάκριβο το πάρκινγκ στην Αθήνα. Φτάνει ακόμα και τα 250 ευρώ το ενοίκιο για μία θέση σε περιοχές της Αθήνας.

16 Οκτ 2025 | 11:34

Η Eurolife FFH συμμετείχε για 9η χρονιά στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Με motto "Growing together", η εταιρεία ανέδειξε την αξία της συνεργασίας και της εξέλιξης

16 Οκτ 2025 | 11:21

Το efood στηρίζει παιδιά και οικογένειες με γεύματα αγάπης, μέσα από το πρόγραμμα ‘Love Delivered’

Με το πρόγραμμα "Προσφέρω Γεύματα", σε συνεργασία με το "Μαζί για το Παιδί", το efood δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες του να προσφέρουν γεύματα σε παιδιά και οικογένειες.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ THETOC 16 Οκτ 2025 | 11:01

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι πιλότος της Cyprus Airways: "Πετάω από το Ντουμπάι έως και τη Βαρκελώνη"

Μία έκπληξη περιμένει τους επιβάτες της Cyprus Airways. Η αγάπη του τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα για τις πτήσεις και πώς τις συνδυάζει με τη μουσική.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Οκτ 2025 | 08:24

Τα νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής το 2026: Φορολόγηση πολυεθνικών και κρυπτονομισμάτων με τεχνητή νοημοσύνη

Τα μέτρα εστιάζουν στην ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη μείωση της γραφειοκρατίας με στόχο την είσπραξη πρόσθετων δημοσίων εσόδων από περιορισμό της φοροδιαφυγής.

ΕΡΕΥΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 07:58

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή... 100% εντόπισε η ΑΑΔΕ σε 58 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Τα ποσοστά φοροδιαφυγής αγγίζουν το 100% - Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 414.000 ευρώ και 48ωρα λουκέτα σε 10άδες περιπτώσεις.

ΥΨΗΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ 15 Οκτ 2025 | 17:18
ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 15:22

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρχισαν οι πληρωμές στους αγρότες – Ποιες ενισχύσεις καταβάλλονται σήμερα Τετάρτη

Σήμερα (15/10) καταβάλλονται τρεις κατηγορίες ενισχύσεων ύψους 153 εκατ. ευρώ

15 Οκτ 2025 | 12:37

20 χρόνια Mediterranean Cosmos: "Όλος ο κόσμος σε έναν προορισμό"

Φέτος, το Mediterranean Cosmos γιορτάζει τα 20 του χρόνια με πολλές εκδηλώσεις και μία νέα καμπάνια.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 15 Οκτ 2025 | 12:22

IDEAL: "Μεγαλώνει" την Μπάρμπα-Στάθης και τα Attica - Μέχρι το α' τρίμηνο του 2026 το νέο "χτύπημα" με εξαγορά

Ποια είναι τα επόμενα deals που θα κλείσει η εισηγμένη. Ποιος ο ρόλος των Μπάρμπα-Στάθη και Attica.

15 Οκτ 2025 | 12:16

ΕΚΟ: Ξεκινά η διάθεση του Πετρελαίου Θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης των τελευταίων ετών

Η ΕΚΟ, μέλος της HELLENiQ ENERGY, βρίσκεται σταθερά δίπλα στους καταναλωτές με εγγύηση ποιότητας και ποσότητας

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 15 Οκτ 2025 | 12:11

Στουρνάρας για αυξήσεις μισθών: "Ναι, αλλά όσο το επιτρέπει η παραγωγικότητα - Ολα θέλουν ρέγουλα"

Ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρθηκε στις τράπεζες, στους μισθούς αλλά και στην οικονομία και το χρέος της χώρας

7-8% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ 15 Οκτ 2025 | 11:28

Παπασταύρου: Πετρέλαιο θέρμανσης στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας τετραετίας

Ο κ. Παπασταύρου υπογράμμισε ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί η πρώτη δόση, περίπου το 60% του επιδόματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

15 Οκτ 2025 | 10:05

"Αυτές οι Νύχτες έμειναν": Η Nova στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Nova στάθηκε αρωγός στις Νύχτες Πρεμιέρας ως Μεγάλος Χορηγός ενός θεσμού, που συνεχίζει να αναδεικνύει το σύγχρονο σινεμά.

15 Οκτ 2025 | 09:53

Η AXIA CERT απονέμει στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ τα πιστοποιητικά ISO 27001 & ISO 27701

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων 2025 και το θέμα "Συνεργασίες για την Επίτευξη των Στόχων" (SDG17).

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 07:04

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης: Από 1 ευρώ η τιμή ανά λίτρο - Τι αλλάζει για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

14 Οκτ 2025 | 19:23

TAG Heuer και New Balance επαναπροσδιορίζουν τα όρια της απόδοσης

Η TAG Heuer και η New Balance ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του TAG Heuer Connected Calibre E5 40MM x New Balance Edition και του παπουτσιού τρεξίματος TAG Heuer x New Balance FuelCell SC Elite v5, σχεδιασμένων για όσους προπονούνται με σκοπό και πειθαρχία

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ 14 Οκτ 2025 | 18:57

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2026 και μείωση του πληθωρισμού στο 2,5%

Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί από 3,3% το 2024 σε 3,2% το 2025 και 3,1% το 2026

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 14 Οκτ 2025 | 15:57

Κομισιόν: Πράσινο φως στο 6ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,44 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το 6ο αίτημα πληρωμής σηματοδοτεί την επίτευξη σημαντικών οροσήμων σε κρίσιμους τομείς

14 Οκτ 2025 | 15:57

Διαγωνισμός Viasat World: H Nova και το Viasat World δίνουν δώρο ένα ταξίδι για 2 στο Λονδίνο!

Το Λονδίνο που αποτελεί τον προορισμό του μεγάλου νικητή, είναι η πόλη όπου εξιστορούνται σειρές και ντοκιμαντέρ που καθηλώνουν τους συνδρομητές της Nova.

14 Οκτ 2025 | 15:45

Το One&Only Kéa Island αποσπά δύο διεθνείς διακρίσεις στα Condé Nast Traveler και World Spa Awards 2025

Οι δύο κορυφαίες διακρίσεις επιβεβαιώνουν το όραμα του One&Only Kéa Island να δημιουργεί μια εμπειρία luxury hospitality που ξεπερνά τα συνηθισμένα.

14 Οκτ 2025 | 15:22

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Η επένδυση-σταθμός που αλλάζει τα δεδομένα στην εμφιάλωση νερού στην Ελλάδα

Η νέα γραμμή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενσωματώνοντας όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας από την εμφιάλωση έως την παλετοποίηση.

14 Οκτ 2025 | 15:14

Ελληνική τεχνολογία της WINGS ICT Solutions ενισχύει την περιβαλλοντική ασφάλεια του Όρους Αιγάλεω

Οι τεχνολογίες αυτές εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του έργου "Ολοκληρωμένο Σύστημα Προστασίας, Ανάδειξης και Ασφάλειας για το Όρος Αιγάλεω".

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 13:34

Επίδομα θέρμανσης για ρεύμα ή πετρέλαιο; Η πιο συμφέρουσα επιλογή για 1,2 εκατομμύρια νοικοκυριά

Ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η διαδικασία διάθεσης του επιδόματος θέρμανσης συνολικού ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 10:55
ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 14 Οκτ 2025 | 09:49

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεσή του -Τι αλλάζει στα παραστατικά για να λάβετε επιδότηση

Νέες οδηγίες προς πρατηριούχους και καταναλωτές εξέδωσε η ΑΑΔΕ, για το πώς θα πρέπει να δηλώνονται τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από αύριο 15/10.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:39

Νωρίτερα φέτος οι συντάξεις Νοεμβρίου - Οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Οι συντάξεις του Νοεμβρίου 2025 θα καταβληθούν νωρίτερα από το καθιερωμένο, εξαιτίας της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Intercatering: Αξιοπιστία, ποιότητα, βιωσιμότητα - Τα θεμέλια της διαχρονικότητας στο event catering

Κάθε μενού που σχεδιάζεται αντλεί έμπνευση από την παράδοση και ταυτόχρονα "συνομιλεί" με τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 07:46

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο

Χιλιάδες φορολογούμενοι όλων των κατηγοριών, χάνουν κάθε χρόνο την έκπτωση φόρου με αποδείξεις για καταναλωτικά αγαθά και παροχή υπηρεσιών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 13 Οκτ 2025 | 17:47

Συμβούλιο της Επικρατείας: Συνταγματικός και νόμιμος ο προσδιορισμός του φόρου με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε επτά αιτήσεις ακύρωσης ελευθέρων επαγγελματιών

13 Οκτ 2025 | 17:37

Public: Γιορτάζουν 20 χρόνια αξέχαστες εμπειρίες – Με αγαπημένους καλλιτέχνες, συγγραφείς, νέο κατάστημα και προσφορές

Από τις 13 έως τις 19 Οκτωβρίου, το κοινό προσκαλείται να συμμετάσχει σε μια εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις, προσφορές και δώρα Xiaomi άνω των 5.000 ευρώ

13 Οκτ 2025 | 17:25

Το Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον ενισχύει την απασχολησιμότητα της νέας γενιάς!

Έχοντας ενδυναμώσει ήδη πάνω από 50.000 νέους σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα επιστρέφει με νέο κύκλο δωρεάν digital μαθημάτων

13 Οκτ 2025 | 17:15

Βίντεο για την αποθήκευση CO2 στον Πρίνο παρουσίασε ο όμιλος Energean στην Kavala Expo

Στο επίκεντρο η θυγατρική EnEarth και το έργο της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που αναπτύσσεται στον Πρίνο

13 Οκτ 2025 | 16:14

Protergia Picasso: Λογαριασμός ίδιος, που επιλέγεις ο ίδιος

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 9 οικιακά και 9 επαγγελματικά πακέτα, εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις δικές του ανάγκες

ΑΛΜΑ 43,3% ΣΕ ΑΡΝΙ - ΚΑΤΣΙΚΙ 13 Οκτ 2025 | 14:57
ΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ 13 Οκτ 2025 | 11:39

Καλώδιο Ελλάδας- Κύπρου: Τα οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν το έργο

Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο σε επίπεδο χονδρικής είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη και διπλάσιο από την Ελλάδα.

13 Οκτ 2025 | 11:10
13 Οκτ 2025 | 11:05

Dorothy Snot preschool & kindergarten: Πρώτη δημόσια παρουσίαση στα ελληνικά της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας Life-derived Learning

Το Life-derived Learning ξεκίνησε να εξελίσσεται το 2014 και έχει στο παρελθόν παρουσιαστεί σε πολλά διεθνή παιδαγωγικά συνέδρια.

13 Οκτ 2025 | 09:34

Η SIXT στηρίζει και οδηγεί στο Santorini Experience 2025

Μετακίνηση με τις αξίες του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αθλητισμός, Εκπαίδευση και Οδική Ασφάλεια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 07:59

Τέλη κυκλοφορίας: Στο Taxis αρχές Νοεμβρίου – Ίδιες οι τιμές, αυστηρότερα τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή

Χωρίς αλλαγές στα ποσά, αυστηρότερο ποινολόγιο και χωρίς …σιωπηρές παρατάσεις, καταφθάνουν τα τέλη κυκλοφορίας 2026 σε 5,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 12 Οκτ 2025 | 09:42

Μειώνονται οι τιμές κατά 5-10% σε 1.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ - Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις

Οπως δείχνουν τα στοιχεία οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 1000 και οι μειώσεις τιμών εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 5% έως 10%.

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 15:53

Γιατί θα αυξηθούν το 2026 οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές για 1,4 εκατ. αυτοαπασχολούμενους [πίνακες]

Από τα 1,42 εκατ. ασφαλισμένους αυτοαπασχολούμενους, οι 1,026 εκατ. είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι 394.000 αγρότες.

ΑΑΔΕ 11 Οκτ 2025 | 15:32

Φόροι κληρονομιάς: Έρχονται τρεις νέες ρυθμίσεις - Ποιες αλλαγές έχουν ενεργοποιηθεί

Το επόμενο διάστημα η φορολογική διοίκηση αναμένεται να ενεργοποιήσει τρεις νέες ρυθμίσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 15:05

Νίκος Μηλαπίδης: Οι υψηλότερες απολαβές στον εργαζόμενο συνιστούν τελικά επένδυση στην ίδια την επιχείρηση

Όπως αναφέρει, "ο λαϊκισμός ορισμένων δεν ωφελεί ούτε τη δημοκρατία ούτε εκείνους που -δήθεν- υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Η ΠΡΩΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ 11 Οκτ 2025 | 13:13

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ανοίγει το MyΘέρμανση και τι ισχύει φέτος για τους δικαιούχους του επιδόματος

Η διαδικασία, οι προθεσμίες και όλες οι λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11 Οκτ 2025 | 10:45

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Οκτωβρίου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης