Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους για το Power Pass, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Μάλιστα τόνισε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά αλλά ο στόχος είναι να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί στον κάθε δικαιούχο.
Η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού, εξήγησε ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει "κλείσει" η στρόφιγγα, θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος.
Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις 4 παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να "ξεμείνει" η χώρα μας από φυσικό αέριο:
- Αυξάνεται η λειτουργία λιγνιτικών εργοστασίων
- Λειτουργία 5 εργοστασίων αερίου με ντ;iζελ εφόσον χρειαστεί
- Αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία
- Διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας
"Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια", τόνισε ο υπουργός.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr