Follow us

Ρατσισμός διπλανής πόρτας

Η ταμίας έμεινε με τον τσίγκινο τουπέ της κορώνα στην φριζέ κόμη.

Έφη Αλεβίζου
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΦΗ ΑΛΕΒΙΖΟΥ
Ρατσισμός διπλανής πόρτας

Στο διπλανό ταμείο του σούπερ μάρκετ κι ενώ ο μεσημεριανός, αττικός ήλιος του Σαββάτου φωτίζει τον τόπο όλο, ένας τύπος που μοιάζει με τον πατέρα της Βαλεντίν και τον μακρινό συγγενή του Γιανίκ Νοά, με ντρέντλοκς αλά Φίντο Ντίντο και με outfit τράπερ 2020, υπερμεγέθες μπουφάν, XL παντελόνι και air max, φωνάζει στα αγγλικά ότι έχει χρεωθεί παραπάνω για κάτι.

Δίπλα του ο μπράδερ - κολλητός του προσπαθεί να τον καλμάρει, αλλά "τα ακούει" περισσότερο. Του ουρλιάζει κάτι σε κάποια σλανγκ διάλεκτο και ο μπράδερ - κολλητός το βουλώνει.

Η ταμίας που χτυπάει τα δικά μου πράγματα, πετάγεται και του φωνάζει σε άπταιστα ελληνικά, "ήρθε η αδερφή σου πιο πριν και άλλαξε τα μπισκότα", αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει -ούτε εγώ που μιλάω ελληνικά καταλαβαίνω την εξήγησή της, αυτός θα καταλάβει;

Αυτός κρατώντας τρία ισοτονικά και δύο Red Bull κραδαίνει μια απόδειξη και εξηγεί στην γουρλωμένη δική του ταμία ότι του χρωστάνε δέκα ευρώ, γιατί ενώ ήρθε η αδερφή του πιο πριν και άλλαξε τα μπισκότα αυτοί, οι σουπερμαρκετάνθρωποι, έκαναν λάθος στα ρέστα.

Η γουρλωμένη φωνάζει την υπεύθυνη, παράλληλα τον έχει πλαισιώσει και ο floor manager, που κάτι ψιθυρίζει στο γουόκι τόκι και ως δια μαγείας εμφανίζεται ο σεκιούριτι με το ύφος-τώρα θα καθαρίσω μάγκες.

Ξάφνου, κι ενώ το κλίμα έχει ήδη στραφεί εναντίον του, με τη ταμία μου να κουνάει το αποδοκιμαστικά το κεφάλι της, τον ξεδοντιασμένο μπάρμπα πιο πέρα να φτύνει "ουστ από 'δω, να φύγετε, ουστ", την πισινή μου να λέει "δεν ξέρει τι του γίνεται" αγνοώντας ότι ούτε η ίδια ξέρει τι της γίνεται, παίρνει τον λόγο η υπεύθυνη, που είχε καλέσει η γουρλωμένη και χτυπιέται "it's wrong, it's wrong", ενώ παράλληλα εξηγεί στην υφισταμένη ταμία ότι έχει κάνει αυτή λάθος κι όχι ο θυμωμένος με τα ισοτονικά.

"Ιt's wrong, it's wrong", επαναλαμβάνει θέλοντας να πάρει όλη την ευθύνη και να αποδώσει δικαιοσύνη. αυτός παίρνει το δεκάευρο και φεύγει, τα ντρέντλοκς του τον ακολουθούν, το ίδιο και ο μπράδερ-κολλητός.

Η προκατάληψη έχασε την παρτίδα, η υπεροχή της λευκής φυλής τράπηκε σε άτακτη φυγή, η ταμίας έμεινε με τον τσίγκινο τουπέ της κορώνα στην φριζέ κόμη και ο ήλιος συνέχισε να φωτίζει τον τόπο όλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

03 Νοε 2025 | 07:02

Η Χρυσή Ζωή

Αν κατάλαβα καλά από τα πρακτικά της Βουλής, τα δημοκρατικά εύσημα που διεκδικεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι οι αγώνες επί χούντας των γονέων της.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Π. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 03 Νοε 2025 | 06:10

Σφαγές εκτός κάδρου

Οι σφαγές λάμβαναν χώρα τώρα, σήμερα, το σωτήριο έτος 2025, στο Σουδάν, σε έναν από εκείνους τους πολέμους που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "ξεχασμένους".

27 Οκτ 2025 | 09:18

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζεις

Όποτε πιάνω ένα βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή ή συγγραφέα, προσδοκώ να διαβάσω αριστουργηματικές σελίδες. Με την ίδια λαχτάρα πάω στο θέατρο, στο σινεμά, σε εκθέσεις.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 27 Οκτ 2025 | 06:13

Πόσο διεφθαρμένος αισθάνεσαι;

Εφόσον δυσκολευόμαστε να καταλήξουμε μεταξύ μας ποιος συμπολίτης μας είναι περισσότερο διεφθαρμένος από τον άλλον, ας στραφούμε προς τη ξένη διαιτησία

25 Οκτ 2025 | 08:50

Το μνημείο του άγνωστου ακτιβιστή

Αν υπάρχει μια απορία, είναι ποια ακριβώς ήταν η στόχευση του ΠΑΣΟΚ και γιατί συστρατεύθηκε ξανά, μαζί με τις δυνάμεις του αντισυστημισμού.

22 Οκτ 2025 | 09:30

Η προκλητική δήλωση του προκλητικού Τούρκου ΥΠΕΞ

Οι δηλώσεις ή καλύτερα η συνέντευξη του Χακάν Φιντάν έγινε δεκτή από τα Μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, όπως συνήθως καταναλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

20 Οκτ 2025 | 09:47

Το τέλος της εργασίας

Το πρόβλημα πάντως, προϊόντος του 21ο αιώνα, δεν είναι η εντατικοποίηση της εργασίας.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 20 Οκτ 2025 | 06:26

Η αδύνατη ειρήνη

Όλοι οι πόλεμοι –και ιδίως οι μακροχρόνιοι, εκείνοι που κακοφορμίζουν- συνιστούν μια δυσχερέστατη προς επίλυση εξίσωση, αλλά ειδικά η επίλυση της εξίσωσης Χαμάς – Ισραήλ δείχνει πραγματικά απίθανη.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

13 Οκτ 2025 | 09:31

Γελοίοι

Πώς ορίζω τη γελοιότητα; Ως απώλεια του μέτρου. Των ορίων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ 13 Οκτ 2025 | 06:24

Ο χρονοδιακόπτης της αξιοπρέπειας

Το 1999 ο Τσίπρας δεν είχε ακόμη αποφοιτήσει καν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μολονότι είχε ήδη θέσει τα γερά θεμέλια μιας πολιτικής καριέρας, εξαιρετικά ιδιότυπης, από πολλές απόψεις.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

08 Οκτ 2025 | 08:51

Θέλει να αφουγκραστεί την κοινωνία;

Παρά τις ήττες και τα χρόνια στην αντιπολίτευση, παρά το rebranding που υποτίθεται του σχεδίασε η εταιρεία δημοσίων σχέσεων που προσέλαβε, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται στο κοινό του ίδιος και απαράλλαχτος.