Στο "μικροσκόπιο" της ΤτΕ το δάνειο Πολάκη - Τι λέει η Attica

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας για το δάνεια του Παύλου Πολάκη.

sto-mikroskopio-tis-tte-to-daneio-polaki
SHARE THIS
0
SHARES

Έκτακτη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να διερευνηθούν οι όροι νομιμότητας της χορησης του καταναλωτικουύ δανείου στον Παύλο Πολάκη από την Attica Bank. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα παρευρεθούν και στελέχη της τράπεζας προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις για το θέμα. 

Τι υποστηρίζει η Attica Bank

«Τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις» αναφέρει η Attica Bank σε ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με στοχοποιημένα δημοσιεύματα για δάνεια προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, η Attica Bank ενημερώνει ότι τα συγκεκριμένα δάνεια (συνολικού ποσού 100 χιλ. ευρώ) αφορούσαν δύο (2) τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων (επιτόκιο, διάρκεια, προβλεπόμενες ανά προϊόν εξασφαλίσεις), όπως τα προϊόντα αυτά διατίθενται στο ευρύ κοινό και είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Η Attica Bank, κατά το έτος 2018 μέχρι και σήμερα, έχει χορηγήσει ικανό αριθμό και παρομοίου ύψους τέτοια δάνεια σε φυσικά πρόσωπα, όπως δε προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, παρόμοια δάνεια σε πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγήσει και άλλες συστημικές Τράπεζες

Η Attica Bank επισημαίνει ότι από την ανάληψη της παρούσας διοίκησης, η τράπεζα εξυγιαίνεται συνεχώς έχοντας αυξήσει σημαντικά το ύψος των καταθέσεών της, μειώσει στο ελάχιστο τον δανεισμό της από τον ELA, μειώσει σημαντικά το λειτουργικό της κόστος και επιτύχει, προ φόρμα, συνολικό δείκτη φερεγγυότητας 16,2% και δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 35% (έναντι του μέσου όρου των λοιπών τραπεζών που κυμαίνεται στο 40%).

Είναι λοιπόν άδικη η στοχοποίηση της Attica Bank, η οποία εξυγιασμένη μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενισχύοντας κατά το δυνατόν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ιδιώτες με όρους ελεύθερης αγοράς και στο μέτρο της τραπεζικής πρόνοιας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" ο Παύλος Πολάκης έλαβε καταναλωτικό δάνειο, ύψους 100.000 ευρώ.

Διαβάστε τις αντιδράσεις των κομμάτων: 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το δάνειο 100.000€ στον Πολάκη

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook