
Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ είχε στόχο να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά (κορίτσια στην πλειοψηφία τους) στην εφηβεία και την προεφηβεία τους, ενώ απολάμβαναν μία από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής τους.
«Έτοιμη για την καλύτερη νύχτα της ζωής μου» έγραψε ένα ανέμελο κορίτσι στο Facebook, λίγο πριν φορέσει τη μίνι φούστα του και το λιπ γκλος του για να πάει στη συναυλία, λέγοντας στη μαμά του «θα τα πούμε αργότερα» κάτι που δεν θα συνέβαινε ποτέ. Και κατά τη διάρκεια του σόου, δεν σταμάτησε να τραγουδάει και να χορεύει κοιτάζοντας την 23χρονη Αριάνα που βρισκόταν πάνω στη σκηνή, ενώ σκεφτόταν ότι ίσως μια μέρα θα καταφέρει να πετύχει και εκείνη τους στόχους της. Ολα αυτά πριν το νήμα της ζωής της κοπεί απότομα.
Χωρίς αμφιβολία, κάθε τρομοκρατική επίθεση είναι μια κτηνωδία. Αν αναζητήσουμε κοινά στοιχεία με τη σφαγή στο Μπατακλάν ή στο Ορλάντο, θα βρούμε πολλά. Ηταν όλα χτυπήματα κατά ανθρώπων που διασκέδαζαν και γιόρταζαν τη ζωή.
Ομως, το συγκεκριμένο χτύπημα είχε ως στόχο του παιδιά. Υπάρχει κάτι μοναδικά δειλό και ιδιαίτερα σκληρό και άνανδρο στο να χτυπάς έναν χώρο γεμάτο από παιδιά, έφηβους και τους γονείς τους. Νεαρά παιδιά που κρατούσαν ακόμα τα ροζ μπαλόνια που τους έδωσαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας στα χέρια τους, καθώς έβγαιναν με ματωμένα ρούχα από την αρένα.
Το νεότερο επιβεβαιωμένο θύμα της επίθεσης, ήταν η Σάφι Ρόουζ Ρούσος, ένα κοριτσάκι 8 ετών που είχε πάει εκεί με τη μαμά και την αδελφή της, οι οποίες τραυματίστηκαν αλλά έζησαν και ακόμα δεν γνωρίζουν ότι η μικρή τους Σάφι δεν ζει πια.
Η επιλογή του ISIS να χτυπήσει συναυλία της Γκράντε μέσα στην «αναίσχυντη» συναυλιακή αρένα, όπως έγραψαν στο σημείωμα με το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, δεν είναι τυχαία. Είναι μια επιλογή με στόχο την εξάπλωση του φόβου σε κάθε ηλικία και φύλο, δηλητηριάζοντας ότι πιο πολύτιμο και αθώο έχουμε στη ζωή. Τα παιδιά μας.
Και μια από τις πολλές ανατριχιαστικές πτυχές αυτής της τραγωδίας είναι η υπενθύμιση στα κορίτσια ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που τις μισούν απλώς και μόνο επειδή γεννήθηκαν γυναίκες.
Ενα χτύπημα - μήνυμα μίσους προς τις γυναίκες που γιορτάζουν την ελευθερία τους: την ελευθερία τους να αγαπούν, την ελευθερία τους να δείχνουν το κορμί τους, την ελευθερία τους να διασκεδάζουν και να χαίρονται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr