Τσακαλώτος: Τυπικό θέμα η μη εκταμίευση της δόσης από τον ESM

Ανέφερε ότι δεν προκαλεί προβλήματα η καθυστέρηση της δόσης από τον ESM «τυπικό θέμα και ότι θα έχει ρυθμιστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου).

tsakalwtos-tupiko-thema-i-mi-ektamieusi-tis-dosis-apo-ton-esm
SHARE THIS
0
SHARES

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές των ΑΝΕΛ το πρωί της Παρασκευής για το υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται ότι οι βουλευτές είναι «τραλαλά» (σ.σ δηλαδή δυσαρεστημένοι) το νομοσχέδιο είναι πολύ εύκολο και το balance μεταξύ θετικών και αρνητικών γέρνει καταφανώς προς τα θετικά.

Είπε ότι ενημέρωσε τους βουλευτές και για την διαπραγμάτευση και για το πολυνομοσχέδιο.

Ανέφερε ότι δεν προκαλεί προβλήματα η καθυστέρηση της δόσης από τον ESM «τυπικό θέμα και ότι θα έχει ρυθμιστεί μέχρι τις 15 Ιουνίου).

Επανέλαβε ότι οι αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λαικές περιοχές δεν θα είναι μεγάλες και δεν θα ξεπεράσουν τα 20 ευρώ ετησίως.

Δήλωσε άγνοια για το αν θα υπάρξει συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «είχα προτείνει να μην γίνει άλλα ότι αποφασίσουν»

Επίσης, χαρακτήρισε την τοποθέτησή του αναφορικά με τις συντάξεις «συνοπτικότατη και περιεκτικότατη», καθώς επανέλαβε όσα είπε και στην ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μεριά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών «μας μεταβίβασε την αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μετά την έξοδο από το μνημόνιο», προσθέτοντας ότι «εποπτεία θα υπάρχει, αλλά το σημαντικό είναι ότι βγαίνουμε από την επιτροπεία», ενώ ερωτηθείς αν πείστηκαν από την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε χαρακτηριστικά «ναι, μας έπεισε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook