Ποιος μιλάει για «αποστάτες»;

Οι εκφράσεις περί “αποστασίας” αναιρούνται από την ίδια την πρακτική τους.

SHARE THIS
0
SHARES

Περίσσεψαν τα βιτριολικά σχόλια και οι βαριές κουβέντες στελεχών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής για την υπό διαμόρφωση νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή μετά την παραίτηση Καμμένου.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τη στήριξη σε τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ (Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Ζουράρις), στην ανεξάρτητη και υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα και στον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη.

Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το ενδεχόμενο από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ; Με πρωτοφανείς εκφράσεις όπως π.χ. “κυβέρνηση κουρελού, αποστάτες, ρετάλια, γυρολόγοι, πρόθυμοι, υπολείμματα”.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις από όσους στηρίξουν την κυβέρνηση για τα κίνητρα και τα ανταλλάγματα που πήραν.

Μιλάμε για τα ίδια κόμματα που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για “κυνισμό” όσον αφορά στις μεταγραφές, αλλά είναι εκείνα που έχουν κάνει τις... περισσότερες στην παρούσα Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εντάξει στην κοινοβουλευτική της ομάδα τρεις βουλευτές που εξελέγησαν με το Ποτάμι (Ιάσων Φωτήλας, Κατερίνα Μάρκου, Χάρης Θεοχάρης) και έναν με την Ένωση Κεντρώων (Γιώργος Κατσιαντώνης).

Το δε ΚΙΝΑΛ έφτασε τους 20 βουλευτές και την τρίτη θέση στη Βουλή με τις μεταγραφές δύο βουλευτών του Ποταμιού (Κώστας Μπαργιώτας, Ιλχάν Αχμέτ) και ενός από την Ένωση Κεντρώων (Γιώργος Καρράς).

Κατά συνέπεια, οι ακραίες εκφράσεις περί “αποστασίας” αναιρούνται από την ίδια την πρακτική όσων την καταγγέλλουν.

Πιθανόν να έχουν δίκιο στο πόσο κυνική έχει γίνει πλέον η πολιτική ζωή του τόπου. Πέραν από τον κυνισμό, οφείλουν όμως να καταγγείλουν και την υποκρισία. Ή όχι;

 

 

------

Στην ιστοσελίδα μας φιλοξενούνται όλες οι απόψεις που σέβονται τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον πολιτισμό και την αισθητική. Οι γνώμες των αρθρογράφων είναι ενυπόγραφες και προσωπικές και δεν ταυτίζονται απαραίτητα με την άποψη του TheToc.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook