Δρίτσας, δράκος και ψιλό γαζί

Το πρόβλημα είναι εν τέλει τι θέλει το Μαξίμου.

SHARE THIS
0
SHARES

Το ερώτημα της ημέρας είναι «πόσους Κινέζους μπορεί να κοροϊδέψει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας; Ή μήπως το σωστό ερώτημα πόσους έλληνες ακόμη προσπαθεί να κοροϊδέψει συνολικά η κυβέρνηση; 

Και τα δυο ερωτήματα προκύπτουν μετά τα όσα  «καινοφανή» ανέκυψαν σχετικά με τη σύμβαση που έφερε η κυβέρνηση προς κύρωση στη Βουλή για την νέα επένδυση – ξεπούλημα ( διαλέγετε και παίρνετε) της Cosco στον ΟΛΠ.

Οι Κινέζοι πήραν χαμπάρι και κατήγγειλαν ότι στην σύμβαση που ήρθε υπάρχουν …διορθώσεις που την καταστούν τελείως διαφορετική απ΄αυτή που υπέγραψαν με το ελληνικό δημόσιο.

Καταγγέλλουν μάλιστα ως  υπαίτιο της …δολιοφθοράς τον αρμόδιο υπουργό ναυτιλίας ο οποίος ως γνωστόν στο θέμα πατάει σε δυο βάρκες.

Και την Cosco δεν θέλει και την καρέκλα του υπουργού θέλει .

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι θέλει και τι δεν θέλει ο Θ. Δρίτσας και ο κάθε υπουργός Δρίτσας.

Το πρόβλημα είναι εντέλει τι θέλει το Μαξίμου. Και ούτε καν αυτό: το πρόβλημα είναι τι χρειάζεται η χώρα.

Αν όντως ο κ. Δρίτσας έκανε του κεφαλιού του και αλλοίωσε τη σύμβαση με την COSCO και μάλιστα λίγο πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο τότε η στάση Τσίπρα θα έπρεπε να είναι άλλη.

Η μήπως δεν έκανε του κεφαλιού του και οι διορθώσεις ήταν σε συνεννόηση με τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης στη γνωστή τακτική «και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο;»

Το πλέον εξοργιστικό όλων ήταν η  cool στάση του κ.Δρίτσα στη Βουλή μετά την αποκάλυψη της επιστολής της Cosco και την ευθεία…απειλή που αυτή υπέκρυπτε για το μέλλον της επένδυσης.  

Ο υπουργός δεν βρήκε λόγο να αναστατώνεται το σύμπαν όπως είπε. Και συνέστησε ψυχραιμία διότι δεν μπορεί όπως είπε μια επιστολή να επηρεάζει μια νομοθετική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη και εκείνος δεν είναι δράκος.

Υπάρχει όμως και κάτι εξοργιστικότερο αυτού. Το τηλέφωνο του υπουργού δεν χτύπησε.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου του τράβηξε την …υπουργική καρέκλα.

Το θέμα των επενδύσεων στη χώρα δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζουν οι  53 του ΣΥΡΙΖΑ οι εξηντατρείς ή οι 300.

Είναι θέμα επιβίωσης… Όλων μας.

 

ΥΓ.

Παρακαλώ ο κ. Δρίτσας , ο κ. Τσακαλώτος ή όποιος άλλος από την κυβέρνηση επιθυμεί να τηλεφωνήσει αυτές τις ημέρες σε κάποιον  χαμηλοσυνταξιούχο που το έκοψαν το ΕΚΑΣ. Δεν θα δυσκολευτεί να βρει είναι χιλιάδες και είναι γύρω τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook