ΓιαννηΣ - ΑλεξανδροΣ ΙωαννιδηΣ
ΓιαννηΣ - ΑλεξανδροΣ ΙωαννιδηΣ

Η επανάσταση της κοινής λογικής

Η φετινή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης υπήρξε μια συναισθηματικά φορτισμένη

SHARE THIS
0
SHARES

Η φετινή επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης υπήρξε μια συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα. Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλη την επικράτεια τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η περηφάνια μας πληγώθηκε. Αλλά, τέτοιες στιγμές μας δείχνουν ότι μπορούμε να ανακάμψουμε. 

Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και - όντως - βρίσκεται σε πρωτοφανή σύγχυση. Η αδυναμία υπεράσπισης των εθνικών γραμμών είναι εμφανέστατη. Στελέχη του προκαλούν διαρκώς το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών. 

Με την λαϊκή κατακραυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να μην έχει ακόμη καταλαγιάσει, οι απαράδεκτες δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά του τουρκικού επεκτατισμού στο Αιγαίο διαδέχθηκαν η μία την άλλη. Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη των επιζήμιων εθνικά θέσεων πήρε ο Γ. Τσιρώνης. Το Καστελόριζο είναι στο Νότιο Αιγαίο. Η ελληνική ΑΟΖ επεκτείνεται έως εκεί. Καλά θα κάνουν να το αντιληφθούν άμεσα οι κυβερνώντες προτού προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην πατρίδα μας. Εκπτώσεις σε υψίστης σημασίας ζητήματα δεν είναι αποδεκτές.

Σε επιπέδου έργου, η κυβέρνηση είναι σε πλήρη αποσύνθεση. Με εξαίρεση συγκεκριμένες μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που αργά ή γρήγορα θα ολοκληρωθούν, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα. Επενδύσεις λιμνάζουν στο βάλτο της γραφειοκρατίας. Μεταρρυθμίσεις στο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα απελευθερώσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας παραμένουν κλειδωμένες σε συρτάρια καρεκλοκένταυρων υπερασπιστών της οπισθοδρόμησης. 

Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναλογιστούμε όλοι οι Έλληνες την αδήριτη ανάγκη για εθνική ομοψυχία. Να παραμερίσουμε τις οποίες διαφωνίες μας και να πορευτούμε με κοινό παρονομαστή την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας. Μακριά από έριδες, διχασμό και ιδιοτελή συμφέροντα. Να προτάξουμε την αγάπη μας για τον τόπο μας. Να αναδείξουμε - επιτέλους - τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Το μεράκι, την όρεξη για δουλειά, την εργατικότητα και τη δημιουργικότητα μας. Να φτιάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα που θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε. Μια χώρα που θα καινοτομεί, θα πρωτοπορεί, θα μπορεί να υπερηφανεύεται για το σήμερα και όχι να αναπολεί μόνο το ένδοξο παρελθόν της. 

Ήρθε η ώρα η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αυτή η πανίσχυρη κοινωνική πλειοψηφία να πάψει να παρακολουθεί βουβή. Ήρθε - επιτέλους - η ώρα να πραγματοποιήσουμε μια επανάσταση στηριγμένη στο ρεαλισμό και στις δικές μας - γιγάντιες πραγματικά - δυνάμεις και δυνατότητες. Μια επανάσταση της κοινής λογικής που θα μας επιτρέψει να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα. 

Το οφείλουμε στους προγόνους μας. Το οφείλουμε στους απογόνους μας. Το οφείλουμε - πάνω από όλα - στους ίδιους μας τους εαυτούς. 

*O Γιάννης - Αλέξανδρος Ιωαννίδης είναι δημοσιογράφος

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook