Follow us

"Σπίτι μου ΙΙ", "Ανακαινίζω - Νοικιάζω" και άλλα 6: Όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Προγράμματα, που έχουν ως προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή μέσω της παροχής του αγαθού της στέγης, τη μείωση των ανισοτήτων αλλά και την αξιοποίηση χιλιάδων κενών κατοικιών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΘΗΝΑ ΣΠΙΤΙΑ

Στην προσπάθειά της να τιθασεύσει το "θηρίο" της στεγαστικής κρίσης, η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, για την εξομάλυνση του προβλήματος και την εξασφάλιση οικονομικής και ποιοτικής στέγασης και ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια, τις οικογένειες αλλά και τους ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας.

Προγράμματα, που έχουν ως προτεραιότητα την κοινωνική συνοχή μέσω της παροχής του αγαθού της στέγης, τη μείωση των ανισοτήτων αλλά και την αξιοποίηση χιλιάδων κενών κατοικιών γεγονός που θα εισφέρει εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους

Βασικότερα προγράμματα είναι το ήδη πετυχημένο "Σπίτι μου Ι", ενώ θα ακολουθήσει με το νέο έτος το διευρυμένο "Σπίτι μου ΙΙ", καθώς και το "Ανακαινίζω - Νοικιάζω", στο οποίο αναμένονται σύντομα σημαντικές βελτιώσεις.

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν το στεγαστικό πρόβλημα, δεδομένου ότι το 37% του εισοδήματος μιας οικογένειας καλύπτει το κόστος για το σπίτι, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι της τάξης του 20%, καθώς η αύξηση των ενοικίων τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή. Ειδικά, στα αστικά κέντρα το πρόβλημα μεγεθύνεται με πάνω από 200.000 κατοικίες κλειστές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη - κυρίως παλαιές κατασκευές, που χρίζουν ανακαίνισης.

Τα προγράμματα, που δεν περιορίζονται στα δύο παραπάνω και που θα κριθούν για την αποτελεσματικότητά τους τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στοχεύουν και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, ενός χρόνιου προβλήματος το οποίο θα έχει συνέπειες στο μέλλον της χώρας, εάν δεν περιοριστεί.

"Σπίτι μου ΙΙ", "Ανακαινίζω - Νοικιάζω" και άλλα 6: Όλα τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη αναφερόμενη στο στεγαστικό πρόβλημα θα επισημάνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

"Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς και η Ελλάδα αντιμετωπίζει όπως άλλωστε και η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, πρόβλημα επαρκούς και οικονομικά προσιτής στέγης. Οικογένειες που ζουν στο ενοίκιο, νέοι που θέλουν να φύγουν επιτέλους από το πατρικό σπίτι και να κάνουν οικογένεια, αλλά και ασθενέστεροι οικονομικά συμπολίτες είναι αλήθεια ότι πιέζονται και πιέζονται πολύ. Απέναντι σε αυτό το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό πρόβλημα για πρώτη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να δώσει σημαντικές διεξόδους καθώς για πρώτη φορά υλοποιείται μια εθνική στεγαστική πολιτική ευρείας κοινωνικής απόδοσης. Οι πόροι που διατίθενται για τα διάφορα προγράμματα στεγαστικής αρωγής θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Γνωρίζω όπως γνωρίζουν και οι ίδιοι οι πολίτες ότι δεν επιλύεται το πρόβλημα. Αποδεδειγμένα όμως, με στοχευμένο τρόπο, βοηθάμε να καλύψουν μια από τις ουσιαστικότερες ανάγκες τους, χιλιάδες άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα. Θα ήθελα να εξηγήσω για το "Σπίτι μου 1", κρίθηκε απολύτως επιτυχημένο και γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσουμε στο "Σπίτι μου 2" με διπλάσιο προϋπολογισμό και διπλάσιο αριθμό ωφελουμένων.

Όλοι οι δικαιούχοι του πρώτου προγράμματος - μιλάμε για 9.155 ζευγάρια - είναι νέοι άνθρωποι με περιορισμένο εισόδημα. Οι περισσότερες εκταμιεύσεις δανείων πήγαν σε ανθρώπους 34 - 39 ετών, με μέσο όρο οικογενειακού εισοδήματος στα 18.618 ευρώ. Από 31 - 34 ετών ο μέσος όρος οικογενειακού εισοδήματος ήταν ακόμη χαμηλότερος, στα 16.500 ευρώ. Χωρίς αυτό το πρόγραμμα αυτοί οι νέοι, δεν θα είχαν καμία τύχη να απευθυνθούν για δάνειο. Όχι μόνο έλαβαν το δάνειο αλλά οι διαδικασίες εκταμίευσης ως προς την ταχύτητα και την ευκολία, είναι πρωτόγνωρες. Μαζί με τη δεύτερη φάση του προγράμματος που ξεκινάει τον Ιανουάριο του 2025, σχεδόν 30.000 οικογένειες, νέοι, νεαρά αλλά και λίγο μεγαλύτερα ζευγάρια θα φύγουν από τον "βραχνά" του ενοικίου. Θα έχουν το δικό τους σπίτι πληρώνοντας μια δόση χαμηλότερη από το ενοίκιο που θα αντιστοιχούσε στο συγκεκριμένο ακίνητο"

Σπίτι μου Ι & ΙΙ

Το πρόγραμμα - συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ - "Σπίτι μου Ι", μέσω του οποίου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αποκτήσει 9.155 νέα ζευγάρια (ηλικίας 25-39 ετών) το δικό τους σπίτι, καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 7.500 συμβάσεις και έχουν γίνει περίπου 7.200 εκταμιεύσεις, έδειξε ιδιαίτερη δυναμική και αποδοχή από τους ενδιαφερόμενους και γι' αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει τον επόμενο χρόνο στο "Σπίτι μου ΙΙ", με διευρυμένα κριτήρια, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ και συνολικά 20.000 ωφελούμενους.

Συγκεκριμένα, το νέο βελτιωμένο πρόγραμμα "Σπίτι μου ΙΙ" μεγαλώνει τη "βεντάλια" των δικαιούχων, καθώς διευρύνονται οι δικαιούχοι, με τους ενδιαφερόμενους να είναι όχι μόνο όσοι πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και όσοι τα μεσοσταθμικά σε βάθος τριετίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν θα αποκλειστούν νοικοκυριά που κατάφεραν να αυξήσουν το εισόδημά τους ενώ στη μεγάλη εικόνα ανήκουν στις κοινωνικές ομάδες τις οποίες στοχεύουν τα προγράμματα απόκτησης στέγης.

Οι σημαντικότερες αλλαγές του προγράμματος είναι:

- Το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 50 έτη, όπως και το συμβόλαιο αγοράς, που θα φτάσει τις 250.000 ευρώ και το δάνειο τις 190.000 ευρώ. Έτσι, άτομα ή ζευγάρια (25-50 ετών), με εισόδημα 20.000 ευρώ για άγαμους, 28.000 για ζευγάρια συν 4.000 για κάθε παιδί και 31.000 για μονογονεϊκή οικογένεια συν 5.000 ευρώ για επιπλέον παιδί, μπορούν να αποκτήσουν κατοικία έως 250.000 ευρώ και 150 τ.μ., κατασκευής έως το 2007.

- Τα δάνεια θα είναι στο 50% άτοκα, με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και το υπόλοιπο 50% θα είναι έντοκο τραπεζικό δάνειο. Στην περίπτωση των τρίτεκνων το άτοκο δάνειο θα ανεβαίνει στο 75% και το έντοκο θα περιορίζεται στο 25% και θα αφορά 20.000 δικαιούχους.

- Η προέγκριση, που θα λαμβάνει κάθε αιτών στα πρώτα στάδια δεν θα εκπνέει λίγους μήνες αργότερα, αλλά θα παραμένει σε ισχύ έως την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων.

- Δεν θα χρειάζεται η διαδικασία των ενστάσεων και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το μέγιστο δυνατό περιθώριο ώστε να οριστικοποιήσουν την υπογραφή συμβολαίου (στο προηγούμενο πρόγραμμα έπρεπε εντός 60 ημερών από την αίτηση του δανειολήπτη η τράπεζα να ελέγχει την πλήρωση των αιτούμενων κριτηρίων). - Στο όριο των 150 τ.μ. δεν περιλαμβάνονται πλέον οι βοηθητικοί χώροι, όπως αποθήκες και θέσεις στάθμευσης. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ισχύ τρία προγράμματα που αφορούν την επιδότηση για ανακαίνιση κατοικιών. Το "Ανακαινίζω - Νοικιάζω 2024" είναι ήδη ανοιχτό για αιτήσεις, ενώ τα προγράμματα "Αναβαθμίζω το Σπίτι μου" αναμένεται να ενεργοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

σπίτια

Ανακαινίζω - Νοικιάζω

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τα συναρμόδια υπουργεία, δυο σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα επιδότησης ανακαίνισης "Ανακαινίζω - Νοικιάζω", για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς έχει δεχθεί περίπου 2.000 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί απ' αυτές 985.

Η πρώτη αλλαγή αφορά την αύξηση της επιδότησης, η οποία πλέον ανέρχεται στο 60%, με μέγιστο ποσό τα 8.000 ευρώ και η δεύτερη αφορά το ανώτατο ποσό για την ανακαίνιση αυξάνεται στα 13.000 ευρώ, από 10.000 που ήταν. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ανακαινίσουν τα ακίνητά υπό τον βασικό όρο ότι το ακίνητο θα διατεθεί στη συνέχεια προς ενοικίαση.

Τα υπόλοιπα κριτήρια του προγράμματος παραμένουν αμετάβλητα. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι πρέπει να διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50%, το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ και η επιφάνεια του ακινήτου όχι μεγαλύτερη από 100 τ.μ. Επίσης, το πρόγραμμα αφορά δικαιούχους που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ, το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, δεν έχει δηλωθεί ως μισθωμένο και δηλώνεται ως κενό στο έντυπο Ε2 που συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των τριών τελευταίων ετών, και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει επιδότηση για πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης σε ακίνητο της ιδιοκτησίας τους τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτούμενης ενεργειακής εξοικονόμησης για οποιοδήποτε ακίνητό τους.

Βάσει του προγράμματος, η ανακαίνιση των ακινήτων πρέπει να ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών, ώστε τα ακίνητα να είναι έτοιμα προς ενοικίαση. Σε περίπτωση που η ενοικίαση δεν πραγματοποιηθεί, προβλέπονται κυρώσεις, όπως η επιστροφή της επιδότησης που χορηγήθηκε για την ανακαίνιση.

Η συνολική δαπάνη χρηματοδότησης του προγράμματος "Ανακαινίζω Νοικιάζω" είναι 50.000.000 ευρώ και βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κατανεμημένη στα οικονομικά έτη 2024 και 2025.

"Αναβαθμίζω το Σπίτι μου"

Το νέο πρόγραμμα "Αναβαθμίζω το Σπίτι μου", που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2025, στοχεύει στη στήριξη των πολιτών για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των κατοικιών τους, προσφέροντας άτοκα δάνεια χωρίς ηλικιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Η ευρεία αυτή προσέγγιση σημαίνει ότι όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως εισοδήματος ή ηλικίας.

Η έλλειψη ειδικών κριτηρίων επιλογής, όμως, σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με βάση τη σειρά υποβολής των αιτήσεων και ως εκ τούτου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους. Με προϋπολογισμό 400 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις τράπεζες, το "Αναβαθμίζω το Σπίτι μου" αναμένεται να ωφελήσει περίπου 20.000 πολίτες.

Το πρόγραμμα καλύπτει μια σειρά από βασικές εργασίες βελτίωσης κατοικιών, όπως:

- Θερμομόνωση

-Πράσινη στέγη

- Αντικατάσταση κουφωμάτων

- Εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων

- Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων

- Συστήματα θέρμανσης και ψύξης

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του, έγκειται στην πλήρη επιδότηση των τόκων από το εν λόγω πρόγραμμα, καθιστώντας τα δάνεια άτοκα για τους δικαιούχους. Το ποσό του δανείου μπορεί να φτάσει έως και τα 25.000 ευρώ, με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 7 χρόνια.

Το πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κατοικιών, προσφέροντας ταυτόχρονα οικονομική ελάφρυνση στους πολίτες μέσω των άτοκων δανείων. Αναμένονται περαιτέρω λεπτομέρειες και οδηγίες όταν δημοσιευθεί η επίσημη απόφαση για την εφαρμογή του, όπου η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Ιανουάριο του 2025.

Ακόμη έξι προγράμματα

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τρέχουν ακόμη έξι, μικρότερης εμβέλειας, αλλά απολύτως στοχευμένα προγράμματα για τη διευκόλυνση στέγασης κυρίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Η Σοφία Ζαχαράκη σχετικά υπογραμμίζει τους λόγους που οδήγησαν το υπουργείο να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες, για προσιτή στέγαση και ειδικά για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

"Μπήκαν σε πρώτη προτεραιότητα και με απόλυτη μέριμνα, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, άνεργοι, άποροι ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία, άστεγοι, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συμπολίτες μας που βρίσκονται σε προγράμματα απεξάρτησης, νοικοκυριά και άτομα που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, όσοι φιλοξενούνται προσωρινά σε φίλους και συγγενείς αλλά και όσοι διαμένουν σε σπίτια που τους έχει διαθέσει το κράτος. Κάποια από τα προγράμματα, διασφαλίζουν όχι μόνο ασφαλή στέγη αλλά και επιδοτούμενη εργασία, ψυχοκοινωνική στήριξη. Να αναφέρω πχ το πρόγραμμα "Στέγαση και Εργασία", το οποίο βελτιώσαμε περαιτέρω. Για τρία χρόνια το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα πληρώνει το ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δαπάνες οικοσκευής ενώ προσθέσαμε και δαπάνες για επισκευές και ενεργειακά πιστοποιητικά. Αν μετά τα τρία χρόνια ο ωφελούμενος κρατήσει το σπίτι, θα μπορεί να λαμβάνει πλέον το επίδομα ενοικίου για 1 συν 1 χρόνο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί παράλληλα για ένα χρόνο την εργασία σε επιχειρήσεις ή εργοδότες με καταβολή του κατώτατου μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη. Είναι ξεκάθαρο νομίζω ότι δεν μας ενδιαφέρει απλώς να "παρκάρουμε" έναν άνθρωπο ή μια οικογένεια μέσα σε ένα σπίτι θεωρώντας ότι κάναμε το χρέος μας. Θέλουμε να έχει την ευκαιρία να σταθεί γενικώς στα πόδια του, να φτιάξει μια καλή ζωή".

Κοινωνική Αντιπαροχή

Το έργο αφορά στην ανέγερση κατοικιών σε ακίνητα του Δημοσίου μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών και με δαπάνες του αναδόχου και εκμίσθωση διαμερισμάτων. Έχει γίνει προκαταρκτική επιλογή 15 οικοπέδων ιδιοκτησίας ΔΥΠΑ, τα οποία είναι ώριμα προς αξιοποίηση.

Στέγαση και Εργασία

Το βελτιωμένο πρόγραμμα, "Στέγαση και Εργασία" αφορά τουλάχιστον 700 ευάλωτα νοικοκυριά σε 60 δήμους. Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας πληρώνει για τρία χρόνια το ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, δαπάνες οικοσκευής ενώ προσθέσαμε και δαπάνες για επισκευές και ενεργειακά πιστοποιητικά.

Αν μετά τα τρία χρόνια ο ωφελούμενος κρατήσει το σπίτι, θα μπορεί να λαμβάνει πλέον το επίδομα ενοικίου για 1 + 1 χρόνο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί παράλληλα για ένα χρόνο την εργασία σε επιχειρήσεις ή εργοδότες με καταβολή του κατώτατου μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενου και εργοδότη.

Πρόγραμμα Κάλυψη

Απευθύνεται επίσης σε νέους ανθρώπους ηλικίας 25-39 ετών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Με προτεραιότητα σε µονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια 190 οικογένειες δηλαδή συνολικά 411 ωφελούμενοι από τα στεγασμένα νοικοκυριά. Οι οικογένειες αυτές έχουν 176 ανήλικα παιδιά. Στο πρόγραμμα εντάσσονται 300 ακίνητα ιδιοκτητών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε € 21,5 εκατ.

Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγασης σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνεργασία με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης ανακαινίζονται 100 διαμερίσματα (70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη) για τη στέγαση 250 νοικοκυριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται από ή βιώνουν έλλειψη στέγης.

Στέγαση δημοσίων υπαλλήλων

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται στα νησιά, σε ακριτικές και ορεινές περιοχές, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προχωράει στον εντοπισμό δημοτικών και κρατικών κτιρίων προκειμένου να ανακαινιστούν και να διατεθούν για τη φιλοξενία των παραπάνω υπαλλήλων.

Έχουν ήδη συγκεντρωθεί και καταγραφεί, σε συνεργασία µε την ΕΕΤΑΑ, ακίνητα σε δήμους και περιφέρειες με έντονο στεγαστικό έλλειμμα (πχ ορεινές, ημιορεινές, παραμεθόριες και νησιωτικές). Φέτος οι ανάγκες στέγασης δασκάλων, γιατρών κλπ. σε 31 νησιωτικούς Δήμους ανέρχονται σε 3.086. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν τη Σαντορίνη όπου ζητείται στέγη για 464 ανθρώπους.

Επίδομα Στέγασης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αυτή τη στιγμή, παρέχει επίδομα στέγασης σε 593 ανασφάλιστους άτομα ή ζευγάρια που έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος, με καθόλου ή πολύ χαμηλό εισόδημα. Το ύψος του επιδόματος ισούται με το ποσό του συμφωνηθέντος μισθώματος µε ανώτατο όριο το ποσό των 362€.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

18 Σεπ 2025 | 10:53

"Υπουργός Οικογένειας χωρίς παιδιά": Η Ζαχαράκη απαντά για τη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί

Η Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί όταν ήταν Υπ. Οικογένειας, καθώς η ίδια δεν έχει παιδιά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 10:32

Εθνικό Απολυτήριο: Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές - Από το 2029 θα μετράνε και οι βαθμοί των 3 τάξεων του Λυκείου

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σημείωσε ότι το Λύκειο έχει μετατραπεί σε "προθάλαμο" των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 13 Σεπ 2025 | 08:26

Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 12 Σεπ 2025 | 10:39

Ζαχαράκη για αναπληρωτές: Σε έναν νομό εμφανίστηκαν 12 νηπιαγωγοί και οι έξι πήραν άδεια την πρώτη ημέρα

"Στην Ανάφη στείλαμε σύμβουλο για να καλύψει άδεια εκπαιδευτικού", τόνισε η κ. Ζαχαράκη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 07 Σεπ 2025 | 10:03

Στεγαστικό: Σε αυτά τα τρία στρατόπεδα στην Ελλάδα θα χτιστούν 2.000 διαμερίσματα

Την απόφαση της κυβέρνησης να αποδίδονται στην ελληνική κοινωνία αδρανή ακίνητα του ελληνικού δημοσίου, ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

26 Σεπ 2025 | 17:50

HELLENiQ ENERGY: Στην τελική ευθεία η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα "Empowering Future Leaders"

Εκπνέει την ερχόμενη Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2025, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο καινοτόμο Πρόγραμμα Απασχόλησης "Empowering Future Leaders"

26 Σεπ 2025 | 17:45
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΙ» 26 Σεπ 2025 | 15:36

Η Κομισιόν για τους νέους αμερικανικούς δασμούς: "Το ανώτατο όριο δασμών 15% για τις εξαγωγές της ΕΕ αποτελεί εγγύηση"

Το σκεπτικό αυτό φαίνεται πως επικρατεί στους αξιωματούχους της ΕΕ, που βλέπουν στροφή των ΗΠΑ σε διάφορα ζητήματα, όπως το Ουκρανικό αλλά και τους δασμούς.

556 ΤΥΧΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 26 Σεπ 2025 | 14:49

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για τη φορολοταρία Σεπτεμβρίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ 26 Σεπ 2025 | 14:25

Απόστολος Βακάκης: Το ιαπωνικό μάθημα που καθοδηγεί τη Jumbo και η απειλή Temu και Shein

Η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι θετική εξέλιξη για την εταιρεία, καθώς αναμένεται να μειώσει το κόστος αγορών και να ενισχύσει το μικτό περιθώριο στο δεύτερο εξάμηνο.

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΑΡΘΡΟ 26 Σεπ 2025 | 11:43

Süddeutsche Zeitung: Ενώ η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι

Η γερμανική εφημερίδα διαπιστώνει πως όντως υπάρχει μια βελτίωση στα οικονομικά, ωστόσο ο μέσος πολίτης δεν επωφελείται πραγματικά.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 08:48

Στο τραπέζι νέοι περιορισμοί για το Airbnb: "Φρένο" στις 120 ημέρες - Σε ποιες περιοχές θα επεκταθεί η απαγόρευση

Ξεκινούν τα αυστηρά μέτρα για τη τιθάσευσή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΕΛΣΤΑΤ 26 Σεπ 2025 | 07:49

Πάνω από 24.000 ευρώ η ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών στην Αττική για στέγαση, διατροφή και μεταφορές

Αυξημένη κατά 3,6% ήταν η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές το 2024 σε σχέση με το 2023, στα 20.694,48 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 07:27

Φορολογία: Τι αλλάζει το 2026 και το 2027 για τους ελεύθερους επαγγελματίες

το 2026 θα είναι ένα έτος με αυξημένους φόρους εισοδήματος, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού του ιδιωτικού τομέα από τα 830 στα 880 ευρώ.

26 Σεπ 2025 | 00:01

ABS: Από τη δυνατότητα στην πραγματικότητα - H δημιουργία της αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου στη ναυτιλία

Το υδρογόνο αποτελεί έναν ενεργειακό φορέα για την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση

25 Σεπ 2025 | 21:20

Γερμανία: Περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η Bosch

Στο τέλος του 2024 η εταιρία απασχολούσε σχεδόν 417.900 εργαζόμενους παγκοσμίως

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 18:35

Λαθρεμπόριο: Κατάσχεση 17 κοντέινερ με ενδύματα και υποδήματα από την ΑΑΔΕ - Πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί

Τα κιβώτια περιείχαν ενδύματα ευτελούς αξίας, χρησιμοποιούμενα ως "βιτρίνα" για να παραπλανούν τις τελωνειακές αρχές

ΕΞΗΓΗΣΗ 25 Σεπ 2025 | 18:02

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τι αλλάζει στη φορολογία τους το 2026 και το 2027 - Δείτε παραδείγματα

Παρά τις διορθωτικές παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, το 2026 θα είναι ένα έτος με αυξημένους φόρους εισοδήματος

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσφορές - ρεκόρ 1,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο - Υπερκάλυψη κατά 2,4 φορές

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ κατά 2,4 φορές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 15:46

Δηλώσαμε πάνω από 110 δισ. ευρώ στην εφορία το 2025 - Μόλις τώρα πλησιάζουμε το επίπεδο προ "χρεοκοπίας"...

Μόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενοι, μοιράστηκαν το 2024 περισσότερα από 92 δισ. ευρώ.

25 Σεπ 2025 | 14:50

Η Siemens παρουσίασε το blue GIS στην Ελλάδα

Νέα Εποχή στην Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας με πίνακες Μέσης Τάσης blue GIS από τη Siemens

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 25 Σεπ 2025 | 13:17

METLEN & Σ.Κ.Ε.Π.: Μαζί για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2025, συνεργάτες του Σ.Κ.Ε.Π. –με και χωρίς αναπηρία– υλοποίησαν το πρόγραμμα σε 91 σχολεία της Αττικής και της Λαμίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:46

Θεοδωρικάκος: Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια

"Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο της", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικακος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ 25 Σεπ 2025 | 12:01

Θεοδωρόπουλος: Κίνδυνος για δύο ηχηρά λουκέτα στη βιομηχανία λόγω ενεργειακού κόστους

Η διαφορά τιμών ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και ανταγωνιστών χωρών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

25 Σεπ 2025 | 11:47

Alter Ego Media: Αύξηση κύκλου εργασιών στα 59,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2025

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ , βελτιωμένα κατά 5 εκατ. σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2024.

25 Σεπ 2025 | 11:31

"Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και κρατήστε μετρητά": Η ΕΚΤ προτρέπει τα νοικοκυριά να είναι έτοιμα για κρίσεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλεί τους πολίτες να διατηρούν μετρητά στο σπίτι ως μέτρο προετοιμασίας για απρόβλεπτες κρίσεις.

25 Σεπ 2025 | 11:07
ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 09:28

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια διόρθωση στις τιμές των ακινήτων - 100% αύξηση στην Αττική

Με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 100% στην Αττική, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναβάλουν την απόφαση αγοράς.

25 Σεπ 2025 | 09:00

Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. συνεχίζει τη λαμπρή της πορεία με διεθνείς διακρίσεις και δυναμική ανάπτυξη

Μεσσηνιακή Υπογραφή, Παγκόσμια Αναγνώριση, Βραβευμένη Ποιότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 08:54

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ - Τι απαντούν Σκλαβενίτης και Lidl για τα πρόστιμα

Η αντίδραση των Σκλαβενίτη και Lidl στα πρόστιμα των 2,2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης.

ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 07:43

Ανοδικές τάσεις στο ρεύμα - Αύξηση 20,9% δείχνει η χονδρική για τον Οκτώβριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου η χονδρική είχε εμφανίσει πολύ εντονότερη άνοδο, αγγίζοντας το +30% σε σχέση με τον Αύγουστο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:36

Επίδομα ενοικίου: "Κλειδί" οι δηλώσεις για ανείσπρακτα ενοίκια – Στους ιδιοκτήτες η ενίσχυση

Οι φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναγκάστηκαν να δηλώσουν ανείσπρακτα ενοίκια στην Εφορία, θα αποτελούν το "κλειδί" για τη χορήγηση του επιδόματος του ενός ενοικίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:05

Πώς θα πιαστεί η εισφοροδιαφυγή - Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι

Ο στόχος των εσόδων για το 2024 από ρυθμίσεις χρεών ήταν 1,8 δισ. ευρώ και στο τέλος ξεπεράστηκε φτάνοντας στα 2 και πλέον δισ. ευρώ.

25 Σεπ 2025 | 00:01

Οι νέες ισορροπίες στη ναυτιλία: Το όραμα του ομίλου Maritech

Τι απαντά ο CEO του Maritech Group για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ναυτιλίας του σήμερα

ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 24 Σεπ 2025 | 19:42

ΑΑΔΕ: Δύο νέα χτυπήματα κατά του λαθρεμπορίου ποτών σε Αργολίδα και Κρήτη

Νέα "χτυπήματα" της ΑΑΔΕ τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν τεράστιες ποσότητες λαθραίων ποτών

24 Σεπ 2025 | 16:02

Η DKG Development παραδίδει Safe House για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στον Πειραιά

Ο νέος αυτός χώρος σχεδιάστηκε με γνώμονα την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και την αξιοπρεπή φιλοξενία των θυμάτων

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ METLEN 24 Σεπ 2025 | 15:37

Μυτιληναίος: Έως και το 25% της παραγόμενης ενέργειας από ΑΠΕ χάνεται

"Χρειάζονται επενδύσεις στις βασικές υποδομές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσουμε με στρατηγικό τρόπο" είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

24 Σεπ 2025 | 15:30

iPhone 17: Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα σειρά της Apple

Με την Apple να παρουσιάζει όχι μόνο τα νέα iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max, αλλά και το ολοκαίνουργιο iPhone Air, οι επιλογές για το 2025 είναι πιο πλούσιες από ποτέ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 24 Σεπ 2025 | 11:35

ΝΟΚ: Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι εργολάβοι για να ανατρέψουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων

Τη δική τους μάχη είναι έτοιμοι να δώσουν οι εργολάβοι για να ακυρώσουν την ιστορική απόφαση κατά του ΝΟΚ.

ΚΑΜΠΑΝΕΣ 24 Σεπ 2025 | 11:11
24 Σεπ 2025 | 09:52

Snappi: Η τράπεζα που χωράει στην τσέπη σας και είναι παντού δίπλα σας

Η Snappi, με έδρα τα Ιωάννινα, χτίστηκε από το μηδέν με στόχο να είναι αποκλειστικά ψηφιακή, με την εφαρμογή της να λειτουργεί μόνο σε mobile.

24 Σεπ 2025 | 09:45

PCT: 5 υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, η οποία υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, η PCT S.A., επιδιώκει να ενδυναμώσει και να στηρίξει την τοπική κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 08:55

Airbnb: Τα SOS της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και διάρκεια μίσθωσης

Το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τα ακίνητα τύπου Airbnb για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ με αναλυτικό οδηγό.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 08:08

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα ξαναπληρώσουν την Εισφορά Αλληλεγγύης – Η νέα κλίμακα

Ωφελημένοι θα είναι τόσο οι παλαιοί όσο και οι νέοι συνταξιούχοι που θα πάρουν σύνταξη το 2026.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 07:31

Διευκρινίσεις του e-ΕΦΚΑ σχετικά με το ύψος της μέσης σύνταξης

Διευκρινίσεις αναφορικά με το ύψος της μέσης σύνταξης, που περιέχεται στην έκθεση "ΗΛΙΟΣ", παρέχει ο e-ΕΦΚΑ "προς αποκατάσταση της πραγματικότητας.

24 Σεπ 2025 | 00:01

Δασκαλάκης, Alpha Shipping Advisors: Εξειδικευμένες, tailor-made λύσεις χρηματοδότησης, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ναυτιλιακών ομίλων

Ο κ. Δασκαλάκης υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν είναι η έλλειψη κεφαλαίων, αλλά η επιλογή της κατάλληλης μορφής χρηματοδότησης.

23 Σεπ 2025 | 17:42

50 χρόνια Grecotel – Από το Ρέθυμνο στον κόσμο

Παρατεταμένο χειροκρότημα στους χιλιάδες εργαζόμενους της Grecotel

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ 23 Σεπ 2025 | 13:24

Αντιδρούν τα σούπερ μάρκετ στη μείωση τιμών 1.000 προϊόντων: "Να σταματήσει ο κρατικός παρεμβατισμός"

Τι απάντησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ και ιδιοκτήτης των My Market, Αριστοτέλης Παντελιάδης, για την εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου για την μείωση των τιμών σε 1.000 κωδικούς προϊόντων.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 23 Σεπ 2025 | 13:01

Πώς η κυβέρνηση ρίχνει δίχτυα στους ελεύθερους επαγγελματίες πριν τις εκλογές: Οι αλλαγές στη φορολογία ανά κλιμάκιο

Μονοψήφιοι ή ακόμη και μηδενικοί φορολογικοί συντελεστής για εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Σεπ 2025 | 08:32

Απογραφή ΕΦΚΑ: 8 στους 10 επαγγελματίες διάλεξαν τη χαμηλότερη εισφορά – Τι σημαίνει για τη σύνταξη

Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι οι περισσότεροι βρίσκονται ασφαλισμένοι στην πρώτη και φθηνότερη κατηγορία, και μόλις 1 στους 10 είναι στην 6η και υψηλότερη κατηγορία.

23 Σεπ 2025 | 00:01

Κώστας Δελαπόρτας (DryDel Shipping): Από τις αρχές του 2025 λειτουργεί το νέο γραφείο στο Χιούστον - Επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων σε eco-friendly πλοία έως το 2028

Για το ναυπηγικό πρόγραμμα σε eco πλοία τελευταίας γενιάς, τα νέα γραφεία της DryDel Shipping στις ΗΠΑ και την αγορά, μιλάει ο Κώστας Δελαπόρτας

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 21:20

Επιστροφή ενοικίου: Εως τέλος Νοεμβρίου η καταβολή - Τα ποσά της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι - Ολη η διαδικασία

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Σεπ 2025 | 19:47

"Tακτοποίηση" αυθαιρέτων κατασκευών στις πιλοτές: Τι έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η "τακτοποίηση" αυθαιρέτων κατασκευών στις πιλοτές, δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει κανονισμός οροφοκτησίας

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 22 Σεπ 2025 | 19:13

Επιστροφή ενοικίου: Βήμα βήμα η διαδικασία για την επιδότηση έως 800 ευρώ - Τον Νοέμβριο η καταβολή του

Για τη φετινή χρονιά, η επιστροφή ενοικίου αφορά μισθώσεις για το φορολογικό έτος 2024 και η καταβολή του ποσού θα γίνει εφάπαξ έως το τέλος Νοεμβρίου 2025 - Τι πρέπει να κάνετε

ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 22 Σεπ 2025 | 18:50

Ενστολοι: Πώς κερδίζουν 1,5 έως 2 μισθούς ανά έτος - Οι αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια

Όπως επισήμαναν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση αποδοχών τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια

22 Σεπ 2025 | 17:47

Το δίκτυο Vodafone 5G στηρίζει τον πιο δυνατό μας δεσμό – την Εθνική που μας ενώνει

O δεύτερος πιο πιστός υποστηρικτής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, αμέσως μετά τους φιλάθλους της

ΚΡΟΙΣΟΙ 22 Σεπ 2025 | 17:40

Τραμπ: Δείτε πόσα εκατομμύρια έχει κερδίσει κάθε μέλος της οικογένειας χάρη στην προεδρία του

Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ και της οικογένειας του προέδρου των ΗΠΑ

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 17:29

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 3,2%-3,5% το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025.

ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 22 Σεπ 2025 | 14:08

Το Associated Press μπήκε στο "στρατηγείο" της ΑΑΔΕ: Πώς η Ελλάδα έθεσε σε στέρεες βάσεις το φορολογικό της σύστημα

Το φορολογικό σύστημα της Ελλάδας — άλλοτε συνώνυμο της αναποτελεσματικότητας — έχει επανασχεδιαστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 13:50

Παπασταύρου: Αν τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμα τότε η χώρα θα περάσει σε άλλο επίπεδο

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε πως η επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Chevron αποτελεί "μια de facto ενίσχυση και αναγνώριση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων".

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ 22 Σεπ 2025 | 10:36
22 Σεπ 2025 | 00:01

Ελληνική Ναυτιλία: Η Παγκόσμια Δύναμη να γίνει ο Εθνικός Μοχλός Ανάπτυξης

Η Ναυτιλία πρέπει να γίνει ο κλάδος που θα τραβήξει μπροστά και άλλους τομείς, θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, θα δώσει ώθηση στην εκπαίδευση και στη βιομηχανία

21 Σεπ 2025 | 18:53

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο για "ένα ακόμα πακέτο στήριξης" το 2026

Η συνέντευξη κλείνει με τα πολιτικά ανοίγματα της κυβέρνησης προς το Κέντρο, με αφορμή και την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Σεπ 2025 | 11:17

Ενημέρωση πόρτα – πόρτα για τη νέα φορολογική κλίμακα - "Ενας επιπλέον μισθός" περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες

Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τους περιμένει "ένας επιπλέον μισθός" μέσα στο 2026 και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει.

ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΡΕΚΟΡ 21 Σεπ 2025 | 10:15

Ψηφιακός χρυσός: Σχέδιο για να γίνει πιο προσιτή η αγορά του από μικρoεπενδυτές

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (World Gold Council) προωθεί την ιδέα του "ψηφιακού χρυσού"

21 Σεπ 2025 | 08:37

Ο "οδικός χάρτης" των ενισχύσεων σε 5 εκατ. πολίτες - Πώς κατανέμονται 2,5 δισ. ευρώ το επόμενο οκτάμηνο

Πρόκειται για διπλές ή και τριπλές αυξήσεις εισοδήματος για ορισμένες κατηγορίες πολιτών, αλλά και σημαντική μείωση φορολογικών και άλλων βαρών.

21 Σεπ 2025 | 08:17

Θ. Αναγνωστόπουλος: Η επιχειρηματικότητα είναι συναρπαστική αλλά και συχνά μοναχική - Πώς με βοήθησε ο EO Greece

Πώς κατάφερε ο συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της SciCo, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, να εξελίξει την καριέρα του μέσω του Εntrepreneurs Organization

21 Σεπ 2025 | 00:01

Αναζητώντας το καύσιµο του µέλλοντος

Η ναυτιλιακή βιοµηχανία, η ραχοκοκαλιά του παγκόσµιου εµπορίου, υφίσταται βαθύ µετασχηµατισµό

ΥΠΟΙΚ - ΑΑΔΕ 20 Σεπ 2025 | 19:49

Στο "κυνήγι" της φοροδιαφυγής: Σε έσοδα έως 4 δισ. ευρώ στοχεύει η κυβέρνηση τη διετία 2024-2025

Πρόκειται για τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τους αλλεπάλληλους στοχευμένους ελέγχους

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ 20 Σεπ 2025 | 16:17

Τιμολόγια ρεύματος: Πού στρέφονται όλο και περισσότερο οι καταναλωτές - To ρίσκο χωρίς όφελος

Η θετική εικόνα του Σεπτεμβρίου με τις μειώσεις στα περισσότερα τιμολόγια δεν φαίνεται να επαναλαμβάνεται τον Οκτώβριο

20 Σεπ 2025 | 10:42

Κρουαζιέρες: Οι περισσότερες εταιρείες καίνε μαζούτ εν έτει 2025 - Σημαντική η περιβαλλοντική επιβάρυνση

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της κρουαζιέρας για ακόμα μία χρονιά κρούει ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 20 Σεπ 2025 | 10:15

Πιερρακάκης στη WSJ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της δυναμική - Προτεραιότητα οι ιδιωτικές επενδύσεις

Η WSJ υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία υπέστη μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις που γνώρισε ανεπτυγμένη χώρα

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 20 Σεπ 2025 | 09:45

Εντυπωσιακή αύξηση στα τουριστικά έσοδα και άνοδος στις αφίξεις - Αισιόδοξα τα μηνύματα και για τον Σεπτέμβριο

Οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο για χρονιά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις, με ορίζοντα που παραμένει ελπιδοφόρος και για τον Σεπτέμβριο.

ΑΑΔΕ 20 Σεπ 2025 | 08:58

Πρόσω ολοταχώς η επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής - Στόχος εσόδων 4 δισ. ευρώ τη διετία

Έσοδα που θα αγγίξουν τα 4 δισ. ευρώ τη διετία 2024-2025 προσδοκά η κυβέρνηση από την "επιχείρηση" κατά της φοροδιαφυγής.

20 Σεπ 2025 | 08:55
20 Σεπ 2025 | 00:01

"Ρεαλισµός χωρίς σύνορα, όραµα χωρίς αυταπάτες"

"Πρέπει να συνεργαστούµε πέρα από σύνορα. Οι προκλήσεις είναι παγκόσµιες – το ίδιο πρέπει να είναι και οι λύσεις".

19 Σεπ 2025 | 17:16

Η ΘΕΟΝΗ προσφέρει καθαρό νερό και χαμόγελα στα σχολεία 9 νησιών

Μια νέα πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης που στηρίζει τη μαθητική κοινότητα και μετατρέπει το νερό σε πράξη φροντίδας

19 Σεπ 2025 | 16:59

Λουκέτο σε 6.300 περίπτερα τα τελευταία 15 χρόνια - Τα δυσβάσταχτα ενοίκια και οι απανωτές κρίσεις [βίντεο]

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2010 τα περίπτερα ήταν 9.000 σε όλη τη χώρα ενώ από το 2023 έχουμε μόλις 4.000

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 19 Σεπ 2025 | 15:50

Ξεπέρασαν τα 12 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2025

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο επτάμηνο του 2025 αυξήθηκαν κατά 12,5%

19 Σεπ 2025 | 15:16

Περισσότεροι από 6.500 υποψήφιοι στις φετινές Ημέρες Καριέρας του kariera.gr

Χιλιάδες συνεντεύξεις και νέες ευκαιρίες απασχόλησης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Reuters: Ο Όρμπαν μπλόκαρε την εξαγορά ουγγρικής εταιρείας από την "Ελληνικά Γαλακτοκομεία"

Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την εξαγορά της γαλακτοκομικής εταιρείας Alfoldi Tej Kft από έναν υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως η "Ελληνικά Γαλακτοκομεία"

19 Σεπ 2025 | 13:33

Νέα σεζόν, νέες συνήθειες – και μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας

Μια νέα αρχή δεν σημαίνει μόνο ρουτίνα και προγραμματισμός, αλλά και τη φροντίδα της οικογένειας και της περιουσίας μας.

19 Σεπ 2025 | 13:02
ΕΠΕΝΔΥΣΗ 19 Σεπ 2025 | 10:22

Ελληνικό: 500 επιπλέον νέες κατοικίες θα κατασκευάσει η Lamda μετά την επιτυχία του Little Athens

Νέο μοντέλο για την κερδοφορία της εταιρείας ύστερα από την τεράστια επιτυχία του Little Athens

19 Σεπ 2025 | 09:00

Upgrade PC: Τι αξίζει να αλλάξεις για καλύτερες επιδόσεις

Τα σημάδια ότι το σύστημά σου χρειάζεται αναβάθμιση

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΑΑΔΕ 19 Σεπ 2025 | 08:07

Μηνιαίες δηλώσεις ΦΠΑ: Ποιες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες αφορά το μέτρο από 1η Οκτωβρίου

Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο εφαρμογής του νέου καθεστώτος των μηνιαίων δηλώσεων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 19 Σεπ 2025 | 07:17

Γιατί και η ΤτΕ επιμένει στην πρόωρη αποπληρωμή "ακριβού" χρέους

Η Ελλάδα θα συνεχίσει και φέτος να αποπληρώνει παλιό και ακριβό χρέος στην Ευρωζώνη, απομακρύνοντας σιγά-σιγά πιθανές συνέπειες από μια νέα κρίση χρέους.

19 Σεπ 2025 | 00:01

Η Swift Marine πρωτοπορεί στη ναυτιλιακή εφοδιαστική αλυσίδα με καινοτόμο τεχνολογία

Η Swift Marine έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στον κλάδο της ναυτιλιακής εφοδιαστικής

ΥΠΟΙΚ 18 Σεπ 2025 | 19:44

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Το πρωτογενές αποτέλεσμα σε τροποποιημένη ταμειακή βάση διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7,959 δισ. ευρώ

118.300 ΤΕΜΑΧΙΑ 18 Σεπ 2025 | 18:08

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων ειδών ατμίσματος - Πάνω από 1.500.000 ml υγρών ηλεκτρονικών τσιγάρων

Πρόκειται για 118.300 τεμάχια υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και συσκευών ατμίσματος, συνολικής ποσότητας 1.587.000 ml

18 Σεπ 2025 | 17:58

Έχεις κάτι να κάνεις και δεν προλαβαίνεις; Βρες κάποιον να το κάνει για σένα μέσα από το Tasky

Το Tasky είναι μια έξυπνη online ελληνική πλατφόρμα που σου επιτρέπει να ζητήσεις ή να προσφέρεις βοήθεια για οποιοδήποτε καθημερινό task.

ΕΚΘΕΣΗ 18 Σεπ 2025 | 16:19

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα κάνει άλματα στο ψηφιακό μέλλον - Πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει με 19 συγκεκριμένα παραδείγματα πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής επανάστασης

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:51

Η απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ στον Τάσο Γιαννίτση για το ΑΕΠ και τα Greek Statistics- Τα στοιχεία του είναι λάθος

"Η δημόσια συζήτηση για την οικονομία είναι απαραίτητη και χρήσιμη όταν βασίζεται σε δεδομένα. Όχι σε ανέλεγκτες υποψίες, υπονοούμενα και συνομωσιολογία", αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος