Αξίζει για μια γκαζόζα;

Ίσως οι εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποτελούν την σχετική «λύτρωση».

SHARE THIS
0
SHARES

Εκφυλιστικά φαινόμενα έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Βουλευτής που εκλέχτηκε με τον Λεβέντη και πήρε «μεταγραφή» στον Καμμένο εξηγεί στη Βουλή ότι δεν ψήφισε γιατί ήπιε μια γκαζόζα και πήγε... τουαλέτα.

Βουλευτές χαρακτηρίζουν γελοίους όσους λένε ότι θα φύγουν από το κόμμα τους και σε τρεις ημέρες φεύγουν...

Κόμμα που έμεινε χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα διαρρέει ηχητικά και... κασέτες για τους πρώην βουλευτές του, οι οποίοι απαντάνε κάτι περί «μπουγαδοπνίχτρας στη ρούγα».

Βουλευτής που εκλέχτηκε με τον Λεβέντη και «μετακόμισε» στον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα ιδρύσει δικό της κόμμα και θα παραδώσει την (151η για την κυβερνητική πλειοψηφία) έδρα της αν το ζητήσει ο πρόεδρος του προηγούμενου κόμματός της.

Ο δε πρόεδρος την κατηγορεί δημοσίως για... θεούσα που ήθελε να διορίσει την κόρη της.

Αρχηγός άλλου κόμματος αφήνει να εννοηθεί για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόταν στην κυβέρνηση επί μια τετραετία ότι χρηματίζονται από τον Σόρος και έχουν σχέσεις με Ρουβίκωνες.

Βουλευτής που κυκλοφορεί με μηχανή λέει ότι θα αργήσει να παραιτηθεί γιατί του χάλασε το... αυτοκίνητο.

Ο ίδιος πάει να παραιτηθεί και αλλάζει γνώμη επειδή του το ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής και μέλος άλλου κόμματος.

Τι συνιστούν όλα αυτά; Απλά την επιβεβαίωση μιας βαθιάς παρακμής που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ως απότοκο της χρεοκοπίας του 2010 και της διάλυσης του πολιτικού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πριν μερικές ημέρες έκλεισε έναν σημαντικό πολιτικό κύκλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών για τη λύση του Μακεδονικού μετά από 27 χρόνια κυρώθηκε και τίθεται σε εφαρμογή.

Ο κύκλος των Μνημονίων ολοκληρώθηκε από τον περασμένο Αύγουστο. Ακόμη και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, ως το πρώτο σήμα μιας νέας εποχής.

Οι βασικές πολιτικές εκκρεμότητες της περιόδου έχουν ολοκληρωθεί και η εμμονή της κυβέρνησης να φτάσει με το ζόρι μέχρι τον Οκτώβριο, παρόλο που έμεινε χωρίς κυβερνητικό εταίρο και χωρίς -επί της ουσίας- πλειοψηφία στη Βουλή, προκαλεί αυτά τα ανησυχητικά φαινόμενα ευτελισμού του δημοσίου βίου.

Διάλυση κομμάτων, ξεκατινιάσματα, βρισιές και μια συνεχή υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που δεν ωφελεί κανέναν ή για την ακρίβεια ωφελεί μόνο τα άκρα.

Ίσως οι εκλογές σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποτελούν την σχετική «λύτρωση». Εκτός αν αξίζει να διαλυθούν όλα για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια γκαζόζα...

 

 

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook