Συνάντηση Δραγασάκη, Τσακαλώτου, Στουρνάρα στην ΤτΕ

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδας είχαν την Τρίτη ο Γ. Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.

sunantisi-dragasaki-tsakalwtou-stournara-stin-tte
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδας είχαν το μεσημέρι της Τρίτης ο Γιάννης Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η επόμενη ημέρα μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το θέμα του waiver και της ποσοστικής χαλάρωσης ενόψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ την Πέμπτη αλλά και το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επαναφορά του waiver (το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει την Πέμπτη και είναι πιθανό να αποφασίσει την επαναφορά του), στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αλλά και στη μείωση του haircut στα ελληνικά ομόλογα που επιβάλει η ΕΚΤ.

Πέραν των παραπάνω εξετάστηκε και το θέμα της περαιτέρω χαλάρωσης των capital controls προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και να τονωθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook