Follow us

Ο Γκλέτσος και οι «φωστήρες» των τηλεοπτικών εκπομπών

Πώς σε λίγα δευτερόλεπτα ξεμπρόστιασε τα μηδενικά που το παίζουν μεγάλες μορφές.

Γιώργος Ευσταθίου
ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΩΡΓΟς ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ο Γκλέτσος και οι «φωστήρες» των τηλεοπτικών εκπομπών

Ο Απόστολος Γκλέτσος αποκάλυψε στον Πέτρο Κωστόπουλο πως έχει πάει με άνδρα.

Και έκτοτε τα μέλη στα πάνελ των τηλεοπτικών εκπομπών -ναι αυτά που πιστεύουν πως διαθέτουν ασύλληπτα υψηλή κοινωνική νοημοσύνη- δεν μπορούν να ηρεμήσουν με τίποτα, αναφωνώντας συνεχώς: «Μα μοιάζει τόσο αρσενικός, πως είναι δυνατόν να το έχει κάνει αυτό;».

Ναι, που λέτε, αυτοί οι φωστήρες της μικρής οθόνης, οι τεράστιες μορφές της δημοσιογραφίας, που στέκονται μόνο στην πρώτη εντύπωση -γιατί φυσικά δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν στη δεύτερη- που θεωρούν πως έχουν άποψη για όλα, από τον «αμόρφωτο Παντελίδη -εεε, που είστε, δεν μπήκε στο Πολεμικό Ναυτικό γιατί ήταν ωραίος, διάβασε και πέρασε στις Πανελλήνιες- μέχρι τον Τσαρούχα που την έχει δει... Σουηδία και θέλει να βαφτίσει το παιδί της πρώην του, Θεοφανίας Παπαθωμά -ενώ κανονικά, σύμφωνα με αυτούς θα έπρεπε να σφάξει στο γόνατο και αυτό και τη μάνα του και τον σύντροφό της, Γρηγόρη Πετράκο- και θεωρούν το 2016 ΑΚΟΜΑ gay μόνο όποιον:

Έχει ανοίξει τον πόλεμο της τρίχας, κάνοντας λέιζερ σε πόδια, χέρια, μασχάλη και στήθος – ταυτιζόταν με το βελούδινο κορμί της Πάμελα Άντερσον και όχι με τον Μιτς Μπιουκάναν, τον πιο δασύτριχο ναυαγοσώστη στην ιστορία της TV.

Μιλάει τσιριχτά, πετώντας ενδιάμεσα πολλές αγγλικές λέξεις -μια διασταύρωση δηλαδή του Γιώργου Ταμπάκη και της Τζούλι Μασίνο.

Του δίπλωσε η σαγιονάρα όταν κατέβαινε με φόρα πέρσι το καλοκαίρι τις σκάλες... Δε φαντάζεσαι τρόμος.

Ζει από θαύμα -του δίπλωσε η σαγιονάρα όταν κατέβαινε με φόρα πέρσι το καλοκαίρι τις σκάλες... Δε φαντάζεσαι τρόμος.

Βγάζει τα φρύδια του – από Γωγώ Μπρέμπου, Μάρλεν Ντίτριχ.

Ξέρει καλλιαρντά -Νάκα, Μπουτ, Μπάρα, Τζινάβω, Αβέλι Ουάχα, Χαλέ κ.α. που έμαθε βλέποντας το ντοκιμαντέρ της Πάολας Ρεβενιώτη.

Συχνάζει στο Γκάζι – εκεί, πηγαίνουν πια μόνο straight ζευγάρια ή μπακούρια που ψάχνουν για γκόμενες και οι μόνο gay που βλέπεις είναι όσοι μεγάλωσαν με τον Γιάννη Μπέζο και τη θεία του Βιργινία στους «Απαράδεκτους».

Είναι παθητικός -Τι λέτε ρε παιδιά; Υπάρχει και ο top που είναι μόνο ενεργητικός; Και ο vers που κάνει και τα δύο;

Ακούει Madonna – Ναι, πραγματικά, η παγκόσμια μουσική σκηνή δεν έχει κάτι άλλο να επιδείξει όοολα αυτά τα χρόνια εκτός από τη γιαγιά με τις απίστευτες χορευτικές αντοχές.

Ας σοβαρευτούμε τώρα άνθρωποι -συγχωρήστε μου την υπερβολή- των πάνελ. Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω κάτι πολύ μα πολύ σοβαρό: Στον κόσμο μας υπάρχουν και gay αρρενωποί που δεν θυμίζουν σε τίποτα τις καρικατούρες άλλων εποχών -αυτές που πλάσαραν οι δημιουργοί σε σειρές και ταινίες με ξεφτιλέ τρόπο για να γελάτε- που χορεύουν ζεϊμπέκικο όπως ο Παπανδρέου και όχι όπως η Χρονοπούλου στο «Μια κυρία στα μπουζούκια».

Ο Γκλέτσος κατάπιε και έφτυσε στα μούτρα σας με τον πιο ωραίο και ειλικρινές τρόπο το straight προφίλ του.

Και αυτό ακριβώς θέλησε να σας κάνει να καταλάβετε ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος σε λίγα δευτερόλεπτα κατάπιε και έφτυστε μπροστά στα μούτρα σας με τον πιο ωραίο και ειλικρινές τρόπο το straight προφίλ του που τόσα χρόνια τον έκανε γνωστό σε όλους.

Και μάλιστα χωρίς στιγμή να σκεφτεί το κόστος που θα πληρώσει, αν πληρώσει δηλαδή, στη ζωή, την καθημερινότητα, τη σύντροφό του, την κόρη του, την πολιτική, την υποκριτική -αν γυρίσει ξανά σε αυτή.

Το αντίθετο δηλαδή παράδειγμα από το τσούρμο των τιποτένιων celebrities που ενώ είναι ολοφάνερα gay, αρνούνται να το παραδεχτούν και προωθούν μια εικόνα ετεροφυλόφιλου, τρέμοντας την κατακραυγή.

Παιδιά, ηρεμήστε, κανείς πραγματικά δεν καίγεται για τη σεξουαλική σας ταυτότητα. Το πρόβλημα είναι καθαρά δικό σας και πηγάζει από τα κόμπλεξ του επαρχιωτισμού σας.

Συνεχίστε να ζείτε κάτω από το φερετζέ σας και κάποιες φορές να συμπεριφέρεστε δημόσια όπως ακριβώς τα μέλη των πάνελ των εκπομπών.

Να βλέπετε δηλαδή gay να περνούν και να λέτε γεμάτοι ανακούφιση: «Ευτυχώς που δεν φιλήθηκαν μπροστά μας. Είναι αυτό πρότυπο για τα παιδιά μας;».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες όλων των εποχών έρχεται στην Αθήνα

Με ένα set list που αντλεί από όλα τα εμβληματικά άλμπουμ των πρώτων δεκαετιών της πορείας τους και παρουσιάζοντας το πιο θεαματικό τους show μέχρι σήμερα.

15 Σεπ 2025 | 07:55

Βαθιά Αμερική

Μπορεί η βαθιά Αμερική να ορίσει τις τύχες του πλανήτη, κατά τον τρόπο που ένας καρκίνος μέχρι να ξεπεραστεί, αποσυντονίζει, βασανίζει τον άνθρωπο; Όλα δείχνουν πως ναι.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 15 Σεπ 2025 | 06:15

Η ιδεολογία του δολοφόνου

Είναι οι δολοφόνοι εκ προοιμίου "δεξιοί" ή εκ προοιμίου "αριστεροί", όπως θέλουν να μας πείσουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές παρατάξεις;

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ 14 Σεπ 2025 | 13:18

"Απόλυτη" και κάτι παραπάνω

Η Άννα Βίσση απέδειξε για ακόμα μια φορά γιατί παραμένει η "Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ", ίσως... και κάτι παραπάνω.

13 Σεπ 2025 | 12:37

Η πρώτη δημοσκόπηση

Το πιο χαρακτηριστικό νούμερο από τη δημοσκόπηση, είναι αυτό για την "ικανοποίηση" από τις παροχές που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ. Οι μισοί από εκείνους που εκτιμούν ότι θα έχουν όφελος από τη μείωση της φορολογίας, δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα. Γιατί; Γιατί δεν τους αρέσει η κυβέρνηση είναι η απάντηση.

10 Σεπ 2025 | 07:52

Ο πάντα προκλητικός Άδωνις Γεωργιάδης

O Γεωργιάδης ήταν προκλητικός. Προκλητικός που ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Δράμας, προκλητικός και με τα όσα είπε μετά για τα επεισόδια στην είσοδο του νοσοκομείου πριν από την άφιξή του.

08 Σεπ 2025 | 07:44

Και πάλι όλοι μαζί

Γιατί τα σημερινά ζευγάρια αποφεύγουν -συχνά τρέμουν στο ενδεχόμενο- να γίνουν γονείς; Η προφανής απάντηση αφορά στο κόστος ζωής.

08 Σεπ 2025 | 06:05

Τα λείψανα του Αγίου Λαζάρου

Η βιβλιογραφία γύρω από την εμπορία "ιερών λειψάνων" εμπλουτίστηκε σε σημείο ώστε να αδυνατούμε να την εξαντλήσουμε στο πλαίσιο ενός σύντομου κειμένου.

06 Σεπ 2025 | 09:44

Δημογραφικό: Να ξυπνήσουμε γιατί χανόμαστε (Τάσος Γιαννίτσης)

Διαβάζοντας την εισήγηση για το δημογραφικό πρόβλημα που έκανε ο Τάσος Γιαννίτσης στην επετειακή εκδήλωση για τα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ (και μπράβο τους για την ιδέα), σε πιάνει η ψυχή σου.

03 Σεπ 2025 | 07:15

Στην Αξιώτισσα στη Νάξο

Όποτε βλέπω σε ταβέρνα ή εστιατόριο, πανό, αφίσες και λοιπά πολιτικά μηνύματα, τα οποία "μοστράρει" ο ιδιοκτήτης πιστεύοντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό επηρεάζει πεινασμένες συνειδήσεις, απλώς αποχωρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ 01 Σεπ 2025 | 07:23

Χειμερία νάρκη ή γεμιστά της επόμενης μέρας;

Οι αρκούδες. Τα ερπετά. Οι νυχτερίδες και οι σκίουροι. Και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί, ιδίως εάν έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί.

01 Σεπ 2025 | 07:21

Εκλογολογίες και κομματικοί σχεδιασμοί

Ακόμα και η αναμενόμενη εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με τις γνωστές παροχές του Σεπτεμβρίου εντάσσεται πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε μια εκλογική στρατηγική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 01 Σεπ 2025 | 06:10

Η Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής

Ζούμε σε οργουελικούς καιρούς. Ο Τζορτζ Όργουελ, αυτός ο σκοτεινός προφήτης του εικοστού αιώνα, μπορεί να μην έπεσε σε όλα μέσα (συμπεριλαμβάνονται και ηχηρές αστοχίες στις προβλέψεις του), αλλά σίγουρα πέτυχε διάνα το κυριότερο.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

25 Αυγ 2025 | 07:11

GET A LIFE

Η περιπέτεια του Γιώργου Μαζωνάκη δεν επηρέασε κανέναν πλην του ιδίου και των στενών συγγενών του. Δεν ήταν συνεπώς είδηση. Κακώς τα ΜΜΕ τη μετέδωσαν, την πρόβαλαν με πηχυαίους μάλιστα τίτλους. Γιατί το έκαναν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:15

Η κόπωση των διακοπών

Όσο και αν ακουστεί αλλόκοτο, φαίνεται πως η κόπωση δεν επέρχεται ως συνέπεια των διακοπών, αλλά την κουβαλάμε μαζί μας και την μεταφέρουμε από τόπο σε τόπο.

23 Αυγ 2025 | 12:02

Η αφιέρωση της Μαρίας Φαραντούρη στη Λίνα Μενδώνη

Διάφοροι κοινωνικοί αγωνιστές του πληκτρολογίου, εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός ότι η τραγουδίστρια – σύμβολο της αντίστασης – συμβιβάστηκε με την εξουσία.