Ρατσισμός διπλανής πόρτας

Η ταμίας έμεινε με τον τσίγκινο τουπέ της κορώνα στην φριζέ κόμη.

Έφη Αλεβίζου
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΦΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ

Στο διπλανό ταμείο του σούπερ μάρκετ κι ενώ ο μεσημεριανός, αττικός ήλιος του Σαββάτου φωτίζει τον τόπο όλο, ένας τύπος που μοιάζει με τον πατέρα της Βαλεντίν και τον μακρινό συγγενή του Γιανίκ Νοά, με ντρέντλοκς αλά Φίντο Ντίντο και με outfit τράπερ 2020, υπερμεγέθες μπουφάν, XL παντελόνι και air max, φωνάζει στα αγγλικά ότι έχει χρεωθεί παραπάνω για κάτι.

Δίπλα του ο μπράδερ - κολλητός του προσπαθεί να τον καλμάρει, αλλά "τα ακούει" περισσότερο. Του ουρλιάζει κάτι σε κάποια σλανγκ διάλεκτο και ο μπράδερ - κολλητός το βουλώνει.

Η ταμίας που χτυπάει τα δικά μου πράγματα, πετάγεται και του φωνάζει σε άπταιστα ελληνικά, "ήρθε η αδερφή σου πιο πριν και άλλαξε τα μπισκότα", αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει -ούτε εγώ που μιλάω ελληνικά καταλαβαίνω την εξήγησή της, αυτός θα καταλάβει;

Αυτός κρατώντας τρία ισοτονικά και δύο Red Bull κραδαίνει μια απόδειξη και εξηγεί στην γουρλωμένη δική του ταμία ότι του χρωστάνε δέκα ευρώ, γιατί ενώ ήρθε η αδερφή του πιο πριν και άλλαξε τα μπισκότα αυτοί, οι σουπερμαρκετάνθρωποι, έκαναν λάθος στα ρέστα.

Η γουρλωμένη φωνάζει την υπεύθυνη, παράλληλα τον έχει πλαισιώσει και ο floor manager, που κάτι ψιθυρίζει στο γουόκι τόκι και ως δια μαγείας εμφανίζεται ο σεκιούριτι με το ύφος-τώρα θα καθαρίσω μάγκες.

Ξάφνου, κι ενώ το κλίμα έχει ήδη στραφεί εναντίον του, με τη ταμία μου να κουνάει το αποδοκιμαστικά το κεφάλι της, τον ξεδοντιασμένο μπάρμπα πιο πέρα να φτύνει "ουστ από 'δω, να φύγετε, ουστ", την πισινή μου να λέει "δεν ξέρει τι του γίνεται" αγνοώντας ότι ούτε η ίδια ξέρει τι της γίνεται, παίρνει τον λόγο η υπεύθυνη, που είχε καλέσει η γουρλωμένη και χτυπιέται "it's wrong, it's wrong", ενώ παράλληλα εξηγεί στην υφισταμένη ταμία ότι έχει κάνει αυτή λάθος κι όχι ο θυμωμένος με τα ισοτονικά.

"Ιt's wrong, it's wrong", επαναλαμβάνει θέλοντας να πάρει όλη την ευθύνη και να αποδώσει δικαιοσύνη. αυτός παίρνει το δεκάευρο και φεύγει, τα ντρέντλοκς του τον ακολουθούν, το ίδιο και ο μπράδερ-κολλητός.

Η προκατάληψη έχασε την παρτίδα, η υπεροχή της λευκής φυλής τράπηκε σε άτακτη φυγή, η ταμίας έμεινε με τον τσίγκινο τουπέ της κορώνα στην φριζέ κόμη και ο ήλιος συνέχισε να φωτίζει τον τόπο όλο.

19 Μαρ 2020 | 08:17

Ημερολόγιο καραντίνας 1

Σιγά σιγά η απόλαυση που νιώθει κανείς μένοντας σπίτι υποχωρεί.

18 Μαρ 2020 | 07:45

Ένας άγνωστος "πόλεμος" απειλεί τα πάντα

Μια στοιχειώδης αίσθηση ευθύνης ατομικά και συλλογικά χρειάζεται. Διότι δεν είναι καθόλου απίθανο  τα πράγματα να χειροτερέψουν πολύ.

17 Μαρ 2020 | 11:59

Η μεγαλύτερη κρίση μόλις ξεκίνησε (Bearmageddon)…

Ένα πιθανό σενάριο είναι οι κυβερνήσεις να αυξήσουν ανεξέλεγκτα το χρέος και να ξεκινήσουν επενδύσεις σε έργα υποδομής.

11 Μαρ 2020 | 12:19

Η επιστροφή έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις

Τύχη, παραλογισμός και ιδεολογική τύφλωση. Με αυτές τις δυνάμεις παλεύουμε σε όλες τις εποχές.

10 Μαρ 2020 | 19:19

Πουλιά, βατράχια και ερπετά

Μυστήριο μέγα η Θεία Κοινωνία. Μυστήριες και οι βουλές του Κυρίου.

10 Μαρ 2020 | 19:16

Προσοχή, ψυχραιμία και υπομονή...

Η εβδομάδα ξεκίνησε χθες με το πετρέλαιο να γράφει απώλειες πάνω από 30% και τα χρηματιστήρια να καταρρέουν.

09 Μαρ 2020 | 10:00

Oι πολεμοχαρείς και οι "φασιστολόγοι"

Πριν τον "πόλεμο" με την Τουρκία, έχουμε να κερδίσουμε πρώτα τη μάχη κατά του λαϊκισμού, της υπερβολής και της υποκρισίας.

04 Μαρ 2020 | 11:23

Τούλης και Νάρας

Ένας θεός να μάς φυλάει από τον Τούλη και τον Νάρα τής διπλανής πόρτας.

04 Μαρ 2020 | 10:28

Κυοφορούνται ανατροπές...

Η κατάσταση λοιπόν είναι ήδη ιδιαίτερα κρίσιμη και θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη τους επόμενους μήνες.

04 Μαρ 2020 | 10:26

Μητσοτάκης- Mεταναστευτικό 1-0

H επιτυχία της κυβέρνησης και η προφανής αμηχανία της αντιπολίτευσης είναι λεπτομέρειες. Το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα.