Τζακ Λιου: Η ώρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι τώρα

Παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους έκανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

tzak-liou-i-wra-gia-tin-elafrunsi-tou-ellinikou-xreous-einai-twra
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους έκανε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, μία μόλις ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στην Ουάσινγκτον.

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αποτελεί ένα σημείο κλειδί των συζητήσεων. Η ώρα για αυτό είναι τώρα» σημείωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, απηχώντας τις γνωστές θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο πιέζει τους ευρωπαίους για να προχωρήσουν σε σημαντικότερη παρέμβαση στο σχετικό ζήτημα. 

«Μια νέα κρίση για την ελληνική διάσωση θα ήταν κακή για την παγκόσμια οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Λιου. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει. «Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΔΝΤ στο θέμα του χρέους, ωστόσο σημειώνεται πρόοδος», δήλωσε πηγή της Ευρωζώνης στην DW αναφερόμενη στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας  Εργασίας του Εurogroup (EWG), που συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η DW, οι διαφορές είναι προς το παρόν μεγάλες για το χρέος, γιατί το ΔΝΤ θεωρεί ότι τα μέτρα που συζητούν οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν λύση σε βάθος χρόνου, αλλά περιορίζονται σε μια διαχείριση για τα επόμενα χρόνια και φυσικά δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook