ΔημητρηΣ ΤσιοδραΣ
ΔημητρηΣ ΤσιοδραΣ

Μέτωπο λογικής

Οι φιλελεύθερες - κεντρώες δυνάμεις έχουν θέση στο μεγάλο προσκλητήριο.

SHARE THIS
0
SHARES

Πολλοί φίλοι ρωτούν. Γιατί με τη ΝΔ στην Α' Αθηνών; Κατ΄ αρχάς πρέπει να σημειώσω ότι στη διάρκεια της κρίσης, παρά τις διαφορές μας, με τους ανθρώπους της ΝΔ ήμασταν πάντα από την ίδια πλευρά.

Μαζί λοιδωρηθήκαμε, χαρακτηριστήκαμε προδότες και γερμανοτσολιάδες από εκείνους που σήμερα αποδεικνύονται οι πιο υπάκουοι υπηρέτες των ξένων. Που συναίνεσαν σε απαιτήσεις που καμιά κυβέρνηση στη διάρκεια της κρίσης δεν δέχθηκε. Από εκείνους που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα και - αυτό κι αν είναι θράσος και κοροϊδία - τους βλέπουμε σήμερα να καταγγέλλουν τον λαϊκισμό.

Συναντηθήκαμε στις πλατείες όταν προσπαθούσαμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη.

Οι διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες δεν μας εμπόδισαν να είμαστε δίπλα-δίπλα όταν προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα από τους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη που μας κόστισαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια.

Ο Αλ.Τσίπρας σήμερα επιχειρεί να στήσει ένα νέο σκηνικό ακραίας πόλωσης (η πόλωση κι ο διχασμός είναι τα μόνα γήπεδα που του ταιριάζουν). Αφού τελείωσε ο συνεταιρισμός συμφέροντος με τον κ. Καμμένο, τώρα βαφτίζει τις  οπισθοδρομικές απόψεις του προοδευτικές και ψάχνει νέο όχημα που θα τον κρατήσει στην εξουσία.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση που θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη. Που θα ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα. Που θα βλέπει τη μεσαία τάξη ως τη μεγάλη ατμομηχανή κι όχι ως εχθρό. Που θα μειώσει τους φόρους. Που θα επιβραβεύει τους άριστους. Που θα επιμείνει στην εφαρμογή των νόμων.  

Για να σχηματισθεί η αναγκαία ευρύτατη πλειοψηφία, χρειάζεται η κοινή πορεία όλων των μεταρυθμιστικών-ευρωπαϊκών δυνάμεων σε ένα δημοκρατικό μέτωπο που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αυτό που χρειάζεται είναι διαπιστευτήρια σοβαρότητας, εντιμότητας, επάρκειας και προσήλωσης σε αλλαγές κι όχι έλεγχος των κομματικών ταυτοτήτων του παρελθόντος. Γελιούνται οικτρά όσοι νομίζουν ότι ο κ. Τσίπρας έγινε σοσιαλδημοκράτης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει προγραμματική αντιπολίτευση. Θα κάνει πόλεμο φθοράς από την πρώτη μέρα και θα επιχειρήσει να γεμίσει τα πεζοδρόμια ξανά με διαδηλωτές, αν και αμφιβάλλω ποιοι θα τον πιστεύουν αυτή τη φορά.

Απέναντι σε όλα αυτά χρειάζεται ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο δυνάμεων που αντιδρούν στον ευτελισμό των θεσμών, στη στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων, στον αφανισμό της μεσαίας τάξης, στην αφαίμαξη όσων έχουν απομείνει να παράγουν. Ένα μέτωπο ανασυγκρότησης και δημιουργίας. Είναι κάτι που υποστηρίζω εδώ και καιρό. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όλες οι φιλελεύθερες-κεντρώες δυνάμεις έχουν θέση σε αυτό το μεγάλο προσκλητήριο ενάντια στη μιζέρια και την παρακμή.

 

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook