Follow us

Χατζηδάκης: Στη ΔΕΘ οι πρώτες ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό μας πρόγραμμα

Για την ακρίβεια, αναγνωρίζει ότι "είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
s

Στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο www.mononews.gr. ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζει εν πρώτοις "μεγάλη τιμή" για τον ίδιο την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να του αναθέσει τον συντονισμό της εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, της "Ατζέντας 2030".

Ειδικότερα, "τώρα η κατάρτιση της Ατζέντα 2030 έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι, μετά από 7 χρόνια στο τιμόνι της χώρας, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παρουσιάσει νέες προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις για τις προκλήσεις της νέας εποχής".

Ακόμα, όμως, περισσότερο, συνεχίζει, "αυτή την ώρα μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να παρουσιάσει ένα σύγχρονο, αξιόπιστο και φιλόδοξο πρόγραμμα για το μέλλον της χώρας. Αντίθετα η αντιπολίτευση, δυστυχώς, επενδύει σχεδόν αποκλειστικά στην τοξικότητα, στον εμφύλιο πετροπόλεμο, στις ψεκασμένες θεωρίες και στην ακατάσχετη παροχολογία".

Πιο αναλυτικά, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Ελλάδα του 2030 θα έχει τρεις βασικές προτεραιότητες:

"Πρώτον, μια πιο παραγωγική οικονομία, έτσι ώστε, εργαζόμενοι το ίδιο να παράγουμε περισσότερο, με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Και φυσικά μια πιο δίκαιη διάχυση του εισοδήματος, με πιο αποτελεσματική στήριξη των οικογενειών, λόγω του δημογραφικού, και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Δεύτερον, ένα πιο σύγχρονο κράτος με πιο διαφανή λειτουργία. Εδώ μας δίνεται η ευκαιρία με τη Συνταγματική Αναθεώρηση να προβούμε σε μια σειρά από θεσμικές τομές, όπως η αναθεώρηση του άρθρου 86, προκειμένου να μην γίνεται η Βουλή δικαστής για τους υπουργούς, αλλά η δικαιοσύνη. Η αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρχουν ακόμα περισσότερα εχέγγυα αμεροληψίας. Και παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος.

Τρίτον, στιβαρή διεθνής παρουσία για τη χώρα, με ακόμα πιο ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και με αναβαθμισμένο ρόλο ως κόμβου ενέργειας, μεταφορών, δεδομένων και τεχνολογίας. Το 2030, η Ελλάδα συμπληρώνει 200 χρόνια από την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους. Στόχος μας πρέπει να είναι να φτάσουμε σε αυτό το ιστορικό ορόσημο έχοντας κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά κι όχι επιβεβαιώνοντας τον μύθο του Σισύφου που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα".

Ερωτηθείς ακολούθως για τα πρώτα δείγματα γραφής από την "Ατζέντα 2030", ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκαλύπτει: "Θα δουλέψουμε εντατικά μέσα στο καλοκαίρι με στόχο το φθινόπωρο να ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε τις δεσμεύσεις μας για τη νέα τετραετία. Πιστεύω, μάλιστα, ότι στην ομιλία που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα ανακοινώσει κάποιες από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβουμε, κυρίως στην οικονομία για τη νέα τετραετία".

Και, για τη ΔΕΘ ειδικότερα, σημειώνει: "Από το 2019 και μετά στηρίζουμε την κοινωνία και μειώνουμε τους φόρους, μέσα στα όρια των αντοχών της οικονομίας. Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση θα κινηθούν και οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο. Στόχος μας είναι να επιστρέφουμε στην κοινωνία ένα μέρος από τα οφέλη της ανάπτυξης της οικονομίας και της δραστικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Με μειώσεις φόρων, με μέτρα που στηρίζουν τη μεσαία τάξη και με περαιτέρω ενίσχυση των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας".

Διευκρινίζει δε, πως "πιο συγκεκριμένος δεν μπορώ να γίνω σήμερα, διότι καθαρή εικόνα για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα έχουμε αργά το καλοκαίρι. Πάντως δεν θα πάμε στη ΔΕΘ με τη λογική των πολιτικών 'Αη Βασίληδων, που υπόσχονται γεφύρια και ποτάμια. Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στη γραμμή της υπευθυνότητας, κάνοντας, όμως, νέα βήματα μπροστά".

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση αναφέρει πως είναι "μια ευκαιρία για θεσμική επανεκκίνηση. Για να δημιουργήσουμε ένα πιο αξιόπιστο πλαίσιο στις σχέσεις κράτους και πολιτών, για να κάνουμε το πολιτικό σύστημα πιο αξιόπιστο και για να κάνουμε την Ελλάδα πιο σύγχρονη και πιο ισχυρή. Προτείνουμε ουσιαστικές αλλαγές: ριζική αναμόρφωση του άρθρου 86, ώστε η διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπουργών να γίνεται από τη Δικαιοσύνη και όχι από τη Βουλή. Αλλαγές στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κι ουσιαστικότερη συμμετοχή των ίδιων των δικαστών στην επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων, προκειμένου να θωρακιστεί η εμπιστοσύνη σε σχέση με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Συνταγματική κατοχύρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο. Αναθεώρηση του άρθρου 16 για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Δημοσιονομική ρήτρα, για να μη φορτώνουμε στις επόμενες γενιές το κόστος του λαϊκισμού ορισμένων κομμάτων. Και βεβαίως παρεμβάσεις για τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος, με αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα κάνουν πιο διαφανή τη λειτουργία των κομμάτων".

Διαβάστε Επίσης

Ευκαιρίας δοθείσης, όμως, επισημαίνει και την υποκρισία της αντιπολίτευσης, όπως υποστηρίζει: "Από τη μια καταγγέλλουν συγκεκριμένες συνταγματικές προβλέψεις και από την άλλη αρνούνται να συμμετάσχουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση και δεν καταθέτουν προτάσεις. Η διαδικασία αυτή, όμως, δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια. Θεωρούν άραγε σωστό το σημερινό άρθρο 86; Θεωρούν σωστό τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης; Εμείς που κυβερνήσαμε λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά και ότι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη".

Αναφορικά με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα politis.gov.gr δηλώνει πως αποτελεί "μία από τις 14 πρωτοβουλίες του νόμου για ένα κράτος πιο φιλικό στον πολίτη, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με δική μου πρωτοβουλία. Και αποτελεί μια μικρή επανάσταση στο Δημόσιο! Από την 1η Ιουνίου, για κάθε αίτηση προς το Δημόσιο, σε υπουργεία, οργανισμούς και δήμους, η διοίκηση υποχρεούται να ενημερώνει ψηφιακά τον πολίτη: ποια υπηρεσία χειρίζεται την υπόθεση, σε ποιο στάδιο βρίσκεται και ποιος είναι ο εκτιμώμενος χρόνος διεκπεραίωσης. Οι φορολογούμενοι θα αντιμετωπίζονται όχι ως υπήκοοι, αλλά ως πολίτες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας".

Ενώ διαμηνύει ταυτόχρονα ότι "θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν ορισμένοι υπάλληλοι δεν εφαρμόσουν το νέο σύστημα, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις. Δεν ισχυρίζομαι βεβαίως ότι αυτό λύνει όλα τα προβλήματα του Δημοσίου. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί με την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου: gov.gr, προώθηση της αξιολόγησης, ταχεία έκδοση των συντάξεων, 1555 για θέματα του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ κ.α.".

Μάλιστα, εκτός από την ψηφιακή ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της αίτησής τους, "εφαρμόζεται ήδη η ρύθμιση για τις υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες αντικαθιστούν πλέον δεκάδες πιστοποιητικά που το Δημόσιο ήδη κατέχει, αλλά τα ζητούσε ξανά και ξανά από τους πολίτες. Για παράδειγμα, αντίγραφα πτυχίων, απολυτήριο Στρατού, πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών. Επιπλέον, με βάση Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι δημόσιοι οργανισμοί θα πρέπει έως τις 7 Ιουλίου να έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους το ωράριο λειτουργίας τους".

Παράλληλα, "μια από τις επόμενες παρεμβάσεις που θα εφαρμοστούν είναι αυτή με την οποία μπαίνει επιτέλους ένα τέλος σε παράλογες διεκδικήσεις ακινήτων πολιτών από το Δημόσιο. Μιλάμε για περιπτώσεις όπου πολίτες έχουν ακίνητα για δεκαετίες, με πράξεις της διοίκησης, προσωρινές παραχωρήσεις κτλ, και ξαφνικά κάποιοι μανδαρίνοι έβρισκαν αφορμές για να τα διεκδικήσει το κράτος. Έχουμε δει τέτοιες ιστορίες καθημερινής τρέλας με το δημόσιο να διεκδικεί στο παρελθόν τη μισή Σαρωνίδα ή το κέντρο της Καρδίτσας. Όλα αυτά θα αποτελούν σύντομα παρελθόν. Και φυσικά θα προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα και στην εφαρμογή και των υπόλοιπων διατάξεων του νόμου, όπως για παράδειγμα για την ανάρτηση των εγκυκλίων στις ιστοσελίδες των δημόσιων οργανισμών, για τη διεύρυνση της δυνατότητας εφαρμογής του πετυχημένου μοντέλου του ΕΦΚΑ με τους πιστοποιημένους επαγγελματίες και σε άλλους τομείς, για την ενιαία ερμηνεία νομοθεσίας από διοικητικά όργανα που εξετάζουν ενστάσεις των πολιτών".

Αλλάζοντας θέμα και σε σχέση με τα μετεκλογικά σενάρια, ο Κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει την "ξεκάθαρη", όπως λέει, θέση του κυβερνώντος κόμματος: "Η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και το λέμε αυτό όχι από κομματικό εγωισμό, αλλά επειδή η εμπειρία έχει δείξει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Πέρα όμως από αυτά, το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση ότι δεν συνεργάζεται με τη Νέα Δημοκρατία. Και κανένας στην αντιπολίτευση δεν θέλει να συνεργαστεί με κανένα. Αυτό, στην πραγματικότητα, ενισχύει το δικό μας επιχείρημα για αυτοδυναμία. Διότι οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ποιος θα τους κυβερνήσει και με ποιο σχέδιο. Η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί ούτε με τοξικότητα, ούτε με ανεφάρμοστες υποσχέσεις, ούτε με στείρα άρνηση. Με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει να κάνει σταθερά βήματα μπροστά".

Ενώ για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραπέμπει στη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027. Και προσθέτει: "Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι τα υπόλοιπα περιττεύουν. Δεν είναι δουλειά μας να ανακυκλώνουμε διαρκώς σενάρια εκλογών. Επίσης, δεν θα πρέπει να αγνοούμε ότι παρά την κόπωση σε μια μερίδα των πολιτών, η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις δημοσκοπήσεις προηγείται με τεράστια διαφορά από τα άλλα κόμματα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός. Εμείς, λοιπόν, έχουμε υποχρέωση, μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνών αναταράξεων, να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, με σοβαρότητα, σεμνότητα και αποτελεσματικότητα. Ώστε να μπορούμε, όταν φτάσει η ώρα των εκλογών, αφενός να κάνουμε τον απολογισμό μας και αφετέρου να παρουσιάσουμε στους πολίτες το σχέδιο μας για την Ελλάδα του 2030".

Ερωτηθείς για τα νέα κόμματα, θέση του είναι πως "δεν έχουμε τη δυνατότητα να διαλέγουμε αντιπάλους. Αυτό το αποφασίζουν οι πολίτες. Όσον αφορά το κόμμα του κ. Τσίπρα, εμένα μου θυμίζει κάπως την ταινία ‘Ημέρα της Μαρμότας'. Ξαναζούμε τα ίδια και τα ίδια: ίδιος αρχηγός, ίδια στελέχη, απλώς αλλάζει το όνομα. Επίσης, υπενθυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν το κόμμα του είχε πάρει περίπου 18%, θεωρώντας το αποτέλεσμα αποτυχία. Τώρα βλέπω να παρουσιάζεται ως επιτυχία το ποσοστό που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και το οποίο είναι χαμηλότερο από αυτό που πήρε στις εκλογές του 2023. Μπορεί φυσικά ο κ. Τσίπρας να είναι ολιγαρκής!".

Ενώ για το κόμμα της κυρίας Καρυστιανού λέει πως "είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, από το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία κινείται στον χώρο της μετριοπάθειας και της κοινής λογικής. Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άλλα κόμματα που έχουν μια λαϊκίστικη ατζέντα. Η διαμαρτυρία, όμως, δεν αρκεί για να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα. Χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να διαχειριστεί την οικονομία, να ενισχύει περαιτέρω την άμυνα της, να ασκεί μια υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, που θα μπορεί να δίνει, πάνω από όλα, λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος απαντά ως εξής: "Έχω εκτίμηση στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς διετέλεσα υπουργός του. Και πάντα πιστεύω στη μεγάλη Νέα Δημοκρατία. Αν, όμως, ο κ. Σαμαράς προχωρήσει πράγματι σε ένα νέο κόμμα, θα προξενήσει κάποια ζημιά στον κ. Βελόπουλο, στην κ. Λατινοπούλου και στη Νέα Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μεγαλύτερη ζημιά θα προκαλέσει στον ίδιο στον ίδιο του τον εαυτό και την παρακαταθήκη του. Το λέω με σεβασμό και με όλη την εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό του. Η Νέα Δημοκρατία, από το 1980 και μετά, έχει αποδείξει ότι η βάση της, ανεξαρτήτως αρχηγών και συγκυριών, συσπειρώνεται γύρω από το ίδιο το κόμμα".

Για την ακρίβεια, τέλος, αναγνωρίζει ότι "είναι πράγματι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών και γι' αυτό αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα. Θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μας να πούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά είναι εξίσου υποκριτικό να παριστάνει η αντιπολίτευση ότι το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Από το 2022 και μετά, λόγω των διεθνών κρίσεων και κυρίως των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας, η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα όπου ο πληθωρισμός δεν απασχολεί την κοινωνία και τη δημόσια συζήτηση".

Και καταλήγει: "Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: Με παρεμβάσεις στην αγορά, με πρόστιμα, με αυξήσεις μισθών, στο μέτρο πάντοτε των αντοχών του προϋπολογισμού και των επιχειρήσεων. Το Υπουργείο Ανάπτυξης θα παρουσιάσει σύντομα ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο, με το οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν αμέσως συγκρίσεις των τιμών μεταξύ διαφορετικών σούπερ μάρκετ, αλλά και συγκρίσεις τιμών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα τι συμβαίνει και εδώ κι αλλού".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μια Ιταλίδα στο Παγκράτι: Όλοι πίνουν απεριτίβο στη Magdalena

Ένα φρέσκο aperitivo bar μόλις άνοιξε σε μια από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές γειτονιές και έχει την προσοχή μας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ 06 Ιουν 2026 | 14:36

Χατζηδάκης: Το 2027 οι εκλογές - Περιορισμένης κλίμακας οι αλλαγές στην κυβέρνηση την Πέμπτη

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο ορίζοντας παραμένει η άνοιξη του 2027.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 20 Μαϊ 2026 | 14:52

ΔΕΘ: Οι 15 νέες παρεμβάσεις σε φόρους και εισοδήματα - Το πακέτο μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση

Τα μέτρα της ατζέντας της ΔΕΘ είναι πολλών ταχυτήτων, με τα πρώτα να είναι αυτά που υλοποιούνται σταδιακά το 2026 και το 2027.

BONUS 27 Απρ 2026 | 14:09

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης τρία δισ. ευρώ για το 2027 – Ανοιξε ο φάκελος ΔΕΘ

Ετοιμάζεται το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Απρ 2026 | 08:41

Πακέτο 1,2 δισ. στην ΔΕΘ έως και το 2027 - Τι έδειξαν τα στοιχεία για το υπερπλεόνασμα

Πίσω από τον κυβερνητικό σχεδιασμό βρίσκεται η ισχυρή απόδοση της ελ. οικονομίας σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα που φέρνουν τα μέτρα περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 23 Απρ 2026 | 14:36

Ερχεται νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων "Πισσαρίδης 2"- Σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ

Τι αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε πάνελ στο Φόρουμ των Δελφών

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Απρ 2026 | 10:42

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σταθερά μειώνει φόρους, η αντιπολίτευση υπόσχεται "λεφτόδεντρα"

"Οι συνάδελφοι έχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα", υποστήριξε ο Κωστής Χατζηδάκης για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Απρ 2026 | 10:40

Χατζηδάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Η αντιπολίτευση να μείνει μακριά από τη σφαίρα της τοξικότητας

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραέτιας.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΘ 15 Απρ 2026 | 12:37

Χατζηδάκης για Μυλωνάκη: Είμαστε συγκλονισμένοι - Συνέβη μπροστά μας την ώρα του πρωινού καφέ

"Είμαστε συγκλονισμένοι γιατί συνέβη μπροστά μας. Έχει δύο παιδιά. Είναι γεμάτος ενέργεια και ζωή", δήλωσε για τον Γ. Μυλωνάκη ο Κ. Χατζηδάκης.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Απρ 2026 | 11:29

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αμφιβάλλω ότι οι περιπτώσεις Τσιάρα και Βαρτζόπουλου θα κριθούν αρνητικά από τη Δικαιοσύνη

Ο λόγος που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρα γιατί ο πρωθυπουργός ήθελε να επιδείξει τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε ένα τέτοιο θέμα, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Απρ 2026 | 11:57

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της - Θα μελετήσουμε τις δικογραφίες

"Να δούμε περί τίνος πρόκειται, να δούμε για ποιο πράγμα κατηγορούνται και να ξαναμιλήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία" δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης.

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 02 Απρ 2026 | 15:22

Βουλή: Ο Ανδρουλάκης ζητάει εκλογές - "Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά", απαντά ο Χατζηδάκης

Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή - "Ήδη ένας δικός σας κουμπάρος κ. Ανδρουλάκη, έχει προφυλακιστεί για το θέμα", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Μαρ 2026 | 22:05

Κ. Χατζηδάκης: Οι μειώσεις στα καύσιμα θα περάσουν απευθείας στην τσέπη του καταναλωτή

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε πολύ γρήγορα σε όλους τους τομείς.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Μαρ 2026 | 19:00

Κ. Χατζηδάκης: 14 παρεμβάσεις για περιορισμό γραφειοκρατίας, ενίσχυση διαφάνειας, αντιμετώπιση του βαθέως κράτους

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδεικνύει "στείρο αρνητισμό σε όλα"

11 Μαρ 2026 | 14:09

Μέτρα για ακρίβεια: Πλαφόν σε καύσιμα και τρόφιμα έως 30 Ιουνίου - Πρόστιμα μέχρι 5 εκατ. για αισχροκέρδεια

Οι ανακοινώσεις των μέτρων κατά της αισχροκέρδειας εν μέσω κρίσης στη Μέση Ανατολή

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Μαρ 2026 | 21:19

Χατζηδάκης: Για την κρίση χρειάζεται σοβαρότητα και όχι πανικός - Θα στηρίξουμε την κοινωνία αν παραστεί ανάγκη

"Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα σε σχέση με τα αποθέματα ασφαλείας ούτε με την τροφοδοσία της αγοράς", ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Μαρ 2026 | 12:20

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει θέμα ενεργειακής ασφάλειας στη χώρα μας - Σαρωτικοί έλεγχοι για αισχροκέρδεια

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας ή ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Φεβ 2026 | 19:29

Χατζηδάκης για δημοσιεύματα περί αναφοράς στους φακέλους Επσταϊν: "Κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο"

"Όσα αναφέρονται σε ορισμένα δημοσιεύματα ιστοσελίδων για δήθεν συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με κάποιον κ. Κολόμ, o οποίος είχε σχέση με τη λίστα Έπσταϊν, είναι αποκυήματα φαντασίας"

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 11 Φεβ 2026 | 14:27

Στον Βοτανικό Χατζηδάκης και Δούκας: Οι αναπλάσεις θα θυμίζουν σε μικρογραφία το Ελληνικό

Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Δούκας επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης στον Βοτανικό

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ 09 Φεβ 2026 | 19:59

Κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ για την κοπή της πίτας του Κωστή Χατζηδάκη - Yπουργοί, στελέχη και φίλοι στην εκδήλωση

Το "παρών" έδωσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γραμματείς της ΝΔ και πολλές εκατοντάδες πολιτών.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 09 Φεβ 2026 | 11:26

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: 12 ερωτήσεις – απαντήσεις

Το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης που προωθεί ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Φεβ 2026 | 10:04

Χατζηδάκης: Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών με το νέο νομοσχέδιο κατά της γραφειοκρατίας

Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε χθες έρχεται σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεων που έχει κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 04 Φεβ 2026 | 13:54

Οι 14 παρεμβάσεις για τη γραφειοκρατία: Tι αλλάζει με τα πιστοποιητικά - Με μοντέλο ΕΦΚΑ οι συναλλαγές στο Δημόσιο

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, περιλαμβάνει 14 παρεμβάσεις διοικητικού χαρακτήρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 04 Φεβ 2026 | 10:31

Χατζηδάκης: Εγγύηση για τις επόμενες γενιές η συνταγματική ρήτρα δημοσιονομικής σταθερότητας

Δημοσιονομική ισορροπία και μεταρρυθμίσεις αποτελούν τους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Φεβ 2026 | 14:18

Χατζηδάκης: Το νέο σύγχρονο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι πραγματικότητα την άνοιξη του 2027

Το "χρωστάμε στον Παναθηναϊκό, διότι οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Πρωτεύουσας έχουν τα δικά τους σύγχρονα γήπεδα", είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 30 Ιαν 2026 | 20:59

Υπεγράφη η σύμβαση για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά - Ηράκλειο - Παρουσία Χατζηδάκη [βίντεο]

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20 Ιαν 2026 | 13:15

Χατζηδάκης και Σκέρτσος παρουσίασαν τις 10 βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το 2026

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η προσπάθεια τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ είναι διαρκής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 15:44

Αγρότες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Χατζηδάκη και Τσιάρα - "Θα μεταφέρουμε στα μπλόκα όσα μας είπαν"

"Ο αγροτικός κόσμος θα κρίνει αν το ικανοποιούν οι προτάσεις της κυβέρνησης", είπε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος από το μπλόκο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ» 14 Ιαν 2026 | 12:25

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση στο Μαξίμου με αγρότες - Εξειδίκευση των μέτρων [εικόνες]

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να τεθούν ζητήματα όπως τα ΑΤΑΚ, ΚΑΕΚ, και οι ανεφάρμοστες εν πολλοίς ταυτοποιήσεις που αφήνουν έξω αναίτια απλήρωτους αγρότες.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 21:19
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 13 Ιαν 2026 | 11:50

Κωστής Χατζηδάκης: 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσίασε σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης 11 δεσμεύσεις για το 2026

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 12 Ιαν 2026 | 23:33

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026 - Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών

Όσα προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:18
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 07 Ιαν 2026 | 11:22

Μητσοτάκης: 45 δισ. ευρώ από την Κομισιόν σε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Στις 12:00 θα εξειδικευτεί το "πακέτο" των μέτρων από την κυβέρνηση με τα οποίο προσδοκούν να έρθουν σε συμφωνία με τους αγρότες ώστε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 05 Ιαν 2026 | 11:15

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές στα μπλόκα - Δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα του FIR Αθηνών

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς Χατζηδάκη. "Ελπίζω να πει ότι δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από το καθεστώς Μαδούρο".

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 16:22

Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες το 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο" τόνισε για τους αγρότες ο Κωστής Χατζηδάκης

ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Δεκ 2025 | 09:39

Από Παρασκευή η καταβολή των αυξημένων συντάξεων μετά τις μειώσεις φόρων και την αναπροσαρμογή [παραδείγματα]

Κερδισμένοι θα είναι για πρώτη φορά και οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, καθώς αυτή "διαγράφεται" κατά 50% και θα καταργηθεί σε 12 μήνες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 19:05

Χατζηδάκης για αγρότες: Εκτακτη στήριξη 160 εκατ. ευρώ από αδιάθετα κονδύλια - Αλλα 600 μέχρι το τέλος του έτους

Πρόσθετο πακέτο 160 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων, βαμβακοπαραγωγών και σιτοπαραγωγών προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 18:27

Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται νέοι σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα

Συγκροτήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 09:21

Χατζηδάκης για αγρότες: Είμαστε σε καλύτερο δρόμο, ανοιχτή η πόρτα για διάλογο - Δεν εμφανιζόμαστε ως Άη Βασίληδες

"Η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται σαν Άη Βασίλης", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης ενώ παράλληλα απηύθυνε νέο κάλεσμα για διάλογο με τους αγρότες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 14 Δεκ 2025 | 17:09

Χατζηδάκης για αγρότες: "Τα προβλήματα απαιτούν διάλογο, δεν αντιμετωπίζεται η κατάσταση με τελεσίγραφα"

"Το μπλόκο της Νίκαιας αρνήθηκε να κάνει αυτό το διάλογο. Δεν είναι προς όφελος κανενός αυτή η αντιμετώπιση", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.

ΣΥΣΚΕΨΗ 11 Δεκ 2025 | 08:55

Σήμερα η συνάντηση Χατζηδάκη με τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης στο Μέγαρο Μαξίμου

Η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων επιμένει -παρά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη- να υπάρξει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ 05 Δεκ 2025 | 09:18

Αγροτικά μπλόκα: Μάχη με τον χρόνο δίνει η κυβέρνηση - Τέλος Δεκεμβρίου οι πληρωμές

Όσο καθυστερεί η καταβολή των επιδοτήσεων, τόσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των έντιμων αγροτών είναι υπαρκτά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Αγρότες Κρήτης: Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί "όταν θα διασφαλιστεί η παρουσία όλων των φορέων της Κρήτης" αναφέρει η Παγκρήτια Συντονιστική των κτηνοτρόφων

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 03 Δεκ 2025 | 17:29

Συνάντηση Χατζηδάκη - Γκίλφοϊλ: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπογραμμίστηκε ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των τελευταίων ετών

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Δεκ 2025 | 11:19

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα καταβάλει τον Δεκέμβρη 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί διάλογο με τους αγρότες, αποφεύγοντας ακραίες κινητοποιήσεις.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 28 Νοε 2025 | 12:05

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ελλάδα δεν χάνει χρήματα και οι ειλικρινείς αγρότες θα πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι οι πληρωμές προς τους αγρότες συνολικά το 2025 θα φτάσουν στα 3,7 δισ. ευρώ.

27 Νοε 2025 | 19:43

Στα 3,7 δισ. οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι το τέλος του 2025 - Την Παρασκευή η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης

"Η χώρα δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που θα περισσέψουν", όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 23 Νοε 2025 | 12:05

Χατζηδάκης: Τι επόμενες ημέρες η βασική ενίσχυση στους αγρότες - Τριπλή στήριξη στους κτηνοτρόφους

Tι ανέφερε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Νοε 2025 | 10:12

Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Σε 10 ημέρες οι καταβολές

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι "επειδή εφαρμόζουμε το νέο σύστημα, θα περισσέψουν χρήματα και αυτά δεν θα γυρίσουν στις Βρυξέλλες".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Νοε 2025 | 08:25

Χατζηδάκης για το λιμάνι στην Ελευσίνα: Υπάρχει χώρος δίπλα στο ναυπηγείο, η χώρα δεν μπορεί να αποκρούει προτάσεις

"Η Ελευσίνα έχει λιμάνι, και υπάρχει και χώρος, από όσο αντιλαμβάνομαι, δίπλα στο ναυπηγείο για να υπάρξει άλλο λιμάνι", είπε.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 16 Νοε 2025 | 09:48

Χατζηδάκης: Η άνοδος της τιμής στο κρέας έχει να κάνει με την προσφορά και τη ζήτηση

"Δεν είναι μόνο πρόβλημα ελληνικό η ακρίβεια, είναι πρόβλημα ευρωπαϊκό", είπε.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 15 Νοε 2025 | 18:43

Χατζηδάκης: Η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτελεί μεγάλη μεταρρύθμιση με προκλήσεις

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει "σε νέα εποχή διαφάνειας και δικαιοσύνης", σλύμφωνα με τον Κώστα Τσιάρα - Ο διπλός στόχος της ΑΑΔΕ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ 12 Νοε 2025 | 12:05

Αρθρο "κόλαφος" του Παπαχελά για τους βουλευτές της ΝΔ και τα ΕΛΤΑ: Τίποτα πιο ανάλγητο από τον φαύλο πολιτικό

Το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην 'Καθημερινή" είναι αφιερωμένο στους βουλευτές (κυρίως) της ΝΔ που αντέδρασαν στη μεταρρύθμιση των ΕΛΤΑ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Νοε 2025 | 11:17

Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου - Ανακοινώσεις Χατζηδάκη

Υπολογίζεται ότι περίπου 37.000 αγρότες που είχαν εξαντλήσει το όριο από την καταβολή της 2ης δόσης τον Ιούλιο.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΓΙΑ ΕΛΤΑ 01 Νοε 2025 | 12:56

Χατζηδάκης: Ποτέ δεν αρνήθηκα δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν μπορεί να συνδέεται με εμένα ό,τι προκαλεί αντιδράσεις

Ο Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης των ΕΛΤΑ για κλείσιμο καταστημάτων και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 26 Οκτ 2025 | 14:16

Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Κ. Χατζηδάκης απαντά λέγοντας πως "έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό"

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Οκτ 2025 | 10:41

Χατζηδάκης: H παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Αγνωστο Στρατιώτη θα γίνει όπως πρέπει

"Η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά της αρμοδιότητας συντήρησης και ανάδειξης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο υπ. Εθνικής Άμυνας θα κατατεθεί, και θα φέρει τις υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργών".

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 12 Οκτ 2025 | 17:33

Χατζηδάκης: Τα μνημεία των ηρώων δεν είναι χώροι για διαμαρτυρίες - Είμαι κατάπληκτος από τις αντιδράσεις

Διερωτάται εν πρώτοις αν "είναι τα μνημεία, όπως αυτό του Αγνώστου Στρατιώτη, τόπος για κάθε είδους διαμαρτυρία;"

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Οκτ 2025 | 19:33

Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Αποφεύχθηκε το lockdown - Ενισχύονται οι έλεγχοι και τα μέτρα

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/10 για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Οκτ 2025 | 16:34
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 14:10

Κωστής Χατζηδάκης: Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες, ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις της Κομισιόν

"Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις. Ακολουθεί η καταβολή των ετήσιων αποζημιώσεων αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι", τόνισε

ΧΑΣΑΠΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 30 Σεπ 2025 | 13:13

Οι απλήρωτοι αγρότες, νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου: Δεν καταβάλλονται οι επιδοτήσεις λόγω του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ποσό 598 εκ ευρώ για το 2024 δεν έχει καταβληθεί ακόμα ενώ δεν θα καταβληθεί τον Οκτώβριο, ούτε η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ύψους έως και 500 εκ ευρώ.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Στα χέρια του Χατζηδάκη το δύσκολο σταυρόλεξο των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες- Οι απειλές της Κομισιόν

Η Κομισιόν απαιτεί οι αλλαγές το σύστημα ελέγχου και πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ να ισχύσουν άμεσα, αλλιώς αναστέλλει τις πληρωμές.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:58
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 21:54

Χατζηδάκης: Οι παρεμβάσεις της ΔΕΘ για τη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών στηρίζουν το εμπόριο

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε επίσης ότι η αναδιάταξη του διεθνούς εμπορίου βρίσκει την Ελλάδα σε πλεονεκτική θέση

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

21 Σεπ 2025 | 18:53

Κ. Χατζηδάκης: Παράθυρο για "ένα ακόμα πακέτο στήριξης" το 2026

Η συνέντευξη κλείνει με τα πολιτικά ανοίγματα της κυβέρνησης προς το Κέντρο, με αφορμή και την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:30

Αιχμές Γιαννίτση για Greek Statistics στην αύξηση του ΑΕΠ - "Είναι λάθος τα στοιχεία του" απαντά η ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης διερωτήθηκε σχετικά με την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 10:52

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: Bρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας, λογικό οι κυβερνήσεις να υποχωρούν

"Παρόλα αυτά, η ΝΔ προηγείται με σημαντική διαφορά των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτικά και δημοσκοπικά την περπατησιά τους", ανέφερε.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 18 Σεπ 2025 | 08:37

Γαλάζιο αντάρτικο Σιμόπουλου για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΘ: "Κύριε υπουργέ, ζητώ να το αποσύρετε"

Ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως του είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή της την επιλογή, ζητώντας από τον υπουργό να την αποσύρει.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 23:16

Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: "Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο και την ελληνική οικονομία"

"Ήμουν αρμόδιος Υπουργός όταν φέραμε νομοσχέδιο για την υπέρβαση των ζητημάτων που αντιμετώπιζε η Τράπεζα και θυμάμαι τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση"

ΧΡΗΜΑ 16 Σεπ 2025 | 13:32

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις το 2026: Πίνακες με παραδείγματα ανά επάγγελμα και αποδοχές

Μισθοί και συντάξεις θα αυξηθούν από τη μείωση του φόρου λόγω νέας φορολογικής κλίμακας αλλά και από τις αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς

16 Σεπ 2025 | 06:17

Από τις παροχές της ΔΕΘ ξανά στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ - Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ με έντονη προεκλογική εσάνς η πολιτική σκηνή, με την κυβέρνηση να έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα και την αντιπολίτευση να βρίσκεται σε τροχιά αναζήτησης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Σεπ 2025 | 15:57

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Εξαγγελίες χωρίς σαφή κοστολόγηση, ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς πρασίνισε.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για "ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς... πρασίνισε".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 14 Σεπ 2025 | 15:32

Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Πολιτική αλλαγή με νίκη ΠΑΣΟΚ - Ετοιμος να συνεργαστώ για συγκεκριμένους στόχους απέναντι στη ΝΔ

"Δεν μπορώ να κάνω το Νοστράδαμο" είπε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. Τι είπε για Τσίπρα, ακρίβεια και σκάνδαλα.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Σεπ 2025 | 12:53

Χατζηδάκης: Με τη ΝΔ η χώρα πηγαίνει ψηλότερα, όχι με λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης

Στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ανεπαρκή μέτρα, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει ότι "στην πλειοδοσία υποσχέσεων εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ανταγωνιστούμε την αντιπολίτευση".